"Селски" номера и пинизи

• 5 177 380
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 15 975
Забраната на пускането на определен стил музика е.... дори не знам как може да се коментира. То е толкова ретроградно като мислене, че няма накъде. Независимо дали ще забраниш рок, класика, поп, поп-фолк или нещо друго.

Абсолютно си прав, обаче специално за чалгата, колкото и ретроградно да е, ще се радвам някой да издаде такава заповед за цялата страна и то за постоянно. Да, такъв род забрани са харкетрни за хитлеризма и за комунизма, ама пък относно чалгата бих ги одобрил:) Този пък Азис ми е толкова гнусен, че не мога и 2 сек да го гледам, повдига ми се. Аз пък казвам - евалла на този кмет! Да вземе и Фандъкова да издаде такава заповед за София, и ще гласувам за нея на следващите избори /досега не съм/.

А, и мерси, че пусна заповедта, иначе аз изобщо не разбрах за какво иде реч и какво си говорят Азис и Преслава. Виж пък за разговора им не мога да се съглася, че е селски пиниз, говорят си хората, разбираеми са позициите и емоциите им. Селско според мен е да се коментират чужди разговори, пък били те и публично достояние във фейсбук.

# 15 976
Забраната на пускането на определен стил музика е.... дори не знам как може да се коментира. То е толкова ретроградно като мислене, че няма накъде. Независимо дали ще забраниш рок, класика, поп, поп-фолк или нещо друго.

Абсолютно си прав, обаче специално за чалгата, колкото и ретроградно да е, ще се радвам някой да издаде такава заповед за цялата страна и то за постоянно. Да, такъв род забрани са харкетрни за хитлеризма и за комунизма, ама пък относно чалгата бих ги одобрил:) Този пък Азис ми е толкова гнусен, че не мога и 2 сек да го гледам, повдига ми се. Аз пък казвам - евалла на този кмет! Да вземе и Фандъкова да издаде такава заповед за София, и ще гласувам за нея на следващите избори /досега не съм/.

А, и мерси, че пусна заповедта, иначе аз изобщо не разбрах за какво иде реч и какво си говорят Азис и Преслава. Виж пък за разговора им не мога да се съглася, че е селски пиниз, говорят си хората, разбираеми са позициите и емоциите им. Селско според мен е да се коментират чужди разговори, пък били те и публично достояние във фейсбук.
А, значи е селско да се коментира "разговор" във ФБ? То този "разговор" е проведен, за да се коментира, не вярвам Преслава и Азис да си нямат мобилните телефони. Селското е да наречеш съборът в Копривщица "бляскаво събитие" в кавички, каквото Васил Троянов го е поставил, само защото не си поканен да си пееш там чалгиите. Виж, ако беше някое сборище на гей откачалки, където може да си покажеш и задните части, то тогава явно е върхът на изискаността и блясъкът е налице....

# 15 977
  • Добрич
Що сте толкова крайни? Азис пее прекрасно народна музика, доста от т.н.чалга звезди също. Сестрата на Преслава е народна певица. Селско е да се дават крайни определения за хора, които познавате само от медиите.
 Заповедта на кмета можеше да има друга формулировка-че в дните на фестивала допустимо озвучаване на обществени места е само с народна музика. И всички щяха да са наясно и о.к. Щото еднакво селско е на автентични народни носии да се "прилепи" рок  музика, опера или чалга.
 Иначе всички сме съгласни, мисля, че на такова събитие е редно, желателно, подходящо, вдъхновяващо да звучи автентична народна музика.

# 15 978
Що сте толкова крайни? Азис пее прекрасно народна музика, доста от т.н.чалга звезди също. Сестрата на Преслава е народна певица. Селско е да се дават крайни определения за хора, които познавате само от медиите.
 Заповедта на кмета можеше да има друга формулировка-че в дните на фестивала допустимо озвучаване на обществени места е само с народна музика. И всички щяха да са наясно и о.к. Щото еднакво селско е на автентични народни носии да се "прилепи" рок  музика, опера или чалга.
 Иначе всички сме съгласни, мисля, че на такова събитие е редно, желателно, подходящо, вдъхновяващо да звучи автентична народна музика.

Явно те самите - Азис и Преслава, се припознават като изпълнители на "чалга музика", а не на автентичен фолклор, защото в противен случай нямаше да ехидничат, че нямало да ги поканят на събитието.

# 15 979
  • Добрич
Сигурно, не знам като какви се припознават. Само казвам, /по темата/ че е селско да се дават крайни оценки за когото и да било, ако не го познаваш лично

# 15 980
Що сте толкова крайни? Азис пее прекрасно народна музика, доста от т.н.чалга звезди също. Селско е да се дават крайни определения за хора, които познавате само от медиите.

Аз не съм го чувала да пее народна музика, но задникът му беше пльоснат на огромен плакат зад паметника Левски. Подобна изцепка категорично го поставя за мен в графа "профани и селяци". Като го попитаха защо си е показа задника, той отовори "Защото е хубав". Смятам не са нужни повече обяснения защо не ми е симпатичен.

# 15 981
  • София
А, значи е селско да се коментира "разговор" във ФБ? То този "разговор" е проведен, за да се коментира, не вярвам Преслава и Азис да си нямат мобилните телефони. Селското е да наречеш съборът в Копривщица "бляскаво събитие" в кавички, каквото Васил Троянов го е поставил, само защото не си поканен да си пееш там чалгиите.
Считам за напълно нормално да се коментира публикуваното във ФБ като всеобщо достояние. Ако не искам да се знае нещо - не го пускам там или поне ограничавам публиката.
И да - разговорът е абсолютно публичен, с идеята да се осмее и принизи събитието, щом двамата не участват. И аз не спирам да си бърша сълзите  Cry Cry  Cry

milittana, поравно - едно в твоя защита и едно против
1. свалянето на задника на Азис беше една от малкото постъпки на ББ, която адмирирам, въпреки че задникът беше на заден план и завоалиран.
2. ти не си го чувала да пее народни песни, защото не го слушаш, а не защото не е пял. Има разлика.
Така или иначе, има достатъчно чисто народни певци и съборът за мен само ще спечели от отсъствието му, а подозирам, че хонорарът на онуй чудо не е от най-ниските.

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 15:09 от Cuckoo

# 15 982
Сигурно, не знам като какви се припознават. Само казвам, /по темата/ че е селско да се дават крайни оценки за когото и да било, ако не го познаваш лично

Да, но в случая те самите се оценяват като изпълнители на "чалга музика". Не мислиш ли, че е малко селско да им противоречим?

# 15 983
sophiemmaspencer, за манекенките на Манго ли питаш, въпросната колекция има размери до XXL и 52 размер.

Ето каква е номерацията при тази колекция, започват от размер S, но то не е същото S като при обикновените колекции, има разлика в размерите
http://www.mango.com/guiaTallas/index.php?pais=068&idioma=EN … V&familia=455

Видях снимките и ми направи впечатление, че няма нито една дебела манекенка там. Всички са слаби.

# 15 984
И аз дето по принцип имам сбъркани представи за теглото според някой ги намирам за слаби. Това и това да.

# 15 985
Така ти се е сторило. Манекенките са по-едри, но с пропорционални форми. ХМ имат колекцич + и те са си точно за по-едри дами.
Като човек пазаруващ онлайн от години, нямам проблем с избора на номер. Ако не са стандартни номерата, обикновено има таблица с размерите. Хващаш метъра и мериш. С китайските дрехи не знам обаче как става.

# 15 986
Софи, къде ги видя слабите манекенки? Колекцията Виолета на Манго (от линка) е предназначена за пищни жени. Макар че в Испания имаше критики към Манго, че внушават, че всичко над размер 10 е голямо.

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2540461/Mango-plus-siz … ize-12-large.html

# 15 987
И аз дето по принцип имам сбъркани представи за теглото според някой ги намирам за слаби. Това и това да.

Тези дами са си точно +size.

# 15 988
  • София
Има китайски дрехи с некитайски пропорции и с китайски пропорции.
В Алиекспрес е посочено кой размер за какви обиколки е - според тях аз се колебая между L и XL, докато в България нося 44, 38 или М, а по немската номерация мога да се събера и в S.

# 15 989
Така ти се е сторило. Манекенките са по-едри, но с пропорционални форми. ХМ имат колекцич + и те са си точно за по-едри дами.
Като човек пазаруващ онлайн от години, нямам проблем с избора на номер. Ако не са стандартни номерата, обикновено има таблица с размерите. Хващаш метъра и мериш. С китайските дрехи не знам обаче как става.

Пак мериш, аз заради китайците си научих мерките наизуст.
Скрит текст:
Не знаех, че Манго предлагат XXS, трябва да прегледам сайта.

Общи условия

Активация на акаунт