"Селски" номера и пинизи

• 5 176 255
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 260
Какво сравняваш? При теб крушките, електроуредите и посудата към квартирата са договорени предварително и вероятно добре отразени в заплащането, те очакват допълнителни екстри и грижа като на мама и татко или добри приятели. А и дори ти надали просиш от хазайката захар и кафе, готвиш й в кухнята или контролираш какво има по шкафовете и защо не ти дава Laughing 

# 16 261
Тъй като явно тезиса ще претърпи още разисквания, се включвам пак.
Нали се сещате, че няма логика да се оплаквам от нещо, което е предварително заложено в договорните ни отношения? Ще бъде доста комично да се жалвам от това, че наемателите ми настояват да спазвам моята част от условията. И не ми е до това, че съм и дала веднъж-дваж разни нещица, а до липсата им на чувство за мярка.
Да, аз мога да се сопна, да ги поставя на място, да ги изгоня - у дома съм си. Но темата /забележете/ не е за това, как мога да се разпореждам със собствеността си, а за това какви евтини опити за цакане, ни вбесяват най-много. И аз вече отбелязах - най ме дразни постоянството в наглостта.  Grinning
Съвсем пресничко - чакаме днес пред кабинета на педиатъра, влетява майка от ромски произход с момиче на възраст 10-11 години, съобщава крещейки, че не може да чака и влетяват в кабинета, докато вътре ваксинират и консултират новородено детенце, пререждайки четирима родители с деца до петгодишна възраст.
Не знам какво му беше на момичето, но нямаше вид да е чак толкова болно, че да не може да си изчакат реда или поне да почакат, докато изведат новороденото от кабинета.
Така и няма да си обясня, защо и до кога вратите на лекарските кабинети не се заключват по време на преглед и всеки се чувства свободен да нахълта, когато му кефне. 

# 16 262
  • София
И на циганката никой нищо не й каза, нали? И лекарката я прегледа, преди всички останали? Еми, докога...

# 16 263
Така и няма да си обясня, защо и до кога вратите на лекарските кабинети не се заключват по време на преглед и всеки се чувства свободен да нахълта, когато му кефне. 

При нашата лична лекарка, вратата на кабинета отвън е с 'топка' и за да влезеш в кабинета, трябва да ти отключат.  Wink
Иначе преди години беше ужасно. Всякакви нахалници се пререждаха или просто си отваряха вратата на кабинета, все едно си влизат у тях си ... Много е неприятно.

# 16 264
Аз и приятелка чакахме при личния ѝ лекар, тя беше за направление. Чакахме от 8.00, вече ставаше 12, а пред нас имаше още 5-6 човека. Всеки се бавеше вътре по 30 минути най - малко. И така пристига една циганка, настанява се до вратата и с излизането на предния човек, тя казва, че е само за подпис в книжката и влиза в кабинета. И така за един подпис излезе след 20 минути. Хората започнаха да недоволстват, но тази си изхвърча като пич, хич не ѝ дреме. Една жена, седнала до нас, попита дали тази пак е само за подпис и ние казахме: "Да" и жената: "Това е номерът всеки месец"  ooooh! Crossing Arms

Е как да се оправиш с такива индивиди  Tired

# 16 265
  • Варна
Ооо, тези така нар. по цивилизовано роми са връх в наглостта! Със специални права са винаги и навсякъде! Ония ден чакам в Пенсионен отдел една велика опашка само да попитам нещо, защото няма информация за това. Идва една мощна циганка със снаха си и двете отрочета. Едното на около 2г. И минават пред всички, защото само щели да питат и били с деца?! Буквално я изгоних с думите, че нямат специални права и приоритети, и трябва наааайй-накрая да се научат на ред!! А и повечето чакаме само да питаме!! Предния ден аз бях там с бебе на 7м и точно, за да не чакам с него си тръгнах..

П.П. На нашият педиатър вратата също е с топка, а и за голям късмет такива пациенти май няма Grinning Не съм виждала за всичките 7г Grinning

# 16 266
За мен лекарите ви са селяндурите. Толкова ли е трудно да се въведе една нормална система на часове и ред, както е на други места?
Как се очаква хора, различни по манталитет, с различно възпитание да се оправят и разпореждат сами..
Толкова ги грижа за пациентите, за неразпросраняването на зарази, за реда...

# 16 267
При много лекари има въведени часове, които само създават излишен хаос и разправии пред кабинетите им.
Последният път имах даден час за прием в 14 часа, влязох в 15 и 10. Само си изгубих времето да вися пред кабинета на специалиста, който първо прие хора, несмогнал да прегледа предния ден.

# 16 268
Това че не е кмогнал,  пак е проблем на лекаря.

# 16 269
Да, де, но за мен е по-добре да отида, да се наредя и когато ми дойде реда.

# 16 270
Мисля си, че системата с часовете не работи, защото между записаните хора винаги има къде познат, къде роднина, къде колега да намърда някои и друг извънреден и системата отишла в малинака.

Отделно, аз тук за толкова години, докато съм чакала да ме прегледат не съм видяла лекари да се разхождат, нещо да си приказват, да отскочат за кафе и подобни. Поне преди години в България вечно някой за нещо се мотаеше из коридорите.

# 16 271
При двамата лекари, при които ходя, нещата се подобриха значително откакто има часове.

# 16 272
Въпросната лекарка работи с часове, но като се появят и хора, които са без час, а и тя като пише с един пръст на компютъра (няма сестра, която се занимава с това) държи хората по 30-40 мин.
Хора, които бяха за 9 часа,минаха в 10.30-11.

# 16 273
  • Cavan, Ireland
Има и по-лоши системи. В спешното в единствената болница в цялата област, т.е. в нашият град се чака с часове, не знам защо му казват спешно. От регистриране до преглед и взимане на кръв 5 часа, още час и половина за резултати, решава се, че човекът остава в болницата, два часа чака за легло, което му се дава в 1.30 сутринта... #Crazy Лекарите взимат четирицифрени суми седмично, а ти олекваш със 100 евро такса за спешното и 80 за вечер в болницата, ако това не е тарикатлък вече не знам...

# 16 274
За съжаление много хора ползват спешното за какви ли не случаи, които изобщо не изискват спешна медицинска намеса, за това и са толкова претоварени и не могат да оказват навременна помощ!

Общи условия

Активация на акаунт