"Селски" номера и пинизи

• 5 176 010
  • 49 908
  •   2
Отговори
# 16 275
За съжаление много хора ползват спешното за какви ли не случаи, които изобщо не изискват спешна медицинска намеса, за това и са толкова претоварени и не могат да оказват навременна помощ!

Ако го направиш това мааалко по- на запад от БГ може да си чакаш с дни и никой няма да те погледне
Пък после се оплаквай

В тукашното спешно се дават различни по цвят кодове на потърсилите помощ според състоянието им
Ние чакахме цяла нощ, през цялото време приемаха хора, докарани с линейки, явно по-спешни
Хем и при нас имаше сериозна ситуация, но явно не толкова животозастрашаваща колкото един инфаркт примерно

Иначе лекарят има 15 мин да ти обърне внимание
Работи сам, няма сестра да помага с бумащината
Не се помоткват, но човек понякога остава с чувството, че бива претупан

Чакането е кратко
Принципно по стандарт трябва да е макс 15 мин след записания час

# 16 276
На нас ни се случи да потърсим мед. помощ в чужбина, още по телефона ни разпределиха къде да ходим, а в болницата ни чакаха. Не е било непосредствено животозастрашаващо.
Веднага ни приеха.

# 16 277
Кое му е селското да чакаш в спешно?
Разбира се, че ще се чака и приема според това, колко е тежък случая..
Не е приятно, но такава е организацията и според мен е справедлива.

# 16 278
Кое му е селското да чакаш в спешно?
Разбира се, че ще се чака и приема според това, колко е тежък случая..
Не е приятно, но такава е организацията и според мен е справедлива.
Селското е, че в България спешното се използва като опция за безплатно медицинско обслужване на лица, които нямат здравно осигуряване. И те си я получават. рядко приемът е по спешност. Най-често се приема по реда на пристигането. Преди няколко дни дъщеря ми падна от колелото и си удари ребрата в дръжката на кормилото. Нищо, че беше с голяма синина на ребрата и се съмнявахме да не е счупила нещо, изчака си циганетата със сополите преди нея и тогава я приеха.

# 16 279
А, мен в България са ме гонили от спешното с крясъци, че съм наркоманка и няма да се занимават с такива като мен.
Там нищо не ме учудва.
(Не, не бях вземала наркотици, просто бях тежко обезводнена.)

# 16 280
  • където ми харесва
А, мен в България са ме гонили от спешното с крясъци, че съм наркоманка и няма да се занимават с такива като мен.
Там нищо не ме учудва.
Ма ако ще и да си най-пробитата друсалка, те нямат право да ти отказват помощ! Ти жалба пусна ли, или си тръгна с подвита опашка?

# 16 281
Аз в спешното във Варна видях и чух като крещяха на близките на един човек, че си измисляли, че може да има инфаркт. Нямали ли си лекари в селото, от което идват, че на техните глави дошли. Човекът беше видимо много зле, а в чакалнята нямаше никакви цигани със сополи.
Водили сме дъщеря ми със счупена ръка в спешното. В коридора чакаше циганка с циганче със счупен крак. Имаха ренгенова снимка. Лекарят излезе и каза да влезем преди циганчето, въпреки че то и майка му чакаха преди нас. Явно му се струваше, че ни е по-спешен случаят щом сме бели хора. После видях, че на циганчето слагаха от белия гипс, а на дъщеря ми ѝ сложиха някаква модерна дишаща опаковка (тънък син лист от нещо като дунапрен), за да не се спарвала ръчичката на детето. Благодарна бях, че го направиха, но ми стана много неприятно, че само нея я счетоха за дете. 

# 16 282
  • Пловдив
После видях, че на циганчето слагаха от белия гипс, а на дъщеря ми ѝ сложиха някаква модерна дишаща опаковка (тънък син лист от нещо като дунапрен), за да не се спарвала ръчичката на детето. Благодарна бях, че го направиха, но ми стана много неприятно, че само нея я счетоха за дете. 
Зависело от счупването. На мен зимата ми сложиха също от белия гипс, въпреки, че си плащах и конкретно попитах дали не може нещо по-леко и ортопедът каза, че това е най-доброто според него за конкретното счупване.

# 16 283
Ами не знам. На нея ѝ беше счупен лакътя, което е трудно за зарастване и трябва хубаво да се обездвижи, а и тези леките опаковки не са по-малко твърди от гипс след като изсъхнат.

# 16 284
Аз пък като си счупих крака, изобщо не си направих труда да ходя в спешното, а отидох на частно, но обслужването беше на ниво каменна ера Wink.

# 16 285
Ами не знам. На нея ѝ беше счупен лакътя, което е трудно за зарастване и трябва хубаво да се обездвижи, а и тези леките опаковки не са по-малко твърди от гипс след като изсъхнат.
Подобна превръзка на мен в Пирогов ми струваше 70 лева пари от джоба ми. Изненадана съм, че може безплатно да сложат такова нещо....но пък е добре ако е така. И наистина за различни счупвания слагат различни фиксиращи превръзки.

# 16 286
Там нищо не ме учудва.
Ма ако ще и да си най-пробитата друсалка, те нямат право да ти отказват помощ! Ти жалба пусна ли, или си тръгна с подвита опашка?

Ооо, това беше в далечните ми студентски години. Какви ти жалби  Tired
Тате си ме прибра и надлежно си "минах реда" при познатите му лекари.

# 16 287
Подобна превръзка на мен в Пирогов ми струваше 70 лева пари от джоба ми. Изненадана съм, че може безплатно да сложат такова нещо....но пък е добре ако е така. И наистина за различни счупвания слагат различни фиксиращи превръзки.

Лекарят я сложи без даже да сме питали за нея.

# 16 288
Селянията в българина е вкоренена от детството му, а някой даже се годеят с постъпкте си:

Цитат
1. Била съм около 3-4 клас. Реших да направя нещо сладко за хапване, понеже бях сама и ми беше много скучно. Намерих някаква готварска книга и харесах рецепта за орехови кифлички. Приготвих всичко необходимо, но тъй като нямах как да премеря грамажа на продуктите, реших, че просто ще слагам на око. В следствие на това се получи някаква лепкава каша, която изобщо не ми позволи да я оформя на кифли в тавата. Все пак изпекох нещото, което се оказа така бетонирано за тавата, че го изхвърлих заедно с нея.  Joy През терасата!  Blush
Цитата е от съедна тема, чудех се къде да го постна, дали в "смешки от форума", ама то това не е смешно, а си е баш селско.
А вие се възмущавате, че някои си изтръсквали покривките през прозореца/терасата, други се оплакват, че ги "засипват" с трохи и огризки от някоя тераса, ама друго си е да ти метнат пълна тава Mr. Green

# 16 289
 Rolling Eyes детска беля, чак пък селко.

Общи условия

Активация на акаунт