"Селски" номера и пинизи

• 5 175 734
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 305
Нелогично действие от дете е, не е като да е навик да се мятат тави през балкона.
Имах приятелка, която до 18 си година криеше неизядените сандвичи зад гардероба. Не е като да им е било навик в къщи да ги складират там.
Стигна се майка и да ме помоли да говоря с нея, че от 4 години не следи какво яде и няма да я кара на сила, та ако меже да не ги крие.

Аз съм изливала вода от балкона, заедно с една тълпа деца  Embarassed.
Изливаме, крием се и се хилим. Най-смешното беше, че живеехме в много малък квартал и всички се познавахме, та беше ясно, кои са за бой.

# 16 306
Една постъпка на мой познат, която не определям като селска, но ме дразни.
Скоро си купи смартфон и има на него мобилен интернет, но знаете как бавно зарежда, пък ако решите да сваляте нещо, никакъв шанс.
Та този мой познат много обича като дойде в нас да се върже на wi fi- то и да си рови в телефона, да си сваля приложения, филми и т.н. На мен не ми пречи, нито ми хаби интернета, нито плащам повече за това, но той идва да се видим и да си поговорим, а в същото време аз говоря, а той си рови в телефона  Grinning

# 16 307
Скоро си купи смартфон и има на него мобилен интернет, но знаете как бавно зарежда, пък ако решите да сваляте нещо, никакъв шанс.
Та този мой познат много обича като дойде в нас да се върже на wi fi- то и да си рови в телефона, да си сваля приложения, филми и т.н. На мен не ми пречи, нито ми хаби интернета, нито плащам повече за това, но той идва да се видим и да си поговорим, а в същото време аз говоря, а той си рови в телефона  Grinning

Сигурна ли си, че не ти "хаби" интернета? Ако не е безлимитен, може да те изненадат с някоя хубава сума. Говоря от опит. За един месец минахме от лимитиран на безлимитен интернет, защото трябваше да плащаме огромни суми за надхвърляне на лимита.

# 16 308
Сигурна съм, да. Няма лимит на скорост, сваляния и т.н.
 Близък човек ми е, не мога по никакъв начин да му се обидя за такова нещо. Казвам му: "Стига с този телефон, обърни ми малко внимание" и той: "Да, да, аз само еди какво си да направя/ сваля/ инсталирам"  Joy

# 16 309
Аз съм изливала вода от балкона, заедно с една тълпа деца  Embarassed.
А аз храна, но без посудата от прозореца на една болница  Embarassed, бях на 12 год. Имах доста дълъг престой след операция, бях настъпила една игла без да знам и за малко да се стигне до ампутация. След като извадиха иглата, беше доста ръждясала и се наложи да остана в болница още 20 дни, слагаха ми инжекции за изчистване на кръвта. Храната както знаете в болниците е отвратителна, първо изсипвах в мивката, но след седмица я запуших  Embarassed, след това започнах през прозореца, но винаги се оглеждах дали има хора под него. Имаше доволно количество котки и всичко се изяждаше до час. Правех го, защото ми забраняваха да излизам от стаята ако не си изям порциона  Tired Селска постъпка, но бях принудена...

# 16 310

Аз 3 преди години, имах една такава съседка. Нито сме близки, нито приятелки, а мине се не мине - току се домъкне уж да ме види, а си извади таблета и почне да си човърка.
И - аз стоя и я гледам. И все - уж само да си влезе в акаунтите, да види дали не са и писали /имаше роднини в чужбина/, а с часове продължава. Имаше случай - аз бързам да излизам, а тя - нищо, казва, ти си излизай, аз ще седна ей тука в градината, на беседката, за да има сигнал...
И като родих, без да се съобразява, че има малко дете  къщата, звъни на вратата по никое време и - "само за малко да ползвам сигнала, че..."
Един ден предугадих, че се кани да идва, изключих рутера, а тя като видя, че няма сигнал, попита защо. Казах, че рутера се е повредил и трябва да си купувам нов, и троснато добавих, че като е за ползване - всеки може, ама накрая парите от моя джоб ще излязат. Явно се усети и след този случай не идва повече за сигнал. Не след дълго и тя замина за чужбина.

# 16 311
  • София
А как е разбрала паролата ви?

# 16 312
  • Бургас
Трябваше да си смениш паролата.

# 16 313

Нямам парола, никога не съм имала. Къщата ми е с голям двор, а рутера ми е не е широкообхватен, тъй че извън рамките на имота, сигнал няма. И по тази причина никога не ми е хрумвало да го заключвам. Като цяло не би ми се и досвидяло ако някой го ползва от улицата, например, няма да ми изяде имането.
Но да ми се влачи сегиз-тогиз, упорито и целенасочено - ето това е влудяващо.
А се сещам и случай, в който аз бях инициатор на тарикатрлъци на дребно.
Като малка, при баба имаше една съседка с малко дете - някъде двегодишно. Аз бях на 8-9. Спомням си, че непрекъснато се натисках да се грижа за малкото момченце и то не за друго, а за да ям от кремчетата, които майката му правеше за десерт. Наближеше ли обяд, задължително бях наредена у тях, за да разходя малкия и да се присламча към обяда му, за да ме почерпят с кремче. Баба ми ходеше на работа, не беше наясно и нямаше как да осуети нахалните ми набези. Като разбра, имахме сериозен разговор и категорична забрана да посещавам когото и да било след 11:30ч. Simple Smile

# 16 314

Нямам парола, никога не съм имала. Къщата ми е с голям двор, а рутера ми е не е широкообхватен, тъй че извън рамките на имота, сигнал няма. И по тази причина никога не ми е хрумвало да го заключвам. Като цяло не би ми се и досвидяло ако някой го ползва от улицата, например, няма да ми изяде имането.

Достатъчно е да ти хакне компютъра, да ти открадне информацията, после ще съжаляваш.

# 16 315
Като цяло не би ми се и досвидяло ако някой го ползва от улицата, например, няма да ми изяде имането.

Имането няма да ти изяде, но като нищо може да ти сложи парола на рутера, за да не можеш самата ти да си ползваш нета.
С такива игрички се забавляват някои дечица...

# 16 316
Интернетът, който се ползва масово в България, може да е неограничен, но е с определена скорост, която е ограничена и се разпределя между всички потребители и колкото са повече, толкова е по-бавен. Т.е. платил си си за високоскоростен интернет, позволяващ ти да играеш игри в реално време, да теглиш бързо филми, обаче като ти се накачат още 10 маймуни на клона, интернетът ти вече не е с толкова висока скорост. В предишната квартира бях близо до заведение, не бях в блок, че да има съседи, в първия момент, когато сменяхме някакви настройки на интернета или рутера, не съобразих да сложа парола и по едно време усетих, че е страшно бавен интернетът, чак прекъсваше. Когато погледнах, имаше петнайсетина юзъри, явно от заведението, ползващи ми нета. Сложих парола и се оправиха нещата.

Майка ми казала паролата на интернета на някакво съседче, когато идвало за нещо на гости и му трябвало да си пробва новия таблет. На Коледа, в 3 през нощта, се звъни на врата на пожар. В първия момент не мога да се ориентирам, че още е нощ, във втория си помислих, че нещо лошо е станало. Отивам със свито сърце да проверя защо се звъни, отварям, комшийчето (15-16-годишна) ми вика "Како..., ресни си рутера, че ми спря интернета!". Оказа се, че през цялото време, месеци наред, си е ползвала на майка  ми интернета, защо да се харчат да плащат за интернет.

# 16 317
Като цяло не би ми се и досвидяло ако някой го ползва от улицата, например, няма да ми изяде имането.

Имането няма да ти изяде, но като нищо може да ти сложи парола на рутера, за да не можеш самата ти да си ползваш нета.
С такива игрички се забавляват някои дечица...

Рутерът най-вероятно е с парола, а безжичната мрежа не.
Моят безжичен също дълго стоя отворен, с цел да го ползва който иска. Аз ползвам често от други, когато съм в движение. И така докато не се усетих, че някой може да извърши престъпление и IP-to  да отговаря на нашата мрежа.
Теоретично е възможно да ни вземат данните, но на никого към момента не вършеха работа нашите данни.
Разбира се, има достатъчно програмки, които и човек с елементарни познания може да ползва, за да ти направи беля, въпреки паролите.

# 16 318
Рутерът най-вероятно е с парола, а безжичната мрежа не.

Да, благодаря за поправката.  Simple Smile

# 16 319
Наясно съм с мерките за сигурност, възможните проблеми и евентуалните последствия. До сега /повече от 7 години/ не съм имала причини да се притеснявам, надявам се и занапред да е така. Още повече в предишния пост отбелязах, че е невъзможно сигналът да бъде уловен извън имота ми. Другото го посочих като пример.
И най-важното - не това е идеята на темата. Нека се придържаме към замисъла на автора, а не да разводняваме с теории.

Съжалявам за спама.

Общи условия

Активация на акаунт