"Селски" номера и пинизи

• 5 180 399
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 17 940
  • при късмета
Там, където живеех преди време, редовно някой спираше пред вход/изхода на паркинга, нищо, че е като улица. Просто няма как да не го видиш. Случвало се е и двата изхода да бъдат запушени за часове. Имаше един трагикомичен случай, в който една жена държа опашка от трима мъже да я чакат повече от час. Когато дойде, естествено хората ѝ се скараха, а тази 'дама' им налетя с ритници.  Crazy
Аз съм виждала как трима вдигат една Микра за да излязат Laughing Ами ако беше някой огромен джип или ван? Grinning
Ако е джип или ван и се съберат повече хора ще го избутат. Последиците ща се за колата, може да й се потрошат скоростите, най-вероятно ще е на скорост, даже и ръчната да скъсат ако е дръпната. Тонажа и обема на колата в случая няма значение. Скоростнана кутия няма да издържи

# 17 941
  • Пловдив
Те не я бутаха, просто я вдигнаха и преместиха.

# 17 942
  • при късмета
Разбрах, че са я вдигнали. Но понеже стана дума какво би било ако е голяма кола, затова казах, че и с нея има оправия. Само, че няма да я вдигат.

Иначе съм познавам човек, който сам може да премести кола на ръце. Не да я вдигне цялата разбира се

# 17 943
  • София
Преди няколко години бях свидетел как един човек с бая голям джип закачи кола, която явно му беше спряла пред гаража и я дръпна на съседната пряка където имаше запустял парцел.

# 17 944

Приемам съвети как ви пращат паяк? За 8 години не се е случвало, а и други собственици на гаражи при нас са опитвали.
Съвет не мога да ти дам. Звъня на 112, пращат полиция, пишат им акт и им го оставят под чистачката. Понякога звънят на собственика и той наистина идва и си я мести и тогава не пишат акт.

# 17 945
  • Варна
Селско ми се струва да водиш вечерна емисия новини с рокля без ръкав и силен грим като за нощен клуб (би ти ви).

# 17 946
Гримьорите наистина се гаврят с Виктория. Хубава жена е , а я мажат като готова да посреща клиенти..а не  зрители.

# 17 947

Приемам съвети как ви пращат паяк? За 8 години не се е случвало, а и други собственици на гаражи при нас са опитвали.
Съвет не мога да ти дам. Звъня на 112, пращат полиция, пишат им акт и им го оставят под чистачката. Понякога звънят на собственика и той наистина идва и си я мести и тогава не пишат акт.
При нас в редките случаи, когато са идвали (в началото, когато още ми се занимаваше да звъня) вдигаха рамене и нищо. Единия път казаха да му нарежа гумите, а другия път ме посъветваха да тръгна по тротоара и където намеря дупка да сляза на булеварда. Обаче говорим за над 200м тротоар..... Аз отказах, изглеждаше безумно, говорим за скоростен булевард и ако аз карам по тротоара хората трябва да слязат в трафика. Накаря ММ се качи и тръгна, пешаходци го псуваха, а полицаите вървяха от двете му страни и даваха знак на пешаходците, че това е едва ли не благословена от тях маневра. Успя да слезе чак на съседна улица. Дори тогава не написаха акт, не викнаха паяк, а нарушителят си стоеше чинно пред гаража. И полицаите ме посъветваха просто да си карам по тротоара и друг път...  Shocked

# 17 948
  • Варна
Аз в подобни случаи предпочитам да си се оправяме сами. Очевидно от закона помощ няма да видим. Пък нека после постъпките ми са селски. Насреща си като имаш тъп добитък, очевидно трябва да си селянин за да излезеш от ситуацията.

# 17 949
От моя опит не правят нищо, защото не познават закона. Имахме една откачалка, който си правеше каквото иска - влиза в ресторант, яде без да плати, краде, нахлува в чужда собственост. Обяснението неофициално беше, че познавал много добре закона и все успявал да се измъкне от последствията.

# 17 950
Не знам как точно да обясня положението, ама са гаражи, пред тях нещо като тротоарче, улица, паркинг. И като някой си паркира пред гаража е на тротоара - забранено от закона, ама не се бях сетила досега. Ако е на "улицата" пречи да се маневрира като излизаш от паркинга.
Янтра,
Първо проверете "нещо"-то в Кадастъра дали Е тротоар(статут)!
"съгласно чл. 3, ал. 2, т. 1 от ЗОС във връзка с чл. 8, ал. 3 от Закона за пътищата, е със статут на публична общинска собственост. По смисъла на легалното определение на допълнителната разпоредба на §6, т.6 от ЗДвП “тротоар” е изградена, оградена или очертана с пътна маркировка надлъжна част от пътя, ограничаваща платното за движение и предназначена само за движение на пешеходци"
Тротоарът е общинска собственост и тогава, само тогава можете да изисквате съдействие.
"УПИ ... по план на ..., като част от общински път ..."
Към гараж има И идеални части по НА.
Проверете фактическата обстановка относно собствеността.  Peace

ПП Ако широчината на пътеката е под 2.00 м не може да е със статут тротоар.

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 09:13 от Анонимен

# 17 951
  • Пловдив
Аз май в момента просто си изпускам парата тук. Не мисля, че ще предприема нещо. Има битки които съм готова да водя, и такива които мисля да пропусна. Това попада под бариерата.

Домоуправител на входа съм, в момента водим спорове за предписан от фирмата по поддръжка ремонт на асансьора, спорим за належащия ремонт на покрива, не искам да се захващам с битки със съседния вход за паркоместа.

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 09:59 от Янтра

# 17 952
Янтра,
Споделих, понеже, когато "викам" паяк, то е, че има паркирали МПС-та от към достъп до гаражи.
Проверявах относно монтирането на анти паркинг скоба (на чия собственост е място).
Монтирахме такава на място, което Не е общинска собственост.
Скрит текст:

# 17 953
  • Пловдив
Благодаря Simple Smile

# 17 954
И отново велосипедистите. Една част от тези хора не се научиха, че като си на тротоар ходиш и буташ колелото, а не се състезаваш с пешеходците. Пиша го отново, защото независимо, че им се "радвам" всекидневно, днес един бутна една баба, която си изпусна нещата и после ѝ помагах да ги съберем докато онзи си продължи.
Прекипяло ми е, но дано по - скоро им пуснат пустите алеи, защото явно малко имат "топки" да бъдат в реалното движение и трябва да пречат на другите.

Общи условия

Активация на акаунт