НВ-ВМХ, част 75

• 37 289
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
От месец  Peace
Ще видим, аз лично не го свързвам с режимът, честно казано.

Този момент съм го пропуснала
Месец е твърде кратко време, за да подейства режимът за наместване на хормоните
Може да са нужни месеци за постигане на баланса
Всичко е толкова индивидуално
Изследвания правиш ли редовно, за да можеш да засечеш промяна в хормоните?

# 601
Лили, може да е просто пренастройване на организма, а може наистина да влияят и тренировките. На теб може да не ти се струва, че се претоварваш, но на тялото ти да му идва много. Дано да се нормализира всичко скоро! Hug

# 602
2 години не се налагаше, нямах проблеми. Започнах режима около 3 дни преди датата и просто не се появи, което за мен е знак, че малко преди това нещо се е объркало. Като кг съм същата, освен да се е променило съотношението мазнини към мускули и от там...
Пс: и това ми беше минало, че може тялото да свиква към момента. Вярвам, че няма да е дълго така Hug

# 603
О, абсолютно, щом са били минали само три дни, няма как да е от режима Peace Преди това се е било объркало нещо и сигурно е нямало да имаш цикъл независимо от промяната в храненето. Но дано да е временно.

# 604
Споделеното от водна лилия ми припомни нещо отпреди 6 год
Точно бях почнала Дюкан, а преди това от около месец едни нови силови тренировки
И моят тогава супер редовен цикъл ми дойде след 35 дни, или нещо подобно (тогава го отдадох на рязкото сваляне на 6 кг за месец)
После няколко месеца на 30-32 дни докато отново стане на 28
Откакто минах на режима тук преди повече от 4 год., цикълът е по часовник на 26 дни
Тогава не му обърнах внимание, даже бях хепи, че се е удължил

# 605
  • Пловдив
Цитат
По отношение на храната съществуват толкова много емоции, внушения и самовнушения, вкл. на религиозна основа, че действително поне част от споделените "впечатления" са само в главата на съответния човек.
Точно! Peace
Случаят на Water_Lilly чудесно може да илюстрира това, което написах по-горе. Сега тя може да напише: храня се ВМ НВХ и цикълът ми спря. И ето, hijkl ще каже: това доказва, че режимът може да е вреден. Обаче, като се събере повече информация, се вижда, че:1. Water Lilly не е достатъчно дълго на режима, за да може да се заключи, че следването му й е оказало значително влияние. 2. Тя си има по принцип хормонални проблеми. 3. Тренира силово, което също може да е от значение.
Свидничка, и аз забелязвам влечение към хляба в дните с по-интензивно кардио. Забелязвам също, че ако съм по-стриктна, нямам проблем при силова тренировка. Но ако намаля много В, ВИ кардио малко ме зори и издържливостта ми е по-малка.

# 606
  • Варна
По въпросите за цикъла си мисля следното: Преди много хиляди години как са преживявали и са се справяли жените с месечен цикъл, какъвто има съвременната жена? Възможно ли е да е било еднократно прокървяване или пък въобще да е липсвал? Тоест, ако следваме едно древно хранене, не бива ли да имаме оскъден цикъл?

# 607
По въпросите за цикъла си мисля следното: Преди много хиляди години как са преживявали и са се справяли жените с месечен цикъл, какъвто има съвременната жена? Възможно ли е да е било еднократно прокървяване или пък въобще да е липсвал? Тоест, ако следваме едно древно хранене, не бива ли да имаме оскъден цикъл?

Много ни се иска май, и на мен в това число  Simple Smile
Да не забравяме, че тогава са живели съвсем картко заради изпълнения с опасности живот
И че всяка жена е била кърмачка дъъълго време, което също води до липса на цикъл
Да не говорим за зимния глад, тогава е било ноермално да няма цикъл
Едно такова сравнение е много трудно да се направи
Трябва да живеем като тях, не само да се храним така, за да можем да извлечем поука
И тя пак ще е субективна

Юле, сега двечките тролки ше си извлекат пак интересни изводи
Да видим какви ще ги сглобят този път да се посмеем

# 608
Юлинга, аз точно затова правя тези уточнения - за да няма някои хора, пишещи в темата, да кажат "ау, че ужасен режим".  Peace А по-скоро да онагледя, че не само хранителният режим е от значение - важно е и общото здравословно състояние,начин на живот и други, уж дребни фактори, но имащи голямо значение.

# 609
wow, а аз си мислех, че аз съм трола в тази тема  Crazy

То няма смисъл да се спори, толкова е абсурдно. Само на потребителката със сложното име ще й пожелая да не се сблъсква с остеопорозата при този ограничен прием на белтъчини (40 g даже не е абсолютен минимум за жени, а критично и недостатъчно. За децата изобщо няма да коментирам, това е престъпление!), които за съжаление пропагандира без да си дава сметка, че наврежда сериозно на здравето и на другите хора. Освен това съм наистина потресена, че пропагандираща силна вяра и канонизирани практики, си дава труда да напада агресивно непознати хора по време на пости, които са много повече от определен начин на хранене, а са по-скоро време за смирение и молитва.  ooooh!

Още по въпроса: баба ти и дядо ти са се хранили с авокадо, кокосово масло, коноп и "безгръбначни" на корем по време на пости  Joy Joy

И за конопа едно изречение: в българската традиция и култура, това растение се използва за тъкане на дрехи и въжета, а не за ядене. Даже и в най-гладни години не са го яли.

Написах всичко това, защото смятам, че потребителката hjkl; вреди много на други хора с безумните си постинги  Peace Особено с последните връзки колко е вредно ВМ-НВХ и колко зле се чувстват някакви хора, които го практикуват, а в последните страници се опитва да убеждава себе си и другите, че самата тя е на високо-мазнино хранене.

# 610
  • UK
Юлинга, на силовите тренировки показвам много по-добри резултати от преди режима. При endurance excercises (кардио ли е това на билг.?) обаче издишам.
Като сте се заговорили за цикъл, винаги съм била редовна, на 32-35 дни, с първи обилни дни и времетраене около 7-9 дни. Още от първия месец на режима, вече 4 цикъла: на 26 дни, дните се обърнаха- в началото е слабо, по 2 капки, после се засилва за 1-2 дни и край. Времетраенето е на половина в сравнение с преди.
 При мен определено протичането/времетраенето на цикъла се повлиява от сексуалната активност, но да не ви занимавам с детайли  Embarassed

# 611
Оо, Грийн добре, че се появи  Hug

Ето и моите мерки, ако е удобно  Embarassed

Скрит текст:
161см съм висока
53кг надявам се, не съм се теглила от няколко дена

талия 67  Embarassed Embarassed
ханш 95

# 612
Джия  Grinning

Скрит текст:
20,04 % = 10,62 kg fat

как ги криете тези текстове, не мога да намеря опцията  Embarassed

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 15:16 от greendream

# 613
Осмото бутонче на първия ред, изглежда като стрелка, чийто връх е в правоъгълник. Предното е едно движещо се М със стрелка отпред.

Не мога да повярвам колко е приятно в темата, макар да влизам всеки път със свито сърце...

# 614
мерси, Ули  Hug

Ето какво ме вълнува мен напоследък - кафето  Simple Smile Не за пръв път де. Обикновено пия сутрин преди да тръгна на работа едно мазно и по-късно закусвам (след около 2 ч.), защото нямам време.

Четох, че при пиенето на кафе се отделя най-вече адреналин, които мобилизира мазнините в клетките и въобще енергията в организма. Това добре за отслабване, обаче ако не се осъществи някакъв вид енергиен разход /тренировка или много движение/, започва преразпределяне на циркулиращите мастни киселини в организма. Ако не се изгорят непосредствено тези циркулиращи мастни киселини, има вероятност да се натрупат точно там, където ни се натрупват най-много мазнини /бедра, ханш/ или по-лошо, да се отложат по стените на кръвоносните съдове /опасно за атеросклероза/. И какво се оказва: отслабва се на гръдна обиколка примерно или талия и се лепи по ханш, бедра.  Sick

Затова е важно кафето да не се пие на гладно, което да повиши освен адреналина и инсулина. Също е много важно кафето да се пие с вода 1:1. Това помага на циркулацията на мастните киселини и правилната им употреба, защото както е известно кафето дехидратира и ако клетките се чувстват заплашени от дехидратация /няма достатъчно вода/, ще натрупват повече  мастни киселини. А както е известно, всяка мастна киселина се свързва с 4 молекули вода.

Дано да съм била ясна  Laughing Резюме: кафе на гладно не (само мазнини - не) , кафе с вода 1:1, след кафе - много движение/тренировка (следва отслабване)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт