Отговори
# 120
Здравейте!  wavey  Hug  Heart Eyes

3. Bölüm 2. Fragmanı

Kurt Seyit’in ölüm haberi Şura’nın kalbine iyileşmeyecek bir kurşun yarası gibi yerleşir. Öte yandan babasının hastalığı da son aşamaya gelmiştir. Yaşadığı çifte acıyla aldığı nefes günden güne eksilir, hayatla olan bağı zayıflar. Petro, Şura ve ailesinin zor zamanında yanlarında olurken, Şura’yla geleceğini de verdiği sözlerle inşa etmeye başlar.

Celil, uzun zamandır kayıp olmasına rağmen Kurt Seyit’ten umudu kesmemiştir. Onu civar hastanelerde aramayı sürdürür. Celil’in Kurt Seyit’e ulaştığı an, çok uzaklardaki Şura hayata tutunabilmek için son umudunu da kaybeder.

Kurt Seyit bulunduğu hastanede gözlerini açtığında aklında sadece Şura’ya bir an önce kavuşmak vardır. Şura ve ailesi ise değişen ülke şartları yüzünden evlerini terk ederek teyzelerinin yanına gitmeye karar verir.
Petro, Kurt Seyit’in hayatta olduğunu öğrendiğinde, Şura’ya verdiği ölüm haberinin gerçeğe dönüşmesi için hain bir pusu kurar. Kurt Seyit, Şura’yı bulmak için yola çıktığında uğrayacağı ihanete karşı tek kalkanı aşkı olacaktır.

Превод :

Новината за смъртта на Курт Сеит е като неизлечима огнестрелна рана в сърцето на Шура. От друга страна болестта на баща и е достигнала крайната си фаза. Живеейки с тази двойна мъка, въздухът, който тя диша от ден на ден намалява, а връзката и с живота отслабва. Петро, който не оставя Шура и семейството и в този труден момент, с обещанието си да бъде до Шура започва да гради тяхното бъдеще.
Джелил не спира да губи надежда, въпреки че Курт Сеит е изгубен от дълго време. Продължава да го търси в близките болници. В момента, когато Джелил намира Курт, далече Шура губи последната си надежда, която поддържа живота и. Отваряйки очи в болницата, в ума на Курт Сеит е само това  да види по-скоро Шура.
Заради променящите се услвия в страната, Шура и семейството и решават да напуснат дома си и да отидат при леля и. Научавайки, че Курт Сеит е жив, за да превърне новината, която даде на Шура за смъртта му в реалност, Петро му устройва коварна клопка/засада. За Курт Сеит, тръгнал да търси Шура, срещайки предателството, единственият щит ще е само любовта.

# 121
Г - жа Нервакова  newsm10 newsm51 newsm51 абсолютно! Но аз нямам опасения, че ще спрат нашия филм, изобщо!
Бонитка  Heart Eyes благодаря!
Малииии, този гад Петро какво ли е замислил  newsm78

# 122
Бонита, много благодаря за превода!  newsm51

Според мен, Сеит постъпи много благородно след инцидента на фронта. Петро изпадна в паника, загуби самообладание и действа неадекватно. Наруши устава, не се подчини на заповедта на висшестоящ. Наруши и законите на честта, поведението му беше в разрез с всичко, на което е бил учен като благородник, мъж и офицер. Резултатът - отнет човешки живот.

Ако Сеит беше покрил Петро, това значи, че става съучастник в неговия позор, че се примирява със смъртта на войника, че рискува грешките на фронта да се повторят.

Hug В желанието си да постъпи благородно, Сеит също става съучастник в позора на Педро. Така нарушава устава и в случая става въпрос за саморазправа. Аз разбирам също като теб мотивите му да постъпи по начина, по който го направи. Права си. Рабирам го, но не го оправдавам. Смятам, че взе възможно най- грешното решение. В случая става въпрос за война, където законите са железни, независимо,  че се касае за близък, както е в случая. Верно, твърде жестоко, но неспазването на устава се наказва твърде сурово. Така че за мен Петро не спази нареждането на началника си, но и Сеит направи същото като наруши дълга си на военен, независимо от причините.Така вижам аз нещата.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 00:35 от sinq laguna

# 123
Момичета, наслаждавам се на 2 еп. всички играят добре, не намирам фалш, толкова са искрени, убедителни в чувствата, които показват.

Оценявам красивата фраза, диалозите, скрития смисъл в думите. Не мога да преценя доколко преводът е точен, не съм компетентна, но е поднесен чудесно. Още веднъж благодаря, Филипова и Алекс!

Музиката е невероятна и е част от драматургията.

Започвам да си изяснявам някои детайли. Петро се навърта около Шура не само от завист, има пряка изгода.
Миша е били повикан в Петроград, за да се справи с бунтовниците. Явно заради това е сред червените.

# 124

Благодаря за фрагмана!  bouquet Какво ми става? newsm78 Ако кажа, че съм заинтригувана и възхитена, няма да е честно.
Слаб сценарий с инфантилни,  предсказуеми интриги. Не само тази, но и следващата серия ще бъде сапунеста.  Това ни чака. И ако филмът не излезе извън баналната любовна линия   е обречен на провал.   Мое мнение. Peace

Hug И мен ме дразни тривиалния подход на сценаристките спрамо образа на Петро. Нямам идея ще продължим ли да го гледаме и в Истамбул...
Дафне, моля те кажи защо смяташ, че ако филмът не излезе извън любовната линия е обречен на провал! Аз не мисля така. Всяка истинска любов е уникална, вълнуваща, интересна. Любовта е вечната тема на безброй филми, книги и различните видове изкуства, както занем. Защото е мощна сила към която се стремем, от която имаме нужда. Така сме устроени и затова ни вълнува. Това е една от причините да смятам, че филмчето ще се радва на успех. Освен това за мен актьорският състав е много добър. Всички са на ниво, което е друга гаранция за успех.

# 125

http://www.songaz.com/video-kivanc-tatlitug-ve-sevgilisinden-cok-ozel-aciklamalar-cumartesi-surprizi-1127936.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+songaz+%28Songaz.com+-+Social+network.+unlimited+music%2C+video%2C+pictures%2C+games+and+sharing.%29#video-kivanc-tatlitug-ve-azra-akin-roportaj-cumartesi-surprizi- … 118365909[/video]

# 126
  • София
Лагуни 
Скрит текст:
Ако следват романа Петро би трябвало да не е част от живота им в Истанбул, Сеит го убива, за да може с Шура да избягат.

# 127
Сега малко за първия път на Курт и Шура. Моето мнение съвпада с това на Курт, който през цялото време знаеше, че е по- разумно да не задълбочава отношенията си с момичето заминавайки на война, от която може и да не се върне жив. Защото след като вече връзката е изконсумирана, всичко е по- различно. Знаеше, че за Шура ще е много по- мъчително, отколкото при други обстоятелства. Затова непрекъснато повтаряше, че не знае как ще я остави сама. Затова и повтаря непрекъснато "моя молка любима"  Heart EyesТолкова млада, толкова влюбена, толкова неопитна и изпъленна с надежди съвразани с него...Знаеше, че е възможно жестоко да страда, което и ни показват. Затова и сцената на някои им е недовършена и нелогична. Защото първият път на двама души, които изпитват взаимна любов, се продполага, че е изпълнен с много наслада, сласт и удовлетворение, неща , които те карат да забравиш, че съществува друга реалност изъвън двамата влюбени. При Шура беше така, но при Курт - уви, не. И Киво го изигра перфектно. Иначе на мен самата интимна сцена ми хареса, имаше страст, имаше нежност и беше красиво.  Heart Eyes Надявам се на още доста такива.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 00:08 от sinq laguna

# 128
Здравейте!  wavey  Hug  Heart Eyes

Скрит текст:
3. Bölüm 2. Fragmanı

Kurt Seyit’in ölüm haberi Şura’nın kalbine iyileşmeyecek bir kurşun yarası gibi yerleşir. Öte yandan babasının hastalığı da son aşamaya gelmiştir. Yaşadığı çifte acıyla aldığı nefes günden güne eksilir, hayatla olan bağı zayıflar. Petro, Şura ve ailesinin zor zamanında yanlarında olurken, Şura’yla geleceğini de verdiği sözlerle inşa etmeye başlar.

Celil, uzun zamandır kayıp olmasına rağmen Kurt Seyit’ten umudu kesmemiştir. Onu civar hastanelerde aramayı sürdürür. Celil’in Kurt Seyit’e ulaştığı an, çok uzaklardaki Şura hayata tutunabilmek için son umudunu da kaybeder.

Kurt Seyit bulunduğu hastanede gözlerini açtığında aklında sadece Şura’ya bir an önce kavuşmak vardır. Şura ve ailesi ise değişen ülke şartları yüzünden evlerini terk ederek teyzelerinin yanına gitmeye karar verir.
Petro, Kurt Seyit’in hayatta olduğunu öğrendiğinde, Şura’ya verdiği ölüm haberinin gerçeğe dönüşmesi için hain bir pusu kurar. Kurt Seyit, Şura’yı bulmak için yola çıktığında uğrayacağı ihanete karşı tek kalkanı aşkı olacaktır.

Превод :

Новината за смъртта на Курт Сеит е като неизлечима огнестрелна рана в сърцето на Шура. От друга страна болестта на баща и е достигнала крайната си фаза. Живеейки с тази двойна мъка, въздухът, който тя диша от ден на ден намалява, а връзката и с живота отслабва. Петро, който не оставя Шура и семейството и в този труден момент, с обещанието си да бъде до Шура започва да гради тяхното бъдеще.
Джелил не спира да губи надежда, въпреки че Курт Сеит е изгубен от дълго време. Продължава да го търси в близките болници. В момента, когато Джелил намира Курт, далече Шура губи последната си надежда, която поддържа живота и. Отваряйки очи в болницата, в ума на Курт Сеит е само това  да види по-скоро Шура.
Заради променящите се услвия в страната, Шура и семейството и решават да напуснат дома си и да отидат при леля и. Научавайки, че Курт Сеит е жив, за да превърне новината, която даде на Шура за смъртта му в реалност, Петро му устройва коварна клопка/засада. За Курт Сеит, тръгнал да търси Шура, срещайки предателството, единственият щит ще е само любовта.

Много ти благодаря, мила !  newsm51  love001 newsm51

# 129
Лагуни 
Скрит текст:
Ако следват романа Петро би трябвало да не е част от живота им в Истанбул, Сеит го убива, за да може с Шура да избягат.

БУ, благодаря!  Hug  bouquet

http://www.songaz.com/video-kivanc-tatlitug-ve-sevgilisinden-cok-ozel-aciklamalar-cumartesi-surprizi-1127936.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+songaz+%28Songaz.com+-+Social+network.+unlimited+music%2C+video%2C+pictures%2C+games+and+sharing.%29#video-kivanc-tatlitug-ve-azra-akin-roportaj-cumartesi-surprizi- … 118365909[/video]

Госпожата,  Heart Eyes благодаря! Много, много хубав! А новата изгора на колко е години? Май е доста по- голяма от Къванч.

# 130
Добро утро, дружки !  Hug Пожелавам ви слънчев и усмихнат неделен ден, изпълнен с много добро настроение и забавление !   bouquet

Скрит текст:

Лагуниии,  Heart Eyes
Скрит текст:
по- голяма е, да ! Не помня колко, в началото, когато стана ясно, че имат връзка с Башак, излезе инфо, но не съм запомнила, но не мисля, че е много.  Peace

Вале,  Hug съгласна съм и със споделеното от теб . Peace Една наистина благородна постъпка на Сеит, но отправена към човек, който не можа да я оцени !  Peace Затова и казах, че тя ще му струва скъпо.

От превода на Бонитка Heart Eyes Hug Heart Eyes, става ясно, че Петро ще устрои капан на Сеит. И щом единственият щит на Курт ще е любовта, си мисля, че наистина ще направят опит да оженят или сгодят Шура и Петро - думите от фрагмана, също ми ме карат да подозирам това. Peace

# 131

Добро утро

снощи гледах епиода с превод и все още съм по впечатление, много ми хареса. Честно, нищо не ме подразни, нито в любовната сцена, нито в образа на Петро.
Да не забравяме, че той е част от истинската история, не е измислен от сценаристите, че да ги обвиняваме за неговия образ.

Реабилитирах Миша, той е истински приятел. Бих разбрала Петро, ако е на страната на болшевиките заради убежденията си. Но, не е така.

Въпреки че в една друга тема открито ми се подиграват заради публикуваните цитати и с насмешка ни наричат "литературен кръжок", ще рискувам да препоръчам един велик роман, описващ същата епоха - "Ходене по мъките" от Алексей Толстой. Мъже от едно семейство, са в редиците на Червената армия и Бялата армия. Така се случва заради идейни различия. Но, при среща, не са врагове...

# 132
Дафне, моля те кажи защо смяташ, че ако филмът не излезе извън любовната линия е обречен на провал! Аз не мисля така. Всяка истинска любов е уникална, вълнуваща, интересна.
HugАми, Лагуни, концентирам се върху филма.  Kонкретната   любовната история няма потенциал  да задържи зрителите.  Не ми се гледат  пълнежи и ВНЛ-та, както и филм само заради Къванч.  Стандартната любовна интрига в   един сериал  изисква предистория,  класически триъгълник,  пречки и забрани пред любовта, докато се изживее. В нашия филм обърнаха нещата. Всичко се случи набързо.
 Любовното признание,първата целувка , първата  гореща сцена, благословията на родителите.  
Няма и триъгълник. Несериозно е да се мисли, че Петро или баронесата са единия от върховете на този триъгълник. Ако вкарат Мурка, интригата ще има друг вид, но това явно няма да се случи. И затова се измислят инфантилни прегради пред любовта. Петро гори писма, подслушва, плете интриги, прави засади.  Бащата против рускините, въпреки, че цял живот е служил на руския цар и най-големия приятел на Курт Джелил ще се жени за рускиня.
 Ами, тия пречки са  обида за средноинтелигентия зрител.  Всичко е предвидимо, за каква уникална история може да говорим.  Поне да не беше известен финала.
Единственият потенциал  на филма   не е любовната история,  а   образа на Курт.  Шура е ясна.  И то, ако  Курт  не е влюбен. Което го мисля, защото по друг начин щяха да поднесат историята. Нямаше толкова бързо да се стигне до горещата сцена и Курт щеше да удържи обещанието си.  И да не постъпи с Шура така,  както с всички други жени.
Ако в момента, това не изглежда така, то е защото заминаването на фронта принудително прекъсна историята и емоцията не беше изживяна от Курт.  Още му е интересно с Шура. Все едно да ти вземат новата играчка. Не си се наиграл и нарадвал, после я захвърляш при другите.
И вторият момент е, да развият някаква патология при Курт. Което се случва при военните, когато при екстремни условия преминават от военен към цивилен живот. В казармата всичко е лесно. Йерархия, рапортуваш, козируваш, изпълняваш заповеди.  
 Бил си добър, храбър офицер, но не успяваш да се адаптираш в живота и ставаш лош, злобен, комплексиран .  Ще има  безброй трудности пред Курт. От салоните на петродворците,  отиваш  да копаеш  зеленчукова градина, за да оцелееш. И това ражда депресии.
Струва ми се по-интересен сюжет, отколкото ВНЛ-то. Иначе Къванч влиза в образа на любовник. Това си е направо харакири за него, според  мен.
Силно се надявам, това да не се случи и  Къванч  е приел ролята за да изиграе друг типаж.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 09:49 от dafne_1

# 133

На мен пък, на фона на ненормалния свят, в който живеем, една красива любовна история, ще ми дойде много добре !  Heart Eyes

Подозирам, обаче, че ще има и доста изненади. Peace

# 134
Според мен, филмът от самото начало показва, че е много повече от любовна история. Не може да се каже, че протича в тесните рамки само на любовната линия, че да се налага да излиза от нея.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт