Отговори
# 30
Вале, ама точно такава асоциация ми навява идиотското име Мурка.  Laughing

Аз пак имам въпроси относно романа, слагам ги в спойлер.
Благодаря предварително.  Hug

Скрит текст:
Сеит сгодява ли се изобщо някога за Шура?
Ако не, каква е причината?
Баща му? Нали спомена, че първата му работа, като се върне от фронта, е да говори със стария Еминов за Шура.
Въпросната туркиня с идиотското име Мурка кога се появява? В първа част на романа ли?

# 31

и само ще добавя, че всички постоянно казвате колко добре я разбирате и как и вие не бихте устояли.
ами не бихте, защото виждате Каванч. т.е не сте обективни.

логично е,  най-красивият съвременен  турски актьор да е неустоим за почитателките си на всички възрасти.

но ако не беше Каванч в тази роля, а някой невзрачен чичко / какъвто е самият Сеит на снимките,
които сте показвали/, не знам за каква неустоимост би ставало дума в този случай и какво толкова щяхте да и разбирате на Шура.

Добре, де, толкова ли не мога, да си харесвам когото искам и защото искам, при това, както искам ???
Защо някой трябва да ми обяснява, видите ли, защо и от какво съм привлечена и кой и как е нуостоим за мен ??? И колко съм необективна ?
А, лор, толкова ли ти е трудно да не размахваш постоянно пръст и да не ми казваш какво да мисля, как да мисля и какво да чувствам ? Няма как да знаеш като споделям нещо, от какви чувства и мисли е провокирано и дали те са обективни или не ! Обективни според кого ?
Ако не беше Къванч в тази роля, нямаше да гледам филма ! А Шура щях да я разбера, независимо дали Сеит е невзрачен чичко или красив като Бог ! Защото разбирам, какво се случва, когато човек е влюбен, защото тогава, той не гледа с очите си, а със сърцето. И за нас избраника може и да е грозен, невзрачен и дори уродлив, но за този, който гледа със сърцето си, той е принца на бял кон и е най- прекрасното същество на света ! Така че, бъди добра и спри да ми казваш какво, кого и как да харесвам или пък не, да ме поучаваш и да ми “отваряш “ очите.

И не, аз не сравнявам Курт и Бехлюл, не търся никакви прилики в образите, те са достатъчно различни като внушение, а Къванч е достатъчно талантлив актьор, че да ги изиграе различно . Та аз не съм от тези, които “винаги ще сравняваме .....с култовия образ на Бехлюл “

А, видях, че си продължила да морализаторстваш  ! Мисля, че наистина си се объркала сериозно - аргументите, които използват списващите тук, са именно това - начинът им, мотивите им, това, с което си обясняват постъпките на героите. И ти нямаш никакво право да ги квалифицираш като
смешни“ или какви и да било други ! Квалифицирай си героите, постъпките им, но да окачествяваш мнения на потребители, освен че е извън правилата, е и ужасно грозно ! Не знам ти защо реши, че твоите аргументи, са по-състоятелни или пък верни или разумни от моите, например ?!

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 21:43 от gospojata

# 32
госпожата, аз каквото и да напиша го адресирам общо, а не персонално към теб, обаче ти имаш навика да се разпознаваш навсякъде. ами окей, ако смяташ, че все ти си центърът на събитията и всички послания са лично и все към теб, обаче, не си ми чак толкова централен образ в темата, ако и да я списваш като автор. не знам какво толкова те кара да се разпознаваш, но причината си е в твоята си глава и не се наемам да гадая, пък и персоналните занимавки са ми скучни.

когато имам нещо към някого го вмъквам в цитат.

а това, че си автор на темата не ти дава право да ми казваш какво и как да пиша. тези учителски манталитети да обяснявате кое и как е разрешено или не е, си ги оставете за служебното поприще.

колкото до това дали поучавам някого, моля за точен цитат къде съм го направила . на никого не съм написала да не харесва Сеит или Шура, аз си споделям моите виждания за тези персонажи и това, че са различни от нечии други ми е все тая...

# 33
Честита пролет ! Благодаря за превода с поздрав за екипа и всички в темата http://vbox7.com/play:2e7382a2
Гледам филма с лека тъга - когато човек е млад, не винаги разбира, че всеки миг от живота е неповторим. Пропусне ли да го изживее, губи го завинаги. Затова не бих обвинила никого, че е изживял мига...

# 34
Лор, аз много добре виждам мн.число , но имам право и мога да говоря само от мое име ! Затова и говоря от свое име, независимо, че си позволяваш да правиш общи квалификации .
Това, че съм автор на темата, ми дава точно толкова права, колкото и на всички списващи тук, включително и да споделям несъгласието си с това, че някой се опитва да ми казва какво и как да харесвам, пиша и дали и колко то е морално ! Та, питам се, кой проявява учителски манталитет в случая ?
Квалификации и окачествявания, са в разрез с правилата на форума, независимо в коя тема и кой я списва. Дали са “смешни“ аргументите - мои или на останалите, е обидно определение, затова и реагирам. За мен пък твоето мнение, е абсолютно безпочвено, целящо единствено конфронтация и да прави на пук, но аз не си позволявам да го квалифицирам. Мисля, че много добре разбра какво имам предвид. А и този разговор не го водим за пръв път.
Нямам нищо против да си пишеш, каквото поискаш, колкото поискаш, мнението ти не ми е важно.
Важно ми е, тук да е приятно място за отмор и всички да могат свободно и спокойно да споделят мнението и емоциите си, без да бъдат обиждани нито те, нито да бъдат окачествявани мненията им !
Спирам с този разговор, надявам се, че съм била ясна, както подобава на една учителка !  Mr. Green

# 35
ЗДРАВЕЙТЕ! wavey wavey wavey

Честита пролет и от мен! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Благодаря на Госпожата за новата тема, която е приготвила за нас и разбира се за това,че благодарение на нея започваме всеки ден с усмивка и добро настроение. Flowers Rose

Специални благодарности и за екипа, благодарение на който имаме възможност де гледаме дългия втори епизод.
Г.Филипова, Мименце
  lovekiss

Благодаря на всички за споделените мнения,снимки, информация и клипове.
Много е хубаво,че мненията са различни и цветни и всяко по своему е интересно.

Нещо от руската преса, посветено на сериала. Като цяло все познати неща,но две неща ми направиха впечатление. Едното е фактът,че отново се споменава България като едно от местата за снимки на "Курт и Шура" , а другото е ,че отново се споменава името на жената на футболиста от Галатасарай- Йоланта Кабау. Нещо не го разбрах това за нея. Щяла тя да бъде сестрата на главната героиня, но не могла добре да усвои турския и затова не могла да се снима. Вие така ли го разбирате или съм в грешка?  newsm78

http://www.mk.ru/culture/cinema/article/2014/03/17/999466-turki- … koy-devushki.html

# 36
това, че съм определила като 'смешни' аргументи, които наистина ме разсмиват, е по-малък грях от това да напишеш на някого, че 'говори абсолютни глупости и няма хал-хабер от нещата' -  на някого с мнение, различно от твоето  Mr. Green...
но ти си по-наясно с правилата на коректно общуване във форума, така че както кажеш...оставаше да цъкнеш на някой модератор да ми изтрие 'обидния' пост  hahaha hahaha

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 22:25 от lor

# 37
Виж сега, Лор, ще те помоля  да не създаваш интриги и да не се набъркваш в отношенията ми с други потребители . С Дафне Hug се знаем от сто години, тя знае, че много я обичам и именно затова, мога да кажа, в прав текст това, което мисля, както и тя на мен. Така че, опита ти да подклаждаш конфликти, го броя неуспешен . Laughing
И си объркала определено в темите - това с докладването, не е мой почерк. Както виждаш, аз умея да се оправям и без чужда помощ !  Peace
Сега, ако си приключила с назидаването, да се върнем към филма, а ?
Аз така мисля да направя. Peace

“Отстрани погледнато тя не беше нищо особено. Но аз не я гледах отстрани, аз я гледах право в очите!“
 Това ми беше мислАта, отстрани може и да е така, ама влюбеният гледа право в очите и със сърцето. И вижда това, което му се иска да види. Та не бива да пропускаме и момента, че ние тук гледаме и с очи, различни и от тези на героите на историята. Peace

Дъга,  Heart Eyes благодаря за новините !   bouquet Скоро с Фенче Heart Eyes говорихме, че още не съм изгубила надежда за снимки в България, особено в контекста на случващото се в Украйна и Крим, където трябваше също да има снимки !

Филипова,  Heart Eyes Hug Heart Eyes
Скрит текст:
не, Курт не се сгодява за Шура. Отива при баща си и му казва, че тя е жената на живота му.Мирза, обаче, е непреклонен и го поставя пред избор- жесток избор - или Шура или семейството. Курт избра Шура ! Веднага след това, се наложи да избягат в Истанбул. А Мурка се появява още в първата част на романа, да !

# 38
gospojata  Hug

Скрит текст:
Знаех си аз, че консервата Мирза е прецакал съдбата на сина си.

Значи, Сеит избира Шура....

И това, защото хич, ама хич не я обича....

# 39
gospojata  Hug

Скрит текст:

Значи, Сеит избира Шура....

И това, защото хич, ама хич не я обича....

Hug Hug Hug

Скрит текст:
Аптал ! Да обича една глупава и леконравна жена ! И това ми било аристократ ! Crossing Arms

Избра я, без да му мигне окото ! Въпреки че, много страда, баща му беше единственият му кумир, обожаваше го, но прекрачи волята му, заради нея. И тя направи много жертви в името на любовта им, затова все още не мога да намеря обяснение на факта, че тя после си тръгна от него, пък той я остави в ръцете на французина и се остави да го оженят за тази Мурка. ooooh!

# 40
  • София
След епизода не знам какво да мисля за Миша - Хем помогна да болшевиките да отведат младият войник, хем излъга Татяна но пък в писмото си Шура, казва, че той е върнат за да разсее бунтовете. Каза на Татя, че Пьотр играе двойна игра, че има неща които само той знае, каза и да се пази, предупреди я и, че така Пьотр би си осигурил живот и след смяна на режима, а и да не забравяме това което Нермин е казала в книгата за Пьотр, през цялото време той се държи изключително лицемерно, освен това да не забравяме и случката в гората, съвсем ясно си личи, че човекът с който говори има червена лента на ръката си. Освен това и разговора:
-Явно сред нас има предатели.
-След като сте дошли при мен, значи ме подозирате.
-Не, знаем, че не си от губещата страна.
-Какво искате от мен?
-Искаме да  разберем кой е предателят.
-Добре ще се опитаме да разберем.
Според мен може би Миша да се окаже предателя, идея си нямам но според мен Пьотр със сигурност играе двойна играе.

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 22:55 от Г-ца Бързо се уча

# 41
Дъгичка  Hug
Цитат
Она до сих пор изучает турецкий язык с преподавателем. И хотя он дается ей трудно, сняться в фильме она смогла.
Тя и досега изучава турски език с преподавател. Макар че трудно й се отдава, успя да се снима във филма.  newsm78 (не сме я видели)  Simple Smile

Филипова  Hug
Скрит текст:
Не мога да дам точен отговор защо, може би като прочета няколко пъти романа и изгледам филма, ще разбера. Сеит и Шура не се сгодяват, не се женят. Заедно са при извънредно трудни обстоятелства, животът им виси на косъм, законните отношения са последният им проблем. Когато след пълно с опасности пътуване, стигат Крим, баща му не ги приема. Сеит с Шура живеят отделно, къса със семейството заради нея.  После като по чудо се спасява, бягството му се осъществява на магия, и се озовават в чужда страна, сами, загубили всичко. Всъщност, в Турция ги приемат добре, защото Сеит пренася оръжие за Ататюрк, по това време е Освободителната война. Мисля, че отношенията между двамата са вплетени в историческите събития и разрушените им съдби, там трябва да търсим отговорите.

# 42

Дъгичка  Hug
Цитат
Она до сих пор изучает турецкий язык с преподавателем. И хотя он дается ей трудно, сняться в фильме она смогла.
Тя и досега изучава турски език с преподавател. Макар че трудно й се отдава, успя да се снима във филма.  newsm78 (не сме я видели)  Simple Smile

Благодаря!  bouquet Значи вече се е снимала . Интересно като каква ли ?! Thinking

# 43
gospojata  Hug

Освен консервата, да не забравяме Петро, баронесата, революцията и общественото мнение в махалата.... Та затова дори не се и сгодяват...

# 44
  • София
Друго нещо което забравих в другият си пост: Пьотр е лъжец - казва на Шура, Загубихме Сеит, въпреки че няма официална информация какво се е случило с него.

Дафне - В  книгата баронесата не присъства в живота на Сеит след запознанството му със Шура.

Общи условия

Активация на акаунт