Отговори
# 675
Според мен, поведението на Мирза не зависи нито от характер, нито дали е задръстен или колко обича сина си.
Това е заради традициите, заради обичаите и правилата, насаждани с векове. Заради тези традиции бащи са убивали дъщерите си задето са погледнали чужд мъж, пак заради традициите са женели децата си насила, без да питат кой кого обича. Пречупвали са съдби заради разбиранията си кое е добро за децата им.
Съдби са пречупвали, но не и собствените си предразсъдъци. Страшно е, но е било и все още го има.

Точно!!!

# 676

Благодаря, в събота и неделя ще я препрочета. За Осман - не беше ли на брега с една лодка и там го убиха тъкмо когато Сеит тръгваше за Турция?

Сиси,  Hug
Скрит текст:
това беше вече, когато Сеит тръгна да бяга в Истанбул, но доколкото си спомням, още, когато Сеит си тръгна от бащиния дом, Осман тръгна с него, искаше да остане при него завинаги. Peace

Лагуни,  Heart Eyes Hug Heart Eyes да режат, да режат, колко да режат, мила ?! И цялата му глава да отрежат, пак е неустоим !  Mr. Green

# 677

рейтинга в туитър е супер били сме първи , втори чат пан трети сме се движели

Hug Мерси!   bouquet Нервакова, утре като излезе рейтингът, пак искам същите танцуващи лелки.  Wink

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 23:58 от sinq laguna

# 678
               Не може царски офицер или офицер от царската  белогвардейска  армия да  измени на думата си или на честта си.
              Те за едната си чест са живели и са се били по фронтовете. Той няма да се промени никога независимо, че вижда края на  живота си.

По същия начин е възпитан и Сеит. После ще го видим в другите серии как протича живота му  и как тази му "чест"  му пречи  много пъти, но той е непреклонен  и после  слага  край на живота си.

# 679
  • София
Сеит освен, че прогони Осман, искаше и Шура да остави в Алушта, за да не рискува живота и, но тя някак тайно се беше качила на лодката!

# 680
Според мен, поведението на Мирза не зависи нито от характер, нито дали е задръстен или колко обича сина си.
Това е заради традициите, заради обичаите и правилата, насаждани с векове. Заради тези традиции бащи са убивали дъщерите си задето са погледнали чужд мъж, пак заради традициите са женели децата си насила, без да питат кой кого обича. Пречупвали са съдби заради разбиранията си кое е добро за децата им.
Съдби са пречупвали, но не и собствените си предразсъдъци. Страшно е, но е било и все още го има.

Ясно, обаче виждаме, че други негови съвременници не мислят като него. Визирам съседът на Мирза. Човека каза, че има деца , за които да се погрижи.

# 681
Дива,  Hug благодаря ти за уточненията. Карагьол е езерото, в което се къпеха, когато се напият, преди да се приберат в чифлика навремето.

Факт е, че поведението на Мирза, е обусловено от много фактори, които за нас са трудносмилаеми и затова изглежда такъв в очите ни.  Peace

БУ, точно така,
Скрит текст:
Осман и каза, че Сеит иска да тръгне без нея, за да не рискува живота и ! Peace

# 682

Благодаря, в събота и неделя ще я препрочета. За Осман - не беше ли на брега с една лодка и там го убиха тъкмо когато Сеит тръгваше за Турция?

Сиси,  Hug
Скрит текст:
това беше вече, когато Сеит тръгна да бяга в Истанбул, но доколкото си спомням, още, когато Сеит си тръгна от бащиния дом, Осман тръгна с него, искаше да остане при него завинаги. Peace

Лагуни,  Heart Eyes Hug Heart Eyes да режат, да режат, колко да режат, мила ?! И цялата му глава да отрежат, пак е неустоим !  Mr. Green

Joy Joy Joy Joy Joy Ааааа, съгласна съм. Хич не споря по въпроса.  Party

# 683
  • София
Да, но съседа не е царски офицер, съседа нямаше син който е на война и който да очаква! Докато Мирза, макар да изглежда безчувствен, се притесняваше за сина си и го чакаше да си дойде с всеки конски тропот! На Мирза сърцето му беше на фронта заедно със Сеит.

Карагьол - е малко езеро тип лиман на Черно Море от там идва и името му Кара гьол - Черното езеро

# 684

Нервакова,  Heart Eyes Hug Heart Eyes ние в социалните мрежи, обикновено сме все първи или втори, ама да видим другия рейтинг. Надявам се, че като се развихри Мирзата, драгия турски зрител ще е доволен и ще рече : Ашколсун ! Аз мисля, че филмът определено не заслужава този рейтинг, въпреки, че в АВ групата, сме супер. Peace

Heart Eyes Hug Heart Eyes Е, добре, предавам се. Това ми звучи много убедително. Ако ще е в името на рейтинга, нека бесне Мирза, нека се вихри, бучи и троши, нека си седи на земята и да го видим как славно и сигурно , заради едната му криворазбрана чест, обрича семейството си на гибел.

# 685

Нервакова,  Heart Eyes Hug Heart Eyes ние в социалните мрежи, обикновено сме все първи или втори, ама да видим другия рейтинг. Надявам се, че като се развихри Мирзата, драгия турски зрител ще е доволен и ще рече : Ашколсун ! Аз мисля, че филмът определено не заслужава този рейтинг, въпреки, че в АВ групата, сме супер. Peace

Heart Eyes Hug Heart Eyes Е, добре, предавам се. Това ми звучи много убедително. Ако ще е в името на рейтинга, нека бесне Мирза, нека се вихри, бучи и троши, нека си седи на земята и да го видим как славно и сигурно , заради едната му криворазбрана чест обрича семейството си на гибел.

Баш ! Ама ти знаеш, че драгия турски зрител, точно по такива драми си пада !  ooooh! Сега, 90% от турските “глави на семейства“, са се идентифицирали с Мирзата и доволно потриват ръце !  Laughing

# 686
Мирза не ми е безчувствен , а прекалено принципен и може би тази отдалеченост от събитията го прави не бдителен...не е в крак с времето и промяната на хората

# 687
  • София
За това сте прави! Турците много трудно приемат зет/снаха от друг етнос, а представете си да изповядва друга вяра! Това е направо грях за тях!

Софи - Така е, до сега винаги е бил в центъра на събитията, а сега гледа от страни и не знае какво да прави и как да действа!

# 688
Мирза не ми е безчувствен , а прекалено принципен и може би тази отдалеченост от събитията го прави не бдителен...не е в крак с времето и промяната на хората

Peace Точно ! Не само, че не е в крак, но и не иска да е в крак, не иска да повярва, че времената са се променили, просто отказва и това е !

# 689
  • София
На мен лично ми е много мъчно за Мирза Еминов, той е добър човек, обича семейството си, обича Русия, а промените го съсипват, той не може да повярва, че народа, който години е защитавал на фронта се обръща с/у него и другите белогвардейци.

Общи условия

Активация на акаунт