КРУИЗИ /тема 3/

• 59 522
  • 788
  •   1
Отговори
# 135
  • София
тези круизи с пристанище Бургас ме заинтригуваха. Yavche_mRav4e,  от къде ти е офертата? През коя агенция могат да се резервират ?

# 136
  • Бургас
Аз намерих това и това.

# 137
  • София
Да ни е честито тръгването от Бургас. Крайно време беше.
Въпреки, че тези круизи не ни устройват много, но все пак е начало.
Защото все още няма такива, Бургас-Бургас, и трябва пак да се мисли за връщането от някъде.
По това, което аз получих е възможна комбинация на няколко круиза, включително връщане.
Направила съм запитване, чакам отговор..........

# 138
  • Бургас
Супер си е просто. Колко му е да се качиш от Бургас, да си се разходиш до Рим, да поостанеш във вечния град 1,2 дни и да си литнеш обратно  Laughing

# 139
  • София
Да, както предполагах има възможност да се тръгне от Бургас и после да се върнете отново там.
Взима се първи круиз на 05.05.2014:
1      Бургас   България   -   19:00
2   В открито море   -   -   -
3   Атина (Пирея)   Гърция   08:00   14:00
4   В открито море   -   -   -
5   Рим (Чивитавекия)   Италия   09:00   19:00
6   Савона

След това се продължава на втори круиз:

10-05 Sat
Savona
11-05 Sun
Barcelona
12-05 Mon
Cruising
13-05 Tue
Cadiz
14-05
Casablanca
15-05 Thu
Tangier
16-05
Lisbon
17-05 Sat
Cruising
18-05 Sun
Valencia
19-05 Mon
Cruising
20-05 Tue
Civitavecchia
21-05 Wed
Savona

След това трети круиз:

21-05 Wed
Savona
22-05 Thu
Cruising
23-05 Fri
Katakolon
24-05 Sat
Mykonos
25-05 Sun
Izmir
26-05 Mon
Istanbul
27-05 Tue
Istanbul
28-05 Wed
Costanza
29-05 Thu
BURGAS (Bulgaria)

Отново сме в Бургас, кораба е един и същ, въобще не се слиза от него, ако сте закупили и трите круиза. Страхотно е, но излиза солено. Правили сме го на друга компания 2 и 3 круиза. Но цените бяха промоционални и с отстъпки.

# 140
Bled, а дали е свързано с проблемите в Украйна или ще стане практика?
 Praynig

# 141
  • София
Bled, а дали е свързано с проблемите в Украйна или ще стане практика?
 Praynig

Да, твърдо е свързано с проблемите в Украйна за момента. Но, по принцип има бъдеще, особено ако се представим добре/в което не съм сигурна, дано/. Още преди кризата имаше алтернатива от 2015 г. да има круизи от нашето море. Кризата в Украйна задейства всичко това по-скоро. Да стискаме палци, те да се оправят, но всичко това да остане и да се разширява.

# 142
  • София
тези круизи с пристанище Бургас ме заинтригуваха. Yavche_mRav4e,  от къде ти е офертата? През коя агенция могат да се резервират ?
Аз получих офертата от Премиер Турс по мейл. Много са любезни и компетентни. Препоръчвам ги, въпреки, че регулярно не ги ползвам.
Предполагам, че всяка Бг тур агенция може да предложи резервация и съпорт, ако някой го интересува.
Аз смятам, че са височки цените, а са почти ласт минет. Корабът обаче е много хубав, били сме с него,

# 143
  • Пловдив
Много благодаря за инфото за тръгването от Бургас. Как ме е яд, че планирахме нашия круиз октомври, иначе щях да се възползвам със сигурност. Не за друго, но пристанище познато, град познат, език познат, кораба прекрасен, пестят се разходи по половината транспорт, въобщеее... мечта, мечта, дано станат повече и ги има и догодина тези круизи тук. Поне споделих с приятели, дано някой се възползва. Все пак смятам, че е изгодно, имайки предвид кораба.   bouquet

# 144
  • София
Много благодаря за инфото за тръгването от Бургас. Как ме е яд, че планирахме нашия круиз октомври, иначе щях да се възползвам със сигурност. Не за друго, но пристанище познато, град познат, език познат, кораба прекрасен, пестят се разходи по половината транспорт, въобщеее... мечта, мечта, дано станат повече и ги има и догодина тези круизи тук. Поне споделих с приятели, дано някой се възползва. Все пак смятам, че е изгодно, имайки предвид кораба.   bouquet

Страхотно! Благодаря на Блед и останалите, че ни казахте за Бургас...  bouquet

# 145
  • sofia
Блед, пиша ти тук, защото нямаш място в кутията.
Полета е от Буенос Айрес до Милано. (Връщането реално до Европа)
За кораба какво ще кажеш? Има подобен круиз с costa favolosa, но до Сантос?
Знам, че ще ми дадеш адекватен съвет.
Ние нали бяхме с Гранд холидей преди 2 седмици. Аз дали имам отстъпка като предишен пасажер и къде мога да си видя номера изобщо?
Благодаря за отделеното време

# 146
  • София
Благодаря за отделеното време
За теб.....COSTA PASIFICA 03-02-2014 Родос

Чудесно, така става. По добре с COSTA PASIFICA, имаш допълнително Уругвай и Аржентина.
Двата кораба са от един и същ клас с разлика от две години в пускането на вода.
Пътуването, което цитираш няма общо с Коста, то е Iberocruceros, освен ако от мястото където резервираш/кое е то/, да ти направят отстъпка. Коста си имат клуб, ние членуваме, но отстъпките зависят от броя на круизите само с тях.
http://www.costacruise.com/B2C/USA/CostaClub/clubesclusivi/clubesclusivi.htm
Между другото има почти същия круиз, по същото време на Iberocruceros с Grand Celebration 774,50 € :
http://www.iberocruceros.com/e/detalle_cruceros/transatl%C3%A1nt … O_PDP-201411.html
Ето ти наши снимки от PASIFICA
И малко от КУХНЯТА на кораба....

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 16:24 от Bled

# 147
  • sofia
Блед, платено и резервирано Simple Smile Благодаря ти за всичко
Не съм сядала на компютър да ви пусна снимки от последния круиз.

# 148
Здравейте всички. Нова съм в темата и не съм я чела назад, но миналата седмица много импулсивно резервиха круиз за пръв път. Както може да се предполага имам много въпроси и притеснения, даже и размисли дали да не го откажа.
Притесненията ми са свързани основно с това, че ще бъдем с детето, съответно болести, вълнения на морето и тн.
Конкретно круиза ще е на MSC Сплендида от 22 Септември по маршрута Неапол, Таормина, Ла Гулет, Барселона, Марсилия, Генуа, Неапол.
Искам да ви питам по това време на годината и по този маршрут мога ли да очаквам голямо вълнение (знам че е относително, но все пак). Също какво представлява медицинския център на кораба - един лекар в кабинет, или имат това онова. Стандартните медицински застраховки, които се предлагат от българските застрахователи покриват ли разходите по прегледи на кораба, или само на брега. Трябват ли някакви ваксини за Тунис.
И другия ми въпрос конкретно е свързан с предплатените пакети за напитки на MSC, но не тези инклузивните, а които са за конкретен брой и вид напитки. Могат ли да се купят като пакет и да се ползват от всички ни, или трябва да се закупят за всички, които пътуват заедно. На тях начислява ли се такса от 15%, за да преценя дали си заслужават може ли да ме ориентирате какви са цените горе долу на 1 фреш,  бира, кафе, бутилка вино( нисък клас).
Благодаря предварително за отговорите. Доста се рових по чужди форуми, и горе долу тези въпроси ми останаха неотговорени:)

# 149
Никога не съм се качвала на подобен кораб. Замисляли сме се преди време , но така и не се получи.
Сега отново се запалих и още довечера ще говоря с М и го обсъдим.
Тази година може и да го направим.
Изглежда страхотно.

Общи условия

Активация на акаунт