КРУИЗИ /тема 3/

• 61 349
  • 788
  •   1
Отговори
# 540
  • sofia
При нас не е имало такова 15% начисление. Кола 2.50€ толкова плащах

# 541
  • Пловдив
Страхотни сте , благодаря ви Simple Smile

За 15 процента прочетох ( в сайта на една круизна бг агенция от първа страница) че се начислявали като задължителен бакшиш , но не се дават на ръка, а накрая при напускането на кораба. За това имах предвид. Дестинацията мисля да избера в зависимост от бюджета ми - със сигурност по-далеч от Гърция, Турция и Румъния ще бъде по-вълнуващо и ще има далеч по-интересни неща за разглеждане , но явно за сега финансите няма да са достатъчни. ....
За детето и аз клоня , че май ще е по-добре без нея....Ако сме само на кораба ще й еинтересно, но все пак ако искаме да разгледаме и допълнителни екскурзии ,определено няма да може да крачи редом с нас.

За Дубай - беше приказно, ако ви е интересно , тук съм писала подробно

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=772370.msg27919764#msg27919764
нямаше да успея без помощта на Роже и Богиня, и всички пишещи във форума Simple Smile

Друго се сетих да питам може ли да си резервирам по-късно -примерно месец или 3 седмици преди тръгване? Или е задължително да има поне3-4 месеца до тръгването. Вие колко по -рано организирате подобни пътувания?
Относно храната , благодаря ви, наистина не знаех как стоят нещата. Относно пиенето - аз консумирам само вода , алкохол твърде рядко, опитвам се да се храня предимно вегански така че няма да е проблем мисля. Мъж ми изобщо не е претенциозен , така че тази част ми се струва ,  няма да е голямо перо от бюджета ни.
Аз наистина разчитам на вас за насоки на къде да тръгнем ( включвайки се приблизително в бюджета ) и имайки предвид познанията ми в туризма ( не особено големи , слабото до средно владеене на английски.

# 542
  • Пловдив
15% сервиз начисляваха мсц на напитките, които се купуват допълнително в ресторанта, баровете, и не влизат в инклузива. Ако се купи пакет тези 15% не се начисляват, но както и преди и аз, и други сме писали, няма  особен смисъл от предварително закупуване на пакети напитки.

# 543
  • Пловдив
Зинаида, бюджета е относително понятие и може да ти стигне за доста неща, щом не пиете. Нашия круиз Ноември с Пречиоза излезе 2500 лева, всичко- пътните, със самолет, и то Луфтханза,  те бяха голямо перо, нощувката в Генуа,  самия круиз/той обаче беше на промоция 2 в 1, каквито сега няма, но има и по-евтини круизи/, корабна екскурзия 1, 3 пристанищни трансфера, яденето на брега -ядяхме в ресторанти,  пиехме кафета навсякъде, влизане на забележителности, където решим, водата на борда, която пиех ме вечер, кафе на борда, глезотии, които ни е било кеф, бакшишите,  даже и подаръците. Но ние не пием и това ни спести бая пари. Мисълта ми е, че човек знае 2 и 200, всеки различно харчи, бюджета ти е достатъчен за доста неща.
За резервиране то зависи, понякога е по-евтино накрая, друг път не, друг път няма евтини каюти, пътните са по-евтини по-навреме,  ама и това е относително, та както си решите.

# 544
Относно колко по-рано да се резервера круиз, зависи не толкова от цената на круиза, а от цената на самолетните билети. Круиза не променя цената си, освен ако не е промоция в последния момент или 2в1. Но самолетните билети ако са на ниско-бюджетна авиокомпания могат да варират много.... Освен това ако круиза е около празници като Коледа и Нова година е доста по-скъп, също така лятото е по-скъпо от зимните месеци например.  Ако се взема хотел преди или след круиза / понякога няма полети в деня на качването и слизането от кораба/, това също е допълнителен разход. Ние нашия круиз до Дубай преди Коледа го взехме много рано, защото сега сам.билети и цената на хотела са скочили двойно... Но все пак е точно преди Коледа...
Най-добре се насочете към пристанище където има евтини полети от Бг и където, ако се наложи да намерите евтин хотел.  Цената на средиземноморските круизи през октомври, ноември, януари-април е по-ниска.. Има доста хубави дестинации, зависи и на коя круизна компания ще заложите - МSC или Costa cruises, те са май най-евтините...
За детето - аз не бих взела дете до 5 години на круиз. Не защото няма какво да прави на кораба,  напротив има доста занимавки за децата и анимация. Но почти всеки ден се слиза на пристанище или с корабна екскурзия или самостоятелно... Обикалянето е доста, почти цял ден, изморително и мисля,  че не е толкова интересно за малко дете...  Имаше доста малки деца и даже бебета,  но винаги някой оставаше с тях на кораба и не ги мъкнеха по екскурзиите. То даже на някои пише, че не са за деца и трудно подвижни хора.. Но разбира се всеки си преценява дали да вземе малко дете или не.... Грижите по него ще са доста...

# 545
Няма никакъв проблем да си с дете на круиз. На кораба се има нещо като  детска градина, а от предлаганите екскурзии има които са приемливи за малки деца. Ходят, на всичко отгоре им и интересно.
Цените на круизните зависят и дали има училищни ваканции в момента или не

# 546
  • София
zinaida
Прекрасен разказ за Дубай, жалко, че roje22 не пише вече в темата. Комбинирали сме ходене с два круиза от там.
Голяма част от нашите круизи са правени в името на детето. Не искам да казвам  как се чувства на кораба. Щом чуе круиз, вече не можем да сменим темата. Ако трябва да ходим сами/при много случай/, въобще не трябва да го знае, иначе става страшно.
Голяма част от корабите са направени, именно децата да се чувстват добре. Да не говорим за Disney Cruise и много други.
Относно ходенето, зависи от детето. При нас проблем няма, спокойно минаваше 10 км. на 5-6 години, дори е качвала Мусала 2 пъти.
Но, всъщност това не е проблем, остава на кораба и толкова, хората са се погрижили за това.
Ние взимаме с нас детето в зависимост от дестинацията и кораба, но когато не е с нас, се чувстваме доста зле, че е лишена от това.
За цените мога да кажа, че те много често се променят. И това, кога ще го резервираш, понякога няма значение, напротив. Най-много желана дестинация да се изчерпа, но какъв проблем е това, когато има стотици други и подобни.
Толкова години вече, въобще не робуваме на ранни резервации, всичко се случва. И винаги успяваме да открием това, което ни трябва на добра цена. Най-ниските цени, които сме ползвали винаги са били съвсем накрая, дори дни преди качване. Изключвам 2 в 1, а и този вариант вече не съществува, по-добре да го забравим, ако не се появи отново.
В момента има много изгодни оферти за деца или близки в една каюта, те пътуват безплатно.
Казваш "със сигурност по-далеч от Гърция, Турция", помисли по това...
Ако круиза тръгне от Пирея или Истанбул, се намаляват част от разходите. И това въобще не значи, че плаването ще е само в тези води, напротив.
В момента има прекрасен круиз от Истанбул, който отива до Венеция и др. и обратно. Но вече сме го правили няколко пъти с подобен маршрут. Да не говорим, че кораби тръгвайки или минавайки от там, обикалят света. И точно този круиз, вече няколко пъти намалява цената в последния момент наполовина.
За цената, всичко зависи от самите вас и каква цена сте открили, може за 5000 лв. да направите два круиза, може да не стигнат и за един. Казвам го, защото миналата година, точно от цитирано пристанище направихме два за тази сума и беше невероятно. И пак миналата година, само полетите до друг порт бяха голяма част от тази сума. Така, че не може да се каже колко ?
А и как възнамерявате да стигнете до кораба и къде, е от голяма значение.

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 23:11 от Bled

# 547
Момичета, ако резервирам онлайн от сайта на Royal Caribbean, ще мога ли да се възползвам от плащането на части - първо депозита, а по-късно и останалата част. Какви са предимствата на запазване с агенция - единствено по-ниската цена ли?
Въпреки че нашият круиз е още далеч, днес се разходих до пристанището в нашия град и успях да се полюбувам на корабите, които тръгваха от там.

# 548
Ето малко снимки:

[url=http://]{

]

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 09:02 от Juste

# 549
  • sofia
http://infocruises.bg/ShowPage.aspx?id=10326

Нещо интересно... Ако нямах планове нямаше да се замисля

# 550
  • Пловдив
Люба, страхотен маршрут наистина! Пфу. .. И ние също имаме планове и резервиран круиз 10 дни по - късно, иначе щях да грабна идеята. Аз пак да напомня молбата ми , ако излезе някаква промоции извън бг сайтовете, щото тях следя, за Канарите януари с МСЦ, ще се радвам да споделите, че това ни е следващия план. Laughing
Джъсти, Кое е това пристанище?

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 13:27 от luba_rizova

# 551
  • sofia
http://www.cruceros.es/Fecha/372075.html?&ref=cruceros_es&am … sllfahk6kfitvnkpj
Норвегиан, това е на първо четене за януари

# 552
Здравейте,
загледала съм круизите за Канарските острови на Контитранс за март/април 2015. Според тях цената, която дават в момента е промоционална за ранно записване - 11 дена с тръгване от Рим или Генуа в каюта с балкон излиза към 1200 евро/човек. Аз гледам и за 2 деца, та питането ми е, мислите ли, че цената е изгодна и дали има вероятност за още смъкване на цената след някой друг месец? Сега още няма изнесени полети на уиз за милано, но пък за Рим има доста добри цени. Сигурно повечето пишещи тук са били по този маршрут, та ако може да споделите заслужава ли си цената или да изчакам още?  newsm78

# 553
  • sofia
Линка по-горе е 789€ за каюта с балкон за януари. На мен ми се вижда реална, а не промоционална цената

# 554

Джъсти, Кое е това пристанище?

Люба, това е Ванкувър. За мое съжаление за дедтинациите, които ме интересуват от тук не тръгват кораби. Щеше да е хубаво да не даваме пари за самолетни билети.

Общи условия

Активация на акаунт