Дубай 6

• 83 556
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
  • софия
В Мадинат "круиза" представлява 20 минутна разходка с абра по каналите.
В Марината има дневен круиз, вечерен с вечеря и изобщо е съвсем различно и по-дълго като времетраене. Ферито излиза в морето, обикаля палмата (когато Роже е бил е стигал и до Бурж Ал Араб). Круизите с вечеря са дручасови, има програма, на дървен кораб са.

# 136
  • софия
Анелия, какво предвиждате да видите в Абу Даби и с какво ще пътувате до там? Подозирам, че времето ще ви е малко.

# 137
Благодаря, значи е решено - Дубай Марина, вечерен с вечеря  Grinning

# 138
  • софия
Меривас, Камен Николов беше на този в Марината с вечеря и беше много доволен. Него си го запазваш през агенция, може и оттук, може и там на място, навсякъде ги предлагат. Ние бяхме на такъв по канала и също много ни хареса.
 ето я абрата за разходка в Мадинат, струва 75 дирхама, сигурно е много приятно, ние не се возихме.
а ето на тази абра за едно дирхамче можете да преминете канала, много е яко!

Ето го корабчето за круиз с вечеря, до него пък се вижда водното такси, което има четири спирки в Марината, за по 2 дирхама. Изобщо в Марината имате много избор на какво да се повозите  Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 12:39 от shhhh...

# 139
В момента запазвам хотел и се чудя още кой и къде точно да е локацията му. По-важното, което искам да попитам е - след като пътуваме с дъщеря ни, която е на 4 г. и 6 м. двойна ли стая да запазя чрез Booking. Или трябва да пиша, че ще има и дете. Питам, защото на всички хотели отдолу пише, че дете под 12, някъде 13 години се настанява безплатно на съществуващите легла. Та мисълта ми е , ще има ли някакъв проблем за детето там, ако си резервирам двойна стая. Моля, някой който вече е бил с дете да ми каже как стоят нещата?? Blush
Спряла съм се на този хотел: http://www.booking.com/hotel/ae/four-points-by-sheraton-sheikh-z … #rt-lightbox-open

# 140
  • софия
Със сигурност трябва да отбележиш, че има и дете. Няма да има проблем за двойната тая, но все пак го пиши и детето  Grinning

# 141
Ами вече запазих, писах при резервацията в "специални изисквания", че ще има и дете с нас. И въпреки че в настаняване на хотела в "booking" пише, че дете под 12 години се настанява безплатно  при родителите си, малко се притеснявам да не направят пробелем. Thinking
Иначе много се радвам и вече нямам търпение Grinning

# 142
Контактите в Дубай - като английските са, с 3 входа. Български начин да си включваме нашите ел. уреди без приставка: с нещо остро /например пинсета/ натискате горната / средната/ дупка. Докато е натисната включвате вашия щепсел. Извинявам се за думата "дупка" но не знам как се казва. Както и щепсел ли се казваше края на кабела?
Междуградския автобус от Дубай до Абу Даби - освен от автогарата в стария Дубай, друга фирма или друг автобус тръгва от Метростанция Batuta /инфо от март 2014 тогава пътувахме/. Автобуса е на всеки час и 10 минути /7.10, 8,10 и т.н./ Не спазват точно разписанието. Тръгнахме към и 20. Автобуса за съжаление не спира на никакви междинни спирки. Въпреки, че в разписанието е дадено, че спира. Само в едно село по пътя, отби за малко. Но не качи хората, защото нямаше места. В автобуса се плаща отново с метрокартата. До автобуса има гише, давате картата и искате да ви заредят в нея 20 дирхама /за 1 посока/ или 40 дирхама /и за връщане/. При качване в автобуса цъкате картата на апарата и ви взима 20 дирхама. Ние заредихме 40 дирхама, но се върнахме с такси и така и не изразходихме с метрото всички дирхами. За таксито съм описала в предишните страници.

# 143
mama_geri,
Мерси за полезната информация.  Hug
Аз съм приготвила един преходник, но при цялата ни техника ще е силно недостатъчен.

# 144
  • софия
Силно ви съветвам да не бъркате с пинсети и други работи в "горната дупка", все пак това е контакт и там тече ток. В повечето хотели дават преходници, ако не те струват стотинки.

# 145
  • Пловдив
Здравейте  Hug Hug Hug
Върнахме се преди ден от Дубай и ето че дойде време и аз да споделя лични впечатления и мнения.
Преди около 3 месеца реших , че искам да видя Дубай. И през ум не ми беше минавало че ще мога да организирам това пътуване за мен и съпруга ми без услугите на агенция. Благадарение на цялата информация , която изчетох в темите успяхме и за това искам и аз да дам своя малък , но надявам се ползотворен принос.   bouquet
И така, ще пиша основно в цифри за да е максимално полезно на четящите след мен.
Пътуването ни бе в периода 25.03-08.04.2014 г . Билетите купих от Уиз еър - около месец и половина преди датата на цена 340 лв на човек в двете посоки с включен голям салонен багаж. Чекирах и отиване и връщането предварително от тук.
Хотела запазих от Otel.com    14 нощувки на цена 1800 лв. Това беше цената обявена в сайта и   точно толкова платих в момента на онлайн букването. Пиша това изрично,  защото в сайтове като Букинг например има и едни допълнителни 20 процента, които при Отел са включени (аз лично не знаех дали ще е така и го пиша за да е от полза на такива като мен).
На летището и на отиване и на връщане сме минавали единствено и само с паспортите. Никой , никъде , в нито един момент не е поискал от нас нещо друго - копия на паспорти или тем подобни.
Кацнахме благополучно около 9 вечерта и.... в Дубай валеше дъжд. Бяхме много изненадани , защото бяхме подготвени за всичко , но не и за това.
Насочихме се към изхода на летището , където си купихме 2 силвър карти .
Имахме известо колебание дали са се придвижим с метрото или такси , но избрахме вторият вариант , основно заради дъжда , тъмнината и комфорта.
Таксито ни взе 37 лв от летището до хотела ни Cassels al barsha. Настаняването , обслужването , локацията, изобщо целия престой бяха на ниво. Единственият минус , който мога да отбележа беше твърде бавният и ограничен в рамките на 30 мин интернет в лоби бара. За пристигащите след 1 април в хотела на място се плаща 6 лв такса на вечер на стая.- купихме си 24 часов билет. От България опитвах да купя он лайн билетите със 7 различни карти, но така и не успях. И слава богу, защото те са с фиксирани дати , а в деня в който трябваше да обикаляме града цял ден валя из ведро. Друго важно нещо за решилите да ползват Биг буса : билета започва да тече от минутата, в която го закупите , а не от момента на качването на първата спирка. За съжаление аз не знаех това и не успяхме да го използваме и на следващия ден, но нищо . Така или иначе един ден според мен е напъълно достатъчен човек да добие реална представа къде е попаднал.
За Бурж Халифа - бях купила билетите точно един месец преди желаната дата: по 50лв на човек. Часът ни беше за 18.30 пуснаха ни 15 мин по- рано , успяхме да разгледаме Дубай и на светло и на тъмно : все е много красив. Heart Eyes
За Бурж ал араб - писах им имейл че искам да резервирам маса 3-4 дни преди датата. Предложиха ми следобеден чай на цена 225 лв на човек. Тактично отказах и помолих да бъдем на свободна консумация. Додоха ни маса в 19.00 срещу минимална консумация от 125 лв на човек. И за протокола срещу 250 лв с мъжа ми косумирахме плато с разни техни солени мезета и салата , няколко вида ядки , коктейл Бурж ал араб, 4 малки уискита и един Редбул. Мъжа ми беше особено щастлив , че му спестих консумацията на петифури за  450 лв. Дали си струваше ? Според мен :Да! Заради идеята , че сме били там. Нали всеки от нас отива на дадено място , за да се е докоснал до него, да го е почувствал или изживял....Отплеснах се....така де фактите са такива, всеки прави своя избор Simple Smile
За Абу Даби - хванахме автобуса от станция Ибн Батута. Някой беше публикувал едно разписание в 8.05. 9.10 и т.н , но всъщност това е само в петъците.   През останалиге дни тръгва на всеки 30 мин. Ние го хванахме в 8.20. ГРУБА грешка. Понеже по план график хванахме такси до Емирейт Палас - там не ни допуснаха , защото приемното време било след 10.00 , а и на всичкото отгоре мъж ми беше с панталони до коляното- не може! Продължихме с таксито към Джамията от автогарата до там   около 25-30 лв.
За Джамията останахме без думи - едно от най- красивите неща, които видяхме. Разглеждахме я час- два и от там във  Ферари Уърлд - билета по 96 лв на човек. И понеже тъкмо отваряха, нямаше много хора и не сме чакали за нито една от атракциите. Обиколихме ги всичките , но шок преживях на два пъти.
Първият : обикаляме си ний с мъжа ми напред назад и гледаме къде върви народа и ний там. Качвам се аз на една седалчица, слагат ми коланите и докато се усетя бях на върха нещо , спускайки се с бясна скорост. Ей хора , ако щете вярвайте помислих че ще пукна, и със сигурност съм единствения човек на света качил се на Формула Роса , който не е подозирал къде се намира и какво ще прави там.
Вторият, този път  по- малък шок беше на една от атракциите :" Вътре в двигателя" . Те са си написали хоратй , че можем да се измокрим , но ние Тома Неверни крачим наперено в стил:  "Те ще ми кажат на мен , че ще се намокря"
Ей Богу така ни окъпаха, че нямах сухо място по мен и се наложи да излезнем на вън да изсъхнем- добре , че беше 40 градуса та бързичко възвърнахме първоначалния си облик. Laughing Mr. Green  Общо взето откарахме целия ден там, след което се метнахме на едно такси и към автобуса.
За плажовете - бяхме на всички , споменавани в темата. Джумейра публик бийч е идеален за снимки на фона на Бурж ал араб, но без чадър определено е мъчение. Иначе таксито от хотела до там е около 13 лв. Джумейра бийч парк има чадъри и шезлонги, но мен лично не ме впечатли.
 Ал мамзар определено е красиво направен парк. Умишлено казвам парк, защото ние направихме грешката да кажем на таксито да ни остави на Ал мамзар бийч, при което човека ни закара до едно безплатно място без чадъри на адското слънце, от където се наложи да повървим пеша до Ал мамзар бийч парк. около половин час  Tired
 Плаж 3 на нас ни хареса най -много. Вход 2 лв. Сянка там правят палмите изпълнявайки ролята на чадъри. Точно на излизане от парка е спирката та автобус C28 , с който отидохме до метростанция Саллах алдин. Там си напазарувахме евтини сувенирчета от Гифт Вилидж.
За метрото: доста попътувахме със него за 15 дни и определено е евтин начин за придвижване в Дубай. И да когато пртъпкано определено се усеща миризмата на индийци....
От нашата метростанция Шараф до Мола на емирствата - 0.75 лв. (1 спирка)  , до Дубай Мол - 1.60 лв,  до Ибн Батута - 0.95 лв,  до Юнион 2.40 лв. Ако в картите има по- малко от 0.80 лв няма да ви пусне да пътувате. Ако обаче имо 0.90лв ще ви пусне, дори билета да струва 5 лв, които така или иначе ще ви бъдат удържани пли следвощо зареждане на картата.
За моловете - определено Дубай Мол е най- красив и най- внушителен. В него  има какво да се види. Има бърз и безплатен интернет навсякъде , за разлика от всички останали молове , които посетихме. Мола на емирствата - атракция там са пингвините и ски пистата. Ибн Батута - направен като кътчета на различни държави- много красиви. Всичките им останали молове спокойно могат да бъдат пропуснати.
Фонтаните - другото невероятно красиво нещо, заради което Дубай заслужава да бъде посетен. Някой по- напред в темата беше писал , че мелодиите и танца им не се повтаряли. Ако си за 3-4 дни може и да не се повторят , но определено за 14 нощи имахме щастието да ги видим от всевъзможни ъгли и да ги чуем по няколко пъти , напр. Трилър на Майкъл Джексън гледахме 4 пъти, останалите - по  два- три пъти . И извода , който направих,  е че най- красиви и внушителни са от отдолу (защото ги гледахме и от върха та Бурж Халифа) , определено на тъмно и от мястото пред Бурж Халифа.
За сафарито : толкова ни хареса , че бяхме 2 пъти на това стандартното , беше много добре организирано, с изобилие от храна и напитки. И двата пъти в колите ни имаше деца, но вторият шьофьор , на който попаднахме беше абсолютен дивак и овърша пустинята.Супер тръпка.
Бяхме и на едно сафари на име Хата ( бях питала тук в темата? но мисля, че не е коментирано). Беше уникално изживяване - много по- различно от стандартното. 80 лв на човек. Случихме на много готин шьофьор индиец , който ни заведе в планините Хаджаар, в едно селище Хата , направено с макети на хората там- как а живяли ,хранили работили, след това във Ферма в путинята - истинска ферма , в която разгледахме как си гледат  манго, авокадо, фурми, грозде, крави и кокошки сред путинята, сред абсолютното нищо!!!  Заведе ни и е един естествен воден басеин с най-бистрата вода, невероятна красота. На отиване и връщане обаче е важно да отбележа че напускахме територията на Дубай и понеже преминавахме в Оман минахме през 3 граници(на моменти доста стрсиращо , защото граничарите гледат лошо и стоят  едни автомати като във филм се чувствах  Crazy) Така де всичко беше много много красиво: взеха ни от хотела в 9 сутринта и ни върна около 18.00 следобяд.
Мадинат Джумейра - много краиво място за разходка (с безплатен интернет ) С такси от нашият хотел 6-7 лв.
За храната : Основно се хранехме във Фут кортовете им : опитахме от всички възмовни национални кухни, няма да ви занимавам поименно с мненията ми за тях, само ще препоръчам храната с име TAZA : много вкусни истински печени пилета (защото не са блъсани с хормони и са мънички ). Та за протокола цяло пиленце, 2 питки убиствено вкусен арабски хляб, салата и пепси струват 9 лв   Peace

Тотал : двама възрастни за 14 нощувки с гореизброените атракции всичко общо 4800лв.

И сега да споделя нещо извън темата , но понеже ме изненада да питам може би Тити , като живееща там: как се възприемат Гей -двойките в Арабският свят. Аз ги виждах постоянно и навсякъде да се държат за ръце- в метрото, в Моловете, по улиците. Нямам нищо против тях - да са живи и здрави, но  за мен лично беше необяснимо как в държава , където повечето жени не показват лицата си , където не е прието да прегърна собствения си мъж , да виждам мъже по двойки хванати за ръце(основно от индийски и нещо като филипино -тайландски произход).....

Имах като че ли да споделям още неща , но усещам че ще досадя  Laughing
Пожелавам на всички много много приятни емоции в Дубай  Hug  bouquet

# 146
И аз се завърнах.От една седмица не съм чел нищо тук,така че може някой неща да са казани.Ще гледам да пиша само неща,който не съм чел,за да не натоварвам излишно темата.

1.Визи-трябва само международен паспорт-нищо друго.Аз се притеснявах за детето,че е с различна фамилия,но и за него не искаха нещо повече от международен паспорт.Пиша го защото някой беше казал ,че трябва преведен акт за раждане и нотариално заверен.В тези случаи акт за раждане трябва само на нашата граница и няма нужда да е преведен.

2.Полет-сядайте и в двете посоки от дясно.На отиване гледката беше невероятна,вижда се палмата,Бурж ал араб и т.н.Даже осветените им магистрали с огромни  детелини изглеждат невероятно.Като си тръгвахме се излъгахме да седнем от ляво,ама логиката ни излезе погрешна и тези от другата страна бяха доста развълнувани на фона на нашето нещастие. Sad

3.Автомобил под наем-според задължително.Дубай не е направен за пешеходци.Изключително съм доволен ,че наех един и използвам случая да благодаря за това на Ven.
Освен по-лесно и по-бързо предвижване ти позволява да видиш части от Дубай,които иначе едва ли ще ти се отдаде възможност-примерно доста време обикаляхме из Ал Барша и гледахме къщите направени по техен стил и архитектура и автопарковете им.Освен това спасява в жегата и помага за мъкненето на покупките.Определено спестява и много време.Препоръчвам на всеки.

3.1. Компания-За компания от която да наема избрах Dollar.Ven  също я беше ползвал.Другото за което се спрях на нея,че си пишеше точната сума ,която спират-1000 дирхама.Букнах от сайта на WIzz.Другата компания с подобни цени беше нещо от рода на Trftly-не съм сигурен как беше точно.С доста по-висок рейтинг от Dollar,но не я избрах,защото не пише колко точно блокират в кредитната карта ,а аз си бях направил специално за пътуването(не съм фен на кредитните карти) със 700лв. лимит и не исках да се прецакам,въпреки че ме съмнява цените да са много по-различни.Иначе може да се плати с дебитна онлайн-не е проблем,но при вземане на колата задължително трябва да имате кредитна карта.Неприятно изненадан останах когато при получаване на колата вместо с ръчна ,както бях букнал ми дадоха кола с автоматична скоростна кутия.За човек никога не карал автоматик в началото това беше голям шок.Не ми се разправяше обаче и след 2 минутен шофьорски курс от иначе любезния служител из паркинага на летището,бях готов да карам в Дубай. Simple Smile Честно казано бързо се свиква и наистина е по-лесно.По-трудно ми беше днес като кацнахме в Букурещ и като си взех моята. Simple Smile  Другото неприятно с тази компания е ,че отзад на колата имаше две малки драскотини и аз като я взимах в бързината не ги видях.Като я връщах искаха да ми ги препишат на мен ,но се разбучах и ги накарах да видят предните репорти и се оказа ,че е от тези ,които са наели преди мен колата.Ако трябва да избирам отново щях да пробвам друга компания.
      3.2. Книжка-За наем трябва и задължително международна шофьорска книжка(беше ми странно ,че на Румънците примерно не им трябва такава там). За издаване на такава търсите център на СБА.За София цената е 18 лв.(забравих на коя улица е офисът).Във Варна ми взеха 22лв.-намира се на ул.София 28.Става за около пет минути.Освен пари ти трябва и снимка паспортен формат.Връщаш се в соц-а.Една намръщена лелка взе да копка на пишеща машина-повтарям пишеща машина и след малко станах горд собственик на международна книжка.Явно ползват бланки от 1954-а година,защото беше на Френски.
      3.3. Цени-наема ми беше около 200лв.Летищни такси не ми искаха,въпреки че пишеше,че може да има такива от 10 до 50 дирхама.Казаха,че ще платя такива само,ако върна колата в другото летище.Има тол такси.Има мостове на главните пътища(тол гейтс).Ven беше писал,че на главния са 4 такива.Като минеш под тях и ти начислява 5 дирхама.Не съм ползвал обходни маршрути ,за да бягам от тези такси и най-голямата изненада за мен беше,че на летището ми искаха само 10 дирхама.Не знам защо само два пъти ме е засякло,със сигурност съм минавал повече под такива гейтове(може в определени часове само да ти ги таксува,но не питах).Аз си бях приготвил около 100-150 и не им се разсърдих за това. Simple Smile
      3.4.Движението-в началото се шашкаш-6,7,8 лентов главен път изключително натоварен.Бързо разбираш ,че движението е много добре организирано.Почити няма задръствания.Главните платени пътища са и без светофари и движението става доста бързо.Въпреки,че има такси не ги избягвайте ,ако нямате време за губене,а както казах по-горе таксите са по-скоро символични.Пазят се един друг и за 7 дена не видях нито една катастрофа.Като съвет тук винаги  при престрояване се оглеждайте и не разчитайте само на огледалата.
       3.5.Паркинги-има достатъчно много.Ползвайте тези по моловете или други обекти с паркинги.Има такива навсякъде.Единствено в Мола на Емирствата паркинга става платен ,ако колата престои повече от 4 часа.На входа има ценоразпис.Иначе платените им паркинги са 2 дирхама на час мисля че.Не съм ползвал такива.Ползвах всъщност ,но в почивните дни и определени часове(от 13,00 до 16,00 май беше са безплатни).Има и едни други по-скъпи,но може да се ползват в краен случай-те са 10 дирхама на час.Два или три пъти позвахме такива в Дейра и Бур Дубай.
За да се снимаме на Бурж Ал Араб примерно ползвахме този на аквапарка до него-Wide Wadi.Входа на аквапарка е точно до входа на хотела и ако искате да се снимате фронтално това е мястото.После се прехвърлихме на паркинга на Мадинат-а и от там пък се снимахме от друга перспектива пак на фона на Бурж Ал Араб.Трябва да намерите оградата ,която гледа към хотела обаче.За Марината,Walk и JBR-спирате на Марина Мол.Ние първия път се излъгахме и излязохме от входа към главния път и обиколихме доста пеша-голяма грешка.Търсите супермаркета в мол-а.До него е изхода ,който ви изкарва точно на марината.Там като тръгнете на дясно има водно такси за 2 дирхама,което води до JBR  или The Walk.Кофти е ,че е със стъкла и то запотени и гледката не е много хубава през тях,но спестява много разходки и време.Аз отворих малко вратите и снимах през процепа. Simple Smile
     3.6.Горива-ами да ви кажа честно така и не погледнах.При първото зареждане от 2 чертички заредих до горе(общо са Sunglassesи ми взеха 60 дирхама.От там нататък спрях да мисля за горива.При положение,че ходихме в Абу Даби и Шаржа и много обикаляхме в Дубай общо заредих за 155 дирхама-ако не се лъжа цената на билет до Абу Даби беше 25 дирхама в едната посока.Ние сме трима с детето.Излиза че за бензин съм платил толкова колкото трябваше да дам за едно ходене до Абу Даби само,ако бяхме с градския транспорт.
      3.7.Навигация-без нея няма да стане.Пътищата са обозначени много добре,но е абсурд да оправиш посоки и да се ориентираш без навигация.Аз пробвах два варианта-гармин(Благодарности на Ven за предоставената карта)и смартфон.И победител без колебания е смартфона.Има супер приложения за андроид.Аз ползвах Sigyc-изключително полезен ,много лесно се ориентираш и правиш маршрут и доста по-подробна карта.Предполагам ,че с платена нова карта за гармин също няма да има проблем,но не ми се даваха пари.Въпросният Sigyc е със 7 дневен тестов период.За по-кратки почивки може да му ползвате пълната функционалност.И за по-дълго да сте не е проблем,после пак си върви.Това ,което видях като разлика беше ,че не ми даваше когато маршрута е платен да ти избере неплатен такъв,но не е проблем сам да си го зададеш от къде да мине.По-горе писах ,че платените пътища не трябва да ви плашат.

4.Храна и напитки-Може да минете много евтино и много скъпо. Simple Smile Шавармата е 6 дирхама (с две се наяждаш).Като цяло в техните ресторанти-можеш да ядеш и пиеш за 20,30 дирхама доста добре.В Дейра и Бур Дубай примерно има много такива ресторанти и по главните и малките улички.За по-скъпите няма да говоря.В супермаркетите храната също е доста евтина и готвеното и   другите продукти.Кока Кола примерно 2.250 е 5 дирхама.Кенчетата нестига ,че са 365мл,а не както тук 330  ами са и с фиксирана цена 1,5 дирхама.По заведенията ги дават за 2 или 0,8ст. Simple Smile
Опитайте Фанта Портокал-жестока-нищо общо нито по вкус нито по цвят с нашата.В Лулу-то до мола на емирствата имаше в сектора за фрешове и свежи храни banana smoothie-нещо като бананов шейк,много вкусно и за кофичка около 500мл. даваш 3 дирхама/1,20лв. Като цяло хора с ограничен бюджет да не се шашкат-могат да минат и по-тънко от тук,ако решат.
В края на престоя ни вече бая се бях освинил и взех да снимам само оекти и да не загрозявам снимките. Simple Smile
Друго което се сещам -храната им е доста люта.Аз обичам люто но на моменти ми идваше и на мен в повече.Съветвам ви ,ако не можете да ядете люто да питате преди да поръчате.
Много често дават подаръци-примерно от едно от заведенията до хотела за половин пиле на грил ми дадоха туршия(в нея имаше и люти чушки),салата домати и краставици,пържени картофи,чеснов сос,техния арабски хляб и пак нещо тяхно-хумус мисля ,че му викат.

5.Шопинг-не знам точно.Марковите стоки са и с маркови цени. Simple Smile Имат и супер цени на стоки с прилично качество.Тук всеки сам ще си прецени може би.Купих примерно маратонки адидас за мен и сина ми за по около 150 лева,които тук щяха да са на същите цени най-вероятно.Жената едни от ботушите и бяха 12лв,и не изглеждаха по зле от по-скъпите ,които си взе.Даже каза,че и били по-удобни.Взех си фотоапарат спонтанно без да съм търсил за 320 лева и сега погледнах,че в България е 540.Може би техниката си заслужава там.Чел съм и други подобни коментари.
На рибката-кръговото в Дейра за което Роже е писал има един Мол -Ал и нещо с Г беше нататък.Пред него има едни пакистанци мошеници-продават samsung-и galaxy S4 i Note3.Почват от едни големи пари над 1200-1500 дирхама.Накрая ми дадоха едно галакси за 200 дирхама/80лева.Малкия умря от кеф-бил съм супер татко и т.н.За тези пари си струва-едно към едно е от към дизайн и софтуер.Личи си ,че е по-бавен от колкото трябва да е,но се държи много добре като за тези пари.
Сувенири-писано е много,но от кръговото с рибката в едната посока е Гифт Вилидж,Рииф Мол и магазина на Roje-Asnarмай беше(БМВ-тата май са свършили Sad  ).Следващата отбивка от кръговото от лявата страна има няколко магазина за подаръци и ми направи впечатление,че са по-евтини от споменатите по-горе.Пример -в Гифт Вилидж четворка магнитчета са 12 дирхама,а ние ги взехме за 10.
       6.Хотел-До сега писахте все за хубави хотели-сега ще ви пиша за двузвезден.С риск много хора да ми се смеят-търсих възможно по евтин до спирка на метрото(С условието,че тогава още не мислех да наемам кола).Имах определен бюджет и не исках да давам много за хотел-първо защото го ползвахме само да спим и да се къпим(всеки ден от 8 сутринта до 12 вечерта сме скитали) и второ да останат повече пари за забавления,което ми беше по-важно.А и не съм някой снобар честно казано.Така се спрях на Al Jawhara Metro Hotel-на 5 минути от Юниън стейшън на метрото и на 200м от кръговото с рибката.За мен ,жената и детето(10 год.) за 7 нощувки ми взеха 510лв.Стар хотел хотел със стари мебели.Казаха че ни дават най-хубавия апартамент,което леко ме разсмя като го видях-Стая с нормален размер и голяма баня(имаше даже и вана Simple Smile  ).Много голяма спалня-ширината май беше по-голяма от дължината.40 инчов тв и диван.Всеки ден нови чаршави ,кърпи и чистене.Изключително любезни хора.Много им се накефих.
Като реших за колата се притесних понеже никъде не видях да пише ,че имат паркинг.Оказа се ,че имат запазени паркоместа места на улицата и нямахме проблем.
Дейра-вечер не спи.Имаше дни в които вечер се връщахме в хотела към 10 и се разхождахме до 12.Всичко работи.Изумих се първия път,когато видях фризьорски салон работещ в 23.30 с пет места,всичките заети и освен това хора чакащи и след 10 метра още един такъв.Малкия се бъзика,че се подстригвали и отивали на дискотеки.
Преди магазина на Roje има един рибен ресторант и от вън продават шаварма-най-добрата в Дубай решихме единодушно и тримата.Имаше и рибна даже.
        Май се отплеснах-като цяло в нито един момент не съжалявах ,че съм взел този хотел.
        7.Забавления-Няма да пиша лош коментар.Пробвайте всичко.Имаше неща който ми харесаха много и други ,които харесах по-малко.Неща да объркам някого с моето си мнение.Нека всеки да си ги изживее и сам да прецени.Писано е за всички по-важни атракции и няма да изброявам.
Като съвет тук ако сте решили да ходите на аквапарк,круизи и сафари вземете си книжката-The entertainer.Особено ако сте 4 или повече човека.Ще ви се изплати доста бързо.Има я в големите супермаркети или може да се поръча онлайн.Освен това има почити всички заведения по моловете  в които може да ядете с намаления.
          За Сафарито-всеки пише хареса ми не ми хареса-за мен може би беше номер едно от всичко в Дубай.Имах съвсем други очаквания-мислех,че повече ще ям и другото ще е между другото.Голяма грешка.Самото сафари не е просто каране по дюните,както мислех.Има доста големи възвишения и да се спуснеш от върха на 15-20 метрово такова с 50-60 градусов наклон примерно (не съм ги мерил с транспортир,но така ми се струваше) е доста вълнуващо.За съжаление в края една от египет дето беше с нас и стана лошо и шофьора намали темпото ,за да не ни оповръща.После карахме бъгита(плаща се допълнително)и детето много се накефи.Танците мислех ,че ще са скучни ,но танурата ми хареса.Храната не ми хареса-очаквах да има повече видове месо ,а бяха само 4.Казвам това с условието,че други изпълнители може да предлагат различно изживяване.Както казах имах съвсем други очаквания.

8.Плажовете-не съм ходил.Не ми се смейте,не са ми тръпка.Ходихме на Аквапарка в Абу Даби и беше готино.Препоръчвам посещение на поне един такъв било то в нашия или тези в Дубай.

Ако имам грешки или е несвързано моля да  ме извините,но не съм спал доста време.Със сигурност съм пропуснал много.Гледах да пиша повече от практична ,а не от емоционална гледна точка и неща ,които сякаш не съм чел.

П.С.Още веднъж благодаря на Roje,Богиня и Вен и на всички останали,които помогнаха на мен и на много други да изкарат незабравими моменти в Дубай.

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 18:22 от Dilemata

# 147
  • Варна
Zinaida, Dilemata ехаааа......, че разкази. Много систематизирана и полезна информация   bouquet. Дано Wizzair да продължат линията си към Дубай и следващия сезон.

# 148
хаха, зинаида, мъжете, които се държат за ръце, са просто приятели Simple Smile На изток е прието мъжете да се държат за ръка и да се прегръщат и целуват- символични целувки с допиране на носове - но признавам, че и за нас беше странно в началото. Най-вече пакистанците се движат така. Гейството е забранено със закон, но на практика Дубай е доста добро място за двойки, поради факта, че могат да шерват квартира без проблеми. Кросдресингът също е забранен.

хубави разкази бяха последните два Simple Smile

# 149
  • Пловдив
Тити , да ти кажа с оскубаните вежди и женствените  стойки ама баш гейове си бяха  Mr. Green Пак казвам да са живи и здрави ама мен определено ме потресоха да ги гледам как се обарват  #Silly #Silly #Silly
И за да не е спам :
 Стандартното сафари резервирахме през http://arabiansafaridubai.com
A Hata сафарито през http://www.abctoursdubai.com  ако изберете да отидете на това сафари попитайте за шофора индиец на име Омар-уникален !

Общи условия

Активация на акаунт