КРУИЗИ /тема 3/

• 59 490
  • 788
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Да, точно затова казах, че не за всеки е възможно.
Круиза не само може да увеличи цената си, ако са останали няколко каюти, но може и да се изчерпа.
Но ако не се обвързваш с точно определен круиз, както при нас, винаги има в последния момент изключителни цени, дори в момента.
Корабите вече са толкова много, че възможностите да се напълнят са по-малки отколкото да останат свободни места. И точно тези места се разпродават на ниски цени, като в този примерен круиз:
Скрит текст:
01   Miami, Fl   -----   4:00 PM   
02   At Sea   -----   -----   
03   Cozumel, Mexico   8:00 AM   5:00 PM   
04   Belize   8:00 AM   5:00 PM   
05   Roatan Island, Honduras   7:00 AM   3:00 PM   
06   Georgetown, Grand Cayman   10:00 AM   6:00 PM   
07   At Sea   -----   -----   
08   Miami, Fl   8:00 AM   -----
За 14 септември, 7 нощи, цена 170 евро с таксите. Това е под 50 евро на ден за двама.
Такива няколко круиза ползвахме миналата година на смешни цени в последния момент, като два от тях бяха в Европа.

# 571
Момичета, има ли обяд на кораба или само закуска и вечеря?
Да си призная не знаех, че има толкова много правила и дрес код.Блед - моля те дай повече подробности за дрес кода? Аз като цяло не харесвам като има дрес код, все пак съм на ваканция и ми се иска да се обличам както ми е удобно (разбира се прилично). В Мексико като бяхме мъжа ми го върнаха два пъти от два ресторанта, да се преоблече Joy  Sad

# 572
  • София
Juste
Разбира се, че има и обяд, тя храната почти не спира, само да презаредят, ядене и пак ядене.
Дрес кода е най-малкия проблем, като не ти се иска, просто не го спазваш.
Няма да влизаш на места където се изисква, няма да ходите на официални вечери и толкова.
Но в това се губи голяма част от удоволствието на борда.
Аз писах и по-нагоре, кой каквото желае...

И след като сме на тема Last minute, вижте на каква цена се предлага Transatlantic и то на Оазис:
Скрит текст:
12 Nights Transatlantic Cruise from Fort Lauderdale to Barcelona
Ship: Oasis of the Seas  
2014 departures: Sep 1
EUR 300
Невероятно, 50 евро на ден за двама на най-най кораб в света.
Същият круиз, гледан от нас преди време беше над 1000......

Допълвам поста, в момента съвсем като по поръчка за 30-08 има полет до Fort Lauderdale на цена Евро 490,76 с всички такси. А все си мислим, че билетите в последния момент били скъпи.
Огромно предизвикателство, как да устоиш ?

И още нещо, за някой който живее в САЩ.
Има круиз с който можеш да се върнеш обратно, отново за 300 евро:
Скрит текст:
14 Nights Transatlantic Cruise from Copenhagen to Miami
Ship: Norwegian Star  2014 departures: Oct 6
EUR 300
Тук цената е още по-ниска, защото дните са 14/43 евро на ден/двама/.

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 00:02 от Bled

# 573
  • София
Juste
Разбира се, че има и обяд, тя храната почти не спира, само да презаредят, ядене и пак ядене.
Дрес кода е най-малкия проблем, като не ти се иска, просто не го спазваш.
Няма да влизаш на места където се изисква, няма да ходите на официални вечери и толкова.
Но в това се губи голяма част от удоволствието на борда.
Аз писах и по-нагоре, кой каквото желае...

И след като сме на тема Last minute, вижте на каква цена се предлага Transatlantic и то на Оазис:
Скрит текст:
12 Nights Transatlantic Cruise from Fort Lauderdale to Barcelona
Ship: Oasis of the Seas  
2014 departures: Sep 1
EUR 300
Невероятно, 50 евро на ден за двама на най-най кораб в света.
Същият круиз, гледан от нас преди време беше над 1000......

Допълвам поста, в момента съвсем като по поръчка за 30-08 има полет до Fort Lauderdale на цена Евро 490,76 с всички такси. А все си мислим, че билетите в последния момент били скъпи.
Огромно предизвикателство, как да устоиш ?

И още нещо, за някой който живее в САЩ.
Има круиз с който можеш да се върнеш обратно, отново за 300 евро:
Скрит текст:
14 Nights Transatlantic Cruise from Copenhagen to Miami
Ship: Norwegian Star  2014 departures: Oct 6
EUR 300
Тук цената е още по-ниска, защото дните са 14/43 евро на ден/двама/.
Цените са хубави, ама това е сезона на ураганите...май затова и цените са такива... Sad

# 574
Момичета, на круиза ще бъдем 3 възрастни + 1 дете. Най-евтиният вариант е за вътрешна каюта за 4 човека. Обаче каютите ми се струват много малки - към 15-18 кв.м. Според вас ще ни бъде ли достатъчна като място или ще ни е тясно? Аз мисля че няма да прекарваме много време там, но все пак ако е много тясно ще е неприятно.
Островите в южните Кариби доколко са безопасни? Ако наемем кола за деня и обиколим острова не би трябвало да имаме проблеми?
Благодаря!

# 575
  • sofia
Блед, прекрасно е това, което показваш. Единствено визите са доста голям проблем и спира порт Маями от възможностите ми. Иначе от там има наистина евтини круизи.
Относно облеклото...не е чак толкова трагично положението, аз не съм носила бални рокли.

# 576
  • Варна
Цените са хубави, ама това е сезона на ураганите...май затова и цените са такива... Sad

Причините за ниски цени са , че при смяна на сезоните желаещите да се качат на круиз примерно в Америка намаляват многократно докато по същото време в Европа започва активния сезон.Тогава част от корабите се пребазират т.е. , те така и така трябва да преминат океана и да работят няколко месеца в другия континент и колкото и да се качат на круиз все е нещо.Не случайно никога не се организират СПЕЦИАЛНО презокеански круизи.Съвпадението с ураганите е , че  и те са по време когато се сменят сезоните.

# 577
  • София
Popule
Минавали сме океана многократно в различно време. Да чукна на дърво не сме имали проблеми.
Не съм чувала за подобни с круизен кораб.
Корабите пътуват в определени коридори и едва ли ще подложат хиляди пасажери на риск.
Имали сме сериозно вълнение в съвсем други части на света.

peterky2002 Круиза с Оазис въобще не е от случаите, които цитираш, напротив.
Кораба идва в Европа не заради сезона, прави 3 круиза тук и се връща обратно.
Много американци са резервирали всичките 5 круиза, един след друг. Тръгват, обикалят в Европа и се връщат със същия кораб...
Queen Mary пътува непрекъснато през океана през всички сезони Саутхамптън-Ню Йорк и обратно.
Същото правят още няколко кораба в различно време.
И както казах тази цена беше твърде висока досега, но това е истински lastminute.

Juste
Да, най-евтините вътрешни каюти са малки, особено за повече от двама.
Но, все пак сме на кораб и това се преодолява.

Колкото и да се отрича, да Карибите не са райско местенце откъм престъпност.
Защото, района е твърде беден и често има престъпления и то срещу туристи, срещу кой друг.
Особено в места като Хаити, Ямайка и др.
Но ако не се отдалечаваш от масовите туристически места и спазваш определени правила, няма да има проблем.
Не си разваляй настроението с това преди тръгване, има ли място по света, което да е абсолютно сигурно, НЕ.

lyuba84 Не се притеснявай за визите, въпрос на дни. Вие кандидатствахте ли?
Нося си всякакви дрехи и не ми представлява никакъв проблем да се преобличам, дори удоволствие.
Не пропускаме капитанска вечер и имаме колекция от снимки с капитани. Това е част от удоволствието.
Но всеки си решава сам как да си изкарва времето, има безброй други забавления.

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 09:17 от Bled

# 578
  • София
Ние сме в предстартова треска - отплаваме другата неделя!!!
Искам да попитам според вас много ли е рисковано самостоятелното организиране на екскурзии? Питам най-вече за Кан - Ница и Ливорно - Флоренция. Притеснява ме евентуален трафик, какъвто със сигурност ще има, да не попаднем в някакви задръствания и да изпуснем кораба… От друга страна, за нашата голяма чета, екскурзиите от кораба идват малко скъпо - 400 - 500 евро. Ако има някакъв обществен транспорт, който е достъчно надежден, предполагам че ще можем сами да си организираме екскурзиите.

# 579
  • София
Записвам се в темата, с огромното желание да си намеря подходящ круиз (не ми е спешно, но и не искам да разтягам във времето). Искаме с нашите кумове заедно да пътуваме. Ще прочета назад темата. Ние сме се ориентирали към средиземноморието, но ако изпадне и нещо друго примамливо като оферта, няма да се откажем.
Видях, че вече има и круизи от Бургас и се надявам тепърва да започнат повечко.  Crazy

Bled, много разчитам на теб.  Hug

# 580
  • Пловдив
МрнМрън,ще съм ти благодарна с инфо точно за тези две пристанища,че те и на мен са ми проблем, особено Ливорно, там мислим до Пиза да ходим,че Флорвнция бяхме преди 3 месеца. Та ще се радвам някой да сподели,съшо и за Кан. Не съм видяла много инфо за тях в темата.
Блед, стеахотни цени, направо ще умра. Явно е време да се ходи за виза за САЩ, само това ни спира.  Tired

# 581
  • sofia
Mryn, ние от Вилафранче взехме Рейс 100 към Ница и после същия към Монако, но не беше сезон( март-април)
На кой порт ще спрете?

# 582
  • sofia
Блед, какво имаше предвид, че визите са въпрос на дни?
Не сме ходили за визи, много работа имам в момента. Нека да мине Бразилия, че я мисля, а после ще видим Simple Smile

# 583
  • София
tonkabonka     bouquet
С цялото си желание и сърце ще ти помогна с каквото е нужно.

Mryn
Приятно плаване.
Рисковано е Ливорно - Флоренция, самостоятелно. Флоренция не е град за часове, изисква повече. Разстоянието е по-дълго, натоварването много повече, ще бъдете на тръни и ще ви се отрази зле.
Пристанището на Ливорно е огромно за различни кораби, само влизането и излизането отнема много време. Круизния порт е в самото товарно пристанище до Darsena Calafati и Darsena Petroli, което го прави много неудобно.
Ако се качваш от там и си с кола, няма проблем, колата се оставя на самият терминал, много удобно. Но ако си без кола, трябва друго решение.
По-добрият вариант, както е написано е Ливорно - Пиза.

Кан не е често посещавано пристанище от круизни кораби/няма такова/, използват се тендери.
Повечето от тях спират на Quai du Large. От там до Boulevard de la Croisette или хотел Majestic е към километър.
До Ница, Монако километрите са малко и има възможности по суша и вода.
Писали сме по тези въпроси….
ТУК
ОЩЕ
ОЩЕ
Има още информация в темите.

lyuba84 Така и предполагах, че не сте ходили.
Взимаме визи вече два пъти. Вторият беше скоро, първите свършиха/10г.-сега имаме още 10/, всичко продължи по-малко от две седмици.
От подаването, интервюто, получаването, това имам предвид.
Само трябва да се избягват студентски кампании и натоварен сезон. Тогава интервюто се насрочва след по-дълъг период и всичко се проточва. Нашето интервю беше в същата седмица в която подадохме документите, това е. Действайте, има оферти, които не са за изпускане.

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 12:58 от Bled

# 584
Bled, а какви са цените на билетите от Америка до Бг или например до някъде в Европа? Аз живея в Белгия и не гледам такива круизи, винаги ми се струва, че заради сам.билети цената пак ще стане същата... Иначе съм виждала много евтини круизи от Маями...

Ливорно-Флоренция е доста път с кола, за един ден не си заслужава... Флоренция е много красив, но голям град... Обиколила съм го за един ден, но пътувахме с влак от Ливорно много рано сутринта и се върнахме убити от умора късно вечерта... По-добре Ливорно-Пиза... Ливорно е красив град, има какво да се види, Пиза също....
В Кан не съм била, но в Ница съм ходила - много красив град, необходим е един ден да се види, има автобус и влак до Монако, но за един ден и двете ми се вижда рисковано... Особено ако се гони разписание и кораб... Ако е за двете - по-добре корабна екскурзия (ако има такава)...

За дрес-кода - нищо строго официално, пола и блуза, рокля, риза и панталон...Ееее то има и супер модерни жени (италианките например), които идват с голи гърбове и бални рокли до земята или капели... Но това са единици... Другите - нищо особено... Всеки е взел и сложил каквото е имал под ръка... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт