КРУИЗИ /тема 3/

• 59 452
  • 788
  •   1
Отговори
# 600
  • sofia
Не мисля, че ще имаш проблем с това, че няма прозорец. Само, където не знаеш ден ли е, нощ ли е, телефона винаги до възглавницата ми беше. Този път мисля и с филми да се заредя. Че ние след хапване сме по леглата към 23ч.
Всъщност едната вечер ходихме на дискотека и беше пълно с тийнове  Sick . На нашия кораб имаше само млади хора, бяхме попаднали на нещо.....
За 4те дни ме притеснява вълнението как ще е! През Атлантика, ноември, мисълта, която ме крепи - там ще е лято....

# 601
  • София
cleare, благодаря за споделеното за детския клуб.   bouquet
Клаустрофобията я споменах във връзка с вътрешната каюта, без прозорец.

Само, където не знаеш ден ли е, нощ ли е...
За това изобщо не се бях сетила.  Joy Е, явно ще неглижираме дребните неудобства.

# 602
  • София
lyuba84
Не се притеснявай, относно океана, външна въобще не е нужна, вода и само вода.
А гледката отвсякъде можеш да видиш.
Малко е тегаво, да гледаш само стени, но се преодолява.
Направи си устата за Free Upgrade, нищо не губиш.
Спокойно и за вълнението, десетки дни сме били в океана, ето тук сме и все за круизи си мисля.

zinaida
Октомври все още е много добър сезон за круизи, особено в топли райони.
Аз съм за детенцето, освен ако не искате първо да пробвате сами, да видите за какво става въпрос.
Ние преди години така направихме, първия беше без дете.
Въпреки, че MSC не е най-доброто за децата, те въобще не скучаят.
Ще кажа една статистика, 30% от пасажерите през силния сезон са деца. Това е страшно много, на фона, че преди се мислеше, че круизи правят предимно пенсионери, глупости.
На корабите обикновено има групи за различни възрасти.
Примерно до 3г., 6г., до 11г., до 14г. и до 17г.
Има и бавачки до към 3г.
Работното време е приблизително от 9 до 23ч.
Развиват се всякакви дейности и игри от най-малките до най-големите.

Скрит текст:
CHILDREN ONBOARD

Until what age can children travel for free?
There are special offers for children staying in the same cabin with two adults. Registration fees, insurance, flights and transfer costs are not included and must be paid individually. Please contact your Tavel Agent for more information.

Are cots and highchairs available onboard?
Yes, a limited number of cots and highchairs are available onboard, although please be prepared for more demand for these during the high season. Please be sure that the travel agency faxes your request for these items when you book your cruise.

What can babies and small children eat onboard?
All children onboard our MSC cruise ships can enjoy tasty, creative dishes as well as varied and entertaining main courses. Our vast menu selection is designed to meet children's tastes as well as their nutritional needs.

Is it possible to leave children onboard whilst parents disembark for an excursion?
Yes, provided that the activity coordinators are notified at least one day in advance.

What kind of onboard entertainment is available for the younger guests?
A highly qualified staff is responsible for entertaining younger guests to ensure that their cruise holiday is just as memorable as any adults’. There are ad-hoc programs designed for every age group, as well as sporting competitions, contests, quizzes, treasure hunts, and water games in the swimming pool. A fully-equipped games room is also available with a vast selection of toys selected according to the needs of each age group; these range from board games, draughts, chess, stencil, art, blackboards, modeling clay, coloring, group games and much more.

Are the children's activities provided at an additional cost?
No, the activities are complimentary. MSC Cruises has designed a full program of fun activities and games for children of every age, with a Mini Club for children aged from 3 to 9, the Juniors Club for children from 9 to 13 years and the Teenagers Club for those aged 13 and over.

Can children register in the MSC Club program?
Yes, but please note that advantages and discounts begin at age 14.

lunna pateka и cleare са дали подробна информация...

Да не си кривим душата, за мен лош круиз няма, но винаги има минуси, особено ако вече критерия ти е висок. За съжаление на MSC минусите са повече, но пък цените най-ниски. Едното за сметка на другото.
Във всяка сфера е така, но ние ще си пътуваме докато можем, нали ?

tonkabonka Стоенето в кабината е най-малката част от круиза, предимно спане. Понякога ми е все тая външна или вътрешна, като искам да гледам отивам си на палубата и толкова. А и от там снимките са доста по-добри.
Като кораба е на вода, цял ден сме на басейна, фитнеса, заведенията, каква каюта ?
Като спира сме навън или пак същото, претенции нямам, ако стане Free Upgrade, добре дошло.
И да не забравяме, че на монитора в каютата винаги може да виждате какво става навън.
Малко по-нагоре написах как може на цената на вътрешна да се вземе външна, а и често има промоции на еднакви цени.

# 603
  • Пловдив
Много благодаря на всички , аз започвам да чета още  по-детайлно  (по отношение на отделните екскурзии )и като си избистря въпросите в главата (за да не звучат съсвем тъпо ) пак ше питам  Hug Laughing Hug

ПП. Имам едно скромно предложение , понеже си направих труда да прочета всичките 3 теми и ми направи впечатление , че във времето са се задавали едни и същи въпроси , а Блед е отговаряла многократно на тях (и неуморно ) . И в тази връзка ,може би ще е чудесно ако на първа страничка има линк , който директно да води към описанията на Блед  за всяко едно пристанище (които са много изчерпателни и даже със снимки) и така няма през 2 страници да се пита едно и същои ще е още по-нагледно и удобно ....
А и другото , което постоянно се пита е за облеклото на кораба - също може да се добави. Това са само мои предложения за да се улесни труда на хората , които се стараят и отделят от времето си постоянно да отговарят едно и също.
Поздрави   bouquet

# 604
  • София
Момичета най-новия и модерен кораб на NCL Norwegian Getaway, пуснат на вода съвсем скоро прави страхотни промоции на Карибите. Аз също не съм била на него, пуснаха го точно като се върнахме.

Скрит текст:
Day   Ports of Call   Arrival   Departure   

1   Miami, Florida   ---   4:00 p.m.

2   At Sea   ---   ---

3   At Sea   ---   ---

4   Philipsburg, St. Maarten   8:00 a.m.   6:00 p.m.

5   Charlotte Amalie, St. Thomas, U.S.V.I.   8:00 a.m.   4:00 p.m.

6   At Sea   ---   ---

7   Nassau, Bahamas   12:00 p.m.   7:00 p.m.

8   Miami, Florida   8:00 a.m.   ---

Цени от 295 евро 7 дни/с такси/ с възможност за FREE Upgrades!
Борден бонус 100$, намалена резервация за следващ круиз и други екстри.

# 605
  • Пловдив
аЗинаида, одеве видях,че има много хунава цена за източно средиземноморие с Пречиоза, от Истанбул. За септември и октомври. Виж го, ако искаш, маршрута е прекрасен и чаках такава цена за него, но нямах търпение. А Пречиоза е прекрасен кораб, най-новия на МСЦ. Close

# 606
  • София
Да, това е прекрасен круиз с много чести промоции, беше стигнал до 399 евро.
Аз мисля, че го подхвърлих по назад в темата.
Честно казано и аз се замислям за една разходка до Венеция.

# 607
  • София
Еееех, разрових се в офертите за круизи, харесах си един... и ударих на камък - няма свободни вътрешни каюти.  Mr. Green
Става въпрос за MSC Splendida, 6 април 2015, 8 дни
Чивитавекия-Чивитавекия (Италия, Франция, Испания, Тунис, Италия)

От Контитранс М бяха много любезни, взеха ми телефонен номер и имейл, и ме увериха, че през януари ще има много изгодни промоции, а междувременно ще ме уведомят, ако изпадне нещо съобразно моите изисквания: пролет или ранна есен, средиземноморски круизи с начална и крайна точка Италия.

# 608
  • sofia
Защо не пробваш през чужд сайт, офертите са по-добри

# 609
  • София
О, не - нямам нерви да се разправям с чужди сайтове и да водя напоителна кореспонденция.  Peace

Един тъп въпрос, но мъжът ми ме притесни снощи. Той твърди, че ще повръщам нон стоп на кораба, защото съм супер зле с вестибуларния апарат. Щях да умра преди години на едно корабче от Варна до Златни пясъци и от тогава само по Дунава съм имала "круизи".  Rolling Eyes
Вашите наблюдения какви са - има ли вероятност круиза да се превърне в най-големия ми кошмар? Аз не се плаша, но заради това, че мъжът ми повдигна въпроса и ме зачовърка...

# 610
  • Пловдив
Tonka,,вероятност има винаги, ама трябва да улучиш големи бури... Корабите са огромни, имат си стабилизатори и клатене не се усеща. При много силен вятър, тогава си ккати. Ние бяхме ноември и единия ден наистина много духаше и клатеше, ама такова лошо време,че промениха маршрута. Вместо в Тунис, ни закараха в прекрсната Палма. Но  такова е инцидентно, за всеки случай си вземи хомеопатични лекарства, ефикасни/тук момичетата ги споделиха, ама ги забравих как се казват/, и проблем няма да има. Peace

# 611
  • Пловдив
Tonkabonka, не се притеснявай, както и Люба Ризова е писала почти не се усеща клатене, ние бяхме декември, чак разочарована бях. Доколкото съм чела на самите кораби също дават лекарства против гадене, ако има нужда. Нищо общо няма с малко корабче. Виж, градският транспорт на Венеция е друго нещо. Там и на мен ми се завъртя главата, а по принцип не ми става лошо.

# 612
  • sofia
Коколино е хапчето, не съм взимала, но и нямах проблеми. Единия ден имаше 5бала вълнение, каквото и да значи това

# 613
  • София
Благодаря ви, момичета.
И аз казах на мъжа ми, че почти няма клатене и че е много прост  Blush, ама той явно държеше да ме ръчне на тази тема.  Wink

Коколино, или там как беше, изобщо не помогна на дъщеря ми при гадене, когато пътувахме през Родопите. Да стигнем до круиза, пък после вече ще ги мисля тия препарати срещу евентуално гадене и повръщане.

# 614
  • София
tonkabonka
Не е възможно да няма места за този круиз.
В момента Splendida е с най-ниските цени, въобще, от 349 евро с такси.
Искат първо да продадат скъпите каюти и след това ще пуснат и другите, номера.
Имаш предвид ТОВА
За този маршрут и кораб ще ти дадем пълна информация, минат от мен и много момичета тук.
Може да използваш фирмата, ако има по-ниска цена ще ти кажем.
Няма да водиш кореспонденция, резервираш и толкова.
Другото от нас, момичетата вече са ти казали каквото трябва.
Всичко ще е наред.

Момичета имаме в момента и много ниски цени на Costa.
Заглеждам един круиз от любимо място La Spezia, Cinque Terre.
380евро, 7 нощи...

Тонка сетих се, круиза не 8, а 7 нощи, понякога заблуждават с деня на тръгване.

Круиза на MSC Preziosa, който коментирахме от Истанбул за zinaida падна на цена 469 евро с такси, бил е и по-ниско.

Общи условия

Активация на акаунт