КРУИЗИ /тема 3/

• 59 446
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Момичета леко и безпроблемно плаване, аз също тръгвам на път.
Ако не съм отговорила на всички ви, моля да ме извините.
МОЕТО ПЪТУВАНЕ Трябва зум, две страници.
Ще има много фериботи, корабчета, лодки, яхти и т.н.
 Подробности като се върна.
Писах малко в друга тема:
Скрит текст:
Дано съм отговорила на всички, освен на личните, няма да успея, извинете ме. Писмата са страшно много, но за съжаление тръгваме. Ако има нет и време ще довършим.

Времето не ни плаши, имало е и по-тежки случай. Маршрута е дълъг и доста сложен за изпълнение.

МАРШРУТ
Картата е две страници и трябва сериозно увеличение за да се видят подробности/ЗУМ/.

Нарекли сме маршрута "Добрата-Лоша Гърция". Включени са 16 острова, само един е под въпрос, за сега  Gyaros. Надявам се да се получи, дори да е скъпо. Остров в нищото, избиран за други цели, трябва да стигнем до него, съвсем авантюристично.
Тръгваме от Евия и архипелага Petalis/10 острова/.
Защо "Лоша"-другата Гърция, в това число са двата най-зловещи острова не само за страната, Gyaros и Makronisos.  Отдавна исках да видя и да проумея как в сърцето на тази красива страна е възможно да има места с такава мрачна история. Места превърна ти в гробище за мнозина.
Където са били заточени великите  Янис Рицос и Микис Теодоракис.  Също така мнозина българи и още много други.
Там наблизо потъва и Британик, кораб-легенда.

Но да не помрачаваме пътуването на мнозина, това е само история, а аз се ровя в нея безспир.
Но, това въобще не значи, че няма да има и прекрасни почивки на четири от островите Andros, Tinos, Kea и Kithnos.

С тази обиколка-авантюра-почивка посетените от нас острови в Гърция ще подминат  нашата цел, 100 , като в това число не влизат най-малките и ненаселени.

Така, че до скоро. За подробности, знаете винаги съм насреща.

Приятни почивки на всички заминаващи.
Желая ви прекрасно време и удоволствия без край.
Бъдете много здрави и плавайте безкрай....

# 661
Bled, приятно и безпроблемно пътешествие! Пускай по някоя екзотична снимка, да си мечтая и да избирам някой гръцки остров да следващата ни почивка... Че съм си навила да заведем децата на някой спокоен остров с красиви плажове.... Hug

# 662
  • sofia
Bled, весело и да разказваш

# 663
Попътен вятър, Блед! Очакваме те с нови снимки и впечатления.

# 664
  • София
Благодаря ви много момичета, да ви се връща многократно...
Поздрави от Сандански, тръгнахме, до скоро.
  bouquet   bouquet   bouquet

# 665
Bled, пожелания за вълнуващи мигове и от мен  Hug  Чакам с нетърпение снимки и разкази Sunglasses

# 666
Здравейте, заминавам за първи път на круиз с MSC Preziosa от Истанбул на 17.09. Маршрутът е Истанбул, Дубровник, Венеция, Бари, Катаколон, Измир. Моля за помощ и информация по отношение на допълнителните екскурзии за Бари и Катаколон. Времето е малко и не позволява да се отиде на повече от една екскурзия какво бихте ме посъветвали коя да избера - THE "SASSI" IN MATERA,  ALBEROBELLO или да се разходим и да разгледаме Бари. Дали е възможно да не използваме организираните екскурзии, а да си организираме сами посещенията. Същото се отнася и за Катаколон. Лесно ли става придвижването от кораба до града. Много ще съм ви благодарна, ако можете да ми помогнете, че вече започна да ме обхваща паниката.

# 667
  • София
Записвам се да ви чета  Hug Връщаме се от Венеция с кола. Влюбих се, но е много изморително  Rolling Eyes
Искам да отидем с круиз до там. Има ли такива до Италия, които тръгват от Гърция?

# 668
Записвам се да ви чета  Hug Връщаме се от Венеция с кола. Влюбих се, но е много изморително  Rolling Eyes
Искам да отидем с круиз до там. Има ли такива до Италия, които тръгват от Гърция?
Защо ви е тръгване от Гърция, когато можете да стигнете до Венеция с круиз от Бургас? Датата е 31 октомври, MSC Orchestra, €270 на човек

# 669
  • Пловдив
Записвам се да ви чета с мечтата и аз да замина някъде.Като начало ще следя за нещо по близко с тръгване от близка държава,лятно време.С удоволствие чета за вашите приключения е смелост  Hug Hug Hug

# 670
  • София
Защо ви е тръгване от Гърция, когато можете да стигнете до Венеция с круиз от Бургас? Датата е 31 октомври, MSC Orchestra, €270 на човек
[/quote

Може ли линк, защото не мога още да се оправя с търсенето.   Hug

# 671
# 672
  • Луната
Записвам се да ви следя.
Много хубава и интересна тема. Страхотни разкази и преживявания Simple Smile. Направо ме запалихте. Вече правя планове за следващата година за първия ни (семеен) круиз, за което искрено се надявам на помощта ви.  bouquet

# 673
Видях, че на сайта на MSC има web check-in. Някой може ли да ми каже какво точно означава в конкретния случай това. Задължително ли е да се чекираме през сайта? Би ли ни улеснило при качването или смисълът е съвсем друг? Благодаря

# 674
  • София
bwbwbw
web check-in не е задължителен, но препоръчителен. Да, ще ви улесни при качването. Регистрирайте се в сайта и го направете, лесно е.
За Бари, ако не ви се ходи на екскурзия, можете от порта да вземете тур. бусовете и да обиколите града.
Също така, може да се разходите пеша до Св. Никола, където са неговите мощи. От там тръгват и приятни търговски улички към центъра и стария град. Това всъщност е най-евтино и лесно.
Пристанището на Katakolo е създадено с единствената цел, посещение на Олимпия. Пътуването е неизбежно/35км./, дали с екскурзия от кораба или по-друг начин от брега.
Самото селище също е много приятно, с търговска улица и крайбрежна с много заведения. Красива църква и музей.
Кораба спира съвсем до брега, едно от най-удобните пристанища.
Спирането на наш круиз там/много често/ е свързано единствено с удоволствие в някое заведение и пазар от шопа, съвсем до кораба.
Защото всичко останало отдавна е видяно.
Мога да ти кажа още много неща по маршрута, но ме хващаш в лош момент.
Въобще не се паникьосвай, всичко ще е наред.
Ако има друго, питай, ще се опитам да се вместя, преди датата...

ketito Да, има такива круизи, но не много често. Ако не бързаш ще открием...

Момичета, отново благодаря, началото на пътуването ни е в гръцката тема пост 705. Да не e спам, ако е тук…
Ще се опитам да пиша още…

Общи условия

Активация на акаунт