КРУИЗИ /тема 3/

• 59 389
  • 788
  •   1
Отговори
# 735
Блед само да те попитам уточняващ въпрос.... Казваш, че случката е от 2005 г. ? Сега сме 2014 г., нали? Няма начин математиката да ми е слаба ... Разликата е 9 г. Ти какво имаш предвид като казваш, че от тогава са минали 20 г? Twisted Evil

Бонче гледам, че вече са ти потвърдили автентичността на клипа?!?!?!

В тази тема определено( и за съжаление в целия подфорум) има един човек болен неизлечимо и това определено не съм аз!

# 736
  • София
Круизен кораб от "ново поколение" Simple Smile

# 737
  • Луната
Блед станаха 50 страници. Хубаво е да отвориш нова тема Simple Smile. Надявам се в нея да се запишат хора, които наистина се интересуват от круизи. Peace Аз ще съм сред първите Simple Smile. Темата е много полезна и с удоволствие прочетох 2 и 3 тема Simple Smile, аз малко така отзад напред hahaha
Moharet тази новина е от януари 2012 година. Мисля, че с нея няма да спреш хората да пътуват. Колко самолета паднаха, изчезнаха, разбиха, но да са спрели хората да пътуват - не! Peace
Ежедневно загиват хиляди хора по пътищата, но да са спрели да пътуват - не!
В случая е смешно появяването ти в темата, може би, за да се издигнеш в очите на някои хора Wink
Блис имах друго мнение за теб, но явно съм сгрешила. В интернет пространството хора се представят за едни, а всъщност са други. Но все нещо се изплъзва и изниква другата им същност.
Много е тенденциозно и смешно е това заяждане.
Цитат
В тази тема определено( и за съжаление в целия подфорум) има един човек болен неизлечимо и това определено не съм аз!
Кой е този неизлечимо болен в този форум, всеки ще направи изводи сам за себе си Wink Peace

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 00:06 от Woman^In^White

# 738
Някои хора като решат нещо да пишат даже не се замислят върху "проблема". Изкараха плаването с круизен кораб най-страшното и опасно нещо.. А защо не вземете да погледнете статистиката за най-много и най-чести катастрофи и с най-много жертви... Ееее това не са с кораби.  Има катастрофи, има и жертви,  но многооооо по-малко от жертвите от коли,  влакове и самолети. Хайде по тази логика да спрем да се возим на коли, там жертвите на година са най-много... Това ли ви е логиката??? Що за тъпотия и безмислие е това!!! Има една мисъл "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората!".  Така че всички "страхливци", злобари и будали да си стоят в къщи и да ни оставят ние да се "тормозим" по круизите... Ей такъв "тормоз" си пожелавам всяка година.... Peace

# 739
  • София
Аз не разбирам какъв е проблемът с моя мост. Темата се казва "Круизи", а не "Любители на круизи" и мисля, че мога да дам мнението си, независимо, че не съвпада с масовото. И знам, че това се случи преди две години, а вие знаете ли, че корабите, с които пътувате и бяха определени като "ново поколение" масово са построени, когато е бил построен и Коста Конкордия?
ОК, дори да не говорим за загинали хора, все пак всеки ден умират хора по нелеп начин, то ето тук има сайт на една организация от хорица пострадали по време на круизни пътувания - изчезнали хора, изнасилени, обрани, заболели от неприятни болести. Медалът си има и друга страна.

# 740
  • Варна
 И аз вече се чудя дали не съм неизлечимо болен???!!!???
След като съм завършил ТКК  и ВНВМУ далеч преди повечето от тук пишещите да се родят и работейки повече от четвърт век като корабен механик и плавайки десетки хиляди мили на десетки кораби такива невероятни неща прочетох за лодките , корабите и морето , че направо ми се замая главата.Токова с лека ръка се дават стотици хиляди за круизи , плава се в шантави условия , с лекота се лети и плава и  насам натам , че просто се чудя защо пиша?

# 741
  • София
Скъпи приятели отново се обръщам единствено към вас.

Аз съм много доволна, че ни се отдава възможност да обсъдим и подобни случки.
Благодаря ви и за писмата, че прекрасно разбирате за кои 20 години говоря, нямащи нищо общо със случая, а с разликата на пътуване във времето.
Също така разбирате какво значи архив на клипове. Личния профил в YouTube, където всеки събира свой и чужди клипове.
Много искам да ви пусна наши клипове от кораби, реални, истински, красиви. Но сме направили една грешка, на всичките ни има. Мисля да я поправим следващия път.

Costa Concordia беше един прекрасен кораб, на който съм имала чест да плавам. И ако беше оцелял сигурно отново щях да се качвам на него.
Случаят е нищо повече от едно тежко престъпление извършено от капитана Francesco Schettino.
Нито е следствие на лош кораб, природно бедствие или друго.
Абсолютно некомпетентно поведение на човек, срещу който в момента се води процес и го чака затвор около 20 години.
Отклонявайки кораба от курса с единствената цел да поздрави свой приятел на остров Джилио, той обрича хиляди.
При скорошно посещение в Тоскана, решихме и отидохме до острова, заради красотата там и да видим как един гигантски кораб се е килнал на едната си страна.
Гледката беше колкото фамозна, толкова и трагична. И аз мога да ви покажа лични снимки, като тези, които се пускат тук. Но не намирам за нужно.

Защо ви казвам това, тази гледка изобщо не повлия на нашите пътувания по море, напротив.

Както казах и преди, сега беше момента да се пътува. И ние от тогава направихме 8 круиза на невероятно ниски цени, защото те вървяха само надолу. Какво по-хубаво от това?
Много жалко за загиналите хора, но жертвите са отново грешка на персонала. По нареждане на капитана те връщат хората в каютите, където те са заклещени от обръщането на кораба.

Това ли да наречем корабокрушение или просто престъпление, като тези които стават във всеки един миг по света.
Аз съм малко от тези, които колкото повече нелепости и невежества чуват, все повече пътуват.
Знам, че и вие така ще процедирате, успешно плаване.

Въпросния сайт няма да коментирам, чела съм го, случаите са капка в морето спрямо трагедиите на хората по света.
Няма смисъл да го четете…

Круизите са най-невероятната тръпка, която може да изпита човек.
Най-добрата възможност да се опознае света. Благодарение на тях, голяма част от света вече е покорена от нас.
Круизите дават възможност едновременно да се чувстваш свободно и луксозно.
Да се храниш с невероятна храна, да се забавляваш, да танцуваш, да спортуваш, да плуваш, да почиваш и още и още.

А сега отново трябва да пътуваме по вода, макар за кратко, от Kea до Kythnos.
Имаме време преди това да направим още малко разходки, тръгването е 16,15 след обяд.

Поздрави на всички любители на круизи.
До скоро, от друга частица земя, благодарение отново на плаване по вода.

# 742
  • София
Тонка Ние ще изберем круиза по-добре от тях, като дойде времето. Те си търсят тяхната изгода, а ние нашето желание. Тези 2500 с разходите до тръгването и обратно или не ? Имаш ли предпочитания за пристанище или посетени места ?
Блед, сумата е без разходите по пътя. Смятам, че Италия (Чивитавекия или Генуа) ни устройват идеално за изходна и крайна точка на круиза. До там и обратно с кола, заедно с нашите кумове. Ще намерим кола, която да ни събере и двете семейства. Нямам кой знае какви претенции - Италия, Франция, Испания и Тунис.

Блис, не се ли умори?

# 743
  • Луната
Аз не разбирам какъв е проблемът с моя мост. Темата се казва "Круизи", а не "Любители на круизи" и мисля, че мога да дам мнението си, независимо, че не съвпада с масовото. И знам, че това се случи преди две години, а вие знаете ли, че корабите, с които пътувате и бяха определени като "ново поколение" масово са построени, когато е бил построен и Коста Конкордия?
ОК, дори да не говорим за загинали хора, все пак всеки ден умират хора по нелеп начин, то ето тук има сайт на една организация от хорица пострадали по време на круизни пътувания - изчезнали хора, изнасилени, обрани, заболели от неприятни болести. Медалът си има и друга страна.

Благодаря за загрижеността Laughing
Изчезнали, изнасилени, обрани и заболели - може да има при всяко пътуване дори организирано Wink, не само при круизи. Wink
Нека дам примери:
На моя позната изчезна бащата при организирана екскурзия в Истанбул. Вече 4-5 години нито вест, нито кост от него. Излезнал пред хотела и от тогава го няма...Tired
Мой близък приятел беше обран точно в центъра на Атина. Пак беше на организирана екскурзия Peace Но той си признава, че сам си е виновен, че не си е наглеждал както трябва чантата.
Моя приятелка я обраха в Барселона...  ooooh!
Има много райони в европейски градове където е желателно да не замръкваш, защото рискуваш много.
А да заболееш от неприятна болест - може навсякъде - дори и в България Wink
Сам не се ли пазиш - няма кой да те опази. Независимо на къде си и с какво пътуваш. Peace

# 744
  • sofia
Приятели, предлагам ви да не отговаряме и да игнорираме постовете на хейтърите, за да не си разваляме темата
Нито са ми майка, нито баща, че да ми дават наклон на ....

# 745
  • София
Излагацията на госпожата Блис този път беше пълна.  Mr. Green Защо да си разваляме настроението, забавно е дори!

# 746
Moharet, Bliss, един личен въпрос към двамата - на колко години сте и знаете ли в кой век живеем?
Като ви чета коментарите се чудя дали сте деца (толкова наивност и от дете на 2-3 години не съм чувала) или сте на 100-120 години ( технологиите в 21 век отдавна са се променили, но вие явно не го виждате)???
Моля ви, запазете страховете, наивността и ограниченето мислене за себе си... С коментарите си тук надали ще уплашите някого и надали ще спрете милиони да плават по море и да се наслаждават на круизите... А вие може само да съжалявате за пропуснатите емоции...

# 747
здравейте Вled
аз продължавам да упорствам . сега погледнах, че линка ми е някаква измислица и не се отваря и всъщност питам за
Med Cruise & 2nts Barcelona Stay 'Brand New Ship'- Europe,Mediterranean
Cruise Line: Costa Cruises
Ship: Costa Diadema
Star Rating:****
Start Date: 2nd Mar 2015
Nights: 9 nights

Free Stay includedFree Stay included
Flights IncludedFlights Included
Brand New Ship!Brand New Ship!
Cruise Nation Smart PackageCruise Nation Smart Package

мля за малко помощ. писах и лично съобщение вчера, не знам кое е по удобно

# 748
Здравейте,
Малко в страни от последната дискусия....
Ще пътувам от 03.10 на MSC Splendida от Барселона-Марсилия-Генуа- Неапол-Месина-Тунис.
Тъй като сте много вряли и кипяли ще ме посъветвате ли какви дрехи да носим- по-летни, по-топли? Много съм неориентирана.
И после има ли смисъл да  купуваме от пакетите за напитки? 23евро/ден на човер лек пакет- коктелийли, вино пак ми се струват много. Ако си взимаме без пакет скъпо ли е?
Благодаря Ви предварително за съветите!

# 749
  • София
Айрин, колко е цената на този круиз и в кой сайт го гледаш? И аз искам средиземноморски.
Блед писа, че пътува в момента, затова сигурно няма възможност да отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт