КРУИЗИ /тема 3/

• 59 410
  • 788
  •   1
Отговори
# 720
Bliss, много весело клипче.. Паднах от смях... То си е направо щастие да бъдеш там -такова нещо се случва 1 на 1000000 круиза и си е като 6-ца от тотото...  Peace

# 721
  • София
Блис, много нескопосано клипче. Поне да беше пуснала нещо истинско, а не фалшименто. Иначе мерси за него - много е смешно, направо се търкалях от смях - имаш чудесно чувство за хумор. Браво, прекрасно, много се въодушевих, направо няма да мога да заспя.   bouquet
Аз и затова повече не стъпвам в гръцката секта.

Много им се дразня на тия от Контитранс. Обясних им какъв круиз искам, до какви пари, каква дестинация и въпреки всичко ме заливат с какви ли не идиотски мейли. Не че не искам до Карибите примерно, но не е това, за което съм помолила да ми пращат мейли.

# 722

Bliss, ти си знаеш, че си болна, но нямаш ли поне близки, с които да контактуваш?

Следя темата, по-точно района на Канарски острови. Кога обикновено излизат офертите за април или май?

# 723
Ужасно клипче! Много нетактично да се пусне в тема за круизи, явно някои хора много ги е яд.
Аз съм го гледала и преди, то хем смешно, хем те хваща страх. Дано не се случва!

# 724
Момичета, не се стряскайте от клипчето.... Hug
И това се случва понякога на по-малките кораби, но първо тук говорим за многооооо по-големи и стабилни  кораби.... Второ ако хване буря, тя не идва току-така изведнъж, има си хиляди начини да се избегне и предвиди.... По вътрешните морета рядко хваща такова вълнение (пътн. корабите се движат предимно покрай брега), в открития океан е друго... Така че смело напрад!!!
Весело изкарване на скоро заминаващите, аз имам още 3 месеца да си мечтая... Peace

# 725
  • Пловдив
Пътечке  Хъг
Тончебонче[/b, Просто Гледай Промоциите И отбери Какво Ще Ти Свърши работа,  Надали За Съжаление,  Някой Ще следи точно подходящите И да ги филтрира, май нашите агенции нямат този полезен навик. Ти искаше средиземнорие,  кога, какъв бюджет? Ще излезе нещо. Hug, винаги излиза.
уест, и аз ги чакам тези Канари. Видях, че миналата година в началото на декември е имало промоции- за 550 евро с включен билет от Милано или Франкфурт,  това за МСЦ, ама сега няма такава цена още. Аз търся с билет, че голяма галимация това напасване на полетите до Лас Палмас чак.
Ужас, само круизи ми се правят. Щяхме да ходим декември месец в Германия при едни приятели,  разходка в Нюрнберг, после 2 дни в Швейцария, обаче като видях самолетните билети и хотелите и цялата работа щеше да излезе 2000 евро за 5 дни, му казах на ММ, че круиз за тези пари по-добре да направим, поне ще видим повече и няма по 7 часа на пътуваме с кола. Та отказахме гостито и сега гледам да набутам круизченце. Луда работа! Краста!
Пиша от таблет и всичко е станало болднато,  извинявам се!

# 726
  • sofia
в открития океан е друго... Така че смело напрад!!!
хахаха много ме успокои. Всъщност дори и за миг не съм се притеснила от клипа, мисля, че всеки от нас е наясно със силата на стихиите и в този ред на мисли чакам застраховател в офиса, за да разпитам какво влиза в застраховката за чужбина

# 727
  • София
Люба, точно за средиземноморието чакам нещо. Да не е повече от 2500 лв за двама и дете. Круизът, който бях харесала за дата 6 април идваше някъде около 2300 лв. За съжаление обаче нямаше места. Ако зависеше от мен, можех да отпусна повече бюджет, но мъжът ми едва се нави на идеята за круиз и не ще и да чуе за нещо по-скъпо.  Crazy Отсега роптае, че няма начин да облече костюм, заради нечии прищевки. Аз пък го контрирам, че е много прост и е пълна веселбата.  Whistling

# 728
tonkabonka - точно пък костюм...за какво му е? Една хубава риза с изчистени дънки или панталон върши чудесна работа.

# 729
  • София
Асинка, за круиза, който бях харесала, пишеше че две вечери трябва да си с официално облекло. Отделно сините дънки бяха нежелателни, както и спортните обувки. Не че ще го насиля моят хубостник да облича сако и да слага вратовръзка, но един панталон и риза все може да облече.  Grinning

# 730
  • Пловдив
Тонче,не е задължително чак костюм. Аз бях взела ризи, сако и 2 вратовръзки за разкош. Надолу дънки. Не е бил най-спортно облечения в никакъв случай. Имаше хора и с пуловери, и с тениски и маратонки. Говоря за МСЦ. Но както решите, де, това да му е проблема. Иначе не се притеснявай, и моя мъж не щеше и мрънкаше и се съгласи само щото го поставих пред свършен факт и бях скрила за бакшиша, който се взима, иначе нямаше да дойде. А сега само круизи иска да правим, и далечни, и до Америка, абе луда работа. Бъди сигурна, че и на твоята половинка ще хареса, изглежда същата консерва като моята, та има шанс Heart Eyes

# 731
  • София
Люба, моят мъж си е малко темерут. Сега само кемпери гледа и ми заяви, че до лятото ще купи.  ooooh! Аз на таквоз чудо не се качвам и идея нямам как ще се спогодим. Но на круиз ще го завлека, та каквото ще и да става. А и никога не му казвам кое колко струва.  Wink

# 732
  • София
Скъпи приятели, любители на круизите.
Ще направя извънредно включване от един прекрасен гръцки остров, вие знаете къде.
Ще пусна информация, след малко ТУК , ако ви е интересно.

Аз знам, че колкото и да се правят опити да ви се смени мнението за круизите, ще е безуспешно.
Няма да коментирам въобще нито въпросния пост, нито автора, там всичко е ясно. Нито имам намерение да влизам в какъвто и да бил контакт с подобни потребители.
Ще коментирам само въпросния случай и как от един негатив, ние можем да си извадим напълно позитивни заключения.
Този клип/има още много за същия случай/ аз отдавна го имам в архива си.
Това е кораба Olympic Voyager, по късно Grand Voyager и Costa Voyager.
Това се случи февруари 2005г.
Помня го като ден-днешен, тогава ние правихме първите си круизи в същите води.
Ще ви разкажа всичко това за да сте наясно за какво става въпрос.
От онези години досега ние направихме голям брой круизи. Няма да споменавам бройката, това ще шокира мнозина недобронамерени.
Вижте само кораби с които сме плавали ТУК
Виждате ли подобни на показания в клипа кораб ?
Няма, ние имаме такива кораби, но нямам лични снимки без нас, времената бяха други.
Вие чудесно правите разлика какво е било преди 20 години и какво е сега.
Olympic Voyager, първоначално създаден за Royal Olympic/фалира/, след това многократно препродаван. Включително плава 4 години за Costa. Забележете, в момента все още плава за китайска компания.
Това е един отличен пример, който ни дава възможност въобще да не се страхуваме.
Дори този доста стар кораб, плувайки при условията на годините тогава, съвсем успешно премина през това изпитание.
Кораба беше ударен от 9 бала вълни/45-46 фута…14 метра ???/.
Подава SOS, около него пристигат хеликоптери, влекачи, танкер, който е наблизо, от тях са и клиповете.
В крайна сметка, въобще няма пострадали хора, само леки охлузвания, паника и страх.
Voyager успешно излиза от ситуацията, капитана и хората му се справят отлично и както виждате си плава и до ден днешен.
Тези ситуации са присъщи за океана, Аляска и Антарктида, макар рядко.
Случката около Балеарски острови, Средиземно море беше изключение.
Не съм специалистка, но знам, че един кораб може да се обърне, когато се наклони повече от 45 градуса.
Един пример много години назад/1942/, историята е моята страст.…
Легендата Queen Mary, корабът който е качил на борда си рекорден брой пасажери/войници/, над 16000,  и то от Ню Йорк до Великобритания, минава през буря. Вълните достигат гигантски размери, много повече от това, което говорим.
Наклона е изчислено, че е достигнал 52 градуса и кораба не само е оцелял, а плава още 25 години /1967/!!!
Това се е случило преди 72 години…
Точно заради това ви казах всичко това, а и в момента всичко е със светлинни години напред.
Наскоро имахме честа, благодарение на достойни българи, да сме на мостика и навсякъде на най-големите кораби в света. И знам за какво говоря…
Вероятноста да се случи нещо на круизен кораб от ново поколение е в пъти по-малка, отколкото на всякакъв вид друг превоз, където ежедневно умират стотици.
Дано не съм ви отекчила приятели…

Juste Въобще не се страхувай, за мен много по-рисково е в самолет или кола, дори влак, отколкото на кораб.
Ако погледнем статистиката и тя това показва…

Любки  Прекрасни маршрути…

Тонка Ние ще изберем круиза по-добре от тях, като дойде времето. Те си търсят тяхната изгода, а ние нашето желание. Тези 2500 с разходите до тръгването и обратно или не ? Имаш ли предпочитания за пристанище или посетени места ?

@west Добри оферти излизат по-всяко време, има и сега.
Но за твоя период най-добре след Нова година.

Любка
В момента има оферта с включен полет от Виена, точно за Канарите и Мадейра.

bouquet    bouquet    bouquet

Последна редакция: пн, 15 сеп 2014, 18:05 от Bled

# 733
  • София
Този клип/има още много за същия случай/ аз отдавна го имам в архива си.

В личния архив ли  Laughing

Това вместо запис, за да ви следя.

# 734
  • Пловдив
Блед, може ли линк? Ние специално търсим МСЦ поради определена причина. Благодаря за  разказа  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт