КРУИЗИ /тема 3/

• 59 416
  • 788
  •   1
Отговори
# 705
Ами въпросната карта е Visa, работи навсякъде където работят и кредитните карти Visa. Ползвала съм я за поръчки по интернет, ама знам ли дали нещо на кораба няма да измислят.
Писах на customer service мейла на msc, но я отговорят - я не. Контитранс явно не искат да питат, и ми отговарят все едно и също, защото е по-лесно.
Не искам кредитна - първо, защото няма време (трябват одобрения и пр), и второ съм принципно против кредитните карти. Искам да имам удобството да плащам с карта, но искам да разполагам с мои си реални пари. Може да съм леко старомодна Laughing

# 706
  • София
...Не искам кредитна - първо, защото няма време (трябват одобрения и пр), и второ съм принципно против кредитните карти. Искам да имам удобството да плащам с карта, но искам да разполагам с мои си реални пари. Може да съм леко старомодна Laughing
Не е въпрос на желание. Не може с дебитна карта - само кеш депозит, или кредитна карта.

# 707
  • Варна
lunna pateka,
Това с кеша ми го обясниха и от Контитранс. Но ние сме 3ма и предвиждам да ползваме някои екскурзии, което ще рече, че поне 1000 евро трябва да имаме. Някак си не си представям да се разнасям из Неапол с 1000 евро кеш. За някои може да са нищо, но за нас това са много пари. А по същество Visa дебитните карти са със същите функции като кредитните, но не ги знам дали нещо няма да се запънат. Идея нямам - затова питам. Просто искам да тръгна с минимум кеш, колкото за храна да имаме - а всички останали плащания да са с дебитната карта.
Според банката - където приемат кредитна Visa, трябва да приемат и дебитна Visa - но ми се искаше  ако някой го е правил да каже, за да съм по-спокойна.

Ние точно на МСЦ кораб бяхме с  ВИЗА ДЕБИТНА , но не Електрон , а обикновена  и не сме имали проблеми нито на кораба нито където и да е в Европа.Единствено в Австрия в някой магазини не ми я  приемаха.Все пак с нея само плащаме в магазини защото няма такса , а тегленето от банкомат кеш е с голяма такса.Винаги носим и не малка сума кеш и втора карта Мастър от друга банка за резерва , винаги има опасност да се случи нещо , спомнете си какво стана с КТБ и съответно всички нейни карти спряха моментално.Сериозно преосмислете екскурзийте организирани от кораба.Толкова са скъпи , че цената им общо  е по висока от цената на самия круиз .

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 07:50 от peterky2002

# 708
  • sofia
Не сме писали за Казабланка, нали?
Как стои там въпроса с шатъл и дали решението ми да вземем малко такси е рационална?
А Санта круз де Тенерифе - идеи?

# 709
  • София
Поздрави от остров Кеа, Гърция.
Пътуването ТУК

Пристанища за които съм успяла да дам малко инфо:
Скрит текст:
Описани портове
Барселона
Валенсия
Неапол
Генуа
Венеция
Дубровник
Керкира, Корфу
Катаколон, Олимпия
Казабланка
Чивитавекия, Рим
Палермо, Сицилия
Санторини
Миконос
Monacо
Маями
Fort Lauderdale, Florida
Савона
Ница
Истанбул
Argostoli, Kefalonia
Ancona
Split
Dubai
Abu Dhabi

lyuba84
Има малко за Казабланка, е то ТУК
Пост 248
Написала съм какво е за предпочитане, по мое мнение...

За Санта Крус съм писала малко ТУК
Пост 52
Трябва да има и още, но нямам спомен къде писах...
Ако трябва ще пиша пак и ще отговоря, ако имаш въпроси...
Колкото и да са скъпи екскурзиите, не винаги може без тях.
А много често и цените са поносими, особено при групиране и промоция.
  bouquet   bouquet   bouquet

# 710
  • sofia
Блед, да разбирам ли, че няма шатъл в Казабланка, който да те изведе от порта?!? Не съм разбрала сигурно. Много ми се иска да взема от малките таксита, да минем през джамията, медината и после разходка из Корнич.
А в Санта круз как обикаляхте, наехте кола или? Ако помниш излизането от порта как става?

# 711
  • София
Набързо, че отиваме на таверна....
В Казабланка ми се видя, че има шатъл, но компаниите не го рекламират, заради малкото хора, които искат да го ползват. А и за да си продават екскурзиите, които там са дълги и скъпи.
Имаше и таксита, но аз не се наемем да те съветвам тези варианти.
Взехме екскурзия, за която писах, видяхме почти всичко, дори на стотици километри.
Изморително е...

Santa Cruz си е друга работа. Първо не е далеч, но зависи къде ще спре.
Имаше безплатен шатъл за нас до Plaza de Espana.
Слизали сме там три пъти.
Единият бяхме само в града.
Другият, обиколихме всичко възможно с кола.
Обиколната екскурзия също е много хубава и много не се чудиш за маршрутите.
Трябва да избираш, има ги всички варианти.
  bouquet

# 712
# 713
  • sofia
Блед, душа морска, къде скиташ?
Благодаря ти за всичко

Планувам Норвегиан Jade за януари, но като си дойдеш ще разказвам

# 714
  • Пловдив
Боже, Блис Shocked Не очаквах, че си толкова злобен човек.... Но това не е круизен кораб, на каквито се возим ние В темата.  Този е изключително малък. Пожелавам ти да се качиш и опиташ истински круиз, даже не трябва да си носи човек комарник.   Grinning
Люба, Кажи за Януари? О,  ще чакаме Блед, нищо, таман да е по - интересно.

# 715
  • sofia
Обикновено, каквото пожелаваш на хората те застига!!!
Ти по каква работа в темата за круизите, егати наглите хора

# 716
  • Пловдив
Любче, заяжда се с Блед. Simple Smile Нали в гръцката тема нещо не я долюбват,  та са решили да я преследват по темите, хахахахаха Grinning Много са сладки . Joy

# 717
  • sofia
Да, обаче се заяжда с всички нас по този начин. Това ми е любимата тема.
Ето и круиза, който избрах:
Civitavecchia (Rome), Italy
Livorno (Florence/Pisa),
Monaco
Toulon, France
Barcelona, Spain
Valencia, Spain
Cagliari, Sardinia
Palermo, Sicily
Naples, Italy
Civitavecchia (Rome),

# 718
  • Пловдив
О, супер, на 50% се припокрива с маршрута на Епик, с който ще пътуваме след 2 седмици Heart Eyes. Но има и много интересни пристанища - Палермо,  Каляри,  Валенсия. .. Страхотно звучи. Аз също продължавам да търся нещо за Януари,  ама още не съм го намерила, май. А може и за Коледа да харесаме. Оф ,тези круизи са голяма краста. Grinning

# 719
lyuba84, в Казабланка по-добре си вземеге корабна екскурзия, не е толкова скъпа. Не съветвам да обикаляте сами.. На мен страшничко ми се видя на някои места,  макар да бяхме с екскурзия. На един пазар например за маслини.. Много подозрително ни гледаха, нямаше други туристи, забутани улици и мръсотия. Разстоянията са големи,  за градски транспорт-забрави... Там има 2-3 хубави места за гледане, които са отдалечени и само с екскурзия може да се видят за краткото време там..

Общи условия

Активация на акаунт