КРУИЗИ /тема 3/

• 59 414
  • 788
  •   1
Отговори
# 765
  • Пловдив
Anny76', за дрехите не мога да те посъветвам. Ние миналата година бяхме по този маршрут в началото на декември и носехме зимни дрехи и обувки, а навсякъде беше неочаквано топло - 15 - 20 градуса. Можеш горе долу да се ориентираш от метео сайтовете непосредствено преди да тръгнете. На кораба е топло. Писала съм и преди, че за мен няма смисъл от пакетите напитки, а това се споделя и от повечето пишещи тук. Намалението не е голямо, а цените на напитките са като на сушата, а понякога и по-ниски, примерно кафе 1.40 евро, кока кола и подобни в кенчета мисля 2.80 евро, бутилка вино средна хубост, но съвсем приемливо - 15 -20 евро и т.н. Корабът е супер. Наслаждавайте се! А, и не се вживявайте много в дрес кода, освен ако на вас самите няма да ви е удоволствие.

# 766
Вземете си всякакви дрехи на кораба - включително и за по-топло време.  На кораба и зимните месеци е много топло /поне на Costa cruises/. Аз не носех много такива и съжалявах... И леки обувки... За all inclusive напитките има вариант да ви излезе по-евтино ако вземете този пакет.. Зависи какво и колко консумирате.. Ние бяхме взели и не съжалявам, защото на ден ни се събираха много повече от 23 еврона човек.. Например за мен /която не пие алкохол и бира/ - 2 капучино на ден, 2 натурални сока, някакъв безалкохолен коктейл при прибиране от екскурзии,  чаша вино на вечеря и един алкохолен коктейл в пиано бара след шоуто в театъра. .. И ето ти повече от 23 евро... Ако отидем на дискотека си вземам още нещо за пиене и цената скача... Имахме приятели на кораба без пакет all inclusive и накрая платиха многоооо пари за пиене.. Еее то вярно мъжа си вземаше вечер 1голямо уиски с кола,  но цените на алкохола не са никак ниски... А не може без хич..все пак сме на почивка... Така че направете си предварително сметка... Money

# 767
Anny76', за дрехите не мога да те посъветвам. Ние миналата година бяхме по този маршрут в началото на декември и носехме зимни дрехи и обувки, а навсякъде беше неочаквано топло - 15 - 20 градуса. Можеш горе долу да се ориентираш от метео сайтовете непосредствено преди да тръгнете. На кораба е топло. Писала съм и преди, че за мен няма смисъл от пакетите напитки, а това се споделя и от повечето пишещи тук. Намалението не е голямо, а цените на напитките са като на сушата, а понякога и по-ниски, примерно кафе 1.40 евро, кока кола и подобни в кенчета мисля 2.80 евро, бутилка вино средна хубост, но съвсем приемливо - 15 -20 евро и т.н. Корабът е супер. Наслаждавайте се! А, и не се вживявайте много в дрес кода, освен ако на вас самите няма да ви е удоволствие.

Благодаря Ви за инфото.

Ще споделя впечатленията като се върна.

# 768
Вземете си всякакви дрехи на кораба - включително и за по-топло време.  На кораба и зимните месеци е много топло /поне на Costa cruises/. Аз не носех много такива и съжалявах... И леки обувки... За all inclusive напитките има вариант да ви излезе по-евтино ако вземете този пакет.. Зависи какво и колко консумирате.. Ние бяхме взели и не съжалявам, защото на ден ни се събираха много повече от 23 еврона човек.. Например за мен /която не пие алкохол и бира/ - 2 капучино на ден, 2 натурални сока, някакъв безалкохолен коктейл при прибиране от екскурзии,  чаша вино на вечеря и един алкохолен коктейл в пиано бара след шоуто в театъра. .. И ето ти повече от 23 евро... Ако отидем на дискотека си вземам още нещо за пиене и цената скача... Имахме приятели на кораба без пакет all inclusive и накрая платиха многоооо пари за пиене.. Еее то вярно мъжа си вземаше вечер 1голямо уиски с кола,  но цените на алкохола не са никак ниски... А не може без хич..все пак сме на почивка... Така че направете си предварително сметка... Money
Едно въпросче типично по български. Ние сме с приятели- общо две каюти, възвожно ли с един пакет за каюта да взимаме питиета за четирима ни?
Имам приятели, които много са пътували и така ме посъветваха.

# 769
  • София
Аз си харесах един круиз, което е цяло събитие.  Mr. Green
Заминаване - 2 ноември.
http://www.cruise.bg/cruise/home.nsf/0/1319E9032EA45A24C2257B930 … 226542&mon=11

Да попитам по-опитните, какво ви е мнението? И какъв е тоя кораб, няма ли си име...
Сега остава мъжът ми да не ме отреже, че датата е близо.

# 770
  • Луната
Аз си харесах един круиз, което е цяло събитие.  Mr. Green
Заминаване - 2 ноември.
http://www.cruise.bg/cruise/home.nsf/0/1319E9032EA45A24C2257B930 … 226542&mon=11

Да попитам по-опитните, какво ви е мнението? И какъв е тоя кораб, няма ли си име...
Сега остава мъжът ми да не ме отреже, че датата е близо.

Тонка, браво! Ще чакам да разказваш!   bouquet
Корабът е Costa Mediterranea
Гледала съм този маршрут и много ми харесва, но през това време ще сме в Рим и не ме устройва като дни Peace

# 771
  • София
Тонка, браво! Ще чакам да разказваш!   bouquet
Бих разказвала с удоволствие, само че завися от още трима човека - мъжът ми и кумовете ни.  Wink
През уикенда ще се видим и ще дискутираме.

# 772
  • Пловдив
Бонче, прекрасен маршрут!2/3от него миналата година точно ноември минахме. Врвмето беше чудно! Корабът също не изглежда лош, не е от нак-огромните, то няма и нужда. Дано стане, стискам палци!

# 773
  • Варна
Ние сме с приятели- общо две каюти, възвожно ли с един пакет за каюта да взимаме питиета за четирима ни?

Да.
По ваше желание в ресторанта за постояните ви места ще ви настанят на една маса и ще си го консумирате заедно.

# 774
  • Варна

Mnogo хубав круиз и кораб от среден клас - такива са половината от круизните кораби ( примерно .на MSC MUSICA (Musica-class) .Хубаво е ако имате време на отиване да преспите някъде възможно най - близо до Савона - примерно Верона , Милано.Ако на връщане отделите по някоя нощувка и време  за Генуа ,Милано , Падуа ,  Венеция , Териест , Любляна , Загреб , Белград...... които са ви по пътя  , ще стане едно прекрасно пътешествие.

# 775
  • София
Благодаря за отзивите ви!
Моят мъж сега седи и се цупи, не знам докъде ще докараме тая работа. Хубавото обаче е, че намерих приятелки, които биха ми се присъединили, дори да не е за този круиз, който реално е след малко повече от месец.
Петър, ние сме със сравнително малки деца, има и ученик, и няма начин да се размотаваме из държавите и градовете.  Grinning
Да се допълня - току-що говорих с мъжа ми и той каза, че ако кумовете ни са съгласни, ще ходим. Божеее, и моето е една нескончаема одисея.  Mr. Green

# 776
  • Пловдив
Бонче, спечелила си битката, ще спечелиш и войната!  Щом е приел мисълта, ако не сега,  ще стане догодина, но ще стане, Браво оооо!

# 777
  • тук-там
Скрит текст:
Моят мъж сега седи и се цупи, не знам докъде ще докараме тая работа. Хубавото обаче е, че намерих приятелки, които биха ми се присъединили, дори да не е за този круиз, който реално е след малко повече от месец.
Петър, ние сме със сравнително малки деца, има и ученик, и няма начин да се размотаваме из държавите и градовете.  Grinning
Да се допълня - току-що говорих с мъжа ми и той каза, че ако кумовете ни са съгласни, ще ходим. Божеее, и моето е една нескончаема одисея.  Mr. Green

Как ги намирате тези круизи на такива цени....високи
http://www.vacationstogo.com/fastdeal.cfm?deal=13131

Този тръгва от Сиена за 7 дни. - 500 USD на човек
Поне ще видите Барселона и Рим! Peace
Вместо Малта и Майорка....

# 778
  • Луната
Скрит текст:
Да се допълня - току-що говорих с мъжа ми и той каза, че ако кумовете ни са съгласни, ще ходим. Божеее, и моето е една нескончаема одисея.  Mr. Green

Wild_rabbit благодаря за сайта... ще го разгледам Mr. Green
Савона искаш да кажеш като начално пристанище Simple Smile

# 779
  • тук-там
Скрит текст:

Wild_rabbit благодаря за сайта... ще го разгледам Mr. Green
Савона искаш да кажеш като начално пристанище Simple Smile

Да, бе Савона...друго ми е в главата, затова. Peace

Общи условия

Активация на акаунт