Декемврийчета 2013

• 33 593
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
... обръща ли се от гръб по корем, Дойчинова, това не става ли с малко по-големи от нашите декемврийчета?...
Някои бебета се обръщат от гръб по корем малко по-големи (нашата кака беше така), други успяват и на тази възраст да нацелят движението - индивидуално е. От споделеното тук в темата, май доста бебоци се обръщат вече. Ние започнахме преди броени дни, а сега, когато й се играе, не мога да я удържа да лежи по гръб - постоянно се завърта и на ляво, и на дясно се научи.
За ясла съм подала кандидатури на 2-3 места, но не вярвам да ни приемат - още откакто погледнах списъците ми се струва обречена кауза.

# 706
Здравейте,

моето момиченце повръща доста след хранене, така че първите 15-ина минути я държа на ръце в полуседнало положение докато оригне, а после си стои в леглото и гони играчките по грифа. Избягвам да я изваждам на голямото легло, където може да се търкаля преди да е изминал поне час след ядене.

Още не съм мислила за ясли, защото има вероятност да си остана и 2-та година да гледам детето и майка ми, която хич не е добре със здравето. Струва ми се много рано едногодишно детенце да бъде оставено на учителки за по цял ден.

# 707
Всяко дете си се развива по различен начин. Бебо вече се мъчи да лази и прави кръгчета по дивана. Алекс се обърна от гръб по корем преди 3 седмици и от тогава не е спирал да се върти, но от корем по гръб се обръща много рядко. Голям му е кеф да е по корем, и след ядене пада голяма борба. Той се обърне по корем и аз го връщам обратно, че да не повърне и така отново и отново, и то с голямо мрънкане. Не знам защо толкова зор след като е ял да е по корем.... И не смятам че някоя майка нарочно би си обърнала детето така че да повръща  Peace

# 708
  • София
Ние много повръщаме! Дори преди следващото хранене Sad Все е мокричка.

# 709
  • UK
Во истина возкресе!!!

И Теичка повръща, затова съм и взела и Аптамил Рефлукс и слагам за нея по 2 лъжички смесвам го с комфорта Peace
После я вдигам и я изчаквам да се оригне и въпреки това, пак имаме изтичане от устата и това защото е лакома да си изяде всичкото предложено мляко а като няма място в коремчето шълним хранилището (устатата) и после си го връщаме естествено и всичко това го правим и като не спираме да се хилим ooooh! Joy

И ние не се обръщаме сами все още Rolling Eyes
Каква гимнастика правите на бебетата си? я дайте някой линк  bouquet

# 710
А пък Криси преди малко се обърна за пръв път от корем по гръб  Grinning, много съм доволна, тя се обръща от гръб по корем от месец, на доста рядко, понеже не обича да стои по корем. Така че нямаме проблема след ядене, тя си стои полуседнала или в коша за кола.

# 711
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Момичета, не ви излизам с нов ник, защото като се замислих на колко места трябва да се представям на нови и се отказах  ooooh!  Laughing

Ние още сме хремави, но днес определено сме по-добре. Снощи рева от 7 до 10 и накрая от няма на къде започнах да правя клекове с нея на ръце и тя взе, че се успокои и заспа  Crazy

За ясла и ние сме подали, ще чакаме класирането да видим, въпреки, че и аз може да си остана 2 години вкъщи  Peace Аз пък съм сигурна, че ще ни приемат, имаме предимство с баткото в същото ОДЗ. Той междудругото тръгна на 1г. и 2м. и при нас нещата се развиха много добре - не е плакал изобщо, никога, харесваше му според мен. Забелязвам, че колкото са по-големи децата, по-трудно се адаптират и повече боледуват  Thinking

Коконче, ние сме с на Canpol , да ти кажа има и по-хубави от нашата и е доста скъпа, мен ако питаш, преди 3 години пак си беше толкова, а според мен не си заслужава, но беше най-евтината в Хиполенд  Crazy  Сега с "продавалник" и във ФБ има една група "това не ползвам за детето си" има къде-къде по-голям избор и нещата излизат доста по-евтино  Peace

# 712
 :
Благодаря за мненията. Ще пробвам с круши и масаж и дано да стане.
   Моето зверче ако не е акала няколко дни и видя че я измъчва ,пускам сешоара на ниска степен и едновременно и правя масаж на стомахчето наколко минути.След има няма половин час и вече е наакана  Hands Clap

# 713
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Да се оплача - Емма е със зачервено гърло, в допълнение към хремата, освен това сутринта се събуди и с разстройство  ooooh! 

Чудя се дали да я изведа на разходка?  newsm78  Притеснявам се, защото носът и е запушен и диша през устата, а ако е студен въздуха червеното и гърло, ще стане още по-червено  Rolling Eyes

# 714
лошо,но аз бих я изкарала навън към обяд,защото за нослето и за гърлото е по-добре свеж въздух отколкото въздуха у дома....

# 715
Май има някакъв вирус защото и малкия беше така с разтройство, хрема и лека кашлица, но за няколко дни минава. То и аз покрай него лепнах кашлица. Дано да се оправите бързо  Hug

# 716
  • UK
Добър ден Hug

малките вече не искат да стоят в легалата си или в шезлонга или на ръце и да ги забавлявам ooooh! В леглото усетят ли, че се намират веднагически почват да реват и пищят, егати ужаса!!!

ТДИ аз питах за гимнастика, която вие правите  с бебетата, не за актвна гимнастика
Hug

# 717
Коконче, може да опиташ да ги слагаш бебите на пода, ако не е студен у вас, а при нас също помага да я слагам по корем - но тогава си е нужно да е под постоянно наблюдение. И при двете, предварително съм заредила играчките, за да има какво да й привлече веднага вниманието и да избегнем недоволството от края на гушкането.
За гимнастиката - аз не ползвам интернетски изтоник, а записки от училище за бременни, та ми е малко сложно да ги споделя, но ако не си намериш нищо подходящо, кажи и ще гледам да ти ги сканирам нашите упражнения.

# 718
Здравейте момичета! Откога не съм ви чела, но ние бяхме на село за празниците Simple Smile Гледам вече имаме зъбчета честито на Стани  Hug нас много ни напират, но все още нямаме утре сме на ваксина дано мине добре, почти не спим постоянно искаме внимание игра и изобщо не стоим на едно място Simple Smile всичко си е доста скучно при нас .. Crazy Хайде ние тръгваме на разходка Simple Smile

# 719
  • София
Коконче, аз не правя много гимнастика с малкия, той и не дава и достатъчно сам си подритва и размята ръце. Това, което правим е от време на време го дърпам за ръчичките до седмало положение, държа го и той стъпва на крачета, въртим крачета като колело, слагам го по коремче. Имам и книжка с масаж и упражнения от педиатъра, ако имаш интерес мога да я сканирам и споделя.
Отдавана не съм писала, та първо да се похваля, че и моя юнак се обръща от гръб по корем, предимно на дясно. От корем по гръб се е обръщал също, но само няколко пъти...
Утре сме на последна доза двойни ваксини, дано да минат леко и малко да се успокоя след тях докато дойде време за шарките...
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт