А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 52 569
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
В момента четем

# 196
  • София
"Двойната Лотхен" и "До Чикаго и назад".

# 197
  • Варна
Препрочита "Хрониките на Нарния". Чете вече "Брий и неговото момче". Интересно ми е догодина по същото време дали пак ще иска да ги чете  Rolling Eyes .
3та последователна година се четат Хрониките, първата аз му ги четох.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 18:25 от Solar Wind

# 198
Поредицата "Не се предавай" на Люси Кортни.

# 199
  • Ямбол
Тази започна вчера:

# 200
  • Sofia
Щерката (6г.) прочете

и започна:

Заедно продължаваме с "Агликина поляна".

# 201
Лилянa, моята щерка днес сутринта свърши втората част - "Карлсон от покрива отново лети" и сега започна последната трета повест - "Ето го пак Карлсон от покрива". По този повод за обяд правих шведски кюфтенца + оригиналния им сос, даже и боровинки имах. А сега втасват канелените кифлички на Карлсон!  Laughing
Чете ги в елетронен вид, но скоро подарявах трите повести в една книга с твърди корици и цветни илюстрации, ПАН я преиздадоха и много се зачудих дали и за нас да я взема, защото имаме същата им за Пипи с неиздаваните досега глави:

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 17:19 от Сиси ♥♥

# 202
Започна "Младите роби" на Майн Рид. Миналата година му предложих "Белият вожд", защото ми беше една от любимите като дете, но на него пък не му допадна и дълго отказваше да вземе друг роман на същия автор.

# 203
  • ГОре на черешата...
Големият чете До Чикаго и назад, малкият - Къщичка под снега.

# 204
  • София
Прочете

Сега чете "Старогръцки легенди и митове" на Николай Кун:

Миналата година чете едно друго издание на митовете и легендите. И тогава му харесаха, и сега са му много интересни.

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 09:47 от Vivi

# 205
В момента чете Пипи Дългото чорапче Grinning

# 206
  • Някъде на път....
Моя син вчера започна:

# 207
Моята дъщеря (7г. и 3месеца) от началото на годината  прочете:
1." Търсачи на талисмани" - поредица от 12 книжки;
2. "Лили Чудото" 17 книжки
3.  "Дневниците на един Дръндьо"- 5 части, 6-тата част е направи си сам дневник (тази поредица й беше най-любима);
4. В момента чете "Дневниците на Загубенячката" - 2- ра част.

За съжаление последните 2 поредици не са адекватни за възрастта й, надявам се да не й повлияят негативно...но като влезем в книжарница тя сама избира какво й харесва и напоследък се спира на подобен тип книжки/комикси за тинейджъри.

# 208
  • София
Приключи с  Мистър Фини - каза, че това е една от най-хубавите книжки, които е чел, щял да си я пази за децата си, да може и те да я прочетат Simple Smile

Започна

а аз за лека нощ започнах да му чета

# 209
  • Sofia
Ах този мистър Фини... и на нас (и аз харесвам книгата) ни е любимец. Чудя се защо ли се мотаят с втората книга?!  Close   Нямаме търпение вече.  Wink

Ние приключихме "Агликина поляна", щерката (6г.) пак не искаше да свършва...
Започваме

Общи условия

Активация на акаунт