А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 52 569
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • София
аз го възприех като за барон Мюнхаузен...

maiolinda -благодаря за мнението за книжката Simple Smile

По темата - почна:

# 181
Здравейте, включвам се при вас за да черпя идеи за книги за сина ми- на 8години е.
Днес дочете Пет приказки на Валери Петров и започна Косе Босе- приказки от Ран Босилек. От задължителния списък за втори клас са му.

# 182
Пълен потрес, никога няма да я разбера тази книга и как точно е обявена за класика - тъпа ли съм, какво точно - не ми е ясно, но не намирам никакъв смисъл, послание или каквато и да е поука в нея newsm78

Предполагам, че този коментар е свързан с "Алиса в страната на чудесата", която чете дъщеря ми, защото всеки, който се е пробвал да чете тази книга, реагира по същия начин  Mr. Green.
Това издание е адаптация за най-малките читатели от самия автор. Аз лично прочетох първите две глави и бих казала, че книгата е приятно четиво. А и най-важното - дъщеря ми я харесва. Ако не й допадаше, по никакъв начин нямаше да успея да я накарам да я прочете. Нейното лично мнение е, че й харесва, не би я прочела отново, но и не би я оставила недочетена.

O, НЕ!
Става въпрос за Барон Мюнхаузен!
Алиса е странна, но децата я разбират по свой начин, а и има своя замисъл все пак, колкото до Барона - просто няма какво да му обсъжда човек - пълни безмислици - дори децата не им се връзват. Моята много се ядосваше на невъзможните глупости, които пише там, а тя обича фантасмагории, просто мрази да бъде лъгана, а нищо една случка там не вдъхва доверие. Не доумявам как може да бъде обявено за класика  #Cussing out

# 183
  • София
Баронът и на мен винаги ми е бил странен. Миналото лято синът ми трябваше да чете небивалиците му и имах притеснение, че книгата ще върви много тегаво, но - не. Прочете я за един ден и не се спря, докато не я свърши.

Прочете тази:

Много му хареса - за първи път казва, че не е искал книгата да свършва.

Сега чете приказки на Елин Пелин.

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 23:03 от Vivi

# 184
Vivi, и останалите книжки от поредицата са интересни, синът ми ги прочете всичките преди 2 лета.

# 185
  • София
Той прочете и "Съдбата на слона" наскоро. Ще потърся и останалите.  Peace

# 186
  • Варна
и
Преди това изчете още една за Дръндьото.

# 187
  • София
Аз пък харесвам "Барон Мюнхаузен". Не е любимата ми книга, но е забавна и добре написана. Синът ми също я чете с удоволствие, но не си спомням на каква възраст беше.

А за отчет по темата: "Магьосникът от Оз" и "Бай Ганьо"

# 188
За любителите на приключения и загадки, препоръчвам книжките от поредицата "Загадката на Юлисес Мур". Според мен са за  деца на 9-14 години.

# 189
  • Варна
И аз имам много мили спомени от "Барон Мюнхаузен". Много забавна беше.

# 190
Крайно време е да се включа в темата Simple Smile

Моят син току-що завърши "Емил от Льонеберя" от Астрид Линдгрен и "Мишока Катерач и другите животни в Гората на склона" от Турбьорн Егнер. Междувременно прочете на един дъх "Музеят на загадките" (което е книга-игра всъщност) и обяви, че иска незабавно и другите от поредицата Simple Smile.

Преди това прочете "Събо се завръща в събота" - втората книга след "Седмица от Събо-ти".

# 191
Тубьорн Егнер ми напомни, че преди време купихме Хора и разбойници от Кардамоновия град. На сина ми му беше интересна, чете я, като беше на 10.

# 192
Да, моят прочете и нея преди няколко месеца, а сега и Мишока. Той също е на 10 в момента.

# 193
  • Sofia
Много ни хареса "Мишока Катерач и другите животни в Гората на склона", щерката (6г.) съжалява, че няма още. Поне ни предстои още от Тубьорн Егнер ("Хора и разбойници в Крадамоновия град").  Simple Smile
Сега започваме:

# 194
Моята щерка приключи с училищния списък и с удоволствие се прехвърли на непрочетените книжки от серията за Рамона :

Общи условия

Активация на акаунт