А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 52 569
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Здравейте!
Искам да запиша голямата ми вече самостоятелно четяща  дъщеря (6 и половина г.) в темата с книгата

Вече е преполовена.

# 166
.... Аз искам да прочете "Малкият принц" - време му е за първи прочит Grinning
Колко е времето за тази книга?
Понеже е в списъка за трети клас, а аз си мисля, че са малки на 9 години.
После я има и в списъка за 6-ти, ако не се лъжа. Друг е въпроса, че и тогава все още е рано, според мен.
За разбиране е рано може би, но аз съм я чела когато бях на 11-12 за първи път, и е интересно след всеки прочит като си направиш сметка как се ти се е променил светогледа. Другото хубаво на книгата е, че на различни години намираш различен смисъл - чудесна е. Може да съм амбициозна мама, но на 10 мисля, че най-малкото ще му е интересно - плодовете на прочита ще си ги бере после   Mr. Green

# 167
  • София
При нас бавно напредва четенето, още си е на д-р дулитъл, че беше болен и нямаше много настроение за четене тези дни.
Но ми се ще да се включа с един въпрос
http://www.fiut.bg/uploads/books/original/f51c4b1a546f132e053a42 … dd07c72d79605.jpg тази книга дали е хубава и става ли за дете на 8 и половина или е по-бебешка?
Понеже  му харесва много Пърси Джаксън, ми се ще и  митология малко да минем, защото смятам и  легендите са не по-малко интересни от приключенията на Пърси Simple Smile Но ми се ще и да не е съвсем сухарската гръцка митология в оригинал, малко нещо адаптирана да е.
Ще се радвам за мнения.

# 168
Здравейте на всички,

Ние започнахме с Франклин, който върви доста бавно и се отчайвам  Cry като гледам как някои деца прочитат една книга за няколко часа... Всъщност моите мързелчета- на 7г. четат по две страници на ден и една книга се чете няколко дни. Непрекъснато ми повтарят, че са във ваканция и не ми се иска да ги насилвам, за да не се получи обратен ефект. Иначе с голямо желание слушат когато аз им чета  Mr. Green

Дали при всички първите стъпки са били така трудни  ooooh!

Хубав ден ви пожелавам  Hug

# 169
  • София
При всички не, има деца, които от началото си четат с голям кеф по много. Но при моят беше така бавно, бавно... е франклин по 1 прочиташе на куп, то колко текст има в тях. Иначе сега чете по 30 мин...по часовник ги чете, падат се по 2 глави ooooh! не че не му е интересно и приятно, но е чист мързел.
Само за Сам Силвър има проблясъци да не го мързи, но там пък чете бавно, за да "не свърши прекалено бързо" Crazy

# 170
  Joy

Именно аз затова се ядосвам защото книжките и без това са малки, но това е положението, засега  ooooh!

# 171
  • Sofia
Ние се прибрахме в Сф и започнах да чета на щерката (6г)

клик за прочит на 1ва глава Simple Smile

За сега не се сеща за "Малката принцеса", която прекъснахме в Сандански (нали беше от библиото и я върнахме) и по-добре, та да бъде четена по нататък (имаме си я).

Относно самостоятелното чете... моята за сега чете само (както и се научи) по собствена инициатива и не е малко пък дано продължи така. Ще видим след първи клас как ще е с книгите дадени от у-ще.  Тази практика изобщо не я харесвам, та ще видим как ще се спогодим.

# 172
  • у дома
 Joy

Именно аз затова се ядосвам защото книжките и без това са малки, но това е положението, засега  ooooh!
Понеже имам и от двата типа деца-едното си четеше от началото по много и с кеф,а дребният ми разказва играта-чете перфектно,но просто ако го оставя и не го подканя да чете ще се зомбира пред компа-поне навън да излизаше да играе,нямаше да се ядосвам толкова  #2gunfire
Иначе през март направи 8 години и без проблем може да прочете 20-30 страници-осмисля какво е прочел и хубаво разказва,но трябва да му кажа да чете-сам да се сети да започне-абсурд...И  понеже около мен имам достатъчно примери на деца на приятелки,които са 3-4 клас,не четат добре ,майките чакат някога да им дойде желание да четат,та да не намразят четенето-ами акто гледам няма шанс да стане,за това моето го карам-не е насила,но съм определила часове през деня,в който да чете-мисля че половин час сутрин и половин час след обяд никак не е много на фона на останалото време,през което се играе...

# 173
  bouquet Светла, много ми помогна с твоя отговор! И аз мисля, че не мога да ги оставя да четат само когато те пожелаят защото това няма никога да стане... А лично по себе си съдя, че започнах с желание да чета книги доста по-късно след като бях прочета един куп задължителна литература  ooooh! Но навикът вече съществуваше  Naughty

# 174
  • Ямбол
Тази чете от седмица насам .

# 175
При нас бавно напредва четенето, още си е на д-р дулитъл, че беше болен и нямаше много настроение за четене тези дни.
Но ми се ще да се включа с един въпрос
http://www.fiut.bg/uploads/books/original/f51c4b1a546f132e053a42 … dd07c72d79605.jpg

Angel_Dust, дъщеря ми е на същата възраст, чете я преди няколко месеца и много я хареса.
Адаптацията се придържа към оригиналната митология, но е поднесено по-леко и увлекателно- без излишни задълбавания, но достатъчно подробно, за да е интересно.
Като цяло книгата е много добра, препоръчвам .

# 176
  • Стара Загора
Приключенията на барон Мюнхаузен, чете дъщеря ми.

# 177
Пълен потрес, никога няма да я разбера тази книга и как точно е обявена за класика - тъпа ли съм, какво точно - не ми е ясно, но не намирам никакъв смисъл, послание или каквато и да е поука в нея newsm78

# 178
В момента чете "Приключенията на Лукчо"  от списъка с книги за трети клас и паралелно последната книга за Дръндъо.

# 179
  • Варна
Пълен потрес, никога няма да я разбера тази книга и как точно е обявена за класика - тъпа ли съм, какво точно - не ми е ясно, но не намирам никакъв смисъл, послание или каквато и да е поука в нея newsm78

Предполагам, че този коментар е свързан с "Алиса в страната на чудесата", която чете дъщеря ми, защото всеки, който се е пробвал да чете тази книга, реагира по същия начин  Mr. Green.
Това издание е адаптация за най-малките читатели от самия автор. Аз лично прочетох първите две глави и бих казала, че книгата е приятно четиво. А и най-важното - дъщеря ми я харесва. Ако не й допадаше, по никакъв начин нямаше да успея да я накарам да я прочете. Нейното лично мнение е, че й харесва, не би я прочела отново, но и не би я оставила недочетена.

Общи условия

Активация на акаунт