А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 52 569
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря за подкрепата   bouquet и аз мислех за Франклин, само се страхувах да не е безинтересен, но ще пробваме да видим:)

# 151
  • София
Като казахте "момчешки" и "момичешки" книжки, се сещам, че една от най-най-любимите на 11-годишния ми син е Матилда.  Peace /а аз си мислех, че няма да иска да я прочете, като й види заглавието/

# 152
  • София
Точно в момента съм приготвила за моето момче "Лили чудото във футболна треска".Със сигурност футболната тема ще го грабне и след това ще вкарам някоя от другите книжки.Признавам,че и аз имах резерви,че това е момичешка книжка.
След като прочете сам три малки книжки сега отказва да чете,не иска.Не го насилвам.Бях се зарадвала,че започна сам да чете,а сега ми е мъчно че отказва.Ще изчакам,ще му чета аз.Надявам се,че в някакъв момент отново сам ще прояви желание и интерес.

# 153
Напълно сте прави, като се замисля Пипи дългото чорапче им беше много любима, нищо че главната героиня е момиченце  Laughing

А за футболната треска съм сигурна, че също ще има успех  Wink В момента са на летен лагер и доста момиченца играят с тях на футбол  Heart Eyes

# 154
  • Sofia
Започнахме и:

,

но понеже героинята е 9 годишна, ще видя дали ще я продължим или отложим. Thinking

shimbite, ето още предложения от мен. Тези, които съм чела на щерката (6г.) и харесваме (много от тях са стари книжки). Има и някои изключения, които още предстои да прочетем.
Силно ти препоръчвам и книгите на Радой Киров, страхотни са, любими у нас!  Heart Eyes

Скрит текст:
1. Бирлибан    Едуард  Петишка
2. Фердо мравката   Ондржей Секора
3. Ваканцията на Бързоходко   Инид Блайтън
4. Катрин зад седемте планини   Гьоц Годе
5. Макс и Мориц  Вилхелм Буш
6. Необикновенните приключения на Карик и Валя    Ян Лари
7. Приказки за страната Алабашия,  Карл Сандбърг   
8. Приключенията на Моливко и Сръчко,  Юрий Дружков
9. Незнайко   Николай Носов
10. Приключенията на Пинокио, Карло Колоди
11. Приключенията на пчеличката Мая,  Валдемар Бонзалес
12. Хайди,   Йохана Спири
13. Чипике – джуджето великан,  Шандор Фодор

Ох... ето списък на библиотеката ни -  http://dox.bg/files/dw?a=b89ff95c85 - Линковете за достъп до файла ще бъдат активни до : Вторник 15.07.14.  В синьо са книгите, които сме прочели, на някои съм сложила ориентировъчна възраст. Надявам се да ти е от полза.

# 155
Започнахме и:

,

но понеже героинята е 9 годишна, ще видя дали ще я продължим или отложим. Thinking

shimbite, ето още предложения от мен. Тези, които съм чела на щерката (6г.) и харесваме (много от тях са стари книжки). Има и някои изключения, които още предстои да прочетем.
Силно ти препоръчвам и книгите на Радой Киров, страхотни са, любими у нас!  Heart Eyes

Скрит текст:
1. Бирлибан    Едуард  Петишка
2. Фердо мравката   Ондржей Секора
3. Ваканцията на Бързоходко   Инид Блайтън
4. Катрин зад седемте планини   Гьоц Годе
5. Макс и Мориц  Вилхелм Буш
6. Необикновенните приключения на Карик и Валя    Ян Лари
7. Приказки за страната Алабашия,  Карл Сандбърг   
8. Приключенията на Моливко и Сръчко,  Юрий Дружков
9. Незнайко   Николай Носов
10. Приключенията на Пинокио, Карло Колоди
11. Приключенията на пчеличката Мая,  Валдемар Бонзалес
12. Хайди,   Йохана Спири
13. Чипике – джуджето великан,  Шандор Фодор

Ох... ето списък на библиотеката ни -  http://dox.bg/files/dw?a=b89ff95c85 - Линковете за достъп до файла ще бъдат активни до : Вторник 15.07.14.  В синьо са книгите, които сме прочели, на някои съм сложила ориентировъчна възраст. Надявам се да ти е от полза.

bouquet много благодаря, ще попълним и нашата библиотека:)

# 156
Забравих да споделя с вас една от любимите ни книги, а именно историите на Петсън и Финдъс. Може би вече някой е писал за тях, но не съм имала време да изчета всички теми  Laughing Мисля и с нея да се пробвам, дано не я намразят  Joy

# 157
  • Sofia
Имаме и сме чели всичките 9 книжки Петсън и Фундъс, а и филмчето сме гледали. Фенове сме им.  Heart Eyes
Коментирани са книжките, да. Simple Smile

# 158
Така и предполагах  Wink И ние гледахме филмчето, но в киносалона цареше такава простотия, че се развали до голяма степен удоволствието  Cry Не само децата, но и майките им говореха на висок глас и изобщо... на места не чувахме за какво говорят героите...няма да коментирам повече...

Вече съм на трета тема, да видим дали ще имам време да ви изчета до първата:)

# 159
  • Sofia
И ние гледахме филмчето, но в киносалона...

Скрит текст:
Вероятно сте пропуснали първото филмче значи, което и имах предвид. Второто ние не успяхме да се наканим да гледаме.  Sad
Ако те интересуват други филмчета по книги, в другата тема, която ти посочих, съм събрала колекция такива. Разгледай. Simple Smile

# 160
# 161
  bouquet Морена, ще разгледам колекцията ви:) Идея нямах, че има и друго филмче за Петсън и Финдъс  Laughing

# 162
  • у дома
Бъдещият второкласник дочете днес тази - препоръчвам това издание с приказки от Ран Босилек,хубава  хартия и шрифт,чете се с лекота-ето тук странички да прецените http://www.book.store.bg/p14096/kose-bose-ran-bosilek.html

# 163
Вкъщи четеца много помогна за избягването на синдрома "стряскане от обема". Преди все оглеждаше и броеше колко страници му е следващата глава, въпреки че отдавна чете доста бързо  ooooh! С четеца не забелязва тези неща. Сега свърши "Приключенията на Незнайко" и започна "Незнайко в Слънчевия град". Общо взето доста бързо глътна почти 200 страници, а като знам колко време влачи преди това "Пипи"...

# 164
  • София
При моят пък обратно, като не вижда обема повече се шашка и от това, че повече страници мести до края на главата, му се струват по-обемни нещата( все пак четеца е с по-малък екран и на не много дребен шрифт и ест поема по-малко  думи на една страница, от стандартната книжка), та на него си му е по-приятно на хартия...  всеки с  щуротиите си.

Общи условия

Активация на акаунт