Интериорен стил по аматьорски - 22

• 69 998
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
  • Майничка
А, шкафовете не са бели - боя за черна дъска, значи.
С латекс за гръб не бих рискувала, колкото и миещ се да се води. Понякога мазно леке така може да ти се просмуче на стената, че след сума ръце пребоядисване, пак да избие. Дето се вика, ламиниран фазер или балатумни плочки по-добре (ако търсим временен и евтин вариант) от гол латекс.

# 676
  • София
Не бях чувала за балатумни плочки, благодаря! Сега се сетих, че може да наредя и ламинат на цялата стена, като по-долу:
Скрит текст:

# 677
Самоцитирам се като част от вариантите за покритие на стена без плочки:
Ако си направиш стените в кухнята със синтетична смола, може и съвсем без плочки. Важи и за банята.
Виж и за microtopping, ако те заинтересова темата.

Боята за черна дъска е порозна и попива мазнини, от пръски вода може да остане на петна, ако не се забърше равномерно. Ние имаме в кухнята, но не на място до основен работен плот, няма чешма, печка. Инцидентно съм я изпръсквала понякога и съм успявала да я почистя, но определено не става за интензивно ползване. При нас основата е от мдф, може би при друга основа ще се държи различно, не знам.

# 678
  • София
Barbabeau, потърсих за епоксидната смола (нали за нея става въпрос?), но в България се предлага само като покритие на подове, което прави начинанието рисково.
Но сега виждам, че се предлага и епоксидна боя за стени. Звучи солидно, ще проуча.
Цитат
-          Издържа на температури между -50 °С и 140 °С.
-          Отлична устойчивост на вода, морска вода, основи, петролни деривати, замърсен въздух и лоши атмосферни условия.
-          Добра устойчивост на киселини.
-          Висока устойчивост на изтриване.

# 679
Защо толкова ви плашат плочките за кухненски гръб. Най-здрав и лесно почистващ се вариант. А за замислената малко ретро кухня и най-подходящ!
Мои познати си сложиха най-обикновен гръб от гръб Mr. Green Абе, сещате се - някаква тънка проскост Crazy Във всяка мебелна фирма ще ви го покажат. Добре стои, и от поддръжката не се оплакват.

# 680
  • Майничка
...Боята за черна дъска е порозна и попива мазнини...

Предложих я не за гръб, а за компромис отстрани на шкафовете, над отрязан гръб (понеже в дадения вариант печката е крайна, т.е., отстрани ще е необходимо предпазващо покритие, а над него няма да има шкаф. И да е нещо много тъничко, за не пречи на отварянето на шкафовете.

# 681
  • Пловдив
Assos у родителите ми кухнята е с балатумни плочи Simple Smile Готино е като идея, но..... е има винаги но от парата се поотлепват. Те отдолу са с самозалепящо. Първо докато хване бая пъти се прибираме и тук таме изпопадали. А вчера гледах след поне 4.5 години пак за почнали да се отлепят. Може би трябва да се залепят с нещо по хард

# 682
Птица, какъв е този гръб от гръб, че аз не се сещам   Embarassed На нас ни предлагат гръб на кухня от МДФ или масив, не знам дали за това говориш. А за плочки, ако намеря такива, които ми да ми харесат, бих сложила. Гери има хубав гръб в кухнята, гледах подобни, но май се чистят трудно. Мисля, че облицовъчни плочки се води. Ако някой мерне хубави плочки подходящи за такъв тип кухня съм насреща да сподели.  Laughing

# 683
Здравейте отново - моята одисея с ремонт на спалня приключи. Оставих си първоначалното лайм зелено, за което се допитах и до вас. Като завърших стаята стана много добре Simple Smile.
За дилемата с кухненските гърбове - най-бърз вариант и евтин е плоскост, лесно се поддържа. Птица за такъв говори. Без проблем трябва да стане на показаната кухня. Относно боите на Оргахим има един безцветен лак - не е много скъп, държи на надиране и замърсяване, недостатък е, че като се гланцира с него латекса заприлива на блажна боя. Не знам как се маха после от стената - на водна основа е по принцип. Въпросния лак е за едни ефекти сатен на Оргахим.

# 684
След празниците ще се обикаля за плочки, плоскост, гръб, латекс и ще се навързват цветове. Но добих представа, благодаря!  Hug

# 685
В Бг всичките ми кухни са с плоскост ( по-тънка от плота, но от същия тип). Смених всички плочки, че ми беше писнало да търкам фуги. В Канада сме с гръб от неръждаема стомана (ИКЕА имаха такива плоскости, в пъти по-евтини от това да поръчам цял лист неръждавейка).
Тук бяхме с травемтин за гръб, махнах го и отиваме на стъклени плочки.

Онзи ден бях на гости в страхотна къща. Много се впечатлих от фурната, която готви с пара ( що не го видях това по-рано, сега е много късно да преправям цялата кухня, а и рискувам да ме изгонят от вкъщи. Много мислих и за парен душ, ама тук с този климат си е напълно непроложим)

# 686
  • Майничка
Зяпам кухни рустик и се присетих за една странна микровълнова

# 687
Titina, има отделни уреди, които готвят на пара, виж в готварската част - мултикукър май се казваше, според мен върши същата работа, просто не е в печката, а е отделно.

# 688
На абсолютно различен принцип са. Имам мултикукър и храната въобще не става по същия начин.
Това е наистина нещо ново, а и да не казвам, че месо сготвиха за 20 мин (пестенето на време ми е много важно също).
Сега им гледам техническото описание и какво могат да постигнат (напр. печено бутер тесто със сладоелд вътре, като сладоледът остава замръзнал). Цената и обаче е...

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 16:57 от Titina

# 689
  • София

Аз бих избрала технически камък като на тази, която си показала. От него има по - дебел за плота и по - тънък за гръб. Има дори черни, бели.... голям избор на цветове, но да са еднакви плота и гърба. И бих сложила гръб само на отсрещната стена, а на страничните прозрачно стъкло - ще прозира цвета на стената, почти няма да се забелязва, лесно се мие, лесно се сменя защото ще е малко парче.
   Боята за черна дъска е грапава, специално за да може да се пише на нея. Ще събира всяка мръсотия и няма чистене!

Общи условия

Активация на акаунт