Пролет идва вече, радва й се ЯНУАРСКОТО човече! (52)

• 63 217
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
буби, ама аз не съм спряла да го говоря това, а нейната фобия вече е в нечовешки размери. през цялото време обяснявам колко са добри кучетата, как са й приятели и искат да я цункат (оближат). но тя вече само като види куче полудява от страх, не е просто да я е страх, тя изпада в амок, без да преувеличавам. звуците, които издава не са нормални, това определено е звук на много много паникьосан човек, да не говорим, че цялата започва да се тресе от ужас. дори започва да се катери по мен като маймуна. нали знаеш, като се паникьоса човек какви нелогични неща започва да прави. иначе тя е галила куче преди. пак я беше страх, но с говорене и добро куче ставаше, сега просто няма шанс. очевидно от нещо се задълбочи този страх, но не разбрах от какво. бабите твърдят, че не са имали инцидент, но аз все си мисля, че нещо я е стреснало.

# 436
Елч, може да е видяла нещо по ТВ или пък да е сънувала...  newsm78  Разбирам те много добре, виждала съм деца, които изпадат в подобно състояние от страх. Но пак те съветвам да се опитвате да се сближите. Ако искаш я заведи до някой парк или заграждение, където играят кучета да ги погледате от безопасно разстояние, обяснявай й какво правят, показвай й как хората общуват с тях. Лека полека ще се отпусне, но щом толкова панически се страхува, ще отнеме време...  Confused

# 437
Елч,  Честит Имен Ден, мила! newsm51
Бъди жива и здрава, а името ти споменавано само с добро!

Днес обещаха цял ден слънце, пожелавам ти прекрасен, щастлив и усмихнат празник!

# 438
Честит имен ден на именниците! И моята сестра е сред тях.
Днес ще водим Петър на цирк за първи път. Малко е смотан цирка, ама дано му хареса.

# 439
  • sofia
Ей, да сте здрави и красиви

# 440
  • София
Хайде и тук да честитя именния ден на Елч, както и на всичко други малки и големи именници! Да ви е живо името и само с добро да ви споменават! Hug

Аз съм с някаква гадна хрема от около 10 дни и ми писна вече да не мога да дишам...
Иначе активно се занимавам с подготовката за посрещане на новия член! Heart Eyes Вчера и днес пера, после ще дойде ред на омразното гладене! Mr. Green Трябва и да си направя чантата за болницата, защото в другата отчетна бебевалежа започна... Heart Eyes

# 441
Много ви благодаря, мацки! Аз се радвам на всяка честитка днес, защото нали не съм Елена и мнооого малко хора знаят, че празнувам, а аз както добре знаете си обичам празниците Laughing Laughing Laughing

иначе докладвам за Дара. бая сериозна се оказа работата с тези кучета. буби, на този етап вече не бивало да се опитвам да я сближавам с тях, защото само се задълбочавал проблемът, трябва да се намери защо се е влошило така и сега имам за задачка да разпитвам за страховете, можело да не е точно стрес от куче, можело да изживява нещо друго, вкл. и появата на новия член на семейството по някакъв начин. ще го борим де, да видим, дано скоро има подобрение, че е голяма мъка.

иначе да се похваля, че днес записахме Дара на детска градина. Много съм щастлива, защото изборът ми на филиала се оказа повече от успешно решение - всичко е чисто ново, изключително чисто, а учителките са адски мили. казаха и че няма проблем да я отложим малко, което беше важно за мен.

# 442
Елч, честит имен ден! Да си жива и здрава и много безгрижна.

И аз бих ти казала да не я мъчиш с кучета. Това е от позицията на човек, който не обича животните. От малка съм заобиколена с животни и никога не съм пипала или галила някакво животно доброволно. Не ме е страх, не съм имала някакви неприятни преживявания, просто не ги харесвам. Имаше един период, в който гледах кучето на брат ми. Хранех го, къпех го, всичко това по задължение, един път не седнах да го гушна или погаля. Брат ми е ветеринарен лекар. Последният път, като се събирахме на село, донесе едно зайче на децата да го галят, а аз само го чаках да го махне и да ги заведа да им измия ръцете.
Вярно, че при Дара е по-различно положението, но тя ще порасне и ще разбере, че не са толкова страшни, а никой няма да я кара да ги пипа или нещо такова.

Димара, честит имен ден и на твоята сестра! Честито и на Еления! Тя последно каза, че са и баннали профила, но може да ни чете. Честито и на Бебешондел, ако още ни чете! Както и на всички празнуващи.

# 443
  • Пазарджик
Привет и от мен  Hug

И тихичко да се похваля,че мм ще си вземе отпуск от 10.08 и ще си дойде за 20 дена.Много съм щастлива,нашите също си идват  Grinning

Елч и аз като малка изпадах в ужас от кучета,без да е имало причина.Когато бях на 7г баща ми взе куче-Немска овчарка,бебе на 40дена-една малка топка,помня,че една седмица се движих по мебелите в къщи,но после свикнах с нея и бяхме неразделни.Силно се надявам,че с възрастта Дара ще преодолее страха.

# 444
Тути, много се радвам, че ТМ ще си дойде, както и за вашите! Страхотно е това!!! Hug

Аз съм три дена в отпуска, много добре ми дойдоха, ама утре съм на работа. Лошото на хубавите неща е, че бързо свършват.

Елч, дано е някакъв период този страх. Добре е, че си се посъветвала с психолог.

# 445
Както споделих и по-рано, редовно забравям да честитя празниците. За това: Всички именници, чувствайте се поздравени!
Елч, Кали миналата година бягаше и ревеше от ... мухи. Голям екшън беше, сядаме на кафе и муха прелита или каца някъде около нас, и се започваше рев и викове. Манията постепенно отшумя, но дотогава беше ад. Все още има страх от кучета. По-рано директно се дърпаше и криеше, даже кучето да е на другият тротоар. Сега го раздава смела когато види куче, обяснява ми какво е това, какво яде и т.н., но само докато го приближи, тогава пак бягаме и се крием. По мене не се катери, но почти откакто се е родила аз не мога да я вдигам и да я нося, че тя вече подсъзнателно го знае. Най-много се дразня когато почнат да ми обясняват, че кучето е добро и не хапе, да го погали. Абе, хора детето го е страх, независимо колко е голямо или малко кучето и дали е добро или зло, тя не иска да го пипа и точка.
Тути, радвам се за теб!
Пак се олях  Embarassed

# 446
дейзи, истината е, че аз самата нямам отношение към живтните, но това е, защото ме е страх. аз нали съм си страхливка. затова и много ми се искаше дара да не е такава, затормозяващо е. никога не съм й говорила против кучетата, дори напротив, винаги съм я насърчавала да ходи при тях, ама пуст страх.

тути, страхотни новини! представям си как ще се радвам на тм и на вашите! Simple Smile

# 447
  • sofia
Тути, новината е страхотна!

# 448
Честит празник на всички, и по-специално на мамите,  свързани с образователната дейност!    bouquet

Усетихте ли днес земетресението? Как сте?

# 449
  • sofia
Нещо замря темата!
Честит празник на учениците и на всички нас.
Аз по време на труса реших, че ми прилошава от глад и ще припадна, но си траех мм да не ми се скара Simple Smile
Гадно беше и силно. Бяхме на кафе.

Общи условия

Активация на акаунт