Навън топло слънце грее - ОКТОМВРИйче в коремчето се смее - ТЕМА 5

• 22 504
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Аз за суеверята знам,че не трябва да прескачам кабели и да нося колан за да не се увие пъпната връв на детето около връта  newsm78 newsm78 newsm78

# 466
Сега пък и колана  Laughing нали беше ако шиеш ще се увие пъпната връв.Аз си нося колан...

# 467
Здравейте на всички и добре дошли на новите мами. Толкова много сте изписали, че трявба да си взема отпуска, за да ви чета  Joy.
Аз днес бях на ендокринолог за ТСХ - 2,7 ми е (наблюдаващият ме АГ каза, че трябва да е около или под 2). Изписаха ми Л-Тироксин 25 мг., който трябва да пия всеки ден, най-вероятно до края на бременността. След 1 месец ще ми правят изследвания и на други хормони и антитела.
На вас назначавали ли са ви подобни изследвания? Питах вече две бременни, те дори не са чували за това. newsm78

# 468
Сега пък и колана  Laughing нали беше ако шиеш ще се увие пъпната връв.Аз си нося колан...

И аз и аз нося какво да се прави Wink

# 469
Момичета имам въпрос  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Вчера докто се прозявах и си поемах дълбоко въздух Усетих много страно усещане като изтръпване във корема и ме секва веднага това вече за 2-3 път ми се случва!
При вас нещо подобно има ли?

# 470
ridzhina, странно, на мен ми правиха такива изследвания, ТСХ ми е 2,4,а моята ендокриноложка нищо не каза, ходя при нея от преди бременността и даже като разбрах, че съм бременна отидох първо при нея. преди гинеколога. Смея да твърдя, че е една от най-добите. Какво може да се случи с по-висок ТСХ, някой обясни ли ти!? На мен лекарката ми каза чак 20-та седмица да пуснем пак изследвания.

# 471
Ох, с тези суеверия направо ще ме убиете  Laughing
Вчера във ФБ бях пуснала http://lemonbaby.blog.bg/zabavlenie/2007/01/10/momichence-ili-mo … li-sym-tuka.34878 много ми хареса хумора на автора. Сигурно си има такива и за останалите суеверия..., но на мен ми попадна само това.

Да ви питам, понеже на мен хормони не са ми изследвали (никога), вие ли си поискахте такова изследване или лекарите сами си ги назначиха?

# 472
Привет на всички, може ли аз да се запиша в темичката?
Аз също съм с термин през октомври /за сега 5-ти  Simple Smile/

Ще ми е интересно и полезно да си бъбря с вас. Wink Има доста неща, които ме интересуват.

# 473
Да ви питам, понеже на мен хормони не са ми изследвали (никога), вие ли си поискахте такова изследване или лекарите сами си ги назначиха?

Фъстъче, на мен изследванията на ТСХ ми ги назначи наблюдаващия ме лекар.

ridzhina, странно, на мен ми правиха такива изследвания, ТСХ ми е 2,4,а моята ендокриноложка нищо не каза, ходя при нея от преди бременността и даже като разбрах, че съм бременна отидох първо при нея. преди гинеколога. Смея да твърдя, че е една от най-добите. Какво може да се случи с по-висок ТСХ, някой обясни ли ти!? На мен лекарката ми каза чак 20-та седмица да пуснем пак изследвания.

Iv_d, малко по-рано направих консултация с друг ендокринолог, който каза, че изследванията ми са напълно в нормата и няма за какво да се притеснявам. Освен това с насмешка подхвърли, че някои АГ го правят, за да се презастраховат, но така стресират майката.
И на мен ми се струва странна цялата работа, днес една сестра започна да ми обяснява как с повишаване на хормона се увеличава риска от вродени заболявания при децата. Подробности не знам, не искам и да знам. Ще си пия хапчетата, както са ми ги предписали, но честно казано, започвам леко да се дразня от това, че лекарите нямат едно мнение по въпроса.

# 474
  • София
Аз не вярвам на суеверията,някои са ми забавни,други направо наивни и глуповати.Откъде и кой ги измисля не знам. ooooh! Единственото,което спазвам е носенето на червен конец и при предишната и настоящата бременност.Най- учудващо ми беше,че ми се скъса конеца и още същия ден прокървих.Голямо съвпадение. Rolling Eyes Веднага намерих една стара мартеница(беше февруари) с по-здрав конец и нещата се оправиха. Laughing

# 475
Inkа това звучи зловещо.Аз и без да съм бременна си нося червен конец...

# 476
Момичета,

не искам да ви плаша, но хормонът ТСХ трябва да се поддържа под две. Имам една приятелка, която ходи в Болница Надежда. Тя не може да забременее и са й правили страшно много изследвания. Там задължително държат преди забременяването и по време на бременността да се следи този хормон. Високите му нива наистина има вероятност да увредят бебето и да се стигне до аборт. Също така тези хормони, които се пият за регулиране на нивата му, са безвредни и не виждам защо да не се презастрахова човек и да си го поддържа под 2, след като има известен риск. Най-добре тези, които имат висок или не им е изследват да си го проверят. Не се паникьосвайте излишно! Просто вземете мерки и се консултирайте и то най-добре с ендокринолог.

Относно работата - аз за съжаление останах без работа декември и сега съм си вкъщи. Поне си изкарах спокойно първите трудни месеци.

Днес бях на преглед и бебчо е пораснал - вече сме цели 4.5 см. Помаха ни с ръчичка и ни измериха пулса. Нашият е 160 удара. Взеха ми и кръв за БХС. Стискайта палци всичко да е наред, че нещо се паникьосвам. Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 17:10 от Tedinka_83

# 477
След два дена търсене накрая попаднах на една статия за пулса на плода:
http://ezine.bg/n13-28053-%D0%A1%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%87%D … D0%BE%D0%BB%D0%B0

Търсейки случайно попаднах и на това: http://www.biberonbg.com/info/oddsymptoms.htm#top има обяснения за симптомите (акне, мигрена, задъхване и т.н.)

П.П. Извинявам се, че пускам целите адреси, а не препратки от текста направо ама нещо не ми се получава  Sad

# 478
  • София
Inkа това звучи зловещо.Аз и без да съм бременна си нося червен конец...
Голямо съвпадение  Rolling Eyes

# 479
Личния лекар може ли да ми назначи изследване на тоя хормон или само гинеколожката ? И има ли изисквания за изследването му  - гладен, жаден ?

П.С. Сега попаднах на някаква тема в тук във форума и се коментира следното
На мен пък ми казаха ,че трябва ТСХ да е около 1 ,за забременяване.Също така ми казаха ,че проблема на хормоните на щитовидната жлеза не е в това дали може да забременееш ,а да го износиш,риска при проблем с тия хормони е аборт до 16 г.с. или пък  отклонения в умственото развитие на плода.
Успех миличка при  опитите.
Чакай малко!  При правилна терапия на ТСХ дори да е над 2.5 НЯМА риск от увреждане на плода или аборт-как въобще ти хрумна да пишеш това или пак някое светило от обикновената гинекология е надрънкало дивотии! -нищо лично към теб.
Ако е над 2.5 и има бременност до 3-ти месец поне, ТСХ се следи редовно и се вземат медикаменти за понижаването му и това НЕ означава че ще има помятане или детето ще е увредено умствено!Толкова жени са родили С ТСХ над 10 и повече и имат ЗДРАВИ деца.
Идеята е че щом е налице проблема и се  взимат мерки няма проблем. А след третия месец плода вече има собствена щитовидна и риск въобще няма,ако ще ТСХ да е над 20.
При ТСХ в граница но дори на е близо до горна и ако последва аборт не то е причината.

На теб успех до и след финала.

А и за здравеопазването не само в БГ е така,има много по-лоши места,тук даже сме глезени един вид,че имаме възможност когато искаме тогава да отидем на лекар. Да не давам примери с UK и не само.
А за парите- колкото толкова. На нас за месец хвъркнаха над 1800лв и още ще хвърчат тепърва,но това е положението.

На нас не ни ли е малко късно сега да ни го изследват като вече влизаме в 4-ти месец ?

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 18:16 от Shakazull

Общи условия

Активация на акаунт