Навън топло слънце грее - ОКТОМВРИйче в коремчето се смее - ТЕМА 5

• 22 506
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
на Борката Сестра Му къде се загуби?! Как си

# 586
  • София
Раждала съм секцио и такива драми не съм имала.След 24часа станах и се пренесох в стаята си.Първият ден на всички със секцио даваха само по малко сирене.На втория ден си бутах бебето по коридора.На 5-я ден ме изписаха и съм го гледала бебето сама,мъжа ми излиза в 7ч и може и в 20ч да се прибере.По-тежки случаи има и при двата вида раждане.Моя позната няколко седмици не можеше да си седне на дупето след ест. раждане.Всяко раждане е уникално и зависи от организма на жената.Не се вкарвайте в драми на тази и онази какво и било раждането.

# 587
  • София
Раждала съм секцио и такива драми не съм имала.След 24часа станах и се пренесох в стаята си.Първият ден на всички със секцио даваха само по малко сирене.На втория ден си бутах бебето по коридора.На 5-я ден ме изписаха и съм го гледала бебето сама,мъжа ми излиза в 7ч и може и в 20ч да се прибере.По-тежки случаи има и при двата вида раждане.Моя позната няколко седмици не можеше да си седне на дупето след ест. раждане.Всяко раждане е уникално и зависи от организма на жената.Не се вкарвайте в драми на тази и онази какво и било раждането.
много добре казано...
аз си записах час за бхс за 16ти, пък морфологията ще е към 20та седмица.... съвсем се омотах из тия изследвания Sad

# 588
  • Бургас
Вижте какво намерих по темата за ФМ в сайта на болницата която ще раждам:Съществува така наречената ранна фетална морфология, която се извършва между 11 и 14 гестационна седмица, при която се откриват ранни признаци на структурни аномалии и синдрома на Даун. Следващата фетална морфология се извършва между 18-22 гестационна седмица. При която стават видими всички органи и системи, както и скелета на плода.

Следващата фетална морфология между 23 и 25 гестационна седмица се извършва т.н. сърдечен скрининг за откриване на аномалии на сърцето на плода и големите кръвонсни съдове. Извършването на феталната морфология трябва да става задължително с висококачествен ултразвуков апарат ( за предпочитане 4 D) и от отпитен ехографист.

Освен ултразвуковата фетална морфология се извършва и т.н биохимичен скрининг, който също бива ранен - до 14 г.с., когато се изследва бета ЧХГ и РАРРА и между 15 и 17 г.с. се взима т.н. серум даунтест. Ако последният е с вероятност под 1:250, е редно да се извърши амниоцентеза /вземане на околоплодна течност под ултразвуков контрол/, като чрез амниоцентезата се доказва или отхвърля почти 100% наличието на хромозомни аномалии.

Амниоцентезата представлява вземане на околоплодна течност с цел доказване или отхвърляне на хромозомни аномалии, като изследванията биват насочени в две групи – ДНК и цитогенетичен анализ.

У нас амниоцентезата се извършва когато има индикации за нея.

Такива са следните случаи:

Наличие в рода на хора с хромозомни аберации;

Предишни раждания на деца със синдром на Даун или Едуардс, както и всички видове цитогенетични заболявания.

Обикновено амниоцентезата се извършва между 16-20г., като по изключение се прави до 22г.с.

Самата манипулация е безболезнена, извършва се бързо и не се налага болничен престой след нея. Трае общо около 1-2 минути и се извършва под ултразувков контрол.

Изследването почти на 100% доказва или отхвърля заболявания заради които се прилага. На практика риск за майката или за бебето е почти нулев.

# 589
  • Пловдив
Привет момичета,
Да се запиша и аз тук. Термин 9.10. Втора бременност. Нямам много време за четене и писане, но винаги мога да отговоря на лични. Имам един прекрасен малък мъж от Ноември 2012, който не ми остава много свободно време Simple Smile Пожелавам на всички безпроблемно бременеене и здрави и пухкави бебенца на финал!

# 590
  • Бургас
Shakazull да същато е, олиото  на HIPP

# 591
Борката Сестра Му и аз съм с глаукома.Ти какви капки използваш в момента за налягането си.
Моето АГ каза,че можело и нормално,ама аз няма да си рискувам зрението,все пак искам да си виждам детето.И те чакаме във ФБ групата ни...
На мен тая болка,която ви казах днес ми мина,да не казвам голяма дума...След като се изкъпах и се затоплих с топла вода и ми поотмина.Май съм настинала ми се струва... Rolling Eyes

# 592
на Борката Сестра Му къде се загуби?! Как си
Подготвям си сватбата Simple Smile и се оказа не толкова забавно както си мислех Sad . Много много не ми остава време да влизам и пиша и днес съм малко по- свободна та реших да ви навестя

# 593

6u6ulina капя си лумиган, ама като ги спра за месец и пак ми се връща безбожно високото налягане и главоболието

# 594
  • Бургас
Охх милата, аз и аз сама оправях нашата сватба ама не бях бременна......мн нерви има така че се пази и ще чакаме снимки, а кога ще е събитието?

# 595

6u6ulina капя си лумиган, ама като ги спра за месец и пак ми се връща безбожно високото налягане и главоболието
Хмм тея не съм ги чувала,аз имам и операция заради това налягане.И ползвам Косопт и Ксалаком,обаче Ксалаком ги спрях понеже влияели на бебето.И никога не съм пропускала да си ги слагам,освен веднъж,защото пътувах в чужбина с една група и беше много неудобно в бусчето да си свалям лещите и т.н.

# 596
Да кажа и аз за утрогестана, пих го 2месеца, 2х2 на ден и лекарката ми каза да го спра направо, когато бях в 12г.с., никакви програми не съм имала и аз. Но предполагам, че зависи за какво е изписам и какво е състоянието на бременната, когато го спира. Мисля, че всеки трябва да слуша лекаря си, той знае повече от нас.

# 597

y.k така е големи нерви и много спорове, ама нещата се нареждат лека полека, а иначе на 4 май ще  е сватбата.

# 598

Хмм тея не съм ги чувала,аз имам и операция заради това налягане.И ползвам Косопт и Ксалаком,обаче Ксалаком ги спрях понеже влияели на бебето.И никога не съм пропускала да си ги слагам,освен веднъж,защото пътувах в чужбина с една група и беше много неудобно в бусчето да си свалям лещите и т.н.
И аз трябваше да ги капя 3 месеца подред, но като казах на офталмоложката, че съм бременна ме накара да ги спра за месец и тогава пак на изследване, за да следи да ли е хронично и ако е да ми ги изписва по каса, че са скъпи

# 599

Общи условия

Активация на акаунт