Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLII

• 64 137
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
  • срещу двата комина :)))
The Deep Blue Sea - хубав филм за следвоенна Англия и за любовта , както и липсата на такава , между двама човека. Хубав е, но главната героиня ме дразнеше през цялото, не ѝ разбирах драмата, но пък разбирах много добре мъжа  Laughing

Vampire Academy -още една книга, опропастена брутално от филмовия си вариант. Направо може да кажем, че са две различни преживявания. Препоръчвам само на фенките на Данила ( който беше изключително прекрасен и изнесе филма  Laughing ) и то пак с уговорки .

Amour & Turbulences - много приятна романтична комедия, по препоръка от тук  Hug Хареса ми много, точно такива комедии обичам, хем има романтика, хем не е по захаросания и розов американски начин  Wink

# 346
  • Belgium
The Other Woman - никак не е лоша комедия. Камерън Диаз вече не остарява особено добре, говоря за лицето, в тяло си е ок, но е точно за такъв тип филми. Кейт Ъптън си играе себе си - тъпоумничко, русо, добродушно цицоресто момиче.
Обаче се смях с глас на някои ситуации, а хормоналния елемент (Джой  Wink) си пръска чар през цялото време, освен съвсем в края  Mr. Green А и кара небрежно сребристо син Астън Мартин.

Скрит текст:

Ники Минаж също е сладурана в ролята на секретарка, която работи като хоби. А принципно не я харесвам особено.

Краят разбира се е предвидим, но си струва гледането, ако човек е в лятно, безметежно настроение. А и все пак приятелство между съпругата и две от многото любовници на мъжа не е толкова често експлоатирана тема  Laughing

Другият филм, за който ще пиша отзиви е коренно различен. The Secret in Their Eyes - изтеглих го по препоръки от темата, има висок рейтинг в IMDB и само хвалебствени коментари в Замунда, което е рядкост. Съответно рязко вдигнах летвата на очакванията. За мен е средно ниво кримка, като оставим на страна фактът, че ми дойде доста муден, но да кажем това е въпрос на вкус. Обаче, никак не обичам
Скрит текст:
когато убиецът става ясен почти от самото начало и то само от поглед на няколко снимки. До края очаквах все пак да не се окаже той и всичко да не е толкова елементарно като мотив и изпълнение. Добре поне, че в края имаше лек twist, но и него го бях предвидила.

# 347
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Лу, пална ми фитила с този Астън Мартин Crazy. Определено този автомобил заслужава стопанин като Ники, а не Даниел Крейг Mr. Green.

И да си напиша препоръката, че с много ентусиазъм се бях запътила насам Laughing
The Sessions- остави ме безмълвна този филм! Развълнува ме, разплака ме, накара ме да се усмихна. Изпълни ме с възхищение към живота. Абсолютно задължителна лента- мисля, че трябва да си абсолютен камък, за да не намериш нещичко за себе си в нея, нещичко, което да те накара да погледнеш и на собствения си утрешен ден с усмивка.

# 348
  • Там, където ме обичат
И да си напиша препоръката, че с много ентусиазъм се бях запътила насам Laughing
The Sessions- остави ме безмълвна този филм! Развълнува ме, разплака ме, накара ме да се усмихна. Изпълни ме с възхищение към живота. Абсолютно задължителна лента- мисля, че трябва да си абсолютен камък, за да не намериш нещичко за себе си в нея, нещичко, което да те накара да погледнеш и на собствения си утрешен ден с усмивка.

Благодаря за споделеното.  bouquet Понеже не съм го гледала, си го записвам в листа, а и рейтинга му е висок, с 1 номинация за Оскар...

# 349
Според мен е престъпно, че и Хоукс не е номиниран- изпълнението му е от ранга на първото Оскарово на ДДЛ. А от всички най-много ми хареса Уилям Мейси.

# 350
  • в морето до колене
И двамата - и Хелън и Джон бяха повече от прекрасни!
Много ме беше яд, че за Джон не се намери място в номинациите за Оскар. Ако зависеше от мен, щях да номинирам него вместо Дензъл през миналия сезон.

Но пък и двамата спечелиха "инди" наградите... които именно заради такива решения са ми все по-симпатични и любими през последните години.

П.П. - Джой, писали сме едновременно.  Simple Smile

# 351
  • Там, където ме обичат

Но пък и двамата спечелиха "инди" наградите... които именно заради такива решения са ми все по-симпатични и любими през последните години.

Кои са тези награди?

# 352
Чудесен филм! Миналата година от всички, изгледани филми покрай наградния сезон, той ми хареса най-много.

# 353
  • Там, където ме обичат
Попаднах на този сериал в една класация.
http://www.imdb.com/title/tt1733785/
Дали си заслужава тегленето?

# 354
  • bad@ss
Да, определено  Peace

# 355
  • Там, където ме обичат
Да, определено  Peace
Мерси за бързото включване.
Харесвам скандинавско кино, даже съм правила субс на един шведски екшън, /е, ползвах английски субтитри/.

# 356
  • bad@ss
На кой?  Blush
За жалост не са много преведените  Confused

# 357
  • в морето до колене

Кои са тези награди?

Ето тези - http://en.wikipedia.org/wiki/Independent_Spirit_Awards
И официалния сайт - http://www.spiritawards.com/

Могат да кандидатстват САМО филми с бюджет до 20 милиона долара.

Има и още награди за независимо кино - Gotham Awards - но моето впечатление е, че те нямат такава тежест. Но също имат интересни номинации и победители. Миналия сезон примерно те май бяха единствените (извън няколко групи на критици), които наградиха филма на братя Коен като най-добър филм на 2013...

# 358
  • Там, където ме обичат
А някой може ли да сподели коя версия на Мостът е за предпочитане?

Ааа "Инди" от independent,  ooooh!
Как не се сетих Mr. Green
мерси, мячик

# 359
Много ме беше яд, че за Джон не се намери място в номинациите за Оскар. Ако зависеше от мен, щях да номинирам него вместо Дензъл през миналия сезон.
Аз харесах Дензъл като пилот, но наистина Хоукс прави много по-силно впечатление.
Иначе като индикатор, специално актьорски- за мен венецианският фестивал се очертава най-точен в последните години.

Общи условия

Активация на акаунт