Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLII

• 64 134
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
А някой може ли да сподели коя версия на Мостът е за предпочитане?

Оригиналът, естествено. Има тема за скандинавкси филми, там сме го нищили.

# 361
  • в морето до колене
А някой може ли да сподели коя версия на Мостът е за предпочитане?

Може да потърсиш мнения в сериалните теми.
Аз мога да кажа лично мнение - жената ми харесва повече в скандинавския сериал, а мъжът повече в американския. Даян Крюгер е доста ОТТ в изиграването на специфичния проблем на героинята. София го прави много по-умело и в коментарите за сериала има хора, които изобщо не са разбрали, че героинята има проблем... (Наричам го "проблем", за да не те спойлирам - трябва сама да разбереш за какво става въпрос.)
Колкото до Ким Бодния - знам, че е много добър актьор... но аз явно имам слабост към Деймиън Башир. Неговата интерпретация на героя ми хареса повече.

Другото добро на американската версия е, че е добре "пренесена" на американско/мексиканска почва. Историята е съобразена с местната специфика.
Като кинематографско изпълнение скандинавската е по-добра. Американската е традиционно направена - няма УАУ елемент в нея. В скандинавската е постигната много добра симбиоза на визия, музика, сценарна интрига и актьорска игра.

Сравнението го правя на база един сезон - ерго, един случай.
Втория сезон на скандинавския още не съм го гледала...

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 15:18 от мячик

# 362
  • Там, където ме обичат
Благодаря, момичета!
мячик, криста   bouquet  bouquet
дръпнах 2 епизода на скандинавския
и се отдавам на гледане,
така че ви изоставям за известно време.

# 363
...името в на филма имаше думата "принцесата"  - нито кого ще го дават, нито по коя ТВ беше, в главната роля сякаш беше млад мъж много късо подстриган .
Това е въпрос за един милион евро, дарлин'.

# 364
  • No Line On The Horizon
...името в на филма имаше думата "принцесата"  - нито кого ще го дават, нито по коя ТВ беше, в главната роля сякаш беше млад мъж много късо подстриган .
Това е въпрос за един милион евро, дарлин'.

Ееее, зла женО, не се сдържа  Laughing

# 365
  • Пловдив
Гледах това http://www.imdb.com/title/tt1839492/?ref_=nv_sr_1 невероятно сладък, нежен, и ....младежки някак си филм. Романтичен, без да е лигав и тематиката да е изтъркана. Много ми хареса, почти колкото  About Time. Препоръчвам

# 366
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Flores Raras
Предполагам всички знаем, че великите екранни любовни истории са почти винаги трагични. И се развиват на красив фон- гористите върхове на Уайоминг в "Планината Броукбек", оризовите полета на Китай в "Цветният воал", жарка Сахара в "Английският пациент", долината на Меконг в "Любовникът", и още, и още. Flores Raras има и двете задължителни съставки от елексира за величие- голяма и трагична любов и красив фон (в случая дъждовна Бразилия). Но някак само се е докоснал до голямото кино, без да се слее с него- историята на екран е елегантна, нежна, устремна, но и някак куха и недовършена. Стерилна. През цялото време героините ми изглеждаха играещи на любов, но не и изпитващи я. Истинска емоция като зрител почувствах само в две сцени- купуването на бебето и последната поява на Мери.
Не съумя да ме докосне и поезията на Елизабет Бишъп- обичайно след като гледам филм за поет, който ми е непознат, търся възможност да разуча творчеството му, но в случая подобно желание не се появи. Ще се запозная обаче с историята на парка, който Лота проектира- светлината на прожекторите изглеждаше вълшебно над крайбрежната алея.

В заключение- препоръчвам, ако ви се гледа нещо елегантно, но не държите да бъде и разтърсващо в допълнение Simple Smile.

# 367
THE GRAND BUDAPEST HOTEL
къде да го намеряяяяяяя?
нити в арена , нито в замунда го има
гледах клипче и ми хареса...от тортоправщите съм Simple Smile
благодаря ви предварително!

# 368
# 369
другите ще ти помогнат!съжалявам  Peace

Последна редакция: нд, 04 май 2014, 11:19 от Danielkka

# 370
  • Belgium

Какво не си пробвала?
IMDB не е торент и от там не се теглят филми.

# 371

Какво не си пробвала?
IMDB не е торент и от там не се теглят филми.
ок,не ме бий ,незнаех,аз ползвам само замунда  Peace

# 372
  • Belgium
Да те бия?  Laughing

Просто давам инфо.

# 373
Да те бия?  Laughing

Просто давам инфо.
ок,ще се радвам ако ми обясниш даже  Hug,в imdb,какво качват ?

# 374
  • Belgium
IMDB е просто огромна онлайн база данни за филми - там можеш да намериш описания, трейлъри, каст и оценки на почти всички филми (може би без инди проектите). Но няма вариант да изтеглиш каквото и да било от нея.

Има и платена версия, но тя обикновено се ползва от филмови критици, журналисти и изобщо хора от този бизнес.

Иначе торент тракерите, от които се свалят филми, тук горе-долу са изброени: Замунда, Арена, Пиратите, има и още няколко по-малки.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт