Любители на Котки - тема 83

• 46 651
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
слади123, след като ще го гледаш на двора, трябва го кастрираш задължително , също е добре да му направиш къщичка , да има къде да се крие от студ , дъжд и вятър. За бълхи , може фронтлайн , може пудра, за вътрешни паразити , трябва да го изтеглиш и да отидеш във вет клиника да вземеш лекарство , което първоначално се дава по схема , после за профилактика. Добре е и да го ваксинираш.

# 196
За храните - зависи от възможностите ти.
Хората с възможности купуват Ройал Канин и нагоре, значи от 16 лв за кг и повече.
Средните са към 8 лв за кг. Аз купувам Пурина 3 в 1 - 7.80 за кг.
Счита се, че под 5-6 лв храните са опасни, а между 5 и 8 лв - некачествени.

# 197
Аз пък не смятам , че цената е определяща , един пауч в Германия е 6 цента ,тук цените са надути . 19 лева за гранули няма да дам , за тези пари мога с чер хайвер да го храня хайванчето , както съм казвала не веднъж. Е за 2 лв. гранулата няма да е хубава .

# 198
  Peace

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 20:09 от слади123

# 199
Благодаря ти изключително много и да къщичка мисля да направя от една голяма картонена кутия и да има едно малко проходче и отдолу на картонената кутия да има една одеалце поне докато котенцето е малко, мисля че е на 1 месец незнам понеделник ще го вземем и знам сигурно ви звучи налудничаво но то освен това картонената му кутия ще стой в гаража където е съвсем празно и няма нищо така че мисля че ще му е добре. Ако имате други идей можете да ги споделите относно къщичката.  Laughing  Peace

Αми бебе сам само в кашон в гаража , ще плаче и на мен ще ми е жал да го оставя да ти кажа. Първо вечерите е още много студено и ако е с майка си , тя ще го топли , то сам само не му давам много шанс да го отгледаш да ти кажа . Включвай му електрическа възглавничка или най добре го прибери във вас докато поотрасне . На тази възраст , все едно е дете на година и половина , или май по-добре не го вземай . Или го вземи като стане поне на 3-4 месеца. Кашона трябва поне да е послан с възглавнички хавлии и одеалца, изолиран да няма влага и студ и пак само не може да поддържа нормална телесната си температура. Принципно се слага бутилки топла вода, които вечер няма как да сменяш когато изстинат. 

# 200
В гаража? Само? Едномесечно коте? Моля се това да е шега! Котките са социални животни и изобщо няма да му е добре затворено в гаража, още повече толкова малко коте. Бих ви посъветвала изобщо да не взимате и мъчите животинката. Ако търсите дворна котка по-добре си вземете някое по-голямо коте, което е живяло на вън.

# 201
Ще го вземе , ще го разболее , ще  хване разстройство , и докато бере душа котето ще го изхвърли , че и серяло най -вероятно . Аз ако бях , коте нямаше да и дам.

# 202
Аз купувам Пурина 3 в 1 - 7.80 за кг.
Може ли снимка на храната

# 203
Здравейте, представих се веднъж тук с един калпазанин, който за съжаление взехме доста голям, с вече изграден характер. Никак не се разбра с децата ми на 4 и 6 години, стоя вкъщи седмица, просто си беше диваче, драскаше хапеше, наложи се да се разделим с него, отиде си при старите собственици. Голям сладур, но спасен от улицата и не много социален.
Сега от около месец вече си имаме един страхотен малък пух. Прекрасен, мил и гушлив. Спи на врата ми, още като го докоснеш и започва да мърка. Казва се Рейван.
Видяхме го в обява, и просто така се влюбих в него. Знаех си, че е нашето коте, минахме 300 км. за да си го вземем, а той през целия път на прибиране си спинка сладко.
Ще се обръщам към вас когато имам въпроси, дано понякога не ви се струват глупави.
Ето го и него

# 204
Тук е първият му ден у дома, още е малко изплашен.

# 205
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
spirit , разкошно е котанчето.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Благодаря ти изключително много и да къщичка мисля да направя от една голяма картонена кутия и да има едно малко проходче и отдолу на картонената кутия да има една одеалце поне докато котенцето е малко, мисля че е на 1 месец незнам понеделник ще го вземем и знам сигурно ви звучи налудничаво но то освен това картонената му кутия ще стой в гаража където е съвсем празно и няма нищо така че мисля че ще му е добре. Ако имате други идей можете да ги споделите относно къщичката.  Laughing  Peace

Такова коте при такива условия няма да оживее.
Не бива да се вземат котета преди да са навършили около 8-12 седмици, т.е. 2-3 месеца.   Naughty
В случай, че майката е изоставила котетата или е загинала, за да оцелеят трябва някой да ги гледа така, както би ги гледала самата майка - хранене през 3 часа с АМ, стимулиране изхождането и пишкането с мокро памуче след всяко хранене, постоянно затопляне и т.н.
Преди да се преприема каквато и да е самоинициатива "Как да спасим котето от всякакви твари" животинката се води на ветеринар. Единствено той може според възрастта, здравословното и общото състояние да каже какво и как следва да се приложи.

Всичко останало извън горните рамки прави кандидат-собственика потенциален убиец.

слади123, според мен не си готова да вземаш животно.
Проучи повече, подготви се повече и си помисли трябва ли ти изобщо коте, след като всъщност искаш да е извън дома ти, респективно извън живота ти. Peace

# 206
Боже, чета по диагонал понякога, когато са се натрупали повечко странички от последното ми влизане, та въобще не съм изчела обясненията  на Слади123. Та такова бебе се храни със специална храна, и аз какви глупости съм писала  ooooh!

Гранулите ли да снимам?
Защото няма пакет, пакетирани са в нещо като чувал и се продава насипно.
Купувам от зоомагазин.
Храната е сравнително нова разработка - 3 функции - срещу косми в стомаха, за зъбите и профилактика на пикочния тракт.

# 207
Ама  вие какво направихте момичето само! Момичето явно не е отраснало с котки, но не пречи да ги обича толкова, колкото и ние. Слади, увери се най-напред, че котенцето е отбито от майката и може да се храни самичко-котенцата се отбиват на 7-мата или 8-мата седмица някъде. Ако е по-мъничко, изчакай малко докато поотрасне и не се нуждае от майка си, за да се храни и ходи по нужда. След това можеш да купуваш гранулки за бебета (има ги в зоо магазините, Пюрина-та мисля, че е на поносима цена), но Уискас въобще не е най-подходящата храна (храна дори не е точната дума). Ако му постелиш в гаража нещо меко и топлещо, мисля че няма да му е студено, при положение, че ще е на закрито в гаража. Но ако котенцето е под 2 месеца, ще му трябва майчината топлинка. Hug

# 208
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
addicted2U, според мен има нужда от това малко да се стресне и да разбере, че й предстои да поеме грижите за живо същество, при това безпомощно. Да се надяваме, че останалите обитатели на дома ще помагат.  Peace  
Котешкият живот в гараж обикновено не е дълъг. Имаме примери тук в темата на нещастни случаи. И котето не беше толкова малко.

# 209
Боже, чета по диагонал понякога, когато са се натрупали повечко странички от последното ми влизане, та въобще не съм изчела обясненията  на Слади123. Та такова бебе се храни със специална храна, и аз какви глупости съм писала  ooooh!

Гранулите ли да снимам?
Защото няма пакет, пакетирани са в нещо като чувал и се продава насипно.
Купувам от зоомагазин.
Храната е сравнително нова разработка - 3 функции - срещу косми в стомаха, за зъбите и профилактика на пикочния тракт.

Мислех че е пакетиана. Ще потърся в зоомагазините

Общи условия

Активация на акаунт