Любители на Котки - тема 83

• 46 650
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Тук е първият му ден у дома, още е малко изплашен.

Прекрасен е

# 211
  • град-държава
Коментира се често, цената на високия клас храна като непоносима, което за мен съвсем не е така. Дори и 19лв за кг, пакет от 2кг е храна за 36 дни, това е по лев на ден! Последно купих пакет от 5кг за 78лв, ще стигне за около 80-90дни, което е по-малко от лев дори. Tired
Каква е поносимата цена? Наистина не разбирам...

# 212
Като стана дума за гушкане - колкото лоша е Катето (постоянно ходейки скача по краката ми и ме хапе по ръцете), толкова е и гушлива - само да ме види на леглото, особено когато се прибера и веднага се дотътря полу-заспала и ми ляга върху гърдите и корема, просто обожава да спи там, но условието е да я галя под ушите. Тогава си пада едно гръмогласно мъркане, че като някой ми се обади веднага го чува. И като си легне не забравя да ме изближе хубаво по лицето, та да е сигурно, че съм чиста за нея. И вече като се унася започва да си търка носа или в моя, или в брадичката ми, а той е един мокър... Страх ме е след всички тези лигавщини да не получа наистина алергия, само като се сетя и ме засърбява навсякъде. Но всички подобни болести са на психическа основа според мен, ако не го мислиш няма да стане, ако го мислиш твърде много ще стане. Затова да се наслаждаме възможно най-много на любимците ни и да не мислим за такива неща.

Прекрасни котчици видях, Стейси е прекрасна, а този мъничкия е голям бонбон. Но тази снимка с катерицата направо ме разби! Joy

# 213
Ами 1 лв на ден ако е, за две животни - 2 лева, по 30 дни - 60 лева на месец. Плюс 20 лева тоалетна, плюс ветеринарни разходи, трева и други - колко става? 100 лева поне. При средна заплата 600 лева в нашия град, не мисля че е толкова неразбираемо.
Вие бяхте с телешкото месо, нали? Еми, няма да го разберете, просто приемете, че и хората с по-скромни възможности обичат животните и биха искали да се грижат за някое от тях.

Плюс това аз не приемам хранене само с гранули, давам и консерва, и месо, и варено яйце, и филенце. Искам да ги глезя, доколкото мога, не само да ги изхранвам по правилник.

# 214
Нови котараци в темата! HugДобре дошли! Grinning
Видях един черен брат по цвят и една пухкава малка душица! Grinning

И Стейси - много я харесвам! Hug Страхотна муцунка има! Grinning
И Фин и как му са страшна двойка! Hug Много са мили!
А Фрея колко е пораснала! И какъв бедър е показала. Sunglasses
А Катето си е същата лудетина! И тя какво малко котенце беше.
Катюшка, много хубав колаж си направила! Hug

слади123, гледай котенцето вкъщи. Когато поотрасне, ще го приучиш постепенно да излиза на двора.

# 215
19лв/кг си е наистина скъпо , до 15лв/кг. са нашите възможности .

Пък и не трябва да се гледа цената , а това как се отразява на животинчето  Hug
Уискас не е ''отрова'' , нищо й няма на Уискас просто има минимално количество месо , то не е и
месо...  ooooh!

Фуфи храна Ямс ( 9лв./кг) - 30гр. дневно при тегло 3,5кг. - лъскава козина, твърди и несмърдящи акита .
Томчо храна Ямс - 45гр. при 4кг. - лъскава и мека козина , добра кондиция
Фуфи Роял Канин ( 13,90лв/кг) - 50гр. едвам я наяждат ... за томи да не говорим , той е такава лакомия.. - хубава козина , но големи изпражнения т.е не усвоява всичката храна .
Фуфи Еукануба ( 13лв/кг) - 40гр. - перфектна кондиция, козина , но смърдящи акита  Sick
Томи Еукануба - 55гр. - същото .

Това е за мойте котки , иначе най-добре им се отразява натурална храна - месо и риба .

# 216
Моите отказват Ямс категорично.
За отрова не съм писала в пряк смисъл, а намеквам за запушването при мъжките.

Честно казано, не ми се подхваща отново, за 23456 път темата за храненето.
Момичето помоли да й се отговори, няколко души я прескочиха,
аз отговорих по собствените си разбирания.
Всеки път така става - започва с един отговор и се стига до гранде спор.
Пишете кой какво препоръчва и не се чудете на другите, ако обичате.

# 217
Разбрала съм погрешно Blanka - не съм искала да те  засегна  Confused

# 218
  • град-държава
Ами 1 лв на ден ако е, за две животни - 2 лева, по 30 дни - 60 лева на месец. Плюс 20 лева тоалетна, плюс ветеринарни разходи, трева и други - колко става? 100 лева поне. При средна заплата 600 лева в нашия град, не мисля че е толкова неразбираемо.
Вие бяхте с телешкото месо, нали? Еми, няма да го разберете, просто приемете, че и хората с по-скромни възможности обичат животните и биха искали да се грижат за някое от тях.

Не виждам причина да си говорим на Вие, но щом така желаете, аз съм Ок. Peace
Разбирам много добре тази страна на въпроса, но голяма част от котките в темата се отглеждат на паучове, консерви и пържоли, които в никакъв случай не мога да нарека, нито по-добрия вариант, нито по-евтиния, дори бих нарекла неоснователно скъп, а другото няма да коментирам.
Използва се масово силиконови тоалетни пълнители, които освен нехигиенични, излизат също така, чувствително скъпи, предвид, че има пълнители за около 20лв, предвидени за месец и половина-два. Да, профилактиките, като обезпаразитяване, ваксини, козметика, прегледи са също не малко перо.
Та не мога да се съглася, че се търси финансово изгоден вариант, предвид, че излиза точно обратното, разликата е в това, че не се плаща накуп.

п.п.
Малките разфасовки до 2кг, излизат по-скъпо от по-големите.
Не знам как е цената насипно, не купувам отворена храна, но предвид, че е от чувалите със сигурност не излиза 19лв/кг.
п.п.2
Говорим си за цената на храната, не за начина на хранене.  Peace

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 18:53 от Vermilion`

# 219
  • Пловдив
Вече втори път купувам от тази храна http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/879/casa-fer … ormeno-teglo.html
Някой ползвал ли я е?
Не знам, доколко е добра - килограма в кварталния зоомагазин е 11 лв. Не ми е ясно защо в този сайт го дават килограм и половина за 19 лв  newsm78 Иначе според мен си е икономична, защото яде по-малко от нея, иначе с предишната  ooooh! не е истина - постоянно мяукаше, и си проверяваше паниците, а пак не беше от евтините - около 9 лв. за килограм.

# 220
Храна взех от ветеринаря, нямам представа каква е като марка, беше запечатана в прозрачно пликче, явно насипна, но ми я препоръча като много добра за малки котета. Цената и беше около 4лв. за 200гр. Но аз давам също и варено месце понякога, а пухи се оказа, че много обича сиренце, така че и то се включва в менюто.
Аз исках да ви попитам какви настилки за тоалетната ползвате. Това бенто се разнася ужасно навсякъде, купих си постелка пред тоалетната, но ефекта е минимален, силикона нещо не му се понрави, сега се чудя за тези дървени пресовани пелети...как се почистват те, стават ли на бучки...

# 221
  • град-държава
Аз съм с дървена и да, става на топка и се отстранява с лопатка, след използване на тоалетната.

# 222
Не съм се засегнала лично, но няма да скрия, че този разговор е изключително неприятен, още повече че се повдига периодично през няколко месеца.

Всеки си има мнение по всички въпроси и не виждам защо трябва да го отбранява.
Примерно - аз купувам силиконова тоалетна за 5 лв на пакет, с която вкъщи е чисто, не мирише на котка и никой не може да познае, че в дома се отглеждат две животни. Лапите не се цапат и котараците се качват по леглата и възглавниците. Минала съм през бентонитовите тоалетни, за мен са нехигиенични, а разликата в цената е символична.

# 223
Наистина е по-добре да се купува голяма разфасовка. Peace
Вярно, че даваш повече пари наведнъж, но когато пресметнеш, излиза по-евтино.

Аз да ви кажа какво направих Crazy - купих храна на Смоуки за възрастни котки. Бързах и въобще не прочетох, че пише "senior cat food". Чак днес, когато го отворих - видях.
Мога да я върна в магазина, но не ми се занимава.
А и на него нищо няма да му стане от храната за дядовци hahaha

B l a n k a , нормално е да се повдига този въпрос често -  идват нови хора, питат, всеки отговаря според неговите разбирания и така. Grinning
Няма лошо! Peace

# 224
  • град-държава
Въпроса не е дали пакета е 5 лв, въпроса е в качеството и за какво време стига, защото се изказаха мнения, че някои стопанки подменят основно през няколко дни, що се отнася до силиконовите, което прави 5лв по няколко пъти в месеца.
Аз използвам тоалетен пълнител за 24 лв, който навярно изглежда космически скъп, но е с изключително качество по всички точки и ми стига за близо 2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт