Любители на Котки - тема 83

• 46 568
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
red soul , може и да стане, ама зависи от младежите, пък и дали знаят чие е животното и т.н. Представи си да се опиташ да направиш такова добро и собственикът да се окаже откровен балкански простак, който вместо да ти благодари, че си се отнесъл хуманно и загрижено към животното му, ти се разкрещи и те изкара виновен за всичките си несгоди в живота. Лично аз се страхувам да се втурна презглава да помагам точно поради последното.  Peace

tyzarka, постъпваш правилно и отговорно, не се съмнявай. thumbsup Разгледах целия албум, прекрасен е Лъки!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Е, аз имам слабост към оранжеви господа с бели гушки и коремчета. hahaha Особено ако са към 6 килца.  Crazy

Сиско хареса Йосерата. Хем си я хапва с кеф, хем от нея акото е нормално. Не знам защо РК, Хилса и Хепи кет не му понасяха. Впрочем сещам се - и трите съдържат царевица. Мисля, че в нея е проблемът, но може и в някоя от другите съставки. Събирам смелост да се качим с него на кантара и да видя колко тежи. Все още ме е страх да не е отслабнал още, макар да няма такива видими признаци. Въпреки хапчетата продължава да се чеше и още има няколко рани, но не искам да минава на кортизон.

# 361
Profi, Белла обикаля кварталчето,за да стигнат до точната къща,момчетата бяха питали на две места и съседи ги бяха упътили на кого е котката. Те не исках ада помагат,просто си поеха отговорността на това,което бяха направили. Наистина се впечатлих!

# 362
  • Варна
Да споделя нещо,което се случи преди малко и още ми държи.Аз съм си родена и израснала в бг,няма значение от колко време живея тук,има все още неща,които ме впечатляват ужасно много и ми е тъжно,че шанса това да стане в бг е минимален. Бяхме на гости на приятелка на дъщеря ми,за да си играят.Те си имат котка- бяла,нежна и мъничка,около 9 месеца-пускат я навън и не е кастрирана.Майката се надява на поколение и чака.Та тази вечер се звънна и един младеж притеснено заобяснява как Белла се набутала под гумите на колелото му -беше наистина притеснен,извиняваше се,казваше,че е виновен,изчака да се провери котето дали му няма нищо/ с него чакаха и двамата му приятели/ и си тръгнаха само след като се убедиха,че всичко е наред с Белла. Кажете ми,че това може да стане и в бг Praynig
Аз бих постъпила по същия начин, като велосипедиста. Но предполагам, не съм за БГ. Laughing
Тук свободно пуснатите домашни котки, които са обичани от собственик, са рядкост и битува мнението, че са ничии. Щом са навън. И въобще за мен е празник  автомобил да намали заради пресичащи котки или кучета,ти за велосипед говориш.
Но и добри хора има и тук, по-скоро лошите забелязваме! Peace

# 363
Ау, малък сладък рижко. Сега погледнах Лъки, каква безумна сладост,  Heart Eyes Иде ми да го открадна!
Но не е ли много мъничък за кастрация?

Не съм ви казала каква промяна настъпи с Малче след кастрацията - стана супер активен. Търчи като ненормален из къщата, СКАЧА!!! по креслата, прави лъвски скокове, ИГРАЕ СИ!!! Не мога да повярвам, толкова е активен, весел.. Оня ден ми излезе акъла - гледам, оперираното краче не работи, пак свито и той скача на три крака. Но на сутринта нищо му нямаше и нашият пак търчеше напред назад.
(за тези, които не знаят - Малче пострада като малък и му изрязаха тазобедрената става, доскоро беше слабо подвижен и повече спеше).

# 364
  • Варна
Милинкото  Hug
Благодаря ви,Лъкито ви благодари също  Hug
Ами на 9 месеца е. Докторът каза колкото по-малък,толкова по-леко ще мине.Той още на 6 беше разгонен  Rolling Eyes
Така сладко спинка ако знае какво го чака утре.Стискайте му палци всичко да мине успешно Praynig

# 365
  • София
Милинкото  Hug
Благодаря ви,Лъкито ви благодари също  Hug
Ами на 9 месеца е. Докторът каза колкото по-малък,толкова по-леко ще мине.Той още на 6 беше разгонен  Rolling Eyes
Така сладко спинка ако знае какво го чака утре.Стискайте му палци всичко да мине успешно Praynig

Взела си правилното решение. Всичко ще е наред! Стискаме палци!  Hug

red soul, зависи от хората и възпитанието. Сигурна съм, че и в България има хора, които биха постъпили така. Факт е, че има все повече млади хора, които помагат на животни в беда.

# 366

red soul, зависи от хората и възпитанието. Сигурна съм, че и в България има хора, които биха постъпили така. Факт е, че има все повече млади хора, които помагат на животни в беда.

Да,сега като каза това,се сетих за фейсбук страниците за помощ на бездомни и болни животни.Там са повечето млади хора-значи има шанс да го бъде! радващо е!

# 367
Ау, малък сладък рижко. Сега погледнах Лъки, каква безумна сладост,  Heart Eyes Иде ми да го открадна!

Не съм ви казала каква промяна настъпи с Малче след кастрацията - стана супер активен. Търчи като ненормален из къщата, СКАЧА!!! по креслата, прави лъвски скокове, ИГРАЕ СИ!!! Не мога да повярвам, толкова е активен, весел.. Оня ден ми излезе акъла - гледам, оперираното краче не работи, пак свито и той скача на три крака. Но на сутринта нищо му нямаше и нашият пак търчеше напред назад.
(за тези, които не знаят - Малче пострада като малък и му изрязаха тазобедрената става, доскоро беше слабо подвижен и повече спеше).
Милинкото  Hug
Ами на 9 месеца е. Докторът каза колкото по-малък,толкова по-леко ще мине.Той още на 6 беше разгонен  Rolling Eyes

Аууу тръпки ме побиха  newsm43 май няма да продължавам да чета тази темичка  ooooh! защото ще сънувам кошмари... Серийните убийци също правят тези ужасни неща "за добро" на жертвите си  Naughty

# 368
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ами добре. Недей!  Peace

# 369
  • Варна
Мен пък тръпки ме побиха от това "Търсим си мъжки, иска ми се да я заплодим поне веднъж",но ми е много полезна темичката и ще си я следя.Разбирам до някъде мнението ти,но имам опит, гледахме 2 котки,които починаха на 20г. и 19г.Няма да ти кажа какво преживяхме в младостта им,защото не ги кастрирахме навреме и искахме да си имат котенца.Не искам да те плаша.Сигурно щяха да живеят до 25  Cry
Съжалявам за поста си.Много ми е притеснено и си споделих.

# 370
tyzarka , защо си крила досега този разкош!
Мнооого е хубав!
Стискам палци за утре! Всичко ще е ок! Hug

# 371

Милинкото  Hug

Аууу тръпки ме побиха  newsm43 май няма да продължавам да чета тази темичка  ooooh! защото ще сънувам кошмари... Серийните убийци също правят тези ужасни неща "за добро" на жертвите си  Naughty

Що за глупост е това изказване-'ми направи му добро като ти се разгонва през седмица,бяга ти и накрая го сгази някоя кола или оплоди още няколко женски-така,между впрочем ще направиш добро и накотенцата-ще си живеят безметежно в кофите за боклук

# 372
Милинкото  Hug
Лъки е разкошен!И на мен дебелите рижковци са ми слабост!Не се притеснявай и според мен си взела правилно решение.Освен това при момченцата кастрацията е лека манипулация и аз преди да кастрирам моя много се притеснявах, но те се възстановяват много бързо. Кастрираха го по обед. Взех го към 15ч-замаян и залиташе, спа няколко часа. Още вечерта си беше ок-яде, пи вода, ходи до тоалетна, после спа цяла нощ, а на другия ден си беше пак стария щурак. Според мен също за апартаментно коте кастрацията е най-доброто решение. Преди време не кастрираха котки, имала съм и женска и мъжкар. Мъжкарят също никога не ми е маркирал, на мен като на собственик не ми е създавал никакви проблеми, но една пролет просто прегриза мрежата и избяга, повече не се върна, а беше само на 3 годинки  Sad И аз го бях спасила една зима, мъничко котенце дойде на вратата ми и го отгледах също като твоя Лъки, можеше да си живее царски дълго, но.....
Женската също не ми е пречела с разгонването си, мяукаше, но не е било натрапчиво, но се виждаше че се мъчи душичката всеки път като се разгони, слагахме инжекции, но пак се случваше поне 1-2 разгонвания да има годишно. Живя до 18 години, почина от старост, но се виждаше че всяка пролет и есен се мъчи животинката. Така, че аз съм абсолютно за кастрацията.

# 373
Освен това и всички твърдения за промяната на характера след кастрация или възникване на здравословни проблеми са мит. Котките стават по-лениви и мързеливи с възрастта, както и всички живи същества, дори и хората, не заради кастрацията, некастрираната ми котка след втораата, третата година ставаше все по-мързелива и по-поспалива, нормално и един 30-40-50 годишен човек не е активен като тийнейджър. Сега Том след кастрацията си е същия дивак, тича, играе, нормално на 7-8 месеца той си е един пубертет в момента  Laughing Уринарните проблеми са съдба, повечето пъти е генетично, в много случаи от храната, в не малко и с възрастта, това е мнение на лекари, които все пак са учили за това. Некастрирането на домашните животни-независимо дали кучета или котки за мен е абсолютно безхаберие и основна причина за хилядите невинни душички, които бродят немили-недраги по улиците. Крайно време е собствениците да бъдат принудени да кастрират, както е в чужбина. Там дори домашните любимци живеещи в къщи се кастрират, след като нямаш лицензиран развъдник и няма да се занимаваш с развъдна дейност. Но аз си имам особено мнение за доводите против кастрацията-съжалявам ако ще обидя някого, но това са твърдения или на хора с ниска култура или на собственици на една от хилядите фондации или организации, които уж трябва да се борят с проблема с бездомните животни, но всъщност нямат никакъв интерес той да бъде решен, тъй като това автоматично ще им спре европаричките.

# 374
  • гр.Варна
Здравейте,момичета.Имам мъжко коте на 4 год.,казва се Лъки.Намерихме го на улицата ,беше на няколко месеца,обикаляше квартала с кучетата.Прилича на турска ангорка,чисто бял и много пухкав.Страшно е мил и послушен,разбира се добре и с кучето ни.Кастрирахме го като беше на 2 год.
Сега ви пиша ,защото съм много притеснена.Вчера като се върнахме от работа,видях че е повръщал,само слюнка.Беше отпаднал ,не искаше да яде,почти не се движеше.Където го оставех ,там стоеше и не мърдаше.Когато го пипам за коремчето , мяука много жално.Тази сутрин положението беше същото,пак е повръщал и не си е ял гранулите ,които му дадох снощи.Седи като паметник и не се движи.  #Crazy Страшно съм притеснена и не знам как ще изкарам в офиса до вечерта.Не можем да го заведем сега на лекар,защото сме на работа,чак довечера ще отидем.Имате ли идея какво може да му има?  Cry

Общи условия

Активация на акаунт