Любители на Котки - тема 83

• 46 463
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Ами не знам защо да ги връзват  Rolling Eyes
Виждала съм снимки от ветеринарни клиники, публикувани в групи във фейсбук. Може би затова съм останала с такова впечатление.

# 526
Не ги връзват, моля ви. Гледах и двете кастрации - вратата беше отворена почти постоянно. Първо дават леко успокоително и като се омае животното, бръснат или изскубват с пръсти мястото, където ще се оперира (говоря за мъжки обаче). Като се подготви, му се бие упойка, котката се отпуска като умряла, и я носят в операционната.

# 527
  • София
Малките ветеринари кабинети май имат някои предимства. Навремето си гушках котараците в чакалнята и сестрата дойде там да им сложи двете инжекции. Заспаха в скута ми без никакъв стрес (е, не броя този до ветеринарната клиника Wink) и едва тогава ги взеха в операционната.

Циана, обади се на ветеринаря и не чакай. Според мен или го сърби или нещо му пречи на дупето, за да го сурка. И аз си помислих за запек, но каза, че не е това. Може да се получава някакво възпаление. Нека компетентен ветеринар да даде съвет. Моите не са го правили. Не ми е направило впечатление и друг в темата да се е оплакал.

Гери, осигури му тревичка или каквото са те посъветвали момичетата, но все пак приеми, че за котка е нормално от време на време да повърне косми, особено в сезон на смяна на козината. Обезпокоително е ако се случва често. Лесно се разпознава ако е болестно състояние.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 11:09 от Тaня67

# 528
За запек - Дуфалак гел за хора, едно пакетче - около 80 ст., от него - кафена лъжичка се дава да я изближе котката или се смесва в храната. Така три пъти на ден и се решава въпросът.

Гери, таблетките трева не са лекарство, а просто компресирана трева, приготвена за улеснение на домашните котки от големите градове.

# 529
  • Варна
Връзват и хората при операция.Възможно е мърдане на тялото,въпреки общата анестезия.Клетките в клиниката са с меки одеала постлани.

# 530
red soul , мисля, че посещаваме един ветеринарен лекар Simple Smile

# 531
  • Варна
Ултра вет посещаваме ние  Simple Smile

# 532
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
red soul , мисля, че посещаваме един ветеринарен лекар Simple Smile

+1 Peace
ама ми е труден превоза до Пловдив.

# 533
  • София и Морето от време на време
Присъствах до определен момент при кастрацията на Мърчо. Ветовете са ми приятели и затова имах тази възможност. И добре че така стана ...
Биха му първата инжекция и езика му посиня, което се оказа обезпокотелно, веднага го прегледаха напълно и след като по преценка на вета нямаше опасност нещо да му се случи от упойките продължи, но пропусна втората "пред упойка" да го наречем и по-малка доза от същинската упойка му биха.
Когато се успа го завързаха - като разпънат на кръст. От една страна така имат най-добър достъп до мястото на операцията, от друга, както каза някой друг  вероятно има вероятност да мръдне, макар и упоен, и така я предотвратяват.
При нас особено се оказа важно това, защото той се беше събудил малко преди края на операцията, заради намалената доза упойка. Прегледаха го пак преди да го взема у дома и с напътствието, ако нещо ме притесни веднага да звъня на вета. За щастие е от съседен блок и може да реагира много бързо при нужда. Слава Богу всичко беше наред.
Е, заспиваше в паницата, насред стъпката си, показа кръстосани стъпки разни ... всичко в реда на нещата. Също така искаше да си се гушка при нас на леглото. Постлахме един чаршаф-памперс, увих го в него като бебе и така сме се гушкали цялата нощ. На сутринта беше като нов.
Влезе за операция в 20:00ч, някъде около 40 мин по-късно си го взехме.

Съвета ми е да говорите с вета и той да каже дали е нормално това поведение и на какво може да се дължи.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 12:58 от TINA.K

# 534
  • гр.Варна
Момичета,знам че чакате резултати от моя Лъки,но до сега нямах интернет.
Снощи ММ го заведе и температурата му беше паднала под 32 градуса.  #Crazy Започнаха пак системи и вливания в рамките на два часа,след което си го прибрахме в къщи.Док е казал,че едва ли преживее нощта.Веднага започнах да го затоплям с шишета вода и одеала.Скъсах се да плача ,дъщеря ми също.  Cry Цяла нощ пак бях дежурна да го завивам и подсушавам ,като се напишка.Тази сутрин го заведохме пак при док,температурата е 33.6,което било почти невероятно,защото щом температура падне толкова ,не се вдига повече.Но Лъки излезе боец,снощи го гушках и му се молех да се бори,защото не можем без него. CryСега цял ден ще стой при док на системи и утре пак,живот и здраве.Док каза,че ще караме ден за ден,а това е най-добрия пациент ,който е имал.Все още не се отказваме и не губим надежда.Стискайте ни палци,момичета.  Praynig

# 535
 Обадих се на ветеринарния лекар. Успокои ме, че поведението е нормално-  котьо чувства някакъв дискомфорт - придърпване, сърбеж и така реагира. Явно е по- чувствителен...Благодаря ви, момичета!  bouquet
pars,  Praynig моля се Лъки да оздравее!

# 536
Циана , радвам се, че всичко е наред. За Лъки се молим да се оправи Praynig
Преди време котката ми си беше одрала някъде клепача и оченцето й се възпали-започна да гурлясва. Капахме я с капки Тобракулин. Оправи се. Днес забелязвам, че на същото оченце пак се образуват по-странни гурлички. Пак ще я водим на лекар Confused Някой имал ли е подобен проблем?

# 537
Оле, какво беше станало с Лъки, малко се обърках, извинете ме.
Стискам му палци, дано пак и пак изуми доктора с пълно оздравяване.

Praynig

# 538
  • гр.Варна
Лъки получи запушване на уретрата и бъбреците  му отказаха.И това всичко благодарение на "хубавите"гранули. Close
Благодаря за подкрепата,момичета.   bouquet

# 539
Парс, от кои гранули се получи това? Confused Макар, че това не озн., че всички котки биха получили запушване от същата марка гранули. Някои са по-предразположени, особено мъжките котараци Sad (може и да си споменавала с каква марка го храниш, но не мога да си спомня)

Общи условия

Активация на акаунт