Любители на Котки - тема 83

• 46 451
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Ххаха, много Лъкита ни станаха май  Hug  bouquet

# 511
  • София
Хора, имах персийче, най- невероятното котенце. Хранех го с гранули и на шест месеца започнаха проблеми с бъбреците. След всичките грижи и лежане в болници не можахме да го спасим.Все още сърцето ми се къса за него. Сега имам Лъки-на 5 годинки, не му давам гранули,той и консерви не обича, основно се храним с печени пилешки бутчета  Laughing. Много е злояд
Мъжките персийци често имат проблеми с бъбреците, не е само до  храна.

# 512
  • sofia
И от мен - Котарачето Лъки  Simple Smile
Да припомня, съжителства с куче бигъл, това е поза, която е заел в присъствието на още едно куче - гостенче.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202238535942913&se … amp;theater 

# 513
  • София
Пиша тук за 3ти път и моля ви, не ме пращайте на 1ва страница да прочета, прочетох вече, но пак съм леко притеснена и не виждам съвсем отговора на въпроса ми  Hug Моето мъниче започна да повръща - от космите в коремчето - ветеринари казват или трева или паста - по принцип не приемам лекарствата, аз лично не пия, така че не искам да тормозя мъниче, ако не се налага, но ако не е опасно ще правим това.
 А сега видях, че искате снимка като данък - е тези дни ще кача - пригответе се за най-знойната мацорана  Grinning

# 514
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не че ти разбрах точно въпроса, ама да питам и аз:
- видял ли го е ветеринар?
- ако ти е казал какво да правиш, какво очакваш да научиш от нас?
- какво значи мъниче? Възраст?
- сигурно ли е, че повръща от космите? Повръща се и от бъбречни проблеми, и не само. Naughty

Нямам опит с пасти, за тях не мога да кажа нищо.  newsm78

Да, на котките им е необходима трева за да си прочистват погълнатите космарляци. Моят котарак предпочита да ми ръфа хлорофитума, ама аз и не съм му предложила друго. Освен, че можеш да купиш от зоомагазин тревна смеска за засаждане, можеш да купиш и гранулки с действие за отстраняване на космените топки в стомаха. Най-безобидно е да засееш в някаква саксия обикновена пшеница, върши същата работа като тревните смески. По-екологично от това - здраве му кажи! Peace

# 515
  • София
Не че ти разбрах точно въпроса, ама да питам и аз:
- видял ли го е ветеринар?
- ако ти е казал какво да правиш, какво очакваш да научиш от нас?
- какво значи мъниче? Възраст?
- сигурно ли е, че повръща от космите? Повръща се и от бъбречни проблеми, и не само. Naughty

Нямам опит с пасти, за тях не мога да кажа нищо.  newsm78

Да, на котките им е необходима трева за да си прочистват погълнатите космарляци. Моят котарак предпочита да ми ръфа хлорофитума, ама аз и не съм му предложила друго. Освен, че можеш да купиш от зоомагазин тревна смеска за засаждане, можеш да купиш и гранулки с действие за отстраняване на космените топки в стомаха. Най-безобидно е да засееш в някаква саксия обикновена пшеница, върши същата работа като тревните смески. По-екологично от това - здраве му кажи! Peace

Моя грешка, че не поясних  Embarassed На 8 месеца е! Женска е и да ветеринар я е виждал - но просто за първи път повърна от космите в коремчето и аз се притесних. А тревата, не иска да я яде - ветеринаря каза паста тогава и препоръча Beaphar - било другия вариант, ако не иска тревата. И да - заради космите повърна! Сега се замислих - за котето се притеснявам толкова, горкия ми мъж ако/когато имаме дете Grinning

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 01:39 от gery1

# 516
  • София
За космите има пасти,  таблетки, трева, а също така и специална храна на РК. Може и на другите марки да има, не съм гледала. Общо взето голям избор имаш и няма от какво да се притесняваш. Моята Пикс си пасе трева за космите Simple Smile много обича.

# 517
  Здравейте! На 02.04. кастрирахме нашия котарак. В 16 часа, когато го донесе мъжа ми от клиниката, беше все още леко замаян, но до 23.00 часа се освести много добре, даже взеха да се гонят със сина ми, закачаше се- всичко наред. Яде, извърши си нуждите. Вчера сутринта пишка и повече нито е пил, нито е ял, ни пишкал. Освен това от вчера около обяд започна да се държи странно- бяга 2-3 метра, забие дупето в земята сурне го, после се ближе настървено, после пак бяга, все едно го щипят отзад. Крие се на тайни местенца.Днес пак излезе за малко побяга пак така и се скри. Не върви нормално а бяга на спринтове, спира, сурне се , ближе се, пак бяга. Това нормално ли е, при условие че след операцията и излизането от упойката беше много добре? Сега ми изглежда по-стресиран и уплашен, отколкото когато го донесе мъжа ми. Дали го сърби от зарасването, но не е ли много рано за сърбежи? Или сега го боли повече? На някого котаракът държал ли се е така след кастрация?

# 518
  • София
На мен не ми звучи притеснително. Досега всичките ми котки / 6 на брой през годините/ са понасяли кастрацията много добре, без никакви аномалии, но всичко си е индивидуално. Може шевовете да го дразнят или да го боли още.

# 519
  • Варна
И моят го кастрирахме на 02.04.Първият ден сякаш беше по-добре.Яде и пие вода нормално,но е пишкал само веднъж вчера и не е акал изобщо.Не го боли корема дава да го милвам и сякаш му е хубаво.Не бяга и не щурее.Снощи беше унил и отпаднал,само гледаше да легне да спи,пропуснахме игрите.Много е стресиран и уплашен.Сутрин е по-живичък(сега е разгонен малко дърпа ме за ръката).Излиза на вратата иска на разходка  Thinking
Прегледах го абсолютно целия да не е лепнал някоя бълха.Няма бълха,но нокътчетата на предните лапи(палците все едно)са със засъхнала кръв вътре,като кръвоизливи.Как ли протича една такава рутинна операция започвам да се чудя.Връзват ли ги от какво може да е това?

# 520
Предполагам, че ги връзват.
Може да е одраскал някой ветеринар или пък у вас, ако си е острил ноктите някъде да се е закачил.
Бланка беше писала преди как на нейния Малчо се разкърви лапата точно от подобно закачане, за радиатора май беше.
А за това, че е унил си има причина - операцията. Мисля, че през почивните дни отново ще си е вашето коте и ще е забравил за кастрацията.

Как е Лъки, който е с бъбречната инфекция?

# 521
  Здравейте! На 02.04. кастрирахме нашия котарак. В 16 часа, когато го донесе мъжа ми от клиниката, беше все още леко замаян, но до 23.00 часа се освести много добре, даже взеха да се гонят със сина ми, закачаше се- всичко наред. Яде, извърши си нуждите. Вчера сутринта пишка и повече нито е пил, нито е ял, ни пишкал. Освен това от вчера около обяд започна да се държи странно- бяга 2-3 метра, забие дупето в земята сурне го, после се ближе настървено, после пак бяга, все едно го щипят отзад. Крие се на тайни местенца.Днес пак излезе за малко побяга пак така и се скри. Не върви нормално а бяга на спринтове, спира, сурне се , ближе се, пак бяга. Това нормално ли е, при условие че след операцията и излизането от упойката беше много добре? Сега ми изглежда по-стресиран и уплашен, отколкото когато го донесе мъжа ми. Дали го сърби от зарасването, но не е ли много рано за сърбежи? Или сега го боли повече? На някого котаракът държал ли се е така след кастрация?
Moята се сурка така с дупе по пода, когато акото е заседнало на дупето и не може да излезе. Ти каза, че не е пил, ял, пишкал, предполгам не е и акал. Да не би да има запек? След преживяния стрес е възможно. Обърни се към ветеринаря си в такъв случай. Ако е запек-той ще ти каже какво да му дадеш, за да се разхлаби. В никакъв случай не трябва да се ползват обаче разхлабващи за хора.

# 522
  • Варна
Impatiens,благодаря ти.Приятелят ми го е тренирал много сериозно "да се бие".Един ден ако така станело,че избяга или не е с нас да можел да се пази.Според него излизането от клетката преди упойката е било повече от драматично.Док.му казал,че сме имали котарак с характер.
Много е кротък и миличък по принцип,гушка се и мърка много.Вечер полудява да се гонят,големи игри са,обръщат всичко.Снощи не му беше до игри гушка се ту в единия,ту в другия и само спи.

# 523
На мен не ми звучи притеснително.
Благодаря ти, Циндил-Пиндил!  bouquet
  addicted2U, ака котьо, и вчера, и днес, но от вчера не е пишкал. Не е от запек, изглежда ми така, все едно много го щипе или боли. Четох за възстановяването след кастрация на котараци- нормално е да не пишкат много, но за такива спринтове не прочетох, сякаш иска да избяга от нещо. Надявам се да е нормално и утре да е по-добре. Ако не, ще звъня на ветеринаря.   bouquet

# 524
Предполагам, че ги връзват.
Може да е одраскал някой ветеринар или пък у вас, ако си е острил ноктите някъде да се е закачил.
Бланка беше писала преди как на нейния Малчо се разкърви лапата точно от подобно закачане, за радиатора май беше.
А за това, че е унил си има причина - операцията. Мисля, че през почивните дни отново ще си е вашето коте и ще е забравил за кастрацията.

Как е Лъки, който е с бъбречната инфекция?

и защо да ги вързват,когато са с пълна упойка? най-вероятно е драскал преди това по пода на клетката- във вет кабинетите те са метални

ако Фин се държеше по този начин след кастрация,аз специално изобщо не бих чакала. Внашияслучай звънях на д-р Коко три пъти след като си взех котето в къщи в деня на операцията,защото имашенеща,които ме притесняваха

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 10:45 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт