Домакини 34 / пукна пролетта и се задава веселба

• 41 762
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Вале фаршированите яйца ги обичам най-много с малко майонеза и горчица. Пиле с топено сирене не съм правила, но за такива поводи моя специалитет беше в бг/там си гледахме домашни зайци/ този печен заек, като рецептата тук си я правя с всякакво месо и винаги става вкусно и много ефектно, а и не мисля гарнитура. Пускам рецептата, ако някой иска да пробва
Скрит текст:
Печен заек
Заек – около 2кг, 4глави лук, 4 моркова, 4 чушки, 1кг гъби, 5 кис.краставички, 200гр пушен бут, 30 маслини, 1ч.ч бяло вино, 1ч.ч домати консерва, 2 даф.листа, сол, чер.пипер.
Запържва се месото на порции/така се запечатва и остава сочно/. Запържва се лука на полумесеци + чушките и морковите нарязани на тънки, дълги лентички. Запържват се гъбите нарязани на едри филии. Смесва се всичко в съда за печене + виното, подправките и малко водичка. Похлюпва се с капак или фолио. Когато месото е готово се маха капака, прибавят се доматите, киселите краставички нарязани на тънки ленти, маслините и нарязания на ситно бут. Запича се.
Хортензия  Hug  smile3546
Стади  hahaha hahaha hahaha лятото ще е по-добре като сте по цял ден навън   bouquet
Вио аз съм доволна от тези витамини

Продължавам с оправянето на гардероба - пълня вакуумни торби с зимни дрехи, отварям с пролетни, някои клапи са пропуснали и трябва да се перат отново дрехите.... тук друго спасение от влагата не съм открила още..., повечето дрехи на детенце са станали малки - правя списък какво да му купя... и май повече разхвърлям отколкото да подреждам  hahaha hahaha hahaha
Усмихнат ден   bouquet

# 196
  • Sofia
Вио, аз не съм имала наистина проблемен косопад докато кърмих, но за този, които имах взимах бирена мая. И е добре да питаш в кърмаческия, ако е толкова проблемен при теб.   Успех!  Hug
Мерца не го знам какво съдържа, може и да е приложим?!  Rolling Eyes

Вале, аз съм правила салата с яйца и майонезен сос, но просто нарязани на половинки яйцата и заляти със соса - майонеза, кис. мляко, черен пипер.

# 197
Морена, Вио Мерца е със същия състав като Матерна, но без минералите /това е грубоказано, защото мг на витамините е различен/

# 198
Хм...От тези витамини не се ли пълнее много? За бирената мая съм сигурна, а за Мерца не знам... Thinking

# 199

Я да ви попитам- ММ има рожден ден след няколко дни. Поканили сме този път роднини, досега все с приятели сме празнували. Ще бъдем вкъщи и мисля меню. Та, ако някоя от вас ми каже - яла съм веднъж пълнени яйца, ама не знам с какво. Нарязани наполовина, жълтъкът объркан с нещо, вероятно извара или друго...дайде някаква изпитана такава рецепта.
Пилешките пържоли ще ги мариновам от предната вечер. Искам да ги опека в йената с топено сирене, но последния път не помня марката сирене, ама при печенето стана едно такова като на трохички, беше адски вкусно, но на вид не ми хареса. Вие как ги правите?

Фаршировани яйца - сваряваш твърдо яйцата......Обелваш,нарязваш на половинки.Изваждаш жълтъците и ги слагаш в една купа..... Пълнежа е различен и зависи от вашият вкус:
- настърган лук,майонеза,черен пипер и намачканите жълтъци
- нарязан копър,няколко пресовани скилидки чесън,малко заквасена сметана и пак намачканите жълтъци
- намачканите жълтъци,извара,чесън,пасирани печени червени чушки(сирене или извара)
- намачканите жълтъци,майонеза,кисели краставички
- намачканите жълтъци разбъркани с руска салата

.......Каквото ти роди фантазията...

Пилешкото с топено сирене аз лично не го мариновам..... Нарязвам месото на хапки,слагам го в йената,добавям пушено топено сирене на Жоси,И няколко триъгълничета обикновено топено сирене.Задушавам гъби в малко масло+олио.Слагам при месото и наливам вода,колкото да се покрие.Пека до готовност под капак(ако е в тава - слагам фолио).....Накрая изсипвам една кофичка заквасена сметана и разбърквам хубаво да стане еднородно сосче......Сервирам с пюре или задушени зеленчуци(ако искам да е по-цветно).....Даже и върху сварени макарони съм сервирала - пак се е харесвало.....

П.П. Сметаната слагам накрая,защото ако се готви с нея ястието от високата Т се пресича и соса става на парцали,а това не ми харесва,защото искам да има "вид на изглед"  rotfImbo #Silly

# 200
  • при късмета
Хубаво се разходихме, ама много духа.
Шефа се наслаждава на KFC меню и гледа детско. Живот

# 201
  • София

Я да ви попитам- ММ има рожден ден след няколко дни. Поканили сме този път роднини, досега все с приятели сме празнували. Ще бъдем вкъщи и мисля меню. Та, ако някоя от вас ми каже - яла съм веднъж пълнени яйца, ама не знам с какво. Нарязани наполовина, жълтъкът объркан с нещо, вероятно извара или друго...дайде някаква изпитана такава рецепта.

Фаршировани яйца - сваряваш твърдо яйцата......Обелваш,нарязваш на половинки.Изваждаш жълтъците и ги слагаш в една купа..... Пълнежа е различен и зависи от вашият вкус:
- настърган лук,майонеза,черен пипер и намачканите жълтъци
- нарязан копър,няколко пресовани скилидки чесън,малко заквасена сметана и пак намачканите жълтъци
- намачканите жълтъци,извара,чесън,пасирани печени червени чушки(сирене или извара)
- намачканите жълтъци,майонеза,кисели краставички
- намачканите жълтъци разбъркани с руска салата

.......Каквото ти роди фантазията...

-намачкани жълтъци разтриваме с масло+рендосан кашкавал + малко заквасена сметана+малко сол и пипер. Украсяваш със зеленинка...
-същото като горе, но сметаната се заменя с майонеза и малко чесън...
-Жъктък+шунка(на много дребно нарязана)+рендосан кашкавал+зален лук+майонеза

Можеш да направиш с риба - със каквото пожелаеш, но класиката е
- жълтък+масло+кашкавал+ сметана+ сол и пипер по вкус...

# 202
Смърфи страхотна снимка!Заслужавало си е ходенето.
Бонболина успех с работата!
Лус и Мушкатова да ви оздравяват децата.
Вио стискам палци!А за косата си вземи ампули и се мажи с тях.Има ефект.
Ма ко не мъчи детето като огладнее ще яде.На антибиотик и Емо отказва да яде ,а аз  Sickот бяс  света.

# 203
  • при късмета
Бонболина, успех на интервюто.
Вио и мойта коса започна много да пада след раждането. Нищо не съм и правила. Пооредя, де и сега периодично пада по малко, ама при мен има колкото искаш.
Казвай за какво, че ми отмаляха палците от стискане. И не пускам още да знаеш
Вале, яйца можеш да напълниш с всичко. А пилето на Мастър е супер, да знаеш
Нещо много ме хвана мързела, спи ми се та .....

# 204
Вио аз от витамини не пълнея, ами от преяждане  hahaha hahaha hahaha
Ма ко и мен ме мързииииииииии   Joy
Прибрахме се, малкия чете книга, аз ще задуша едни зеленчуци, че остана скара от вчера и днес ще му ударя едно питие - аб свърши  Joy Крака ми още е надут но няма активни рани и отива на оздравяване  Mr. Green

# 205
Здравейте момичета, днес си поспах, че ММ объркал часовата разлика и ме събуди рано-рано, ама после успях пак да заспя. Иначе днес си ближа раните, боли ме навсякъде от това катерене. Аз по принцип се пазя, заради ставите и болките по сухожилията, та и мускулите ми не са в цветущо състояние и сега съм като робокоп. Пих и едно противоалергично хапче вчера и днес съм на път да изям всичко в халдилника, такъв апетит ме е подгонил. Странна работа, защото тези хапчета си ги пия от много години и съм нямала проблеми с апетита, но тук като взема едно хапче, умирам от глад. Сега си варя макарони, ще ги гарнирам със сирене фета и мед. Казах ли ви, че вчера купих оттам домашен мед, досущ като нашия.  Heart Eyes
След малко пак идвам, да не тръгнат да ме търсят макароните... hahaha

# 206
  • Fort Worth, TX
Привет приятелки.Сега се прибирам почти цял ден по улиците и в Нап бях.После тренировка и разходка със Сашо/Изкъпахме се и ще хапваме.Много неприятно се раздуха и при нас.
Смърфче, чудна картичка.Снимката е мн красива.
Мушкат, дано се оправят скоро.Сега пък какво хванаха?
Марче, няма да е скоро душо.Някъде през май евентуално. Mr. Green
Люске, как сте вие.
Целувки за всички.

# 207

Нещо много ме хвана мързела, спи ми се та .....
Hug Hug Hug Hug

Видях тЪ! Верно много тЪ мързи начи.....

# 208
  • при късмета
Ау, Мастъра верно ме е хванала  Joy
Смърфи, почивай сега, метни после малко макарони
Моите са се заиграли и после ще се къпят. Като ги приспя ще дойда

# 209
Наздраве на компанията

Общи условия

Активация на акаунт