Домакини 34 / пукна пролетта и се задава веселба

• 41 764
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Блгодаря ви на всички за рецептите, много ви благодаря! Няма да изброявам поименно! Hug
  Мастерче, ще правя твоите пържолки, решено е. обаче ще им стане ли нещо ако ги мариновам все пак предварително? И обясни ми, моля, тая заквасена сметана баш как я слагаш, върху месото ли, отделно разбиваш със соса от печенето и после заливаш месото ли, че не разбрах?

Калинка, твойто заешко си го записвам и ще правя и него. Но за 10 човека се притеснявам, че един заек няма да стигне.

# 211
Вале както си решиш и да 1 заек няма да стигне  Joy За гости по-малко от два заека не съм приготвяла  hahaha Правила съм по този начин всякакво месо, дори фазан и става много вкусно.

- Скъпа, какво кафе предпочиташ?
- Бих искала да е силно, но меко, нежно и стремоглаво да обърне моя вътрешен свят с краката нагоре, да открие за мен изкушенията в този свят и да донесе нови усещания...
- Дали да не ти сипя една ракийка?

# 212
  • София
Ехооо...тук съм!  Hug
Калинка е сервирала пиенето, а аз добавям и музиката.
http://www.youtube.com/watch?v=epYKVcHrVr0

Ами к`во да кажа и напиша.... newsm78
Гладна съм и искам всичко да изям, що  newsm78  Crossing Arms а и съм като крив макарон.  Mr. Green

# 213
  • Sofia
О, Калинка, заешкото и аз си го записвам, мерсаж!  Hug

Ето и моето заешко, както го готвеше баба.

Скрит текст:
Та сварявам за около 15ина мин. заека, за да мога после да го направя на порции. Порциите запържвам за кратко, а също и картофите на големи кубчета в силно загрята мазнина да хванат коричка.  Нарязвам лук на полумесеци  и моркови на едри парчета. Слагам всичко в глинен гювеч, поръсвам с червен пипер, слагам зърна черен пипер и листа дафинов лист, наливам от бульона на заека и 150-200мл. бяло вино - да покрие и пека.

# 214
Блгодаря ви на всички за рецептите, много ви благодаря! Няма да изброявам поименно! Hug
  Мастерче, ще правя твоите пържолки, решено е. обаче ще им стане ли нещо ако ги мариновам все пак предварително? И обясни ми, моля, тая заквасена сметана баш как я слагаш, върху месото ли, отделно разбиваш със соса от печенето и после заливаш месото ли, че не разбрах?

Ами на мен лично ми се променя вкуса като има марината..... За тази рецепта със сметаната и топеното сирене,няма нужда от мариноване....Виж,ако ще се пече на скара или оребрен тиган - тогава мариновам...

А сметаната я изсипвам в купа,добавям соса от печенето и разбърквам с телта за разбиване на яйца.Ако искаш да е по-гъсто сосчето слагаш и  малко брашно(1/2 - 1 супена лъжица) .....Разбъркваш и изсипваш върху месото......Връщаш във фурната и като клокне е готово....

Последният път заедно с месото сложих и задушени гъби - перфектно се получи. Облизаха си пръстите гостите ни.....

Скрит текст:

.... а и съм като крив макарон.  Mr. Green

Да тЪ поизправя ли ?

Гладна съм и искам всичко да изям

Видяхме,видяхме.....

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 21:43 от TheNMaster

# 215
Морена не го вари предварително - транжирай го и го запечатай за кратко в леко намаслен тиган - запазва си крехкостта месото и остава сочно. Със заешко съм готвила абсолютно всичко, включително и курбан, а и кайма с малко свински гърди става приказка  Joy

# 216
  • Sofia
Тц, Калинка, с варенето ми е по-лесно, от колкото сурово да го нарежа на порции.  Grinning  И така ми харесва, още от малка.

# 217
  • Fort Worth, TX
Аз също не мариновам месо когато го пека с топено сирене и гъби.Абсолютно излишно е.

# 218
  • София
............
Гладна съм и искам всичко да изям
Видяхме,видяхме.....
[/quote]
Що пуснА таЯ филия, сега.?? Асоциация веднага направих с бЕл пуФкав хляб намазан дебело с масло и сладко... ooooh!
Нищо не мариновам, направо го пускам в йената + топено сирене + гъби+ сол, чер. пипер+ 125 г масло. По-късно добавям заквасена сметана.

# 219
Двама приятели си говорят за жените си и единият казва:
- Не мога да ги разбера тия жени! Моята помни на коя дата сме се запознали, къде
сме се срещнали, какво съм й казал аз, какво ми е казала тя, в кое кафене сме
отишли на първата среща… Не можеш да си представиш какви неща още! А аз,
братче, нищо от това не си спомням!
Другият помислил и казал:
- Виж какво! Ти помниш ли, когато хвана първия си голям шаран?
- Е как да не помня! Беше на язовир Доспат, бяхме отишли петък вечер, 12 април
преди 5 години. Петък през нощта нищо не ми клъвна! Чак неделя сутринта видях, че
се е закачил, вадих го един час - беше 5,2 кг ! Накрая Пешо влезе с ботушите да го
вади с кепчето, щото оня се мяташе така здраво, че мислех, че ще ми изскубне
въдицата от ръцете ...
- А мислиш ли, че шарана помни нещо?

# 220
мИ айде де.....Намазвай една филия и да минава мерака за Йедене..... То колко му трябва на човек да му мине глада......

Уфффф.....И аз май ще си намажа една..... smile3533 smile3534 smile3532

Хахахахахахааааа.......Мдаааам.......Ladybird ще има да се хиля сегааа.....  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 221
  • Fort Worth, TX
И аз съм гладна.Тоя моя единия ще го смажа.Пак с нова мацка.Даже не си и правя труда да им помня имената.Луда работа.

# 222
# 223
И мен ме е подгонил един глад, само се чудя какво да си чопна от хладилника  Twisted Evil
Тая рецепта със заквасената сметана, топено сирене и така нататък, вкъщи я обожаваме. Винаги става, да е жива и здрава йената   chef

# 224
  • София
ШЪМЪУМОРИТЕОТСМЕХ

Креми , остави момчето да се развива спокойно. Не му пречи!
Влезна ли тук и ми се дояжда моменталистически.

Общи условия

Активация на акаунт