Домакини 34 / пукна пролетта и се задава веселба

• 41 719
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Контеса оздравявайте бързо  Hug Така е с децата - чувствителни са  Hug но щом споделя е добре   bouquet Честита първа заплата и скоро да се похвалиш с увеличение  smile3525
Не съм ползвала нито втория уред, нито фритюрник - пържената мазнина веднага хвърлям и не ми са били необходими. Ще чакам добрите новини за оздравяване!!!
Лека нощ от мен

# 136
Благодаря ви момичета.   Hug Винаги се отзовавате и сте ми такава подкрепа. Надявам се да го знаете и ще ви го казвам често за да не забравяте ,че сте amazing .  Hug Hug
Не знам как преодоляват работещите майки тази вина по отношение на децата си , на мен ми е много трудно и все себе си виня и го преживявам много. И преди работех ,но тя е била след у-ще с мен винаги и въпреки ,че малкото ни момиче се справя повече от добре с промяната ,аз го мисля повече .
Само да оправим положението и реших окончателно,че ще работя от къщи си след година и половина най много и нещата ще се променят. Не ми е сладко да съм на работа , да имам хубава заплата , да съм оценена ако ще ми отнема времето или ще е с цената на компромис с най ценното ни . Оплаках се ,спирам се. Stop

Калинка   bouquet и аз фритюрюник не харесвам и хвърлям мазнината след пържене ,но харесваме пържено поне 2-3 пъти в месеца и мислех ,че този Актив-фрай ще е по-добър/полезен от фритюрника ,който мм ми едвам удържам да не купи .

Смърфи, този твой гювеч ме накара да си сложа продуктите в листа за пазар и следващата седмица ще е и у нас. Дойде й глиненото ми голямо гювече с багажа и чакам удобен случай да го впрегна в употреба и какво по хубаво нещо от зеленчуков гювеч   bouquet
Отивам да чета 3 книги за Франклин Simple Smile

# 137
  • София
Дзак, тук съм си вече.
Ушичките ми звънят, глъхнат, главата ми играе, гот ми е!  Simple Smile
Ще разкажа всичко най-вече за Вио. Който не му е интересно да ме прескочи. Аз съм си рокаджийка и такава ще си остана до края на живота. Няма рок концерт на който да не съм, няма и няма и да има, живот и здраве да е. Ясно е, че на опера няма да ме видите, ами това съм си.
Вио, беше добре! Винаги съм доволна, но винаги ще има и недоволни, но защо....та ние тези музиканти ги виждаме горе-долу да първи /някои от тях/  и последен път. Те вече са на години, около 50-55.  Правят сега това турне и после кой от къде е. Това е.
Пристигнах около 18.45. Даже бях закъсняла, защото паркинга беше претъпкан и трябваше да паркирам на майната си. Много хора имаше и много от провинцията. Това е добре, защото нали ми знаеш мнението относно другата музика, за мен рок и само рок! Не беше пълна зала, но имаше съвсем доволно хора, около 8 до 10 хил. човека.  Някаква загрявка имаше в началото но аз я пропуснах и пуших навън. Точно в 20 ч сцената гръмна, ама гръмна така,  че там където бях мястото ми се разтресе. А аз бях на висок фронт с/у сцената. Светлина ослепителна, sound - жесток. Удряше ме в гърдите, оглушах за няколко минути, / а и сега не чувам, глъхнат ми още и се прибрах с шум и трясък, защото не се усещам и събудих и ММ разбира се/  заслепена от прожектори и доволна. Залата гръмна! Да, това си е Metal Oll Stars с една дума си е само Метъл, на моменти тежък, на моменти изключително приятен. Представи си как се чувстваш когато си на стоматолог и как машината влиза в зъбите ти, стърже, пищи, свисти, те това се чуваше от китарите - жица, и жица + сола прекрасни. Музиканти велики! Сега за текстовете няма да ти говоря, те са винаги ...kill,  killing,  fuck- fuck  you,  go to hell, shit, nasty... не трябва ѝ да се заслушва човек  Joy това не е толкова важно. Чух,  Джоуи Беладона, който изпя и песни на Дио, /разкошен но по негов начин в Метал стил/   Ник Менца, Зак Уайлд, Макс  Кавалера....Доволна съм, ама аз винаги съм си доволна. Те това беше. Рапорт даден, твоят М да го приеме!  Heart Eyes
Аз докато се изписах и забравих какво още трябваше да кажа...
Контеска, ще се оправиш. Още не можете  да свикнете с климатизацията, къде из Европа такива температури. Стискай зъби още малко и пролет идва. За прекрасното ти дете, какво да ти кажа... и на нея и е трудно, нова среда, нови деца, нови порядки, нов режим...ами ще свикне но ѝ трябва време, както на вас така и на нея. Всички ние сме убедени, че си прекрасна и ѝ даваш толкова обич, никога не се мъчи така, никога. Сълзи не искам да споменаваш, просто ти не си такава със сълзи на очи, не ти отива.  Heart Eyes  Освен това винаги трябва  знаеш, че има  в крайна сметка и други решения, но това са решения само в мноооооого краен случай, нали?? Всеки ден там ти е една победа за теб, за семейството ти и така ще минават тези трудни и неспокойни дни. Ден след ден....победа! Ние колкото и да сме далеко от теб, колкото и да сме ти виртуални приятелки, винаги, винаги се питаме къде си, какво става, защо не ни пишеш, как вървят нещата и го правим с най-добри чувства. С теб сме и мисля че можеш да разчиташ на нас доколкото можем да сме ти в полза или поне на мен!  Казвам го с най-голямата си отговорност.  Hug
И накрая ...честито от мен за първата заплата. Нека да ти се множат!  Hug
Смърфи, тоз гювеч ..ми много Убав бре, да взема да спретна и аз такъв. Магданозец сложи ли му, ей така за разкош отгоре.  Simple Smile
Калинче, таквиЗ танджерки си нямам. Не зная как работят . Ползвам само , само почти една под налягане, когато не са нещата за фурна. Това дълго готвене не става при мен.  Mr. Green Вероятно си разбрала, че съм крайно нетърпелива човек и бавни неща изключително ме затормозяват.  Но ако ми повториш още няколко пъти колко си доволна ще отида и ще я купя да я пробвам.  Simple Smile Тя не е скъпа, но после ако се изнервя, мисли му.  Mr. Green Simple Smile Фритюрник не ползвам заради оставаща мазнина. Страх ме е, аз съм станала изключително трудна на хранене и....захранване. Нали съм си с операцийка тежка, та се пазя, ама защо ...то колко години ми остават, я 5..я 10..толкоЗ. Няма да живея с орлите я.. newsm78
ма-ко, онзи сладур с невероятното му чувство за хумор да се оправя бързо. Разбрах,  че сте накрая на антибиотика , хайде да няма повече, пожелавам.  Hug Прати му много поздрави от Маруца!
Моренка, Джейми, Славунка не ми каза дали съм и дала точната рецепта за чийзкей. .Хортензийке,  да ти пращам ли рецепта с подробно обяснение за кифлите или не?? За онези бързите става въпрос, казвай, а ако искаш ще ти пратя и рецепта за по-сложните или по точно  по-бавните, но пък истински.
Людачка   Hug
Нощни   Hug Кой пропускам още???
Ами аз изписах цял роман. Да не ми се дава думата повече! Заповед!
Приключих!

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 13:39 от marchеva14

# 138
Марче, сложих му доста магданозец:))) Моля те да напишеш пак рецептата за лесните кифли да ги включа в рецептурника. Hug

# 139
  • София
Марче, сложих му доста магданозец:))) Моля те да напишеш пак рецептата за лесните кифли да ги включа в рецептурника. Hug

Веднага, Смърфи. Лошото е, че те не са мои, а на някоя прекрасна кулинарка от Козуначената тема. Дано не ми се сърди, но не ми се рови да я издирвам.
Кифлички
Скрит текст:
2 бр яйца + 1 белтък. Жълтъка е за намазване.
1 ч.ч. прясно мляко - топличко
1/4 ч.ч. олио и масло за намасляване на тавичката
1/2 ч.ч.захар
1/2 ч.л. лимонов сок
сол
окол 4 и 1/3 ч. ч. брашно
1 с.л. суха мая
кора лимон
кора портокал.
В брашното се прави кладенче и в него се изсипват всички продукти, а най отгоре се поставя сухата мая. Замесва се тесто. Лепкаво е, но това да не ви плаши. Може и да се работи с миксер. Тестото се оставя в затоплена фурна на 30 градуса и изгасена. Трябва да втаса за около 1 час, да увели двойно обема си.
След като е втасало тестото,  се изсипва в/у намаслен плот и се дели на четири топки, като всяка топка се разгъва в кръг с точилка и с диаметър около 28-30 см. Намаслява се добре с масло и се реже като торта на триъгълни парчета. Взима се едното парче в долния край малко с ръце се разгъва /дърпа се/ за да стане малко по-широко поставя се плънка, може от парчета шоколад или някакво сладко + натрошени орехи и се навива по посока острата страна за да стане кифличка. Краищата ѝ се подгъват навътре и с ръце се оформя в полумесец. Намазват се с жълтък и се посипва захар или маково семе.  Редят се в намаслена тавичка с малко разстояние , защото те се подуват.
Пече се на 170 градуса за около 15-20 мин до хубав загар.
Това е. Ако имаш въпроси ме питай.

# 140
  • Fort Worth, TX
Добро утро приятелки.
Смърфи, хапвайте и хич да не ти пука.Всеки има дни в които хапва повече.
Мако, ще ви пиша.
Контес, целувки за теб и Рая.
Марче, ти имаш ли метал тениска?Моя има и по концертите е с нея.Ще ти подаря ,ако нямаш.
Лейди, ще я махам боли ме.
Днес ще ходя да вадя карта на Сашо .Нали ви казах, че тук таксуват децата в гт, ако нямат.Приятен ден.

# 141
  • София
Контеса, дано бързо оздравявате с малката! Сама знаеш, че чувството на вина не е обър съветник. Ще свикне детето, не се безпокой! Hug Ти нали събота и неделя почиваш?

Ма ко, изкачването по стръмното не е никакъв проблем, че то е пълно с деца там. Освен това има много пейки по пътеката, ще сядате, ще почивате. За половин час ще сте горе. Ние бяхме две семейства, като другите хора са с три деца- едното е голямо, средното е на 5г, а малкото е на 2г и го бутахме с количка. Имаше още такива ентусиасти с бебета като нас.
И един съвет от мен- отидете по-раничко, в смисъл някъде към 10 да сте там. Ние не обичаме да ходим заедно с други хора, защото и двамата с мъжа ми не обичаме да чакаме, че да се съобразяваме при пътуването...искахме да отидем към 10, но бяхме там чак към 11. Не че е проблем, но горе на площадките за игра малко след като се качихме стана претъпкано.  

Калинка, аз не мога на снимката да видя добре- това не е ли слоукукър? Няколко мои приятелки вече имат, едната го ползва от години, от аАазон го взе. Всички са много доволни. Другата си го взе тук от Бг, предлагат се вече. Ако говорим за едно и също нещо , де.

Марче, чак у Люлин те чухме как дивееш на концерта, да знаеш!!!  superuu

Вчера имаше Международен танцов фестивал в НДК за деца и младежи, моята щерка танцува там за пореден път, да си я похваля. Sunglasses

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 08:55 от Валенцето

# 142
Добро утро

Марче страхотен разказ!!!! Добре е човек да разпуска на max!!! Това са благинки за душата, както гювеча за тялото  Joy Като си рокаджия няма отказване - за цял живот е!!!
Контеса няма за какво да се чувстваш виновна - така децата стават самостоятелни, а и личния пример и амбициите също възпитават!
Креми  Hug
Валенце браво на щерката   bouquet Музикалното образование е много важно за децата! Тенджерата е точно слоукукър!
Ма ко децата са по-издържливи от родителите, само дето възрастните ги подценяват! Малкия го качих на седемте рилски езера на 2,5г, когато още нямаше лифт - цял ден ходене от Паничище!
Усмихнат ден ви желая   bouquet

# 143
  • при късмета
Добър ден,
къде сте всички?
Люси, къде си бре жена?
Поспахме и двамата с шефа сутринта. Излюпихме се в 8.30. Слез малко ще излезем за малко, ако иска.
Вале, мерси за инфото  Hug
Контеса, бързо да се оправяте и двете със сладураната. Аз съм като теб. Детето няма проблем с отделянето от мен, аз имам  Rolling Eyes Липсва ми ужасно като го няма и като е на градина го взимам възможно най-рано. Като са навън го оставям само половин час повече, за да поиграе с децата. Знам, че трябва повече ама ...
Смърфи, изпрати мъжо и сега мома, а  Laughing
Хубава седмица на всички, гушки  Hug

# 144
  • Sofia
Добър ден!
Контес, подкрепям казаното от тези преди мен.  Hug  Нямам личен опит с такива емоции.
Вио, има, има Крок пот у нашенско, ето темата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700506.30
Креми, как така бре, не е ли по закон децата до 7г. безплатно в транспорта?!  Rolling Eyes
Валенце, браво на Мария!  Simple Smile
Душа, радвам се, че си си прекарала хубаво на концерта!  Hug

Детето няма проблем с отделянето от мен, аз имам  Rolling Eyes Липсва ми ужасно като го няма
У нас и двете имаме пробелем с отделянето, но с времето аз повече, явно.  Wink  Не съм истински щастлива, ако не ми е пред очите Гушкан...  Хубаво-лошо, нормално или не, те това е положението.  ooooh!

Варих мляко и още има... маята ми втасва за хляба... Още не съм решила кой от няколкото варианта да готвя за довечера.  Thinking
Имам останал малко доматен сос, отивам да го превърна в доматена супа. Фокус мокус...  Mr. Green

Хубав ден, момичета!  Simple Smile

# 145
  • София
Здравейте и от мен - тук съм...

Ма ко, не се притеснявай за мен - няма къде да ида, отмарям тук, просто понякога последните събития в Украйна ми идват в повече, освен това вадя всичко пролетно - много пране, гладене... и много чистене...

Днес 2 часа фитнес - като изтиснат лимон съм... Днес кантара мръдна след толкова дни малко надолу... - 300...

И днес реших да не водя малкия, намаля му хремата, но... мисля, че просто дойде пролетта. Вчера на разходка като минем до някое цъфнало дърво и той си крие носа, гадно му е било... Алергичен е... Утре - на училище, да не изпуска много, а и сега репетират за празника на буквите. През уикенда почти сам направи короната - аз само изрязах и нарисувах буквата Х...

Миленка е по-добре, днес ще е 5 ден ксизал и обривът й намаля наполовина и вече не я сърби...

Майка ми е все така, не пие лекарствата, но и не се влошава.
Скрит текст:
Занимавам се с глупосите, като търпеливо я изслушвам - къде я засърбяло, какъв цвят на лайното, какво е яла, от какво я заболяло... и други работи... Сега е много изплашена - страх й да остане сама. Още я е по-страх за брат ми.... Брат ми иска да заминава сряда в Крим, ако успее. Тези самозванци издават егати закон след закон, крепостничество направо... На първо четене в събота са приели закон, ако някой украинец без разрешение на министерския съвет отиде в Крим - лишаването на свободата от 3 до 5 години + конфискуването на имуществото... #Crazy

Захванах се да правя и аз тефтеро за рецептите, защото ги губя и като ми потрябва - почва едно търсене с часовете, и не винаги намирането... Така, че ако питам пак, моля да не се сърдите...

Марче, страхотно изживяване на концерта, браво на теб, момиче. И не искам да чувам повече колко ти остана. Ще видиш колко юбилеи ще празнуваш! Рок е за цял живот!!!

Контеска, оздравявай мила. Подкрепям всяка дума, написана от Марчето. Ще свикнете, просто много е голяма разлика в климата, в температурите... Малката и тя е просто изморена. Свикна организма да се радва на пролетта по това време, а при вас не се знае кога ще стане. Затова ... Обичам те и те подкрепям! Честита заплата!

Валенце, браво на Мария!

Моренка, и аз се притеснявам, когато заминавам някъде... повече от 2 дена не мога без децата...

Креми
, много ми е странно това за картата. Тя би трябвало да е безплатна, защото малкия ти няма 7 години...

Смърфи, изпрати мъжо и сега, моме, какво правиш?

Вио, честито ви колелото!

# 146
  • Fort Worth, TX
Добър ден приятелки.Сега се прибирам.Първо бях на лекар.Работата е мамата си трака.Освен 20мм имАм и много малки камъчета, които има вероятност да запушат каналите.Насрочих дата за операция.Това е боли ме и няма какво да чакам.На 14 април влизам в болница.
Смърфче, готина е и добра диагностичка.Минах и през Димов заплануваха ме.Видях и вашия приятел. Laughing
До после.

# 147
Крем, Димов е добър, оперира мама и още половин дузина роднини. Всички са доволни. За Росен Димов от Каспела става въпрос, нали? Ще мине и замине и ще спре болката. Има ли кой да гледа Сашко?
Контес, момичетата са ти го казали. Трябва ви време. Оздравявайте бързо. И дано мечтите ти се сбъднат!
Люска и моите са с алергии, много е неприятно. Надявам се с времето да се уталожат нещата.
Марче, чудесен разказ. Радвим се, че си прекарала добре. За кифлите - сега ще направя тези, по-лесните.
Сега ще дремна малко с мъника.

# 148
ДобрЮ Ютро, банда! Изпратих го, даже сега се обади, че е кацнал във Франкфурт. Сега излизам с негови колеги, ще ходим до едно езеро наблизо. За него казват, че е на дъното му се намира Ел Дорадо. Дмес тук е почивен ден.
Креми - радвам се, че нещата се задвижват. Ще стискам палци, като наближи датата, ще си раменим и някое друго съобщение на лични. Димов с нашия приятел ли ще те оперира? Споко, в добри ръце си, а лятото като се върне ще омахаме един гювеч с патладжани, нали?

Отивам да се оправям, че ще ме вземат след 15 минути. До скоро, цАлУФки!

# 149
  • Sofia
Уф... забелязвам разни странности във визията, старата при това. Явно тече пускането на новата, та става мазало някакво...  ooooh!
Сега, докато пиша, предните мнения са с болднат и голям шрифт, никовете ни са в сиво... пусках цитат и изглеждаше съвсем ралично, абе...  ooooh!

Креми, успех на 14.04.  Hug
Смърф, хубаво, че е кацнал ТМ. Приятна разходка на теб!  Grinning

Гушкан ще си е цялата тази седмица вкъщи(заради хремата) и следващата нали е вакнция, та две седмици си е "мое" чедото ми ненагледно.  Heart Eyes
Алрегия има тя от фастъци. Аз - към лекарства съдържащи аналгин и аспирин. Другите трима от семейството - нямат.

За вечеря се реши да е гъбената супа. Утре ще гледаме да вземем агнешко за копривата, пък ако не, може и с телешко или пък на пюре с яйца. Бобът ще е след това.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт