Малко помощ, зелена зона София!

• 4 327
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Казусът е следният: Пловдивчанка съм, с постоянна адресна регистрация и кола, преместих се в София и сега живея в т.нар. "зелена зона". Апартаментът, който обитаваме с приятеля ми е на баща му. Как точно мога да изкарам стикер за паркиране?
Ходих до център за градска мобилност, но там не бяха никак отзивчиви и нищо не разбрах. Чувствам се като малко дете, спънато от бюрокрацията!
Въпросите, на които не намерих отговор са следните:
-Как трябва да сменя регистрацията си - временна или постоянна? (и мога ли да го направя само с копие на нотариалния акт, без присъствието на собственика)
- Трябва ли да изчакам издаването на новата лична карта или може направо с талончето , което издават от общината веднага при смяната?
- Трябва ли да правя договор за наем с бащата на приятеля ми, да го заверявам нотариално и бога ми не знам още какво?
- Подочух за някаква декларация за съвместно съжителство, къде да я попълня, какво представлява, за какво ще послужи?

Извинявам се предварително, ако на някого съм досадила с въпросите си!
Благодаря за вниманието!

# 1
# 2
  • I want it all and I want it now.
Виж тук
http://www.shofior.com/wordpress/?p=1562

# 3
Живеем в имот, собственост на свекърите ни. Когато правихме адресна регистрация на този адрес, от общината ни дадоха бланки, в които собствениците декларират, че са ни предоставили жилището за безвъзмездно ползване и разрешават да се регистрираме на адреса. Не ни искаха нотариална заверка. Носехме оригинал и копие от нотариалния акт. Тази бланка е равносилна на договор за наем. Това по част от въпроса ти.

# 4
Тъй като и ние живеем в Синя зона и бяхме в същата ситуация, мъжът ми /тогава още не бяхме женени/ прехвърли колата си на мое име. Той беше проверявал тогава и каза, че това е най-лесният вариант. След това отидохме в Градска мобилност заедно с необходимите документи и нямаше проблем за стикер. Представих Нотариален акт за апартамента - води се на името на баща ми + мое свидетелство за раждане, от където е видно, че баща ми ми е баща и останалите документи. Нищо по-особено не съм представяла - в смисъл, никакви декларации и др.подобни...

# 5
  • София
Благодаря за отговорите!

# 6
Здравейте,
Реших да не отварям нова тема, защото заглавието покрива въпроса ми.
Когато някой е под наем с временна регистрация на съответния адрес, има ли начин да си извади винетен стикер за колата, за да може да си я паркира до блока намиращ се в зелена зона?
Според изчетеното из сайта на центъра за градска мобилност трябва да се направи постоянна регистрация - съответно смяна на ЛК... Вижда ми се прекалено. Някой с опит по въпроса дали ще се включи?

# 7
Здравейте,
Реших да не отварям нова тема, защото заглавието покрива въпроса ми.
Когато някой е под наем с временна регистрация на съответния адрес, има ли начин да си извади винетен стикер за колата, за да може да си я паркира до блока намиращ се в зелена зона?
Според изчетеното из сайта на центъра за градска мобилност трябва да се направи постоянна регистрация - съответно смяна на ЛК... Вижда ми се прекалено. Някой с опит по въпроса дали ще се включи?
Смяна на ЛК с адресна регистрация София, съответно и номерата ще ти сменят. За едномесечен стикер и сега може да издадеш, според това, което разбрах, за годишен - трябва да минеш през процедурата. А и смяна на шофьорска книжка. Мисля че това трябва да е, скоро си говорих с приятелка, която мина през тези стъпки заради зелена зона.

# 8
Благодаря за отговора.
Гадна работа.... и ако се преместим след 3 месеца пак нова ЛК и тн...

Общи условия

Активация на акаунт