Обувки за прохождане

• 49 396
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
Рихтерът, страхотни сандали са. Първите на моят син бяха такива.
Не че Кларкс са лоши, но са по-затворени и ще се поти крачето.

# 76
Аз питах за типа обувка, не за марките конкретно.
Не е ли рано още сега за сандали?

# 77
  • София
Ако е за сега по-затворените, ако е за лятото сандалестите, дали ще се поти крачето зависи и от крачето и от качеството и материалите на обувката.

# 78
Рано е за сандал, естествено. Засега е тип пантофка, после сандал.
Няма как да съчетаеш един чифт обувка и за този сезон и за лятото.

# 79
Тя засега си има обувки, маратонки, но има 2-3 роклички, които бих искала да носи, повече по поводи, и затова се чудих дали си заслужава за 2-3 обличания на рокличките през май да купувам пантофки. Че са си цифра за толкова малко поводи за носене.

# 80
Буйки за прохождане най лесно се убуват ние поне си свиваме пръстчетата в маратонките и немога да ги убуя голяма борба пада а с буйките е много по лесно понеже има ципче на подметката.

# 81
Здравейте момичета. Моето Мони е още на 5 месеца, но днес като бяхме на ортопед - др Геров, той ни посъветва в бъдеще при прохождане, да избирам обувки с тънка подметка, за да има механично дразнене на стъпалото, като така свода ще се оформи правилно и по-бързо...каза да избягвам всякакви модерни ортопедични обувки, защото при тях дъното на обувката е по-дебело и по средата имат изкуствен свод, който само локално дразни ходилото на бебето. Мисля да послушам съвета му. Желая Ви приятна вечер на всички!

# 82
И аз на всяка манджа мерудия:)
Шушулче всичко зависи от твоето лично желание как ще си обличаш детето.
Лично аз адски харесвам момиченца с роклички и сладки обувки.
Лично моето дете никога не е имало само един чифт обувки за сезон. Винаги поне 2 чафта. Така че при момиченце може едните да са спортни а другите по-официални.

gabityy  може би не си попаднала на правилните обувки.

# 83
Hope for Two, аз също мн харесвам, но на дъщеря ми роклички не са ѝ много удобни и ще ги носи по поводи повече. Затова се чудих дали да ѝ взимам обувчици тип пантофка, след като ще ги носи 2-3 пъти и ще дойде време за сандалки. Между другото ѝ взех, една разкошотия на Кларкс, от продавалника, нови, но жената не посочила, че са за слабо краче, а моята дама е с пухкави стъпалца и са ѝ тесни и докато се начудя май ще дойде време за сандалки. Миналата година нямах такива чуденки, за пръв път ми е Simple Smile.
gabityy, аз съм точно на обратното мнение.

# 84
  • Варна
Изпратено на 21.10.2002 г. от Анонимен. Прочетено 13191 пъти.

Анонимността не е плюс при подобен рисърч. Аз не бих разчитала на тази статия.

# 85

Това е просто едно от многото мнения.

# 86
  • Варна

Това е просто едно от многото мнения.

Не, това е авторът.

# 87
Мнения всякакви, в интернет вече е прекалено лесно да се пишат статии и... хората пишат. На мен ми звучи  разумно каквото ми каза лекарят - че е неестествено нещо да подпира свода отдолу, когато се ходи.
Съжалявам, че коментирах поста ти, ЛидиЕми. Нямах намерение да те засегна, нито да ти обяснявам кое е най-добре за твоето дете. Лека вечер.

# 88
ЛидиЕми....не е лоша човек да има мнение, но е хубаво да не дава съвети без да се е ограмотил.
Свода е онази част на крака която се намира между възглавничките и петата. Тя не се подпира от нищо. Затова се отричат ортопедичните обувки. Защото този мускул закърнява. И води до гръбначни изкривявания.
Адидас никога не са произвеждали обувки с ортопедична стелка. Така че или кецовете не са адидас или стелката е анатомична а не ортопедична.

# 89
ЛидиЕми....не е лоша човек да има мнение, но е хубаво да не дава съвети без да се е ограмотил.
Свода е онази част на крака която се намира между възглавничките и петата. Тя не се подпира от нищо. Затова се отричат ортопедичните обувки. Защото този мускул закърнява. И води до гръбначни изкривявания.
Адидас никога не са произвеждали обувки с ортопедична стелка. Така че или кецовете не са адидас или стелката е анатомична а не ортопедична.

ще споделя това, което знам от известния д-р Драганов - детски ортопед гледах едно предаване с него и там той подробно обясни какви обувки трябва да се носят при прохождане, а и след това). Аз лично следвам съветите му . Та, той каза следното:
1. Обувката трябва да е от естествена кожа - вътре и вън (за да не запотява крачето и то да може да диша)
2. Трябва да е широка, защото повечето детски крака са широчки и тумбести (аз лично гледам отдолу подметката да е широка, т.е. да е патешка, особено там, където са пръстите, а също гледам и да има височина при свода, т.к. на моите деца краката им са тумбести и на височина)
3. Трябва да обхваща глезена, а не да е изрязана под глезена, както са повечето обувки за възрастни. Това е така, за да държи глезена изправен и да не се получи изкълчване.
4. Подметката трябва да е еластична, а именно като я огънете при пръстите нагоре, това да става без усилия. В същото време петата трябва да е по-твърда и стабилна, за да държи и да не се кълчат глезените. Има едни обувки, чийто подметки са адски твърди и не могат да се огънат наникъде - това не е добре за детския крак.
5. Трябва да са ортопедични, т.е. да имат една издутинка отвътре, където е свода (някой обаче отричат това - не знам кой е крив и кой прав, но нашите са били ортопедични)
6. Добре е да са с връзки, т.к. така се постига оптимална стегнатост около крака (лепките поддават, а и децата умират да се навеждат и да ги отлепят)
7. И накрая как се преценява номера на обувката - задължително се пробват на детето с чорап, който по-принцип носи през съответния сезон (т.е. има значение, дали са тънки или дебели чорапите), връзват се и се пуска детето да стъпи на земята. Трябва да можете да си пъхнете показалеца отзад при петата, но не с много усилия - т.е. трябва да има малко луфт, а не обувката да е плътно около крака по неговата дължина (но не бива да купувате и обувки с 2 номера по-големи например, защото това не е добре за детския крак. Примирете се, че на всеки 2-3 месеца ще купувате нов чифт).
8. Трябва и да са леки.
Мисля, че съм ограмотена достатъчно, работата е там че се отрича едно, друго не и в общи линии можем да си спорим доста дълго време, а аз съм далеч от това.Детенцето ми има доста марки и видове обувчици, Барт, Капчица, КК, Адидас, Геокс...кои са ортопедични, кои анатомични, надявам се да му е удобно, и виждам, че за сега се справяме чудесно с първите стъпки.Желая успех и на всички останали, независимо какви съвети ползват и колко са ограмотени.Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт