Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 594
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
Добро утро на всички Simple Smile   bouquet Не съм писала отдавна, но Ви чета Simple Smile

За домашните любимци имам мопс и не мисля да го махам. На 5 г е и съм адски привързана към него!

За количките ние ще ходим и до Бургас в Бебемакс и до Стара Загора за Адбор-а, ако някой иска по-детайлна информация да ми каже и ще попитам за всичко . Няма никакъв проблем. Утре мислим да смятам, така,че приемам поръчки Peace

Усмихнат ден на всички и поздрави от слънчева Варна Simple Smile поне засега де Simple Smile Grinning

# 301
  • София
Добро утро! Кои ще ходим на отворените врати в ТК днес? Напомням 13:00 часа, във фоайето на болницата. Аз никога не съм стъпвала в тази болница и сега си направих маршрут в бгмапс. Изписа ми, че ще пътувам 1 час и 17 минути  #Crazy Само да не объркам посоките  Mr. Green

# 302
Добро утро! Кои ще ходим на отворените врати в ТК днес? Напомням 13:00 часа, във фоайето на болницата. Аз никога не съм стъпвала в тази болница и сега си направих маршрут в бгмапс. Изписа ми, че ще пътувам 1 час и 17 минути  #Crazy Само да не объркам посоките  Mr. Green
откъде пък ще пътуваш толкоз време Shocked
Искам да се включа за кенгуруто. Педиатрите не препоръчват бебето да се слага вътре преди 3,5-4 месеца, защото парчето, което поддържа между крачета е с тесен разкрач и могат да се деформират краченцата, тъй като връзките са много слаби и бебето тежи с цялото си тегло отгоре им. Другото е че им се лашкат главичките поне до 3-ти месец и каквито и подглавки да има, пак се счита че не е добре.
Дори ергономичните раници не се препоръчват за толкоз малки бебета и единствения вариант, който остава е слингът. Когато се завързва се слага в поза "жабка", която е много по-естествена за бебето и така се избягва висенето. Във всички слингове се слагат новородени бебета в легнало положение

# 303
Благодаря ви за информацията момичета!!!   bouquet

elpet и аз я следя тази тема  Wink Моят избор също е между Camarelo и Adbor. Първата не съм я виждала на живо и в началото на април ще ходим до Бургас да я видя,  втората я видях на живо и ми хареса.

И аз така, Адбора е доста тежка обаче 12-13кг, Камарелото колко тежи?

Май е около 9кг.   newsm78
Грешка 13кг. е #Crazy гледай клипчето, там казват, че е 13кг.
http://www.bebe-best.com/camarelo-bebeshka-kolitchka-ili-carera- … kare-p-58013.html

# 304
Добро утро тумбачета  Hug
За кенгурото ние имахме,но така и почти не го ползвахме-използвах си шал/слинг, когато се налагаше...
Вчера изписахме Бебе Марти Heart Eyes Леле колко сладко ми се виждааааа - нямам търпение и при нас вече да започне бебевалежа, но има още доста време Sad
Моя малкия пък днес отиде на екскурзия до Цари Мали Град-дано да си изкарат добре,че като гледам времето... ooooh!

# 305
Добро утро момичета, аз да докладвам след вчерашния преглед 100%  stork-girl с много дълги крака и около1030 гр  Crazy. Май ще си имам слонче  Party да ми е живо и здраво!

Благодаря за мненията за матрачето, все пак мисля да си взема някакво дунапренено по обикновено за сгъваемата кошара.

За слинговете и кенгурата- моя приятелка почти не използва количка, първо беше със слинг после с кенгуру. Даже и домакинската работа си вършеше с бебка вързана за нея. Grinning

И аз да кажа нещо, не че съм много компетентна, но когато гледате колички много често пишат килограмите само на шасито или шасито с малкия кош за да направят по малко килограми. Money

Прекрасен ден на всички   bouquet

# 306
  • София
bebe_2, от Сухата река. Simple Smile

mama_cvety, от градината ли е организирана тази екскурзия? Моята дъщеря също ходиха до Цари Мали Град, само че през октомври миналата година. Беше много доволна от екскурзията. Обещала ни е и нас да ни заведе и да ни разказва  Heart Eyes

Хм, не знам дали знаете, но навремето и нашите баби са вършили работата си с бебето, вързано за тях. Само че на гърба им. Ето линк: https://bg-bg.facebook.com/lllbg/photos/a.215210924043.133274.16 … ype=1&theater

Мисля, че българомохамеданите още ползват този начин на носене на бебето. Но не е модерно, друго си е слинг  Mr. Green

# 307
ТоНи_ и аз живея в сухата река ще се радвам лятото живи и здрави да бутаме заедно колички  Wink Simple Smile

# 308
  • София
Така ли? Ми то може и преди лятото да поразходим тумбаците  Joy

# 309
Добро утро мамчета Simple Smile)

Как сте днес - аз съм много хeппи - сега влязох в НОИ и утре ще ми пуснат със сигурност болничния - ЕЛФИТА Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Че вече се бях попритеснила - почнах да ползвам кредитната карта доста сериозно за да покрия дупките ама сега ми олекна Simple Smile Те от НОИ така и не ми отговориха, но на сайта им пише че са включени във ведомостта.

Малкият вече е по-добре - амa то аз си знаех минимум една седмица e като настине - тази сутрин пак  ме пита кога ще извадим бебето и аз му обясних че като дойде време баба му ( моята майка която му е любимка и само с нея седи ) ще дойде с братовчедка му и тати ще закара мама и докторката до болницата и после татаи ще си дойде и след 2 дни ще дойдат и ще вземат и мама - ей като нацупи устичка това детенце като се напълниха със сълзички тия ми ти голями сини очи и каза" недей да ходиш мамо моля те ако отидеш никога няма да се върнеш " леле скъса ми се сърцето и айде пак обяснения че няма страшно - ама то милото си живее с неговите си страхове.

За кенгурото ние имаме dream and soft на chiccho дават го от 0+ месеца, защото има и функция слинг и има една подложка за главичката - ето го и него http://www.dundio.com/kenguru-chicco-soft-amp-dream-klabber-2012 … r=DESC&page=2. Много го ползвах - докато малкия се побираше много сме го носили когато не ни се мъкнеше / или не можехме да мъкнем количка ( като на морето например с него го носехме на плаж- той беше на 6 месеца тогава вече де )  - и като бях на ортопед на 3 месеца за контрола за дисплазия и луксация ортопеда ми каза да го ползвам смело и че е много полезно. Лекаря се казва Венелин Алексиев - казват че е много добър специалист.

Е как ви завиждам че сте си близо - няма ли някой които живее който Южния парк само аз ли съм Sad((

# 310
 Joy Joy Joy няма да е лошо ,   да поседнем в парка или в Неделята ще се разберем допълнително аз така или иначе като изляза в отпуск преди раждане няма какво да правя по цял ден ще съм вкъщи никой не познавам по квартала и много ще се радвам Simple Smile

# 311
MAMA_SANCHO,аз ще се местя към Южният парк, не си само ти Simple Smile Мисля,че имаше още 2-3 момичета в този район.Ако не се лъжа plesure беше една от тях Simple SmileТака,че ще си бутаме заедно, а и на мен ми е за първи път и ще имам нужда от вашите съвети на място Simple Smile

# 312
Добро утро   bouquet Преди малко се върнах от НОИ с ПИК код, който обаче ще е активен след 24 часа! Това го казвам на мамите, които мислят да си вадят такъв, защото аз като влязох в системата и ми изписа грешка се изприщих. Аз превод скоро може и да не получа, защото нашата счетоводителка ми е внесла болничния от 02.02.2014 на 12.03.2014, е пак не е 15.03 нали.. Болничния който съм и занесла на 03.03 пък още не го е внесла, а го е имала към датата на която е внасяла този от февруари. Защо не ги е внесла двата заедно?#Cussing out Вече 45 дни съм без пари, може да станат и 55..Не може ли аз сама да си внасям болничните, нужно ли е да я чакам нея   ooooh!

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 09:59 от VeryMe

# 313
bebe_2, от Сухата река. Simple Smile

mama_cvety, от градината ли е организирана тази екскурзия? Моята дъщеря също ходиха до Цари Мали Град, само че през октомври миналата година. Беше много доволна от екскурзията. Обещала ни е и нас да ни заведе и да ни разказва  Heart Eyes

Хм, не знам дали знаете, но навремето и нашите баби са вършили работата си с бебето, вързано за тях. Само че на гърба им. Ето линк: https://bg-bg.facebook.com/lllbg/photos/a.215210924043.133274.16 … ype=1&theater

Мисля, че българомохамеданите още ползват този начин на носене на бебето. Но не е модерно, друго си е слинг  Mr. Green

оффф, верно е далече
А това дето си ни го сложила, мисля че цедилка му се вика и преди 1 месец бяхме в района на Велинград където е пълно с помаци и гледах че жените в тези цедилки си носят и багаж. Я сенце за животинката, я легена с прането... Все едно попаднах в друго време.

# 314
  • Там някъде
Бебе2 а кой според теб е по-добрия слинг? На мен (обаче на външен вид) ми допада този с халките...уф голяма чуденка кенгуру ли слинг ли newsm78

Общи условия

Активация на акаунт