Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 678
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Добро утро. И аз днес се събудих в 6 без нещо да ходя до Т. и не можах повече да заспя. Напоследък постоянно ми се ходи, имам чувството, че на всеки час съм там.

За количките на Хаук искам да ви попитам, понеже виждам, че масово ги заглеждате, дали имате нова информация за производството и качеството им. Защото доколкото съм запозната през последните години са с много ниско качество и постоянно се чупят. Това и от нета и от мои приятелки го знам. Аз затова изобщо не ги и поглеждам.

# 181
Добро утро  Wink Да и при мен се случи това със затишието, миналата седмица по цял ден усещах бебка и изведнъж спря и от петък до неделя съвсем доловими ритничета. Стана ми доста притеснено и се оплаках и разплаках на мойта мама и взехме че отидохме вчера на преглед, нищо й няма на душичката, доки каза, че е от позата, пък и си е все още малкичка и било нормално даже само по един пъ на ден да се усеща, ама пусто му притеснение  Embarassed Сега съм си спокойна и тя си шава  Heart Eyes

Mar_bella и аз имам такава информация, че много се чупят, мисля даже, че четох в темата за колички такива мнения  Thinking

# 182
  • Там някъде
За затишието - аз усещам бебо но не толкова често, силно и с такава интензивност за каквато вие коментирате. Да кажа, че и ММ още не го е усетил - като си сложи ръката на корема ми и мъника или спира да рита или просто е ритнал веднъж и повече не. Та като бях на док я питах, гледа ме жената на ехо и каза, че всичко си е ок, видяхме го че рита, има си много добър пулс и си върви седмица напред - вече сме над кило, но....аз малко не се спирам по цял ден, а вечер като легна и веднага заспивам и спя много дълбоко, а явно бебо тогава се разритва. Другото, което коментирахме като възможна причина да не го усещам е предната ми плацента. Да, зная че сме го коментирали тук и много мамчета са не мнение, че няма нищо общо, но просто друга причина не виждам - с тънка коремна стена съм, бебо си рита, голям е вече и т.н. Тъй че или е предната плацента или аз съм темерут дето не разпознава ритниците Mr. Green

# 183
  • София
Добро утро!

Да кажа, че и аз се бях насочила към Хаук-а, но това с въженцето не мога да го преживея и се отказах. Не ми изглежда стабилна като цяло количката и това е Sad Жалко, защото съм пак в изходна позиция. В крайна сметка ще си взема или по-евтина Чиполино или Кангару, или някоя втора употреба от продавалника. Не мога да преживея 1000 лв. за количка. Прага ми на поносимост е 650  Mr. Green

Elfita, мерси за разяснението за болничния. Знам че са 15 раб. дни, но до сега винаги са били много експедитивни в изплащането и затова се попритесних. Освен това бях подала и заявление за смяна на банковата сметка по-която да ми ги превеждат и сега се зачудих, данеби от там да идва забавянето или пък да е станал проблем...

След малко потеглям на околосветско пътешествие към The Mall. И аз живея далечко, но тези лекции са ми разнообразието, ще отида. Утре обаче съм на отворени врати в Тина Киркова и съм пас за лекцията на "Моето дете".  Crazy

# 184
Ех, че сте раннобудни и аз се въртях досега с идея да спя, после си взех душ, хапнах, а други сутрини едвам отлепям от леглото. Все ми казват да спя докато го няма бебето, че после няма, но явно няма да можем и сега.

Аз още ходя на работа и лекциите все още няма да мога ги посещавам. Надявам се от април да си остана вкъщи и затова гледам за програмите от сега, та да мога да се включа Simple Smile в околосветските пътешествия  Joy. Нямам търпение вече.

Количките: Хаук Малибу ХЛ и на мен ми е влезнал в главата, просто не можем да си харесаме друга и двамата с ММ. Четохме отзиви, че се чупела рамата, но производството 2011. Надявам се вече да са го отстранили. Аз бих си взела и Condor, но искам една дръжка, а на ММ му се вижда ретро визията. Hauck Apollo  е с механизъм за сваляне на седалката на летният кош, но е по-скъпа и не се покрива от бюджета  Simple Smile. Има време ще решим. Ние за името на бебето не спорим толкова колкото за количката  Joy

За ритничетата моят юнак рита вечер като легна да гледам телевизия или като се изправя след като съм седяла много време седнала, тази сутрин също се беше събудил. Но има и дни, в които или съм толкова отнесене в други неща, че не го усещам или той се е кротнал и даже като легна не е особенно активен.

# 185
  • Пловдив
Добро утро

През нощта гледам и дъждец валял навън.Аз също в някои дни я усещам по-активно.Явно зависи от позицията на бебето,защото още не са толкова големи.

Освен това бях подала и заявление за смяна на банковата сметка по-която да ми ги превеждат и сега се зачудих, данеби от там да идва забавянето или пък да е станал проблем...

Ако имаш Пик,може да видиш дали ти е сменена банк сметка.Кога си подала прил 7 за смяна на сметката?С болничния ли?

# 186
  • София
elfita, прил. 7 съм дала в ТРЗ на фирмата известно време преди болничния, но подозирам, че са занесени заедно. До колкото знам, нашето ТРЗ ходи в НОИ веднъж месечно и носи всичко, което се е събрало.

Редактирам, видях, сметката е променената, промяната е станала на датата на предоставяне на болничния. Мерси, elfita!   bouquet

# 187
Добро утро  момичета  food010 и вкъщи течът ремонти тази седмица ни сглобяват новата спалня много съм щастлива  Laughing. За hauck аз с малкия бях с такава но по стария малибу счупи ни се рамата но  я счупи дядото като я разгъваше , но съм много доволно защото се обадихме и в рамките на същия ден ни донесоха нова рама и то без гаранция количката нямаше гаранция. Докато имам приятелка с чиполино на която и се счупи количката и чака цял месец и то с мрънкане да и я оправят. Аз съм доволна от нея имасе си кусури, но аз и не можех да си позволя по скъпа. Лек ден на всички Hug.

# 188

Количките: Хаук Малибу ХЛ и на мен ми е влезнал в главата, просто не можем да си харесаме друга и двамата с ММ. Четохме отзиви, че се чупела рамата, но производството 2011. Надявам се вече да са го отстранили.

Доколкото знам проблема е отстранен още 2012 година - сега и самото окачване на рамата е по-различно и подсилено на хл - моя мъж го забеляза, че много се задълбава в тези неща.
Аз затова и се смях , че новата количка пак на hauck ама pacific shop n drive трябва да е върха щом до сега не и е намерил нито един кусур-  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 189
Добро утро и от мен Coffee
sweetpie, и аз като теб съм човек естет и от тази гледна точка Sola много повече ми харесва. Ако паричките са ти под ръка, направи си кефа
За НОИ, бих посъветвала всички в някаква чуденка да пратят един мейл, мисля че искаха ЕГН и дата на болничния за справка и хората още същия ден ще ви кажат кога ще ви ги преведат паричките. Честно казано, колкото пъти съм набирала срещу тях, толкоз пъти забавянето изобщо не е било тяхна грешка, а на работодателя. Така че, милост към чиновниците Simple Smile.
За сайта на киаби, аз ги пращам у свекървата и после тя ми ги праща с колет нещата и доколкото знам до БГ е трудна работа. Ако някоя се влюби до ушите в нещо, аз мога да поръчам и да препратя после Hug
Дребосът се тръшна, вчера го пратих на училище, ама снощи завалията ептем зле беше и сега е монтиран в кревата с една камара книжки. Хубаво че съм на работа от 14ч30. Дано успея да се организирам с майка ми да го вземе, че иначе с мен ще си го влача ooooh!
Да ви питам, искам от 01.04 да изляза болнични. 45-дневния ми почва от 12.06. На ЖК съм на 02.04 и АГ ми каза че болничния задължително трябва да бъде написан на 01.04 и ми каза да ида при ЛЛ и послетя ще ме прати в някаква б-ца, където без да престоявам ще ми напишат.
Въпросът ми е дали е по-добре да си взема от АГ 7 дена, до 07.04 и после да ида в б-цата или направо 14 дена и после другия. Тайната ми надежда е ако взема по-кратък и после го продължа, да ми го вкарат в НОИ до 15.04 и така в началото на май да получа парички.
Дано не е много замотано обяснението, някой може ли да помогне (Примерно Елфита Embarassed  bouquet)

# 190
Добро утро и от мен Coffee
sweetpie, и аз като теб съм човек естет и от тази гледна точка Sola много повече ми харесва. Ако паричките са ти под ръка, направи си кефа

202uu  И аз така мисля

# 191
Ха сега добро утро на всички тумбачета  Hug
От седмица горе-долу моята кифличка я помръзва много. Започвам да я усещам чак след 10ч. сутринта, следобед е доста активна, а нощно време като се завъртя и я усещам как се понамества и тя и заспиваме  Heart Eyes
Честито на всички мами сдобили се с бебешки возила със здраве да си ги ползвате  Hug
Момичета благодаря ви за линкчетата за одеалцето на хипо-записах си къде ги има и др.месец ще ходя да го видя на живо и да си го взема заедно с един спален комплект на бертони с обиколници (много сладурски ми се струват) имам обиколници от икеята,някой ги беше публикувал но тези розовите по-пухкави и хубави ми се струват  Simple Smile

# 192
Още от няколко дена искам да ви споделя, какво казаха на лекцията на 9 месеца когато беше представянето на AngelBaby. За обиколниците: Супер безсмислени! Понеже в началото беб си спинка мирничко като е малко, но после като вземе да шава и да се напъва да става можело да се захлупи с този обиколник и да се задуши (да се скъса връзката от дърпане) Shocked за това дори в някои държави били забранени. За това съвета на мадамта беше ако взимаме обиколник да е от тези по коравите за да не може бебето да си забие лицето в него както примерно в по пухкавите е възможно. Аз също смятам да си взема защото са много красиви, но ще взема под внимание това което каза жената.

# 193
  • Пловдив
Ние сме с дървена кошара и обиколници не сме ползвали.Струват ми се събирачи на прах,отделно опасността от задушаване

# 194
Аз също смятам, че в самото начало не са нужни,но малкия ми беше на няколко месеца като се събудих и беше напреки на кревата и 2-та крака му висяха през решетката...имала съм и случай да го оставя да си спи на едната страна, а да го намеря на 180 градуса...а това за задушаването не искам да го мисля,найстина не са малко случайте,но аз мисля че бебетата си имат инстинкт за самосъхранение.

Общи условия

Активация на акаунт