Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 620
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Аз като че ли се спрях на X-cite,ако имате впечатления-кажете!Знам,че Lady April ги разбира X-lander-ите  Mr. Green
Mr. Green Точно този модел не го харесвам заради легналото положение - като лодка. Смятам, че ще е неудобен за спане, а и ако детенцето стане по-височко, главата му в един момент ще започне да виси от горе, тъй като дупето няма на къде да мърда. Отделно от тези ми предположения, аз си изпатих с такава количка на Чиполино със същото легнало положение. На 3-4 месеца бебето отказваше да легне в коша за новородено тъй като искаше да зяпа, дереше се по улиците, а коша за по-голямо дете все още не ставаше за него, тъй като беше малък и не можеше да сяда. Дори и да го сложех в легнало положение, то все си стоеше прегънато в кръстчето, което не е хубаво за малко бебе. Резултатът беше, че вървях по улиците с бебе на ръце и бутаща празна количка. Около месец се мъчих така и накрая продадох количката и си купих X-lander XA. Направо се родих с нея.

Оу,благодаря за мнението!Тъкмо снощи обявих на приятеля ми,че официално съм избрала количка-сега пак ще ми се подиграва! Grinning  Blush

# 241
и444и, важното е да ги усещаш, нормално е един ден да са повече, друг по-малко. Обикновено, в легнало положение рита повече, а и ако се притесниш в някой момент и си сложиш ръката има много голям шанс да ти даде знак  Peace аз така си го търсих от време навреме  Mr. Green
 За количките аз съм с Хаък Малибу, но не е ХЛ. За лятот не съм купувала допълнителен сеник, бяхме купили чадър, ама не го ползвах много 2-3 пъти само. През другото време ѝ мятах само един много тънък шал (тоя чадър не го изтърпях да ми стърчи там), Коша за ноеородено наистина е нисък но багажника все пак си остава използваем. В началото много му се дразних, защото наистина трудно се слагаха по големи багажи вътре, ама после така започнах да го тъпча, че коша на количката подпираше всичко и нищо не падаше  Mr. Green
Много е маневрена, лека,лесно се сгъва и товари в багажник(особено с летния кош,които аз ползвам от декември  Laughing) Има нещо, което обаче ми липсва-летния кош не се обръща с лице към майката Confused

# 242
Тъкмо щях да питам за ритничетата, колко често ги усещате. При мен има дни, когато постоянно се подритваме, но има и такива, когато почти не го усещам и това разбира се води до голяма паника. Как е при вас мами?
Нормално е  Peace, и при мен е така. Не се притеснявайте излишно, това вреди повече...
А към деветия месец пък им отеснява и почти спират да мърдат.

# 243
Мамчета, "реших" си проблема с количката вместо модела който си бях харесала си поръчах друг  Joy
ето този исках http://www.vitodesimone.com/content/view/127/168/ ,но поръчах този http://www.vitodesimone.com/content/view/153/194/ разликата е в начина на сгъване на шасито и дръжката. Утре трябва да я получим  Crazy
относно Plesure във ФБ е активна  newsm78

# 244
Мимето14 количката ти е много хубава браво и с здраве да си буташ бебенцето Simple Smile
Аз откъм колички няма да се включвам защото за новородено ще си ползвам старата която е почти нова след това ще си взема  ето тази http://www.hippoland.net/chipolino-kombinirana-kolichka-lumix-2012

# 245
  • София
Момичета, ако някоя от вас си е харесала количката на Jane - Muum Matrix, да знаете, че вчера я видях във Вис Виталис - зимен, летен кош, кошница за кола, и чанта - намалена е със 100 лв. в момента. Мисля, че целият комплект беше 890 лв.

# 246
Мога ли да попитам мамите с опит за какво се ползва това олио на себамед? Пише че се ползва за почистване, което малко ме учудва  newsm78 Искам да питам и друго-лятото в жегата ще ги мажем ли дребните с тоалетно мляко или само под памперса ще мажем с крем? Като ги извеждам за по малко навън да слагам ли слънцезащитен крем ?
ритниците аз пък вече не знам кой кога ме рита  #Crazy но наистина има дни със затишие и такива с по-голяма активност.

# 247
  • Телиш/Плевен
Здравейте, тумбачета и честит празник! Hug

Присъединявам се към призива на lokosff - дано Богородица помага на мамите с проблеми, а и на всички бъдещи юлски мами. Praynig

i444i, добре дошла при нас и лека бременност! welcome

Ритничетата - и при мен е на някакви периоди. Понякога е много активна принцесата, понякога едва-едва я усещам. ММ често си слага ръката на корема ми и тя му отвръща с ритниче. Heart Eyes

Гледам си лентичката - остават само още 100 дни до термина.  newsm76 Направо лети това време! Започва вече обратното броене хехех. Хем нямам търпение, хем ми се иска да се роди около термина. Таткото ще е много щастлив, ако се роди в деня преди термина, защото тогава и той е рожденик. Но когато си избере, тогава. Само всичко да бъде наред. Praynig

Хубав ден, тумбачета! Hug

# 248
  • Там някъде
VeryMe, аз не че съм с кой зная какъв богат опит (да не кажа никакъв Mr. Green), но след доста изчетени неща мисля да мажа цялото тяло с мляко (не олио), крем против подсичане - при нужда, а при излизане слънцезащитен крем. Абе много ми похвалиха бебешкия слънцезащитен на Бочко - някакви мнение???
И аз имам едно питане - ММ е голям ентусиаст за кенгуру обаче имаме чуденка от кой месец може да се ползва кенгуруто  newsm78 Гледам, че ги дават от 3 до 9 кг, това значи ли, че са подходящи за новородено? Притеснява ме и как се придържа главичката в кенгуруто или нещо аз не съм наясно.....уф дано сте ме разбрали, че май стана объркано...

# 249
Благодаря на всички за отговорите и сърдечното посрещане.  Heart Eyes

# 250
VeryMe: И все пак представям си какъв бунт е в корема ти с две бебета  Mr. Green Готиното е, че не им е скучно и си правят компания !  newsm04

Mrs Raven: Не съм от компетентните, само ще кажа , че скоро бях на погача и подарихме кенгуру, което беше предназначено и за съвсем малки бебенца. Имаше си възглавничка, която придържа главата на бебето. Иначе съм чела, че било хубаво след 3 месец, но знам ли аз... Thinking Иначе аз със сигурност ще си взема. Струва ми се много практично.

Миме - честита ти нова количка !Супер е!

# 251
  • София
привет и благодаря за палчетата  Hug
док каза че нещата са ок, слава богу, все още си е мъж, сигурна работата, 800 гр предполагаемо тегло и на нейния видеозон, околоплодни води и плацента прекрасни, всичко си му е на място, както и че ако искам мога да се ориентирам за дати, които да коемнтираме следвашия път. каза също така че младежа не ще да се завърти за момента, а по спомен дребния по това време вече беше в позиция.
за самото раждане първи коментари - понеже клиниката им има договор с ТК ми каза че се плаща на нея сумата, посочена и на сайта на ТК в моя случай 1 400 лв за планирано секцио, след което тя се оправя с болницата. това което каза за вип стаите е че не могат да се "запазват" предварително, но това не следвало да ме притеснява. та молбата ми е утре като сте на отворените врати ако не пропуснете да попитате това дали е така наистина, че не може да се "запазват" вип стаи? реално не е фатално но ми стана любопитно. ако се сетя и друго ще пиша и благодаря предварително  Hug

i444i добре дошла мила и на теб   bouquet

честит празник
на всички и от мен, как можах да пропусна сутринта   bouquet

VeryMe аз доста отрано го сложих в кенгурото, да кажем да е бил максимум на два месеца според мен, може би и по-рано. затова този път взех този баба слинг, поствам ти линк, понеже може и да си лежи в него, не само да виси. а от един момент насетне му беше супер интересно в кенгурото, а когато имаше колики и го гушках да се успокои, го слагах и в кенгурото и тогава заспиваше неусетно бързо и прав милия, като после го слагах  и да легне Laughing

Mrs Raven
кенгуруто поне моето си има едно нещо като "облегалка" и за главичката та не се климбучка  Hug

за мазане - лосионче слагах и кремче за дупенце и май е това, скоро ще извадя бележките от дребния. олио със сигурност не сега за лятото. преди имам спомен че за кратко и със зехтин съм го мазала, попиваше идеално, но не помня защо се отказах...

# 252
VeryMe: И все пак представям си какъв бунт е в корема ти с две бебета  Mr. Green Готиното е, че не им е скучно и си правят компания !  newsm04
На скоро гледах един филм на National Geographic за близнаците, където ясно показваха как децата активно си общуват още в корема и дори след раждането продължават да си играят на същите "игри" които са усвоили в утробата. Аз съм ги виждала на ехографа как едновременно побутват хориона който ги дели, явно усещат, че има някой при комшиите  Laughing Само не искам да ги виждам да се бият и да се бутат /защото във филма се зачекна дори темата за надмощието на единия над другия/. Но за сега изглеждат добри деца   loveuuu
elpet защо толкова много парички за секцио? Нали раждането ти ще е в ТК, а те все пак са държавна б-ца?

# 253
  • София
VeryMe на ТК на сайта си я пише тази сума, т.е. докторката не ме изненада особено с нея, като идеята е че тя е "външен" за болницата лекар, клиниката има договор с болницата и докторката си посочва хората от екипа, които да участват - в случая анестезиолог, разбира се акушерка и мисля още един доктор се посочва. Ето това пише на сайта като класификация: Цезарово сечение по желание с избор на екип /не се финансира по клинична пътека/ - 1400,00 лв.
ето линк към целия списък от такива услуги: http://www.1agb.com/vip.html
в ТК не съм платила секцио с дребния предния път, понеже го правиха по спешност и си платих само престоя в двоен вип. сега обаче не е така, даже док подметна че и да искам общо взето нямам много варианти за нормално раждане, но беше лаконична, понеже е още рано според нея и ме отсвири за другия път  Simple Smile

# 254
VeryMe на ТК на сайта си я пише тази сума, т.е. докторката не ме изненада особено с нея, като идеята е че тя е "външен" за болницата лекар, клиниката има договор с болницата и докторката си посочва хората от екипа, които да участват - в случая анестезиолог, разбира се акушерка и мисля още един доктор се посочва. Ето това пише на сайта като класификация: Цезарово сечение по желание с избор на екип /не се финансира по клинична пътека/ - 1400,00 лв.
ето линк към целия списък от такива услуги: http://www.1agb.com/vip.html
в ТК не съм платила секцио с дребния предния път, понеже го правиха по спешност и си платих само престоя в двоен вип. сега обаче не е така, даже док подметна че и да искам общо взето нямам много варианти за нормално раждане, но беше лаконична, понеже е още рано според нея и ме отсвири за другия път  Simple Smile
От това, което е казала док излиза, че няма да си точно по желание, а по-скоро е наложително. Не може ли да ти напишат една препоръка за секцио от ЖК  и да ти спестят тези пари...тогава ще могат да те пуснат по клинична пътека.

Общи условия

Активация на акаунт