Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 563
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Elfit-ka златна си, благодаря Hug  bouquet

# 376
ей, момичета, вече не съм на система, утре ме изписват от болницата.  има ли мами в района на герена и градинката на владимир заимов?

# 377
  • Пловдив
Elfit-ka златна си, благодаря Hug  bouquet

Ти пък.За нищо.Дано да й се наредят нещата
С нея бяхме заедно във февруарската тема,но тя загуби бебенцето

# 378
  • Варна

Mar_bella, добре изглежда Чиполиното, други цветове има ли?

Има с розово и със синьо. Ето тук ги има на картинки. Има и клипче. Всичко изглежда много добре, но май е прекалено висока за мен тази количка.

http://chipolino.com/bg/products/vreme-za-razhodka/baby+stroller … chipolino+tiffany

# 379
Привет !
Връщам се от ТК. Май съм първата, която ще пише. Останалите се надявам да ме допълват и поправят. Аз не разпознах нито една бг мамма, но ме беше срам и да питам при положение, че бяхме 13 момичета, а аз съм си въз смотаничка  Flutter

Разведе ни една рехабилитаторка. За съжаление не й помня името. Беше много мила, отзивчива и любезна. Успяхме да видим всичко без приемния кабинет, в който имаше жена и реанимацията разбира се.
Като цяло всичко ми се стори доста прилично, но аз и нямам база за сравнение. Показаха ни къде се приемат родилките, както и родилното при естествено раждане и при секцио. Сториха ми се нормални на вид, но пак казвам- аз нямам база за сравнение. Разбира се ми се разтуптя доста силно сърцето и се спекох, като си представих какво ни предстои. В коридора имаше една току що родила мама. Изглеждаше много щастлива. В коридора родилките остават 2 часа след естествено раждане под наблюдение. За тези със секцио - до 24ч. в реанимацията.
Кърмене- При естественото раждане майките могат да закърмят бебето още при първото кърмене(около 3 часа по-късно, ако тя и бебето са добре!), но това се случва сравнително рядко, защото родилките обикновено са много изморени и затова кърмят при второто кърмене(има план график). Но ако бебо е наред и вие твърдите, че сте добре би трябвало да ви го дадат. Изрично казаха, че политиката на болницата е бебето да седи максимално до майката.
При секцио - бебето се получава като ви преместят стая. Т.е. в реанимацията няма как да ви го дадат, но на следващия ден ще си го получите.
За стаите(на 2 + 5 етаж) - обикновената стая (видяхме една с 3 легла)  ми се стори ужасна..поне по мой вкус. Клострофобично ми се стори с легла допряни едно до друго и обща баня с още една такава стая.
Единичната ВИП стая също ме разочарова, защото ми се стори като в кутийка кибрит, доста клострофобично, но си имаш самостоятелна баня.А аз толкова залагах на нея! Най-много ми допадна двойната, защото имаше хубави нови легла, повдигащи се. Всяко легло си има екран за собствено тв ( и интернет?), но така е и при другите стаи , ако не ме лъже паметта. В двоен ВИП споделяш пак банята с друга двойна ВИП стая. Поне тази стая ми се стори доста по-широка!
За запазването( elpet). Едно мило момиче ме изпревари с въпроса, може би е била от нашите? Няма как да запазим стая.В денят на раждането заявяваме каква стая искаме и ако е свободна ни настаняват. Ако не е ни настаняват в такава, каквато се доближава до нашето желание и щом се освободи пак идват при нас и ни питат дали искаме да ни преместят все пак. Ако има 1 свободна ВИП и 2 родилки заявили въпросния ВИП , стаята получава тази, която е родила по-рано.
За посещенията : осъществяват се между 16 и 18ч., като жената каза, че от скоро (сигурно е на 99%) тези, които са във виповете ще имат право на повече посещения от един човек (примерно таткото, който ще получи специална карта).
Тоелета на бебето го извършват само и единствено детските акушерки, като ги къпят. Дрешките дават те. Всичко се стерилизира при тях, включително и дрешките. Тук нещо се спомена за памперси - неотварян пакет ама колко на брой?Някой ако може да ми припомни, че ми е мъгла.
Кувиози имало достатъчно и никога не са имали проблем с липса на кувиоз.
Тя също обянси какви документи се изискват, но аз не се постарах много да запомня, защото моя АГ е в тази болница и няма нищо да нося, освен за припознаването на бебето - лични карти и удостоверение за граждански брак.
Обясни какво трябва да носим в болницата, но това го има и в сайта.

Сигурно забравям мноооооого, защото срещата продължи над час, но нека и останалите допълнят, а аз ще пиша пак щом се сетя.

# 380
Добро утро!
Гледам, за софийски квартали си говорите - някой от Младост дали има? Май и аз сама ще си бутам.

Аз съм в Младост, може да се видим някой ден Wink За болничните : на мен също много ми бяха забавили януарския болничен (подаден на 20.02. заедно със следващия) счетоводството и си получих парите чак на 7.03. за два месеца, но следващия ми го внесоха на 12.03. и чакам превод всеки момент. Системата им за проверка е доста бъгава и понякога по цял ден не мога да вляза. Случвало ли ви се е на вас?

Елфита, искам да попитам нещо относно болничните за 180 дни, тъй като на мен

Izvinqvam se za latinicata, no pisha ot telefona. Az sushto jiveq v Mladost, taka che bih se radvala da se vidim nqkoi put. Razbira se, tova ne prechi i da se organizirame poveche hora na nqkoe drugo mqsto

# 381
Аз ще си купувам количка с кош за новородено защото тези трансформиращите за легнало полужение са неудобни и май ще е триколка на Лорели Карера

# 382
  • София
Ти пък.За нищо.Дано да й се наредят нещата
С нея бяхме заедно във февруарската тема,но тя загуби бебенцето
не знаех... преди време бяхме в искам бебе заедно, излизахме по срещи, много сладка мацка Simple Smile а на теб само адмирации, нашето социално законодателство и ориентацията в него е като да те пуснат в пресечена местност с кърпа на очите Peace

monik@ супер подробно си ги казала и благодаря че сте питали и за стаите   bouquet Hug
за памперсите пакета беше от по-малките, тр да си видя записките ако не сте се сетили да запишете, а преди ни искаха и пакет мокри кърпички Peace

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 15:45 от elpet

# 383
И аз се прибрах от ТК, съжалявам  че не успяхме да се запознаем, но трябваше бързо да си тръгна. В общи линии Monik@ е казала всичко основно. Само не забелязах дали във самостоятелните ВИП стаи леглата са от хубавите. И не успяхме да видим апартамента.

# 384
И аз се прибрах от ТК, съжалявам  че не успяхме да се запознаем, но трябваше бързо да си тръгна. В общи линии Monik@ е казала всичко основно. Само не забелязах дали във самостоятелните ВИП стаи леглата са от хубавите. И не успяхме да видим апартамента.

Не..бяха от обикновените легла. Много се учудих... Tired

elpet: Да, малък пакет , неотворен май казаха и голям пакет кърпички.

# 385
ей, момичета, вече не съм на система, утре ме изписват от болницата.  има ли мами в района на герена и градинката на владимир заимов?
Браво на теб аз живея в сухата река герена ми е на 5 мин

# 386
Здравейте и от мен. Регистрирах се вчера и днес реших да пиша. Имам малък проблем. Търся си кошчето за новородено, което е за кола. Марката на количката е Bebecar. Някой може ли да ми помогне?  newsm78 newsm78 newsm78

# 387
А Майчин дом дали правят такива дни на отворени врати? newsm78

# 388
уффф и аз ще съм в майчин дом и много ще се радвам Simple Smile ако им отворени врати

# 389
  • София
За козметиката за новородени - бях миналата събота на лекцията на спис. 9-месеца в Дон Домат и там една старша акушерка от Св. София каза, че пудри не се препоръчват вече от лекарите и от здравните асоциации, защото запушват порите на бебешката кожа. Дори за обработката на пъпчето каза, че само спирт е достатъчен - без пудра...

Общи условия

Активация на акаунт