Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 600
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
  • София
А Майчин дом дали правят такива дни на отворени врати? newsm78

виж това - http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=3

Предполагам, че скоро ще качат програма и за април Wink

# 391
  • София
уффф и аз ще съм в майчин дом и много ще се радвам Simple Smile ако им отворени врати

И аз ще раждам в МД. Ще накарам майка ми да провери дали и кога имат дни на отворените врати и ще ви кажа, за да се организираме и да отидем.

# 392
аз съм за организирането Simple Smile  майка ти там ли работи Simple Smile

# 393
Забравих да добавя за ТК, за тези които се интересуват от ВИП залата за раждне, предстои ремонт, тази година, но кога точно не се знае. Иначе самите ВИП зали за раждане са 2- едната с ваната. Тях може да ползваш само при избор на екип. Само там таткото може да присъства. Когато те приемат и искаш тази зала( стига да е свободна) те откарват директно там, не си в предродилна, през цялото време си си в тази стая има си легло, и след раждне оставаш за наблюдение за 2часа в стаята, като тази дето е без ваната има обурудване за бебето и то също си остава с теб през тези 2 часа.

# 394
Здравейте момичета,

Аз все по-рядко успявам да се включа. Честито на всички купили колички и дрешки за бебчовците. Аз също живея в Младост и от следващата седмица ще съм си у дома и ще се радвам да се запозная с мамите, които са наблизо, а и не само с тях де:) На мен днес ми изписана Нутри Маг- дали някоя от вас е пила и по колко. На мен ми го изписаха 2Х1. Има ли странични ефекти?
Бих искала да помоля и мен някой да ме включи във facebook страницата на групата- профила ми е - https://www.facebook.com/jela.tinkova

# 395
  • София
Дори за обработката на пъпчето каза, че само спирт е достатъчен - без пудра...
За пудрата за пъпчето си мисля че не е тази която е "козметична" а тип сулфацетамид, топоцин, неомицин и прочие производни в комбинация със спирт Peace

# 396
  • София
За пудрата за пъпчето си мисля че не е тази която е "козметична" а тип сулфацетамид, топоцин, неомицин и прочие производни в комбинация със спирт Peace

да, за пъпчето каза, че няма смисъл от медицинските пудри - само спирт - преди да падне 90 градусов, след това 70 град. Поне тя така посъветва Wink

# 397
[
за групата във ФБ никой нищо не каза..........

elpet , никой от приятелите ти във ФБ няма да вижда публикациите ти в тайната група, нито дори, че си част от такава група. Като се присъединиш, като те включи Щастлива жена де, ще видиш тя какво е писала по въпроса, излиза най-отгоре на стената.

# 398
  • Пловдив
Миме честита количка със здраве да си я ползваш   bouquet

# 399
  • София
petya_petya, благодаря мила  Hug

# 400

Mar_bella, добре изглежда Чиполиното, други цветове има ли?

Има с розово и със синьо. Ето тук ги има на картинки. Има и клипче. Всичко изглежда много добре, но май е прекалено висока за мен тази количка.

http://chipolino.com/bg/products/vreme-za-razhodka/baby+stroller … chipolino+tiffany

Аз днес също я разгледах обстойно в нет-а и да ви кажа-както ме посъветва преди няколко странички една мама-не е хубаво лятната седалка да е такава-тип люлка,лодка или както искате го наричайте.Един вид детенцето винаги ще е сгънато,ако сте забелязали как се "регулира" самата седалка ще разберете за какво става въпрос.

За козметиката за новородени - бях миналата събота на лекцията на спис. 9-месеца в Дон Домат и там една старша акушерка от Св. София каза, че пудри не се препоръчват вече от лекарите и от здравните асоциации, защото запушват порите на бебешката кожа. Дори за обработката на пъпчето каза, че само спирт е достатъчен - без пудра...

Благодаря!  Peace

# 401
  • Варна
Заинтригувахте ме с темата за бебешките козметики. Съвсем съм боса. Може ли мамите с опит да споделят от каква козметика има нужда бебето, къде и кога му се слага.

Също да питам, бебешките хигиенни принадлежности - гребенче, четка, ножичка, нокторезачка и т.н. трябва ли да се стерилизират или дезинфекцират по някакъв начин? Аз засега съм решила да не купувам стерилизатор, а ще преварявам. Единствено, ако се окаже, че няма да мога да кърмя и ще ползвам шишета, тогава ще купувам. Та тези неща са от метал и пластмаса и не виждам как ще ги изваря  newsm78

# 402
  • София
ей, момичета, вече не съм на система, утре ме изписват от болницата.  има ли мами в района на герена и градинката на владимир заимов?

Аз съм на Герена. Simple Smile

Майчин дом преди правеха Ден на отворените врати, аз съм ходила. Сега пак бих отишла, да видя прословутия ремонт, дето му го били направили.

И мен ме беше срам да попитам някоя девойка, "извинявай ти през юли ли ще раждаш?"  Joy Иначе съм тази дето закъсня, с очилата. Имам силни подозрения, че до мен седеше някоя от нашите мамчета, но пусти срам... Ми не ми хареса в ТК, нищо нормално не виждам в това да лежи родилката в коридора 2 часа, уж за да била под наблюдение. Толкова ли пък няма една зала или стаичка, ами в коридора, на пътя! Абе... Не ги знам какви са специалистите, но всичко ми изглеждаше мръсно или толкова захабено, че прилича на мръсно. Вип-овете са пародия, в банята аз не бих могла сега да се изкъпя нормално, пък за прясно родила жена не знам как ще е. В двойния вип, банята изглеждаше поносимо, да.

Пудрата за пъпчето е съвсем различна, мисля че имаше антибиотик в нея. Ние ползвахме Топоцин или нещо подобно.

# 403
Elfita, piaff по повод 180 дневния болничен и неговото продължение: със съгласието на лекаря ще се върна на работа за 3-4 работни дни. Увериха ме ,че след това ще мога отново да ползвам болничните през ЛКК. Това, което казвате, че НОЙ не изплащат болничи пуснати с прекъсване и връщане на работа има ли законово основание? В наредбата, която намирам, чета единствено това
Скрит текст:
(6) Неработните дни, както и ползването на друг законоустановен отпуск не прекъсват временната неработоспособност. Прекъсване на временната неработоспособност се допуска само когато лицето се е явило на работа със съгласието на органа, разрешил отпуска по болест (лекуващият лекар, ЛКК, ТЕЛК или НЕЛК). Това обстоятелство се отразява в ЛАК по реда на правилника по чл. 109 от Закона за здравето (ЗЗ)
Къде всъщност се упоменава колко дни трябва да си ходил на работа, за да можеш след това отново да излезеш в болничен?

# 404
ей, момичета, вече не съм на система, утре ме изписват от болницата.  има ли мами в района на герена и градинката на владимир заимов?

Аз съм на Герена. Simple Smile

Майчин дом преди правеха Ден на отворените врати, аз съм ходила. Сега пак бих отишла, да видя прословутия ремонт, дето му го били направили.

И мен ме беше срам да попитам някоя девойка, "извинявай ти през юли ли ще раждаш?"  Joy Иначе съм тази дето закъсня, с очилата. Имам силни подозрения, че до мен седеше някоя от нашите мамчета, но пусти срам... Ми не ми хареса в ТК, нищо нормално не виждам в това да лежи родилката в коридора 2 часа, уж за да била под наблюдение. Толкова ли пък няма една зала или стаичка, ами в коридора, на пътя! Абе... Не ги знам какви са специалистите, но всичко ми изглеждаше мръсно или толкова захабено, че прилича на мръсно. Вип-овете са пародия, в банята аз не бих могла сега да се изкъпя нормално, пък за прясно родила жена не знам как ще е. В двойния вип, банята изглеждаше поносимо, да.

Пудрата за пъпчето е съвсем различна, мисля че имаше антибиотик в нея. Ние ползвахме Топоцин или нещо подобно.

Хахахах,вие сте уникални сладки бъдещи мамчета-отишли сте много момичета,но нито една не се е престрашила да заговори другите!  pregnant Flushed

Общи условия

Активация на акаунт