Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 527
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Започна да ме наболява кръста, при вас как е, някой има ли болки там?
аз имам доста силни, особено ако съм се преуморила е страшно, не могад а движа и да се изпъна нацяло.... и преди бях така от 7мия месец натам....

за кръвта и урината- и на мен 2 пъти ми пускаха, но аз се регистрирах януари и не знам дали не е трябвало да са повече. наистина не е скъпо изследването, мисля да е по 4 лв за всяко горе долу по тарифата на бодимед например Peace

# 466
Следи от какво ти излиза?Може да са много неща-еритроцити,епителни клетки,урати .....

пише
химично изследване с течен реактив
белтък/урина - следи

# 467
  • София
И на мен два пъти са ми пускали кръв и урина, вторите даже не съм ги занесла още (ЖК по каса ми е чак на 4.04.. Не са ми пускали токсоплазмоза, а виждам, че на други са пускали. Влиза ли в задължителните, че да си поискам следващия път? (Преди година-две ме бяха объркали в една лаборатория, че имам,  а после в НЦЗПБ излязоха отрицателни изследванията и за нова и за стара инфекция)
Сид, и аз благодаря за линка.   bouquet

# 468
  • Пловдив
белтък/урина - следи

Никак не е хубаво,че имаш следи от белтък в урината.Не трябва да има такива следи.Пусни си нова урина и нека АГ лекар да ти обърне внимание.Ако смяташ,че тази от ЖК то те неглежира,отиди другаде

# 469
  • Телиш/Плевен
Ау, за нула време изписахме и тая тема. Heart Eyes
Много се радвам, че в нашата темичка е такава активността. От няколко дни се "разхождам" по другите отчетни и там пишат страшно малко хора. Повечето са по фейсбук групите. Надявам се при нас нещата да си останат така и след като родим. Много ми е приятно да ви чета, а и научавам страшно много полезни неща. Hug Heart Eyes

За болките в кръста - имам си ги, при това често, както и в таза. Но както се казва тепърва ще има да ни боли много, така че гледам да се нагаждам с нещата. Laughing

За изследванията - и на мен ми правят във всеки триместър. Съответно на следващата ЖК отново ще има. Засега не съм имала никакви открити проблеми с предишните и затова не съм пускала допълнително. Дано и тези, които предстоят, да са си наред. Praynig

Хубав ден, тумбачета и повече усмивки! Hug Hug Hug

# 470
  • Бургас
Май месец ми стават 6 месеца. Иначе имам стаж, но не от България , а от Англия и може би ще отида до НОИ да видя дали не ми го зачитат, че там имам 2 години.
тихомира1, поинтересувай се какви точно документи ти искат от Англия, защото аз изхабих толкова нерви и средства да се сдобия с необходимите документи от Англия (имам там 5 години стаж и съм си плащала всички осигуровки и данъци) и след 2 месеца разиграване и ходене по мъките тук в България не искат да ми признаят стажа от Англия. Всеки път нови и нови документи искаха.  И в крайна сметка се отказах, в Бг имам около година и половина стаж и са ми достатъчни за да вземам минималното майчинство и да не се нервирам с тази наша система. Така, че моя съвет е проучи добре документите които искат преди да тръгнеш да даваш пари за преводи и легализация.
   Относно изследванията, на мен всеки месец ми вземат кръв за изследвания, а от май месец когато консултациите ми започнат на всеки две седмици, може да започнат и на две седмици да ме бодат и да не ми остане здрава вена  Laughing Laughing Laughing

# 471
  • София
piafff, и на мен не са ми правили за токсоплазмозата, не знам дали не тр да има и причина за това....

dona78 с твоите изследвания и боцкане май имаше какво стана, как си, как са ти контракциите  Hug

# 472
  • Варна
И на мен ми взеха досега 2 пъти кръв и урина + 1 път за БХС кръв. В трети триместър има още веднъж изследвания и ако си спомням добре, тогава се взима кръв от пръста - много мразя  ooooh!

А имам и някакви спомени, но може и да излъжа без да искам, че като ме приемаха да раждам ми направиха изследвания и след раждането също. Защото си спомням, че хемоглобина ми беше 90 и нещо като влизах да раждам и след раждането беше 80, та тогава ми даваха желязо на ампули в болницата.

# 473
Добро утро мами   food010

Тази сутрин се събудих в 5 и не можах да заспя пак поне час още и само се въртях моя милия сигурно съм му пречела. Аз си лягам с един юрган сгънат и така ми е много удобно и той му казва "гаджето ти"  Joy сега вече обаче и той си има "гадже" откри колко е удобно и представете си снощи беше отмъкнал моето  Crossing Arms

hahaha

# 474

Ще ми пуска и микробиология за втори път.

По касата втората МБ е преди раждането.Не знам защо сега ще ти я пуска,но пък ако си имала проблем и следите нещо е нормално

Аз не съм по касата, а с платен пакет в ТК и там влизат повече неща, затова. Включително и доплер другия път.

# 475
  • Пловдив
Аз не съм по касата, а с платен пакет в ТК и там влизат повече неща, затова. Включително и доплер другия път.

E,това е друго нещо.Трябва да се уточнява,защото повечето сме по касата и сравняваме какво ни пускат

# 476
  • София
На мен 3 пъти досега са ми правили изследвания на урина и ПКК и 2 пъти МБ.
На следващия преглед пак трябва да правим ПКК и урина, и мисля да си искам пак МБ, защото долкото разбрах е важно да се следи и хване на време, ако има някаква инфекция. А някои лекари правят МБ само 2 пъти за цялата бременност, което изобщо не е достатъчно...
Доплер ми правят всеки пък заради тромбофилията...

# 477
Avencis -Белтък в урината при бременност е често срещано явление. Не е нужно да е сигнал за прееклампсия или проблем с бъбреци и т.н., особено  щом са следи e нормално док да ти каже, че ти няма нищо.До 300 мг на денонощие е допустимото количество /за бременни обаче/.  Разбира се, добре е теста да се повтори / може и пробата да е била замърсена/.

# 478
белтък/урина - следи

Никак не е хубаво,че имаш следи от белтък в урината.Не трябва да има такива следи.Пусни си нова урина и нека АГ лекар да ти обърне внимание.Ако смяташ,че тази от ЖК то те неглежира,отиди другаде
Avencis -Белтък в урината при бременност е често срещано явление. Не е нужно да е сигнал за прееклампсия или проблем с бъбреци и т.н., особено  щом са следи e нормално док да ти каже, че ти няма нищо.До 300 мг на денонощие е допустимо количество.  Разбира се, добре е теста да се повтори.А може пробата да е била замърсена.

ама аз по принцип имам песачинки в бъбреците, дали е от това? И първия път на изследванията пак беше така. Предполагам че ако беше голямо количеството едва ли щеше да ми каже просто по малко сол.

# 479
  • Пловдив
Обаче на изследването ти аз не виждам количество на белтъка.Т.е не е ясно колко е точно.За мен не е нормално да има белтък в урината.През цялата минала бременност нямах и сега пак нямам.За мен това е сигнал за нещо,но лекар трябва да каже какво точно

Общи условия

Активация на акаунт