Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 495
  • 729
  •   2
Отговори
# 480
Обаче на изследването ти аз не виждам количество на белтъка.Т.е не е ясно колко е точно.За мен не е нормално да има белтък в урината.През цялата минала бременност нямах и сега пак нямам.За мен това е сигнал за нещо,но лекар трябва да каже какво точно

еми не пише или поне аз не разбирам количество. ще взема да запитам и някой друг док

# 481
По време на бременност бъбреците се товарят повече от обикновено и за това се появява т.н. протеинурия /белтък в урината/. На лабораторен език "следи" означава минимално количество, което не е от значение за анализа. В различните лаборатории този долен праг е различен, но под него не следва да се търси стойност. Разбира се, никой не е казал, че бременната задължително трябва белтък, може и да няма. Може дори при едно изследване да има, а при следващо да няма, особено щом се откриват само следи  Peace Освен това в рзличните лаборатории ползват различни методи за анализ а урината. При Avencis са ползвали течен реактив, което е по-добре, защото на някои места работят с тест ленти, а те са доста неточни.

# 482
Elfita  Hug много благодаря за отговора - значи просто от ЖК-то не са искали да ми дадат болничен. Не намирам друго основание за това. А пише ли някъде в някоя наредба на какво и колко болнични имам право (освен тези за 45, 42 и след раждането дни). Тогава мога ли да пусна жарла да медицинската комисия за отказан болничен? Мога ли да се боря срещу тях?
Да знам, че няма да ми минат контракциите, но аз и миналата я карах до кроя с контракции, дори тогава оттичах прекалено много, но на никои не му направи впечатление  Hug С други думи отказах се от 15 дневния, трябва да съм на работа от 1-ви април.

elpet ами добре съм - нищо по различно, просто нали от 1-ви април трябва да съм на работа и затова реших да си почина тази седмица, но не би...  Mr. Green тези от ЖК-то #2gunfire

за отворените врати в МД аз много искам, но на 14-ти няма да мога, ако има дата след 20-и май съм с вас на отворените врати Hug

# 483
  • Пловдив
Elfita  Hug много благодаря за отговора - значи просто от ЖК-то не са искали да ми дадат болничен. Не намирам друго основание за това. А пише ли някъде в някоя наредба на какво и колко болнични имам право (освен тези за 45, 42 и след раждането дни). Тогава мога ли да пусна жарла да медицинската комисия за отказан болничен? Мога ли да се боря срещу тях?

Те не са ти отказали болничен,а са ти предложили такъв с по-голяма продължителност.Защо не го искаш?Имаш право на 180 календарни дни болничен по лекарска преценка.Т.е не е нещо,което се полага на всяка бременна.Не съм чувала за жалба за отказ на болничен.Просто отиваш при друг лекар,който ще ти даде

# 484
По време на бременност бъбреците се товарят повече от обикновено и за това се появява т.н. протеинурия /белтък в урината/. На лабораторен език "следи" означава минимално количество, което не е от значение за анализа. В различните лаборатории този долен праг е различен, но под него не следва да се търси стойност. Разбира се, никой не е казал, че бременната задължително трябва белтък, може и да няма. Може дори при едно изследване да има, а при следващо да няма, особено щом се откриват само следи  Peace Освен това в рзличните лаборатории ползват различни методи за анализ а урината. При Avencis са ползвали течен реактив, което е по-добре, защото на някои места работят с тест ленти, а те са доста неточни.

Ами аз съм спокойна. В крайна сметка ако беше чак толкова лошо няма логика да ме остави така. все щеше да каже абе земи си направи еди какви си други изследвания или пий тея лекарства.

# 485
Ами аз съм спокойна. В крайна сметка ако беше чак толкова лошо няма логика да ме остави така. все щеше да каже абе земи си направи еди какви си други изследвания или пий тея лекарства.
Спокич  Wink нищо ти няма. Ако искаш си вземи от тази заместителната сол /Солина/, дето е 1/3 натиева сол. То по принцип е най-хубаво ако не си се хранила 12 часа преди да дадеш урина.

# 486
  • Ruse, Bulgaria
diyana_mihova, благодаря ти.Аз даже си мисля, че нищо няма да получа.

# 487

Спокич  Wink нищо ти няма. Ако искаш си вземи от тази заместителната сол /Солина/, дето е 1/3 натиева сол. То по принцип е най-хубаво ако не си се хранила 12 часа преди да дадеш урина.
   Peace  започнах да ползвам хималайска в доста намалени количества Simple Smile

# 488
Здравейте! Имам въпрос относно количките Stokke. Понеже повечето втора ръка се предлагат без голям кош, ми мина през ума , че може би летния става и за новородено. Някой има ли наблюдения, дали може и без големия кош. Доколкото знам и новите се предлагат без кош , който иска си взима и голям. Моля за мнения!

# 489

Те не са ти отказали болничен,а са ти предложили такъв с по-голяма продължителност.Защо не го искаш?Имаш право на 180 календарни дни болничен по лекарска преценка.Т.е не е нещо,което се полага на всяка бременна.Не съм чувала за жалба за отказ на болничен.Просто отиваш при друг лекар,който ще ти даде
ами отказаха ми - или взимаш над 15 дена или нищо, те не можели да ми дадат за 7 дена, защото съм имала вече тази година 1 за 5 дена (т.е. "следващият", който ще бъде от тях трябва да е с ЛКК, защото вече съм си взимала "едноличен" болничен) . Аз не искам този, защото както вече казах от 1-ви април трябва да съм на работа, нямам възможност да отсъствам. Та затова не исках повече от 7 дена - отговора беше - ами като имаш проблем постъпи в болница Shocked

# 490
Има едно питане,относно мамите които са с очила,до какъв диоптър е допустимо нормално раждане и въобще някаква предпоставка за проблем ли е диоптъра Wink..........................и още нещо днес в парка една майка каза ,че е чула за еднократна помощ от 100 лв за бащи,но нямала никаква друга информация,а в нета не намирам нищо

# 491
Това с еднократната помощ го чувам за първи пет ако има откъде да разучиш и споделиш Simple Smile ще е добре

# 492
От 01.01.2009 г. на бащите бе дадено право при раждане на дете да ползват два вида отпуск и за времето на отпуска да получават парични обезщетения от държавното обществено осигуряване. Съгласно новата ал. 7 на чл. 163 от Кодекса на труда (КТ), когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение. На основание чл. 50, ал. 6 КСО за периода на отпуска осигуреният за общо заболяване и майчинство баща има право на парично обезщетение при раждане на дете в размера, определен по реда на чл. 49 от кодекса, за срок до 15 календарни дни, ако отговаря на условията на чл. 48а КСО   

По закон е това пък вече за всичко друго трябва да разпитваме до дупка

# 493
Monik@ за момент се зачудих за коя чанта говориш,  newsm78 после се сетих тази, с която бях в болницата  hahaha Чантата е Desiugal взех си я от един оутлет на марката за 30 евро. ( в Мадрид) Тук на Витошка в един магазин зареждат техни аксесоари - чанти и потфейли. От тази марка имам и един тренч- разкошен http://1.bp.blogspot.com/-eC0ozEa_8Xs/TsJVNbo-jJI/AAAAAAAAEhw/4W … 600/desigual3.jpg
Сега пък една приятелка ще се омъжва и ме кара да и ушия роклята, пак ще се разнообразя малко, че от моята рокля насам не съм шила друга булчинска, утре почвам да рисувам скици.

# 494
  • Пловдив
От 01.01.2009 г. на бащите бе дадено право при раждане на дете да ползват два вида отпуск и за времето на отпуска да получават парични обезщетения от държавното обществено осигуряване. Съгласно новата ал. 7 на чл. 163 от Кодекса на труда (КТ), когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение. На основание чл. 50, ал. 6 КСО за периода на отпуска осигуреният за общо заболяване и майчинство баща има право на парично обезщетение при раждане на дете в размера, определен по реда на чл. 49 от кодекса, за срок до 15 календарни дни, ако отговаря на условията на чл. 48а КСО   

По закон е това пък вече за всичко друго трябва да разпитваме до дупка

Помощ от 100 лв за бащи няма.

Има бащинство от 15 календарни дни,които започват от изписването на бебето.За него бащата ще получи обезщетение от НОИ според осигуровките си 18 м назад.Някои ще вземат 140 лв,300 лв ,други 1000.Зависи

Общи условия

Активация на акаунт