Всичко за всички марки гел лакове - 4

• 127 846
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
То всичко е химия и това,което ядем е вредно.Между другото вредните вещества в продуктите трябва да отговарят на определени допустими стойности,за да бъдат пуснати на пазара...
Блускай е трън в очите на Шелак,смешно е...

# 706
Абе, хора, не знам дали са захапки, но е факт, че откакто съм с СНД ноктите ми нямат нищо общо с преди.  Naughty Аз разбирам, че този лак един вид е "био". Но всеки сам си преценява, разбира се, аз просто споделих, че съм доволна. Hug

# 707
  • София/Дружба
Био - друг път  Mr. Green разсмя ме
Просто Shellac e с най-ниско съдържание на гел, затова е по-неагресивен към ноктите, сваля се без никакво усилие, което щади нокътната плочка. Течността за сваляне също им е хубава и щадяща.
В останалите soak off системи има повече гел, което пък прави свалянето малко по-трудно, но пък и по-издържливи на нокти (лично моите нокти с Shellac са се чупили, докато с BlueSky - не).
Формалдехид няма в гел-лаковете, OPI също са 3-free лакове и никой никога не ги е "изключвал" от профи-гилдията Wink Да не говорим, че всички лакове, с които се работи по салоните са 3, 4, или 5-free.
На маникюристката ти са й промили мозъка в Интеркозметика Wink

# 708
Теа от интеркозметика съвсем са изпаднали щом почнаха да вият по форумите и да хвърлят кал по конкуренцията си,ама малко им е. Безвредни лакове и гелове за НЕМА!!!  На моя приятелка,дето от 10г е маникюристка почна да и се напуква кожата около ноктите и уж работи с ръкавици но не се оправя.Това сигурно и е станало от някой такъв био лак за нокти,дето даже лекува

# 709
Значи при продължителния контакт с химикали може да се получат алергични реакции и контактен дерматит,случва се при фризьори и маникюристи за жалост,трябват превантивни мерки навреме за предотвратяването на тези нежелани реакции...фризьорите имат чест допир с измиващи препарати и ползват специални кремове за предпазване на кожата,за маникюристи ръкавици...Значи това е рискова работа  и незаплатена в случая,най-вече за маникюристите,понеже цените в Бг не са реални за този вид услуга.... Embarassed

# 710
Неблагодарна работа си е.Вярно си е че цените са наполовина на други държави,но аз и така не мога да си позволя редовно маникюр в салон. Сама си се лакирам от години и добре че има и по достъпни гел лакове на добро качество,та се оправям някак с маникюра. Фризьора обаче не мога да си спестя....

# 711
Така е,маникюра е лукс,от негго човек може да се лиши,но от фризьор не.Е то хем ,че услугите са по евтини,но и самите продукти са по скъпи при нас от другите страни,,пък на техния стандарт излизат още по-достъпни....По-евтин продукт имат и по-висока цена на услуга,тука обратното...

# 712
  • София
Аз давам по 30 лв за маникюр на 20 дни. Тези пари все пак не съм ги намерила на улицата. Ако е по-скъпо, нямаше да припаря.  Wink

Едно въпросче... След две седмици ще си слагам гел върху естествен нокът. Трябва ли нещо по-специално да попитам, че малко ме е страх. Реших се, защото вкъщи имам поне 100-ина лака и искам аз да си се лакирам, без да се притеснявам, че може да ми се счупи някой нокът.

# 713
Ще ти трябва гел,лампа за изпичане,спирт,ацетон,четки за гел,памук,метален избутвач,пили и буфери,форми за изграждане за гела

# 714
tonkabonka ako ще ходиш в салон да ти го поставят и съответно за поддръжки там, не ти трябва нищо друго освен лаковете, които вече си имаш, за да разнообразяваш с цвета. Също така те съветвам да ползваш безацетонов лакочистител върху гела, защото някои гелове са по- чувствителни и може да ти изчезне блясъка от ацетона. Peace

Аз сложих за сефте още едно гел лакче от колекцията ми на Блускай- А112. Така да ми хареса като го видях, а толкова да е прозрачен... ooooh! Предполагам, заради красивия шимър в него, който ако не е прозрачен няма да се вижда. Както и да е. На 3 пласта е сложен и истината за цвета е някъде там  Laughing Малко на неон бие и е трудно уловим на фото. По- бледо розов в действителност ->

http://radi-d.blogspot.com/2014/08/cats-waterdecals-from-born-pretty-store.html

# 715
Аз по-скоро бих се притеснила за вредността на UV лампите - някъде бях чела, че можело да доведе до рак на кожата   Thinking ooooh!

Ползвам гел лакове от 2 години и повече, това са по 8 мин облъчване на 20 дена... малко ли е, много ли е не знам... а иначе ноктите ми не са оставали без лак откакто се помня, какви химии са ми попили, не ми се мисли.

# 716
tonkabonka ako ще ходиш в салон да ти го поставят и съответно за поддръжки там, не ти трябва нищо друго освен лаковете, които вече си имаш, за да разнообразяваш с цвета. Също така те съветвам да ползваш безацетонов лакочистител върху гела, защото някои гелове са по- чувствителни и може да ти изчезне блясъка от ацетона. Peace

Аз сложих за сефте още едно гел лакче от колекцията ми на Блускай- А112. Така да ми хареса като го видях, а толкова да е прозрачен... ooooh! Предполагам, заради красивия шимър в него, който ако не е прозрачен няма да се вижда. Както и да е. На 3 пласта е сложен и истината за цвета е някъде там  Laughing Малко на неон бие и е трудно уловим на фото. По- бледо розов в действителност ->

http://radi-d.blogspot.com/2014/08/cats-waterdecals-from-born-pretty-store.html
Този лак е много хубав,но наистина е доста прозрачен.Пробвай го някой път върху някой по-плътен розов цвят,или върху кораловия 40505,става много яко. Peace

# 717
  • София
Ради, много ти благодаря за разяснението.   bouquet Точно това имах предвид - ако нещо трябва да попитам момичето от салона, но ти ми каза вече за ацетона, за което ти благодаря.

И нещо, което забелязах и не знам на кое се дължи. Последните пъти съм с шилак, но той стои почти като обикновен лак, не говоря като визия, а на пипане. Преди това бях с някакъв гел лак, който хем ми правеше ноктите по-дебели, хем стоеше като стъкло, което много ми харесваше и беше страхотно на пипане. Принципно така ли ви стоят ноктите, като им слагате гел? Извинявам се за лаишките въпроси, но така е като разчитам друг да се занимава с маникюра ми.

# 718
  • София/Дружба
Ради, много ти благодаря за разяснението.   bouquet Точно това имах предвид - ако нещо трябва да попитам момичето от салона, но ти ми каза вече за ацетона, за което ти благодаря.

И нещо, което забелязах и не знам на кое се дължи. Последните пъти съм с шилак, но той стои почти като обикновен лак, не говоря като визия, а на пипане. Преди това бях с някакъв гел лак, който хем ми правеше ноктите по-дебели, хем стоеше като стъкло, което много ми харесваше и беше страхотно на пипане. Принципно така ли ви стоят ноктите, като им слагате гел? Извинявам се за лаишките въпроси, но така е като разчитам друг да се занимава с маникюра ми.

Shellac  е с най-ниско съдържание на гел, затова е по-тънък и не се усеща така като другите гел-лакове. Аз съм си чупила нокът докато съм носила Shellac, с други марки не ми се е случвало. При другите марки има по-високо съдържание на гел в състава, което прави ноктите малко по-плътни. Освен това лично за мен топа на BlueSky прави по-стъклен блясък от този на CND   Mr. Green

# 719
  • София
solley   bouquet
Моята маникюристка работи с BlueSky.
Точно защото са ми тънки ноктите, а плочките са ми хубави като форма, реших да си сложа гел и да не ги мисля повече.  Grinning

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 19:52 от tonkabonka

Общи условия

Активация на акаунт