Дубай 6

• 83 794
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
  • До морето
Ами доколкото знам на 19ти или 20ти Май, но миналата година промоциите са били на 16ти. Нямам представа за кои дестинации конкретно се отнася, аз просто искам да видя дали има за Дубай, ако има, купувам за тогава, ако няма си купувам това, което съм набелязала  Simple Smile

# 346
Аз съм тук. Пиша винаги, когато смятам, че мога да съм полезна. Ако някой има нещо за питане да пита.
Понеже лично засегнах Роже без да съм го искала се извинявам и тук. Ставаше въпрос ма мирикъл гардън и наистина нямах предвид това, което роже разбра в крайна сметка от постовете ми.

Мисля обаче, че тити не беше разбрана правилно и ще се пробвам да се направя на неин адвокат (извинявам се на всички предварително, включително и на тити).
Като човек, който пътува самоорганизирано от години много ровя из трипадвайзер и навсякъде. Чертая маршрути, вадя карти, ровя забележителности, чета пътеписи и избирам това, което искам за себе си. За Дубай обаче е лесно. Влизаш тука, питаш с кой автобус да стигна от точка А до точка Б и ей го на Роже не само, че ще те упъти, но ще ти прати разписание, ще ти даде цена, а често ще ти прати и снимки от конкретното място, ще ти изброи и всички алтернативи за придвижване, че да не се тормози човек да рови. Та малко или повече дори и печени пътешественици като мене седят и на готово черпят информация без въобще да си развиват онова между ушите, че е по-лесно. Един въпрос се задава на всяка една страница (това и аз съм го правила и не искам да засегна абсолютно никой с това), защото що да си напъне човек, че да прочете 2 страници назад като може да пита и да му се отговори за 22890643765 път в последните 5 страници. Та така...  Предполагам, че не само аз съм пътувала до на майната си сама 1000 пъти, ма тука разчитаме някой да ни го сдъвче и изплюе и това доста буквално. Разбира се, това си има своите предимства, но има и своите недостатъци. Като гледам всички с много мънични изключения се въртят само около 1 програма - мол дубай, мола на емирствата, бурж халифа, бурж ал араб, атлантис, малко плаж, сафари в пустинята, абу даби джамията, круиз по марината, малко дейра и мадинат джумейра и хайде обратно в сф (това не е с упрек - аз направих същата програма с малки изключения). Та... роже ни го е сдъвкал и ние като пилци сме го накълвали. А къде останаха екскурзиите до останалите 5 емирства, къде е планинското сафари, оман, летенето с балон по изгрев, хеликоптерните разходки и другите екстри, които предлага ОАЕ. Признавам си и аз... Тити ми препоръча музей на автомобилите, но ми се видя малко натоварващо да организирам транспорт, трансфери и да го диря де е из пустинята. Айде по утъпканата програма, че да няма  изненади. Сега... не искам тоа да се тълкува като съмнение към възможностите на роже в никакъв случай ( още веднъж, благодаря, Роже!), но в крайна сметка всичко това той го е правил според собствените им семейни финанси, физически възможности и интереси. Така, че да... има своя чар да няма на кой да разчиташ като слезеш на летището в сеул, че да си размърдаш сивото вещество и да избереш за себе си накъде и как да поемеш...
Сори за словестната диария, не искам да изпадам в излишни спорове и некви полемики. Просто за няколко месеца тука в темата чувствам някак близки и роже и тити и шшттт и т.н. (да не пропусна някой) и мисля, че криво разбрахте изказването на тити като злобно и заядливо. Явно е, че човек като не е срещу тебе да му видиш изражението и емоцията можеш да тълкуваш думите му както намериш за добре.

# 347
Здравейте , аз планирам моето пътуване след около седмица , искам да благодаря на всички за информацията Hug беше ми много полезна в планирането на моята екскурзия . Та намазних се малко а сега на въпроса , двоумя се доста за вечеря на корабче по марината , изглежда много красиво , но това което ме притеснява е , че май масите не са самостоятелни  newsm78 може ли някой които е ходил да ми каже дали си сядаш сам ( т.к. аз ще съм с приятеля ми и някак няма да ни е много романтично със семейство непознати индийци на масата #2gunfire ) . Може и да съм се заблудила , но поне по снимки ми изглежда така .

# 348
И аз като Богиня мисля,че Тити не е разбрана правилно.

Колкото до Роже предполагам,че му писна да отговаря на едни и същи въпроси.Много ми е неприятно да видя коментар от рода на "Прочетох всичките теми за Дубай тук,ама някой може ли да ми каже Бурж Ал Араб в Дубай ли се намира? "

# 349
  • софия
умрях от смях, нямате ли чувство за хумор бе  Laughing

# 350
  • Варна
И аз като Богиня мисля,че Тити не е разбрана правилно.

Колкото до Роже предполагам,че му писна да отговаря на едни и същи въпроси.Много ми е неприятно да видя коментар от рода на "Прочетох всичките теми за Дубай тук,ама някой може ли да ми каже Бурж Ал Араб в Дубай ли се намира? "

Peace  Peace  Peace

# 351
  • Варна
Toва ''на ти куклите , дай си ми парцалките '' не беше ли за доста по малки момиченца ??? Simple Smile
Някой пита ' който може и иска му отговаря и това е полезното на сайта , който се нерви за тъпи въпроси и банални  отговори да прескача и толкоз , заяждането е за забавачница.

# 352
В последните десетина поста се повдигна въпроса за липсата на Роже.
Тъй като аз съм „главния виновник“ за това, се чувствам длъжен да напиша 2-3 изречения.
Очевидно доста от нас освен сухи факти, изразяват и мнения за начина на поднасяне на информацията за ОАЕ, за аргументите, които представят другите за едно или друго, за личните (субективни) усещания и впечатления на другите от някоя забележителност.
Няма и как по друг начин да е. Та нали това влияе на взимането на решения от бъдещите туристи в Дубай, но в същото време опира (част е) от нашите характери и индивидуалност. Всъщност ние (т.е. аз) без да искаме анализираме и даваме оценка на личностни характеристики на някои от „колегите“. Предполагам, че това е и причината Роже да ми се обиди и да накаже всички останали.
Колкото до Тити. Тя е изключително лаконична, директна и точна. Тя е причината да видя Абу Даби по начин, така че да ми хареса повече от Дубай. За пореден път – 10х Тити.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 10:07 от ven62

# 353
Явно със се включила в доста неподходящ момент в темата  Peace не се карайте за глупости , нека да не правим хубавите спомени от незабравимата екскурзия , повод за безсмислени разпри  Peace

# 354
Здравейте , аз планирам моето пътуване след около седмица , искам да благодаря на всички за информацията Hug беше ми много полезна в планирането на моята екскурзия . Та намазних се малко а сега на въпроса , двоумя се доста за вечеря на корабче по марината , изглежда много красиво , но това което ме притеснява е , че май масите не са самостоятелни  newsm78 може ли някой които е ходил да ми каже дали си сядаш сам ( т.к. аз ще съм с приятеля ми и някак няма да ни е много романтично със семейство непознати индийци на масата #2gunfire ) . Може и да съм се заблудила , но поне по снимки ми изглежда така .
Dream1984 беше ходил. Питай го него. Даже предлагаше ваучери за тези круизи. Нещо в последно време  не влиза в темата май. Питай го на лични.

# 355
  • софия
Ние бяхме на круиз с вечеря, но по канала, и бяхме настанени на двойна маса.
Камен Николов също беше на круиз на марината  Peace

# 356
За тези круизи по Марината или Дубай creek всички май сте ходили вечерно време с вечеря... Предполагам е много красиво... тези светлини... А през деня красиво ли е също? На място нали може да се вземе круиз без предварително резервиране? До колко най-късно има круизи? Аз имам само една свободна вечер след пристигане и настаняване в хотела, ама става късничко (самолета пристига в 20.30, но докато се придвижим до хотела, настаняване...) И сме в района на Дубай мол, там има едно езеро ли е какво е, дали има и круизи там??? Искам да видим и нощен дубай с лодка...
Да питам последното шоу на фонтаните в колко часа е, дали ще успеем да го хванем и да се повозим с лодка там наоколо?

# 357
.........  И сме в района на Дубай мол, там има едно езеро ли е какво е, дали има и круизи там??? Искам да видим и нощен дубай с лодка...
Да питам последното шоу на фонтаните в колко часа е, дали ще успеем да го хванем и да се повозим с лодка там наоколо?
Фонтаните са до 11:00 вечерта. ето линк: http://www.thedubaimall.com/en/Entertain/TheDubaiFountain.aspx
Има там една лодка дето се шматка около фонтаните, ама на мен ми се видя толкова снобарско, кощунствено и рисковано (да не би "ватмана" на лодката да се разсее и да се тресне във фонтаните), че хич не сме и помисляли да се возим на нея. Неос бар? Видяхте ли го? Не те кефи?

Ха, за тая лодка можело да се купят билети online - от сайта за Burj Khalifa:
https://tickets.atthetop.ae/eticketing/homepage.aspx

Линкът е най-долното каре "lake Ride".

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 13:47 от ven62

# 358
Toва ''на ти куклите , дай си ми парцалките '' не беше ли за доста по малки момиченца ??? Simple Smile
Някой пита ' който може и иска му отговаря и това е полезното на сайта , който се нерви за тъпи въпроси и банални  отговори да прескача и толкоз , заяждането е за забавачница.
Така е-отговаря само този ,които иска.Само че с въпроси дето се повтарят на всяка страница отблъсквате хората ,които искат да отговарят.
И не ме разбирайте погрешно-не се смея на тъпите въпроси-такива няма.Дразнят ме хора,които не искат да си направят и малкия труд да намерят информация,която я има многократно написана в темите.

# 359
Писах 2 пъти в темата, но никой не ми отговори (може би и аз не съм направила правилното включване)  newsm78
И искам да благодаря на Galactic Voyager, за прекрасно оформената тема и полезна информация и също така на Roje22, който беше така любезен и търпелив, да ми даде нужните напътствия, да ми препоръча хотел и да отговори на всичките ми въпроси! Благодрение на него и темата, си подготвих екскурзията!
Roje22 благодаря за всичко!   bouquet newsm10

Общи условия

Активация на акаунт