В момента чета ... - 27

• 48 330
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
В анкетата гласувах за "Ловецът". "А Планините ехтяха" не съм я чела все още.

# 166
Гласувах с отговор - не съм чела нищо...
Умишлено е, прекалено тежки ми се струват, но ако споделите коя е най-леката, може да се пробвам  Simple Smile
Определено най- новата е най- леката, тя е по- различна....поне според мен.

# 167
  • Пловдив
Аз изпуснах първата анкета, в която бих гласувала с двойно "да"  Heart Eyes
На тази гласувах малко нечестно с "Ловецът на хвърчила" - нечестно, защото само нея съм чела от трите  Embarassed

В момента дочитам Набоков - "Отчаяние" и после в тоя ред на мисли  Mr. Green мисля да продължа с "Град Отчаяние" на Стивън Кинг  Party

# 168
Аз бързам да допрочета 22 ноември на Кинг, за да отговоря на анкетата и да съм актуална, а тя сменена Rolling Eyes
Относно тази анкета, чела съм всичките на Хосейни и не мога да кажа коя харесвам най-много, всяка е за себе си, на различна тематика, засяга различни проблеми и всичките ги харесвам, дори и последната. Но все пак отговорих Wink

# 169
"Аутопсия на една любов" има ли я някой в електронен вариант? Стана ми много интересна.
И аз я търся в ел. вариант  Peace Моля ако някой я открие да сподели!И за да не спамя страхотната темичка,в момента чета Красиво бедствие - Джейми Макгуайър  Wink

# 170
  • София
Започвам Пържени зелени домати.
Отзив за Отминали времена-Кейт Мортън-много ми хареса.Интересна,загадъчна и с определено неочакван за мен край.Историята-заплетена,стилна и с елемент на страховитост.

# 171
  • София
Най накрая приключих с Пазителките на гълъбиците , въпреки че отначало никак не ми потръгна, краят ми хареса и чак ми беше гадно ,че свърши ,дадох и 4 звезди в ГР единствено заради липсата на пряка реч и по -бавното и четене
...

На мен ми предстои да я чета и се радвам да прочета хубав отзив! (Иначе за 4-те звезди в ГР, аз като дам 4 звезди, имам предвид, че книгата супер много ми е харесала, 5 звезди е - гениална, 3 звзди - харесва ми, 2 - не е мой тип, 1 - не ми харесва...).

Аз почти прочетох "Балада за Георг Хених" тия дни. Прекрасна книга до момента.  Heart Eyes Като че ли най-много ми харесва от нещата, които съм чела от Виктор Пасков ("Германия - мръска приказка", "Аутопсия на една любов" и "Ций Кук").

# 172
Аз все пак реших да започна и "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна". На моменти са забавни случки, които се описват, но е леко абсурдна и нереална. В сравнение "Ета, Ото, Ръсел и Джеймс" е много по-истинска и смислена. Ще довърша книгата сигурно, но по-скоро бих препоръчала историята за Ета Simple Smile

# 173
  • Ямбол
В момента чета "Английския пациент", но съм съвсем в началото  Peace
В анкетата гласувах за "Хиляда сияйни слънца", макар че и "Ловецът на хвърчила" ми докосна сърцето. Третата не съм я чела все още.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 11:34 от Мария.Ч

# 174
  • София
В момента чета "Английския пациент", но съм съвсем в началото  Peace

Мария Ч.! Изключително се радвам да те "видя" в литературните теми  Hug
Включвай се по-често, ако имаш възможност и желание, разбира се  Simple Smile

Hug

# 175
Не мога да повярвам, че ще го напиша, но - прочетох я! Свърших с 22/11/63! Заковах точно на 1 месец, приемам аплодисменти Hands Clap  Joy

Не ми хареса края. Никак smile3516
Пълнежът също, не защото не обичам пълнеж, а защото този не ми привлече вниманието.
Не съжалявам, че я прочетох, защото Кинг пише приятно, но като цяло сюжетът не ми допадна.

Тези, които не са я чели да не отварят долното, аз да си кажа  Laughing

Скрит текст:
Не обичам книги, в които всичко е било напразно. Оставят ме в кофти състояние. Поне от нещо мъничко имах нужда се хвана. При всичките тези фантасмагории все можеше да измисли някак поне те да останат двойка, ясно беше, че няма да промени големите събития.
За другото - въобще не съм се съмнявала, че така ще се развият нещата. Кой ще признае, че Америка е можела да се развие и по-добре, а и е ясно, че целият свят зависи от промените в нея  Mr. Green по-скоро се изненадах, че той не ме изненада с нещо различно.

И нещо не схванах - това с другите мехури, които ги имало по света - те водят до др. паралелни реалности или до същата онази на Джейк?

# 176
  • София
Човече, трябва да учредим специален приз за твоята упоритост  Grinning Hug!

Нямам време за четене и съм като болна  ooooh!. Още влача "Кома", която е под 300 страници и въпреки медицинската терминология е сравнително лека за четене.

# 177
По гаден от нея е само един разказ на Джойс Каръл  Оутс ,който също побързах да изтрия от паметта си / и двете имат сходни сцени /
  Виж заглавието и за друго не питай.

Мъчи ме нездраво любопиство кой е този разказ на Оутс. Моля те, кажи! Wink
   Ще го издиря ,обещавам. Може и повест да е било,наистина не си спомням. И само го прелистих. Но , вероятно ще се съгласиш ,че  Оутс е писателка с изключително демонично въображение.

Сега чета  ,,Праскови за кюрето " от  Джоан Харис ,която трябва да е продължение на  ,,Шоколад " и ,,Бонбонени обувки " и я намирам слаба.

# 178
  • на последния етаж
Аз продължавам с

# 179
Сега чета " Моята автобиография " от Чарли Чаплин, много съм доволна, защото дълго време я издирвах безрезултатно.
В анкетата гласувах за " Хиляди сияйни слънца ", може би като жена ме докосна по-силно от " Ловецът на хвърчила ".Третата така и не си я взех заради противоречивите коментари и някак си не исках да си развалям вкуса от предишните две Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт